Νέα

Αφιερωμένο σε όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

• Μέλος που άνοιξε το νήμα podolagnos_28
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 112K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
Εγώ είχα Märklin. To θυμάται κανείς? Τα ηλεκτρικά τρενάκια - μοντέλλα (ας είναι καλά ο πατέρας μου). Χάρη σ' αυτά έμαθα να μαστορεύω).

Ήμουνα προνομιούχος τότε ο πιτσιρικάς?
Τα Lima ηταν καλυτερα?
Δεν μου εκαναν δωρο ποτε ηταν ακριβα

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697
Εγώ είχα Märklin. To θυμάται κανείς? Τα ηλεκτρικά τρενάκια - μοντέλλα (ας είναι καλά ο πατέρας μου). Χάρη σ' αυτά έμαθα να μαστορεύω).

Ήμουνα προνομιούχος τότε ο πιτσιρικάς?

τα κορυφαια τρενάκια παγκοσμιως.
Το μοναδικο καταστημα που τα εμπορευεται στην Ελλάδα βρίσκεται στην αγορά του Χαλανδρίου...

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
O kalfakis δεν εχει?

Επισκέπτης
για τα φυσοκαλαμα που λετε εμεις ειχαμε ανακαλυψει κατι πιο γερο και δυνατο περναμε τα πλαστικα καλαμια που  χρησιμοποιουν για τα βαζουν μεσα στα κλουβια των ωδικων πουλιων
και για πυρομαχικα πλαστελινι μιλαμε για το οπλο

νανε καλα αυτος που ανοιξε αυτο το θεμα

Εμείς για φυσοκάλαμα χρησιμοποιούσαμε 2 ειδών!!!

1[sup]ο[/sup] είδος: Στυλό BIC όπου μέσα βάζαμε τα σποράκια από ευκάλυπτο!!! Καλό για μέσα στην τάξη!

2[sup]ο[/sup] είδος: Τα καλάμια από τις σημαίες της ΝΔ (τα θυμάστε, αυτά τα μπλε!) όπου φτιάχναμε βελάκια από χαρτί, σαν χωνάκια πολύ λεπτά και μυτερά. Αυτά πήγαιναν σφαίρα, αν σε έπαιρνε από κοντινή απόσταση έτσουζε! Και γι' αυτό θυμάμαι φτιάχναμε "πανοπλίες" από μαύρες σακούλες σκουπιδιών!!!  :2funny:

Επισκέπτης
Βελάκια φτιάχναμε από κομμένα χαρτιά-κατά κανόνα από τα τετράδια του σχολείου.Κάποιοι έξυπνοι έβαζαν κ καρφίτσες στην μύτη.

Μήπως είμασταν στην ίδια γειτονιά? :) Καλά αυτό με τις καρφίτσες ήταν ελεϊνό... κάποιοι μαλάκες χτυπούσαν τις γάτες με αυτά... :tickedoff:

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697
Εμείς για φυσοκάλαμα χρησιμοποιούσαμε 2 ειδών!!!

1[sup]ο[/sup] είδος: Στυλό BIC όπου μέσα βάζαμε τα σποράκια από ευκάλυπτο!!! Καλό για μέσα στην τάξη!

2[sup]ο[/sup] είδος: Τα καλάμια από τις σημαίες της ΝΔ (τα θυμάστε, αυτά τα μπλε!) όπου φτιάχναμε βελάκια από χαρτί, σαν χωνάκια πολύ λεπτά και μυτερά. Αυτά πήγαιναν σφαίρα, αν σε έπαιρνε από κοντινή απόσταση έτσουζε! Και γι' αυτό θυμάμαι φτιάχναμε "πανοπλίες" από μαύρες σακούλες σκουπιδιών!!!  :2funny:

σαν φυσοκάλαμα εμεις χρησιμοποιούσαμε στην επαρχία που περναγα τα καλοκαιρια μου στη Βορεια Πελοπόννησο τα μαυρα λάστιχα της τεχνιτης βροχής του Πετζετάκη που χρησιμοποιούσαν οι αγράτες για το ποτισμα των χωραφιων τους...
πηγαιναμε στον μπακάλη ψωνιζαμε μαυρομάτικα φασόλια με το κιλό και άρχιζε η δράση!
σε δύσκολες περιπτώσεις δε τα λάστιχα αυτά τα χρησιμοποιούσαμε και σαν στηλιαρια, καθώς μια να έτρωγες έτσουζε αφόρητα και σε μελάνιαζε...
τωρα τα πιτσιρίκια παιζουν play station...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697
για να μην πω για τις αυτοσχέδιες κροτίδες που φτιαχναμε με μπαρουτι και φυτίλι το Πάσχα...
αφού ειμαστε αρτιμελης σήμερα πάλι καλά!

Εγγρ.
20 Μαρ 2007
Like
188
Πόντοι
1
Πιο τραγουδι σημερινο ειναι για μας υμνος.Περιμενω απαντησεις. :grouphug: :grouphug: :grouphug:

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
Δυστυχως τον αγγιξε φιλε Νικ.Και οι μονοι που τον θυμουντε για τα αλλα τραγουδια του πλην του SAGAPO
ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου.Περασε με μια κινηση στην cult ιστορια πλεον!
λοιπον ειμαι ενας απο αυτους που λες....!!!!

Επισκέπτης
τωρα τα πιτσιρίκια παιζουν play station...

Δυστυχώς φιλαράκο τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν όπως παίξαμε εμείς, δεν έχουν φίλους και παρέες στην γειτονιά όπως είχαμε εμείς, δεν, δεν, δεν... Στα μπαλκόνια μεγαλώνουν και στις πυλωτές. Τις προάλλες έβλεπα απέναντι από το σπίτι μου 2 κοριτσάκια 8-10 χρονών να βολτάρουν γύρω-γύρω από την πυλωτή με τα ποδήλατά τους. Σε κάποια φάση κατέβηκε η μάνα τους και τα έβγαλε στον δρόμο (που, σημειωτέων, είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ) να κάνουν μια 10λεπτη βόλτα πάνω κάτω υπό την αδιάκοπη επίβλεψή της φυσικά. Μετά τα έβαλε πάλι μέσα και συνεχίσαν το γύρω-γύρω στην πυλωτή...

Εμείς στα 10 μας χρόνια παίρναμε τα ποδήλατα και πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ για βόλτες ρε πούστη μου...

Τώρα... Internet... X-Box... Playstation... παιχνίδια με το κινητό... και το χειρότερο είναι ότι τα κουβαλάνε όλα αυτά ακόμη και στις καλοκαιρινές τους διακοπές!!! ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή!!!!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697
Δυστυχώς φιλαράκο τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν όπως παίξαμε εμείς, δεν έχουν φίλους και παρέες στην γειτονιά όπως είχαμε εμείς, δεν, δεν, δεν... Στα μπαλκόνια μεγαλώνουν και στις πυλωτές. Τις προάλλες έβλεπα απέναντι από το σπίτι μου 2 κοριτσάκια 8-10 χρονών να βολτάρουν γύρω-γύρω από την πυλωτή με τα ποδήλατά τους. Σε κάποια φάση κατέβηκε η μάνα τους και τα έβγαλε στον δρόμο (που, σημειωτέων, είναι ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ) να κάνουν μια 10λεπτη βόλτα πάνω κάτω υπό την αδιάκοπη επίβλεψή της φυσικά. Μετά τα έβαλε πάλι μέσα και συνεχίσαν το γύρω-γύρω στην πυλωτή...

Εμείς στα 10 μας χρόνια παίρναμε τα ποδήλατα και πηγαίναμε στο ΟΑΚΑ για βόλτες ρε πούστη μου...

Τώρα... Internet... X-Box... Playstation... παιχνίδια με το κινητό... και το χειρότερο είναι ότι τα κουβαλάνε όλα αυτά ακόμη και στις καλοκαιρινές τους διακοπές!!! ΗΜΑΡΤΟΝ δηλαδή!!!!

αλλάξανε οι εποχές φίλε Lioma...
εγώ δεν θυμάμαι ενα καλοκαιρι τον εαυτό μου χωρις να είναι και τα δύο γονατα μου μπαταρισμένα, οσο ημουν πιτσιρικας.
Με έψαχνε η μάνα μου όλο το μεσημέρι που υποτίθεται πως κοιμομουν και εγώ την έκανα απο το παράθυρο και οταν επεστρεφα τα μεσάνυχτα σπίτι με περιμενε ειτε με τον πλάστη έιτε με μια μουρόβεργα...

Επισκέπτης
Πιο τραγουδι σημερινο ειναι για μας υμνος.Περιμενω απαντησεις. :grouphug: :grouphug: :grouphug:

Λοιπόν, για μένα που ήμουν από πάντα ροκάς οι ύμνοι μου ήταν 3 τότε:

1. Το "Maniac" των Hall & Oates
2. To "The Night" των Animals
3. To "Total Eclipse of the Heart" της Bonnie Tyler (ιδανικό για slow με το γκομενάκι που μας άρεσε στα πάρτυ) :cheesy:

Επισκέπτης
αλλάξανε οι εποχές φίλε Lioma...
εγώ δεν θυμάμαι ενα καλοκαιρι τον εαυτό μου χωρις να είναι και τα δύο γονατα μου μπαταρισμένα, οσο ημουν πιτσιρικας.
Με έψαχνε η μάνα μου όλο το μεσημέρι που υποτίθεται πως κοιμομουν και εγώ την έκανα απο το παράθυρο και οταν επεστρεφα τα μεσάνυχτα σπίτι με περιμενε ειτε με τον πλάστη έιτε με μια μουρόβεργα...

Γι' αυτό κι έχουν καταντήσει όπως έχουν καταντήσει ρε παιδί μου... παιδιά-κουμπιά στην κυριολεξία μιας και μόνο με κουμπιά ασχολούνται!!! Τι να πω... είναι αδύνατο να ανοίξω κάποια καλή κουβέντα με άτομο κάτω των 22-23. Δεν ξέρω... κι εμείς φαντάζομαι θα είμασταν μαλακισμένα τότε, αλλά δεν πιστεύω να είχαμε ΤΟΣΗ πια μαλακία πάνω μας!!!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697
Λοιπόν, για μένα που ήμουν από πάντα ροκάς οι ύμνοι μου ήταν 3 τότε:

1. Το "Maniac" των Hall & Oates
2. To "The Night" των Animals
3. To "Total Eclipse of the Heart" της Bonnie Tyler (ιδανικό για slow με το γκομενάκι που μας άρεσε στα πάρτυ) :cheesy:

Τhe Whole Of the Moon - Waterboys!

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.847
Πόντοι
42.697

I pictured a rainbow
You held in your hands
I had flashes
But you saw then plan
I wondered out in the world for years
While you just stayed in your room
I saw the crescent
You saw the whole of the moon!
The whole of the moon!

You were there at the turnstiles
With the wind at your heels
You stretched for the stars
And you know how it feels
To reach too high
Too far
Too soon

I was grounded
While you filled the skies
I was dumbfounded by truths
You cut through lies
I saw the rain-dirty valley
You saw brigadoon
I saw the crescent

I spoke about wings
You just flew
I wondered, I guessed, and I tried
You just knew
I sighed
But you swooned
I saw the crescent
The whole of the moon!

With a torch in your pocket
And the wind at your heels
You climbed on the ladder
And you know how it feels
To reach too high
Too far
Too soon
The whole of the moon!

Unicorns and cannonballs,
Palaces and piers,
Trumpets, towers, and tenemets,
Wide oceans full of tears,
Flag, rags, ferry boats,
Scimitars and scarves,
Every precious dream and vision
Underneath the stars

You climbed on the ladder
With the wind in your sails
You came like a comet
Blazing your trail
Too high
Too far
Too soon

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
και οταν επεστρεφα τα μεσάνυχτα σπίτι με περιμενε ειτε με τον πλάστη

πλαστη..ε?εξου μας βγηκες μασατζης!σου αρεσε απο μικρουλης να σου απλωνουν φυλλο μπρουμητα......ε,μετα πως να μην γινεις μασερ....και αναρωτιομουνα πως να εγινε αυτος ο ζερο μασερ!

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Όντως εκπληκτικός ύμνος, σε ανυψώνει στα αστέρια και ακόμη πιό μακριά.

Για μένα αποτελεί και υψηλότατο υπόδειγμα στιχουργικής, προσέξτε επίδοξοι ποιητές και τραγουδοποιοί την αρχική συνήχηση και τις εικόνες που δημιουργούνται:

Trumpets, towers, and tenemets,
(Wide oceans full of tears),
Flag, rags, ferry boats,
Scimitars and scarves,

Εξαιρετικός βέβαια και ο τρόπος που η μουσική δένει με τους στίχους.

Ευχαριστούμε για την ανάμνηση ZeroTolerance, τραγούδι που σημάδεψε περιόδους της ζωής μας.

al capone

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2005
Like
0
Πόντοι
1
επιταφ  κινκγ κριμσον  15  λεπτα μπλουζ προλαβενες τα παντα  με την γκομενα που γουσταρες

Επισκέπτης
Ρε μάγκες θυμάται κανείς το περιοδικό Βαβούρα? είχε κάτι κουλές ιστορίες με εναν υπερφυσικό μπεμπε και με έναν που έμπαινε σε ένα καθρέφτη και η ζωή ήταν ανάποδη? και το γκολλλ ήταν ωραίο περιοδικό!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom