Νέα

Aeron

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xpapad
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 628K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

mysterious

Monsieur
Εγγρ.
20 Φεβ 2008
Κριτικές
192
Like
12.508
Πόντοι
34.267
80 ευραίους για μισό πιάτο φαϊ........λέει??? Χαρά στο κουράγιο και το πορτοφόλι σας ρε μάγκες! :think:
Ρε Agiana υπάρχει και το Μετάξι για τα χαμηλά βαλάντια.
Κι εσύ το ίδιο πληρώνεις το ζαμπόν στο Lidl και το ίδιο στο Delicatessen του Βασιλόπουλου; Εκτός αν έκοψες το ζαμπόν....
Με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό σου!

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Κι εσύ το ίδιο πληρώνεις το ζαμπόν στο Lidl και το ίδιο στο Delicatessen του Βασιλόπουλου; Εκτός αν έκοψες το ζαμπόν....

Βρίσκομαι σε μνημονιακή δίαιτα, δεν με αγγίζει τίποτα πλέον. :rolleyes:

08skl

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαρ 2012
Like
0
Πόντοι
1
μου αρέσει που βλέπω σεβασμό και ιεραρχία στον μάχιμο πληθυσμό

Big_John

Μέλος
Εγγρ.
4 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
0
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΑΥΤΟ? Η NTAIANA KAI Η ΣΤΕΛΛΑ? ΚΑΤΙ ΝΕΕΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ? ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ

kritwn99

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Ιουν 2010
Κριτικές
17
Like
2.433
Πόντοι
3.172
Διαβάζω ρε μάγκες για 80άρια , 100άρια κ πολύ συχνά για 120άρια που εναποθέτετε στα ιδρύματα της μεγαλύτερης φούσκας που γνώρισε η Ελλάδα στο χώρο των υπηρεσιών τα τελευταία 30 χρόνια, κ αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζω εγώ? Αυτά που βιώνω εγώ στην καθημερινότητά μου δε τα βιώνετε εσεις??? Δε σας έρχονται λογαριασμοί , δε πληρώνετε 1.80/ lt τη βενζίνη, δεν έχετε υποχρεώσεις, δεν έχετε υποστεί δραστικές μειώσεις στα εισοδήματά σας,  πείτε μου κ μένα ,,,

Έχει αντιληφθεί κανένας από σας οτι ακολουθεί τη στρατηγική εκχώρησης όχι ατομικών δικαιωμάτων κ ατομικών ελευθεριών σε ιδρύματα που δε μπορούν να σταθούν επαγγελματικά αφού δεν έχουν αντικείμενο προς πώληση , αλλά εκχωρεί το είναι του σε μελλοντικό χρόνο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ''προσδοκίες'' αφού το κοινωνικό αγαθό ( ........) δεν εξυπηρετείται ( δεν δημιουργείται πλούτος ). Το αντίθετο , υπονομεύεται συνειδητά με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε πτώση αξιών , παρακμιακές αντιδράσεις κ δυτικού τύπου μιμητισμούς.

Λυπάμαι γιατί διαπιστώνω να αρθρώνεται από μερικούς  ένας λόγος δυναμικής κ φλύαρης καυχησιολογίας με αυθαίρετα παραδοξολογήματα που ξεπερνούν τα όρια του σημερινού κοινωνικού κ οικονομικού βίου....

Θέλω να σας δω σε 3 μήνες όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας όπου θα κληθείτε να πληρώσετε  τριπλάσιους κ καποιοι από σας κ δεκαπλάσιους φόρους από φέτος..

Να σας δω σε 3 μήνες όταν θα υποστείτε εκ νέου περικοπές στους μισθούς σας τουλάχιστον 20 % , να δω ποια κυρα Λένη κ ποια Ζάννα θα συντρέξουν να σας βοηθήσουν , δε θα έχετε λεφτά ούτε για τυρόπιττα, το έχει καταλάβει κανένας από σας ( φωτεινές εξαιρέσεις οι agiana , andy51 , nsmurni κ ελάχιστοι ακόμα) ή ζείτε σε εικονική πραγματικότητα?  

Να σας δω τότε λεβέντες μου ,,

peonius

Μέλος
Εγγρ.
18 Απρ 2011
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
Λυπάμαι γιατί διαπιστώνω να αρθρώνεται από μερικούς  ένας λόγος δυναμικής κ φλύαρης καυχησιολογίας με αυθαίρετα παραδοξολογήματα που ξεπερνούν τα όρια του σημερινού κοινωνικού κ οικονομικού βίου....

Να σας δω σε 3 μήνες όταν θα υποστείτε εκ νέου περικοπές στους μισθούς σας τουλάχιστον 20 % , να δω ποια κυρα Λένη κ ποια Ζάννα θα συντρέξουν να σας βοηθήσουν , δε θα έχετε λεφτά ούτε για τυρόπιττα, το έχει καταλάβει κανένας από σας ( φωτεινές εξαιρέσεις οι agiana , andy51 , nsmurni κ ελάχιστοι ακόμα) ή ζείτε σε εικονική πραγματικότητα?  
Μπράβο Κρίτωνα

andy51

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2007
Like
322
Πόντοι
36
Φίλε κρίτωνα,αφου με συμπεριλαμβάνεις στις φωτεινές εξαιρέσεις να σου πω το εξης: το παιχνίδι αυτό είναι μακράν πιο πολύπλοκο και πιο σύνθετο απ΄όσο μπορούμε να αντιληφθούμε εμεις....παίζεται σε πολλά επίπεδα και,πίστεψέ με,εσυ,εγω και το 99% των φίλων εδω μέσα μπορούμε να δούμε μόνον τα 2-3 πρώτα....απο κει και πέρα,εξελίσσεται ένα ψυχολογικό θα έλεγα παιχνίδι,ενδιαφέρον ίσως για κάποιους,αλλά χρονοβόρο και ψυχοφθόρο....Δεν το έχω παίξει ποτέ,ούτε θα το παίξω στο μέλλον,για πολλούς λόγους....Επειδή όμως μου το έχουν αναλύσει και εξηγήσει,θα σου πω μόνον τούτο : το "παιχνίδι" αυτό έχει μόνον χαμένους....στο τέλος,δεν υπάρχουν κερδισμένοι απο καμμία πλευρά......

tawara

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2011
Like
998
Πόντοι
96
πολύ περίπλοκη η επιστήμη, πάρα πολύ , δεν είναι για τον καθέναν ...

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
Φίλε κρίτωνα,αφου με συμπεριλαμβάνεις στις φωτεινές εξαιρέσεις να σου πω το εξης: το παιχνίδι αυτό είναι μακράν πιο πολύπλοκο και πιο σύνθετο απ΄όσο μπορούμε να αντιληφθούμε εμεις....παίζεται σε πολλά επίπεδα και,πίστεψέ με,εσυ,εγω και το 99% των φίλων εδω μέσα μπορούμε να δούμε μόνον τα 2-3 πρώτα....απο κει και πέρα,εξελίσσεται ένα ψυχολογικό θα έλεγα παιχνίδι,ενδιαφέρον ίσως για κάποιους,αλλά χρονοβόρο και ψυχοφθόρο....Δεν το έχω παίξει ποτέ,ούτε θα το παίξω στο μέλλον,για πολλούς λόγους....Επειδή όμως μου το έχουν αναλύσει και εξηγήσει,θα σου πω μόνον τούτο : το "παιχνίδι" αυτό έχει μόνον χαμένους....στο τέλος,δεν υπάρχουν κερδισμένοι απο καμμία πλευρά......

Σωστος σε ολα, οπως σωστο και πετυχημενο το post του Kritwn,αλλα υπαρχει και ο αντιλογος φιλε Κριτωνα (μου επιτρεπεις το "φιλε"  ;)), ο αντιλογος που λεει οτι αρνουμαι να συνεχισω να φοβαμαι, να στεναχωριεμαι, να μιζεριαζω και τελικα να χανω τις στιγμες που περνανε απο μπροστα μου.....σε ΟΛΑ τα επιπεδα, δουλεια, οικογενεια, καθημερινοτητα..... Ο καθενας οσο εχει και οσο μπορει προσπαθει να προλαβει αν θες να κανει κατι για τον εαυτο  του, να περασει λιγες ομορφες στιγμες, να χαλαρωσει, να ξεφυγει απο αυτη τη μαυριλα.....η κατασταση ειναι δυσκολη, ειναι πρωτογνωρη, οχι μονο για εμας, ακομα και για αυτους που "οριζουν τις εξελιξεις και το μελλον", οχι τους δικους μας, τους ξενους και το χειροτερο ειναι η αβεβαιοτητα.... αλλα δε μπορουμε να ζουμε μονιμως με τον πανικο της καταστροφης, ειμαστε κουμπωμενοι, εχουμε την αβεβαιοτητα να μας τρωει, ειναι συνετο να κανουμε λελογισμενα πραγματα και συντηρητικη  ζωη, αλλα χρειαζεται και η εκτονωση, δε γινεται να κουβαλαμε μονο την πιεση.......

Ο καθενας οπως μπορει βεβαια, αλλα προσωπικα, εχω το μυαλο μου στο τι συμβαινει και τι ερχεται στο μελλον, ειμαι συγκρατημενος, αλλα αφηνω να στεναχωρηθω, να τρελαθω, να καταπιεστω οταν ερθει το προβλημα (λες πχ για τους φορους και τις μειωσεις που ερχονται), οχι να εχω αυτα τα συναισθηματα απο τωρα, επειδη προκειται να ερθει αυτο το προβλημα!!

(Sorry για το off topic)

FREEBIRD

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Διαβάζω ρε μάγκες για 80άρια , 100άρια κ πολύ συχνά για 120άρια που εναποθέτετε στα ιδρύματα της μεγαλύτερης φούσκας που γνώρισε η Ελλάδα στο χώρο των υπηρεσιών τα τελευταία 30 χρόνια, κ αναρωτιέμαι σε ποια χώρα ζω εγώ? Αυτά που βιώνω εγώ στην καθημερινότητά μου δε τα βιώνετε εσεις??? Δε σας έρχονται λογαριασμοί , δε πληρώνετε 1.80/ lt τη βενζίνη, δεν έχετε υποχρεώσεις, δεν έχετε υποστεί δραστικές μειώσεις στα εισοδήματά σας,  πείτε μου κ μένα ,,,

Έχει αντιληφθεί κανένας από σας οτι ακολουθεί τη στρατηγική εκχώρησης όχι ατομικών δικαιωμάτων κ ατομικών ελευθεριών σε ιδρύματα που δε μπορούν να σταθούν επαγγελματικά αφού δεν έχουν αντικείμενο προς πώληση , αλλά εκχωρεί το είναι του σε μελλοντικό χρόνο δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε ''προσδοκίες'' αφού το κοινωνικό αγαθό ( ........) δεν εξυπηρετείται ( δεν δημιουργείται πλούτος ). Το αντίθετο , υπονομεύεται συνειδητά με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε σε πτώση αξιών , παρακμιακές αντιδράσεις κ δυτικού τύπου μιμητισμούς.

Θέλω να σας δω σε 3 μήνες όταν θα αρχίσουν να έρχονται τα πρώτα εκκαθαριστικά της εφορίας όπου θα κληθείτε να πληρώσετε  τριπλάσιους κ καποιοι από σας κ δεκαπλάσιους φόρους από φέτος..

Να σας δω τότε λεβέντες μου ,,
με ολο το σεβασμο αν και δεν διαθετω τις γνωσεις σου και θα τα πω λαικα για να τα καταλαβουν ολοι,μακαρι το προβλημα της Ελλαδας και της κοινωνιας γενικοτερα να ηταν η κυρια Λενη η κυρια Ζανα κι εγω μαζι!ο καθε πελατης θελει να εχει τις καλυτερες υπηρεσιες στο λιγοτερο δυνατο κοστος κι αυτο ισχυει για ολες τις δουλειες.το μασαζ ομως και ολα τα παρελκομενα ειναι παροχη υπηρεσιων δεν σε υποχρεωνει κανεις να το πληρωσεις εαν δεν εχεις.Εχεις επιλλογες και στο κοστος και στη ποιοτητα.Για πεσμου τι επιλογες εχουμε ολοι στη βενζινη το ΦΠΑ και στο συνολο του κοστους διαβιωσης μας.μηπως εχεις την εντυπωση οτι εσυ πληρωνεις τη βενζινη 1.80 κι εγω κι ο καθενας τη πληρωνουμε λιγοτερο?μηπως ξερει κανενας σε τι νουμερο αντιστοιχει το κοστος της επιχειρησης της κυριας ελενας και του καθε κεντρου και μαλιστα οταν απασχολει 10 ατομα προσωπικο?δε λεω οτι δεν υπαρχει κερδος αλλα δεν ειναι κανεις υποχρεομενος στη δουλεια που κανει και εχει κερδος να αισθανεται και ενοχος!σε ελευθερη αγορα ζουμε κι ανταγωνισμος ειναι για ολους και για ολα κι ο καθενας επιλλεγει...

maximos555

Μέλος
Εγγρ.
22 Νοε 2007
Like
0
Πόντοι
66
με ολο το σεβασμο αν και δεν διαθετω τις γνωσεις σου και θα τα πω λαικα για να τα καταλαβουν ολοι,μακαρι το προβλημα της Ελλαδας και της κοινωνιας γενικοτερα να ηταν η κυρια Λενη η κυρια Ζανα κι εγω μαζι!ο καθε πελατης θελει να εχει τις καλυτερες υπηρεσιες στο λιγοτερο δυνατο κοστος κι αυτο ισχυει για ολες τις δουλειες.το μασαζ ομως και ολα τα παρελκομενα ειναι παροχη υπηρεσιων δεν σε υποχρεωνει κανεις να το πληρωσεις εαν δεν εχεις.Εχεις επιλλογες και στο κοστος και στη ποιοτητα.Για πεσμου τι επιλογες εχουμε ολοι στη βενζινη το ΦΠΑ και στο συνολο του κοστους διαβιωσης μας.μηπως εχεις την εντυπωση οτι εσυ πληρωνεις τη βενζινη 1.80 κι εγω κι ο καθενας τη πληρωνουμε λιγοτερο?μηπως ξερει κανενας σε τι νουμερο αντιστοιχει το κοστος της επιχειρησης της κυριας ελενας και του καθε κεντρου και μαλιστα οταν απασχολει 10 ατομα προσωπικο?δε λεω οτι δεν υπαρχει κερδος αλλα δεν ειναι κανεις υποχρεομενος στη δουλεια που κανει και εχει κερδος να αισθανεται και ενοχος![glow=red,2,300]σε ελευθερη αγορα ζουμε κι ανταγωνισμος ειναι για ολους και για ολα κι ο καθενας επιλλεγει...[/glow]

Εχει και ο Κριτων το point του, φανταζομαι οτι εννοει κυριως τα μαγαζια με τις μετριες εως κακες υπηρεσιες σε σχεση με την οικονομικη κατασταση των υποψηφιων πελατων, αλλα ολο το ζουμι ειναι στην τελευταια σου προταση..... Νομος της (εκαστοτε) αγορας ειναι αυτος!!!

FREEBIRD

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2012
Like
0
Πόντοι
0
Εχει και ο Κριτων το point του, φανταζομαι οτι εννοει κυριως τα μαγαζια με τις μετριες εως κακες υπηρεσιες σε σχεση με την οικονομικη κατασταση των υποψηφιων πελατων, αλλα ολο το ζουμι ειναι στην τελευταια σου προταση..... Νομος της (εκαστοτε) αγορας ειναι αυτος!!!
αυτο για μενα δεν ισχυει.αν δεν σου κανουν οι υπηρεσιες σε ενα χωρο μη πας!δε σε υποχρεωνει κανεις!και στη τελικη μη δυσφιμεις μια επιχειρηση επειδη εσενα δε σου αρεσει .... ;)

kritwn99

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Ιουν 2010
Κριτικές
17
Like
2.433
Πόντοι
3.172
αυτο για μενα δεν ισχυει.αν δεν σου κανουν οι υπηρεσιες σε ενα χωρο μη πας!δε σε υποχρεωνει κανεις!και στη τελικη μη δυσφιμεις μια επιχειρηση επειδη εσενα δε σου αρεσει .... ;)
Δυστυχώς  πολλοί διάβασαν αλλά λίγοι κατάλαβαν το πραγματικό νόημα όσων αναφέρω περιληπτικά...

Θα σε συμβούλευα να μην εκτείθεσαι αφού δεν αντιλήφθηκες ούτε το 10 % της ανάλυσης που προηγήθηκε....

Θα ήταν καταρχήν απαραίτητη μια συστηματική ανάλυση της παιδευτικής αξίας που ενέχει η ανάγνωση του κειμένου , να εξεταστεί αν ''αντιστέκεται'' στη συμβατική εκδοχή της επικρατούσας κατάστασης κ γιατί αυτή η ''αντίσταση'' μειώνεται στην μετάφραση κ τη νοηματική προσέγγισή της...

Ποια παιδευτική σημασία θα είχε η ανάγνωση του κειμένου,  αν άφηνε μετέωρα κ απροσέγγιστα,  στο απυρόβλητο δηλαδή αυτόνομα καιρικά ιδιώματα Μη κοινής συννενόησης που επιβάλλει μια μερίδα - βρίσκεσαι ανάμεσά τους σε καθεστώς Μη δομημένης επιχειρηματολογίας -  πολιτών που υπερασπίζεται κ υπεραμύνεται της παρανομίας κ της υποτιθέμενης ελεύθερης αγοράς??

Μονάχα αυτή η σύγκριση νομίζω πως αρκεί για να συνειδητοποιήσουμε εμείς οι νεοέλληνες πως αφήνοντας άθικτο κ ασχολίαστο το σύστημα της παρανομίας κ παραοικονομίας αυτόματα το υιοθετούμε κ ταυτόχρονα οδηγούμαστε σε μια πνευματοκτόνο απομνημόνευση προτεραιοτήτων κ κατακόρυφης  πτώσης αξιών με πλαστά κ νόθα κατασκευάσματα εφήμερων αισθησιακών απολαύσεων...

(.........)

andy51

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2007
Like
322
Πόντοι
36
Βρε Κρίτωνα έλεος.....που απευθύνεσαι αγορι μου? σε ακαδημαικούς? είναι προφανές ότι και παιδεία έχεις και την γλώσσα χειρίζεσαι σωστά,αλλά,μόνο ο Μπαμπινιώτης θα καταλάβαινε αυτά που γράφεις ορισμένες φορές,και απ' ότι ξέρω δεν είναι μέλος του φόρουμ..... :2funny:

eparxiotis5

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2011
Like
6
Πόντοι
16
και στη τελικη μη δυσφιμεις μια επιχειρηση επειδη εσενα δε σου αρεσει .... ;)

Σχετικά με το θέμα της δυσφήμισης και της διάχυσης ψευδών πληροφοριών συμφωνώ απόλυτα. Είναι ό,τι πιο άθλιο και αισχρό μπορεί να κάνει κάποιος αν δεν του άρεσαν ή δεν πήρε τις υπηρεσίες που προσδοκούσε.

Τα άλλα που γράφτηκαν, τόσο από τον Κρίτωνα όσο και από σένα, χωρούν πολύ συζήτηση, που όμως δεν μπορεί να γίνει, με σοβαρούς όρους, σε ένα σάιτ με τη θεματολογία του παρόντος σάιτ. 

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366
αρχίσαμε και τις υποδείξεις :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom