Νέα

Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Carlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
255
Like
0
Πόντοι
1
α και να μην ξεχασω για την κυπρο μας πραγματικα δεν μπορεσα να διαβασω τιποτα απο ολα αυτα δεν εχω το κουραγιο.και μετα εμεις λεγομαστε εθνικιστες και ακροδεξιοι.χιλιες φορες αυτο παρα μαλακας ανιστορητος και δηθεν δικαιος(δικαιοφανης) γαμημενοι ανθελληνες κομπλεξικοι.
 

Επισκέπτης
CONTANTLY καλε φιλε θα πρεπει προτα οι εγγλεζοι να αναγνωρισουν τον ΙΡΑ
ΟΙ Ισπανοι τον ΕΤΑ και οι λοιποι που γινεται της  πουτανας σε ολοι την ευρωπη και μετα ποια ειναι η μακεδονια .
Αλλα δεν ειναι περιεργο καθε φορα που ενας ΜΗΤΣΟΚΑΚΗΣ ειναι στα πραγματα εχουμε εξελιξεις στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
 

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
3
Πόντοι
1
Για όλα φταίνε οι γαμημένες οι θρησκείες και ο φασισμός που γεννάνε. Οι χειρότεροι πολέμοι γίνανε απο ανεγκέφαλους θρησκόληπτους φασίστες και ήταν οι πιο ακραίοι. Γιουγκοσλαβία και Τούτσι - Χούτου είναι τα πιο απλά παραδείγματα... ΘʼΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ.
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.392
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96

germaon

Σεβαστός
Εγγρ.
29 Απρ 2006
Μηνύματα
1.655
Κριτικές
18
Like
15
Πόντοι
2.007
Από τη στιγμή που οι Σκοπιανοί μπορούν να προβάλλουν ως δικαιολογία (και το κάνουν) ότι ο Αλέξανδρος είναι παγκόσμια κληρονομιά τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Βέβαια όλο και πληθαίνουν οι φωνές των εξυπνάκηδων στην Ελλάδα ότι ο Αλέξανδρος ήταν "σφαγέας" , οπότε ας προσέχαμε.
Πάντως οι Σκοπιανοί σέβονται περισσότερο τον Αλέξανδρο. Όχι σαν κι εμάς που πήξαμε στην κουλτούρα.  Δεν είμαι σίγουρος αν ο Στρατάρχης Αλέξανδρος μπορούσε να μιλήσει, ποιούς θα θεωρούσε παιδιά του. (πνευματικά παιδιά , γιατί βιολογικά παιδιά του ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ)  :- :-
 

Mr_Mojo_Risin

Μέλος
Εγγρ.
18 Οκτ 2006
Μηνύματα
152
Like
3
Πόντοι
1
Πνευματικά παιδιά του θα θεωρούσε τους Γερμανούς και ίσως τους Γάλλους πο διδάσκονται το μεγαλείο μας. Εμάς τους νεοέλληνες του ντιριντάχτα και του ξεπεσμού, ίσως (και θα μας έκανε και χάρη) μας θεωρούσε φτωχούς συγγενείς. Ούτως ή άλλως αδέρφια μη κρυβόμαστε, απο τη στιγμή που γίναμε χριστιανοί ελληνισμός δεν υπάρχει...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΡΩΤΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ.
 
Δ

Διαγραμμένο μέλος 10728

Επισκέπτης
3-4 πραγματακια..

αν το ονομαζανε ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡ πεταει ο αλλος και φευγει.......
να σου απαντησω εγω λοιπον.1)αν οι ΚΟΥΡΔΟΙ κανανε ανεξαρτητο κρατος και ονομαζανε το αεροδρομιο τους ΚΕΜΑΛ θα ηταν ανετοι οι Τουρκοι?2)..αν το ονομαζανε ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ προς τιμην του μεγαλου ΜΑΚΕΔΟΝΑ δεν θα ειχα προβλημα..οπως και αν το ονομαζανε ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ...αυτοι ομως το ονομαζουνε ετσι γιατι θεωρουνε οτι ειναι απογονοι του και προς τιμην ενος συνπατριωτη τους..ειναι ευκολα κατανοητο ακομη και απο 5 χρονο παιδι αυτο...παμε παρακατω..λεει ο αλλος απογονοι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και της ΓΟΡΓΟΝΑΣ..
Εγω ΝΑΙ..θεωρω οτι ειμαι απογονος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ της ΓΟΡΓΟΝΑΣ του ΑΧΧΙΛΕΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ του ΗΡΑΚΛΗ του ΠΛΑΤΩΝΑ κτλπ.αυτη ειναι η ιστορια-μυθολογια της χωρας μου.Ειναι  η ιστορικη-κοινωνικη μου κληρονομια και ειμαι και περυφανος γιατι ειμαι απο τις λιγες χωρες στον κοσμο που εχουν ιστορια χιλιαδων ετων..
Αν εσενα ολα αυτα δεν σου λενε κατι,δεν μπορω να σε βοηθησω να αποκτησεις ταυτοτητα....
Τελος για τα αδερφια μας τους Σερβους...
Να θυμισω οτι ηταν απο τις πρωτες(αν οχι η πρωτη)χωρα που αναγνωρισε τους Σλαβους των Σκοπιων σαν "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"και επισεις οτι αυτο το ανιστοριτο και γελειο θεμα ηταν εμπνευση του ΤΙΤΟ για να δωσει ταυτοτητα σε ολες της περιοχες της πρων Γιουγκοσλαβιας και να τις κρατησει ενωμενες, και επειδη η ΕΛΛΑΔΑ εχει παραδοσιακα ανθρωπακια στην κυβερηση της αυτο ειχε περασει αντε και ωραια.
Προσωπικα δεν θεωρω οτι αυτο το ματσο των πεινασμενων ικανο να απειλησει αμεσα την Ελλαδα με εδαφικες διεκδικησεις..μπορει ομως ανετα να γινει το τυρακι σε μελλοντικες εδαφικες διεκδικησεις αλλων "Φιλων"της περιοχης..δλδ βαζουμε μπροστα τους Σκοπιανους και απο πισω ακολουθουν "πονοψυχα" καποιοι αλλοι που τους σιγονταρουν εδω και 10 χρονια.Κατι σαν την "καυμενη" την ΑΛΒΑΝΙΑ δλδ που απο εκει που ζουσανε πισω απο το φεγγαρι ξαφνικα ονειρευονται την μεγαλη ΑΛΒΑΝΙΑ.
Τελος οσον αφορα την συναρτηση του ονοματος του φορουμ με διαφορα σοβαρα θεματα δεν βλεπω που υπαρχει κατι το μεμπτο..εδω βασικη ιδεα ειναι το γαμησι..πανω σε αυτο γραφουμε..και στο διαλειμα γραφουμε και κατι σοβαρο..οπως οταν κανουμε τσιγαρο μετα το σεξ και μιλαμε για διαφορα θεματα  :sunglasses:..δεν καταλαβα δλδ γιατι πρεπει εδω μεσα να μιλαμε συνεχεια για πορνες και πορνεια(αν και δεν ειναι μακρια απο την main idea η πολιτικη ;))
 

Επισκέπτης
συναγωνιστές παίρνοντας και εγω θεση σε αυτο το μειζον θεμα καταθετω την δικη μου αποψη και το δικο μου πιστευω ειναι οτι γενικα σε ολλα τα εθνικα θεματα το καρκινωμα μεσα απο το οποιο γενιουντε ολλα αυτα ειναι η εσωτερικη και εξωτερικη μας πολιτικη απο της εκαστοτε μας κυβερνησεις που παντα αντι να εξυπηρετουν την χωρα μας δυστηχως ειναι υποδουλες ξενων δυναμεων ποτε των αμερικανων ποτε των γερμανων των αγγλων και μιλαω για κυβερνησεις και οχι γενικα πολικων δυναμεων γιατι αμα το απλωσουμε εκει το θεμα θα παμε ακομα ποιο μακρυα.
και δεν ειναι μονο το θεμα της μακεδονιας αλλα και για αλλες περιοχες της χωρας οπως το θεμα της μουσουλμανικης μειονοτητας της θρακης που τους εκει πομακους ενος λαου που ειναι απο τα βαθη των αιωνων εκει τελικα τους δωσαμε βορα στην πολιτικη της τουρκιας και τωρα αισθανοντε τουρκοι.
ο χωρος της μακεδονιας γεωγραφικα καταλαμβανει την μακεδονια που ειναι ελληνικο εδαφος ενα κοματι μεσαστα σκοπια μεχρι το μοναστηρι και την περιοχη του ορους πηριν στην βουλγαρια.
αν ομως δουμε αυτους τους λαους δηλαδη τους βουλγαρους και τους σλαβους των σκοπιων ειναι λαοι που ειρθανε στα βαλκανια αιωνες μετα την κυριαρχια των μακεδονων και την υπαρξη του μεγαλου αλεξανδρου αρα ιστορικα και μονο δεν εχουν δικαιωμα ολοι αυτοι να μιλουν για μακεδονια και για μεγα αλεξανδρο.
η χρηση του ορου μακεδονια για τους σκοπιανους εγινε μετα την ληξη του δευτερου παγκοσμιου πολεμου και με την δημειουργεια της γιουγκοσλαβιας απο τον τιτο.
τοτε το κοματι που σημερα λεγετε FYROM ειχε βλεψεις για προσαρτηση στην βουλγαρια δηλαδη με το κοματι σε αυτη που ειναι γεωγραφικα σε αυτην σε συνεργασια με τους εκει εθνικιστικους κυκλους που καμια σχεση δεν ειχανε με το τοτε υπο δημειουργεια κομουνιστικο καθεστος αλλα προσδοκουσαν να δημειουργησουν ενα νεο ανεξαρτητο κρατος με την επωνυμια κρατος της μακεδονιας.
τοτε ο τιτο τους εκανε την προταση και τελικα τους επεισε αποκαλωντας εκεινο το κοματι σαν μακεδονια της σερβιας και ετσι οσο υπηρχε αυτο το καθεστος δηλαδη η υπαρξη της πρωην γιουγκοσλαβιας δεν επερνετο θεμα διαστασεις τουλαχιστον εκει παρα  απο καποιες μικρες ομαδες εθνικιστων και βασικα οχι στο χωρο της πρωην γιουγκοσλαβιας αλλα απο ομαδες εθνικιστων που ειχανε φυγει στο εξωτερικο και κυριως στην αυστραλια και στης ΗΠΑ .
εδω σε αυτο ακομα το θεμα που οι αμερικανοι κυριος που ειναι και ο ποιο ανιστορητος λαος στον κοσμο ακομα και προσφατα ιδικα μεσω του κινηματογραφου που μεσω αυτου εχουν διαλυση τα παντα στο προσφατο εργο για τον μεγα αλεξανδρο δεν τολμησαν να το πανε εξω απο τα εληνικα δεδομενα και να δοσουν τροφη στους σκοπιανους για προπαγανδα και μαλιστα στην πρωτη προβολη της ταινειας πηγαν με της σημαιες τους στους σινεμαδες της αυστραλιας και των ΗΠΑ αλλα εφυγαν κακην κακος απο αυτους οταν σε καποια στιγμη της ταινειας στο ξεκινημα μιας μεγαλης μαχης ο μεγας αλεξανδρος λεει προς τους στρατιοτες (( εμπρος εληνες για την ελλαδα )) κατι που σημερα οι δικοι μας πολιτικοι δεν εχουν τον κολο να κανουν και ακομα και τωρα με την ονομασια του αεροδρομιου των σκοπιον νωμιζω το καλυτερο θα ειτανε μια ειρωνικη προς αυτους επιστολη απο την υπουργο εξωτερικων (( κυριοι των σκοπιων σας ευχαριστουμε πολυ που με αυτην σας την πραξη τιματε ενα μεγαλο εληνα βασιλια )) ετσι απλα και τιποτε αλλο.
 
OP
OP
C

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Μηνύματα
2.302
Κριτικές
11
Like
2
Πόντοι
2.945
παιδια ας το κοψουμε μιζερια ειναι.Εμεις οι μπουρδελιαρηδες ειμαστε ανθρωποι της χαρας και κοσμοπολιτες.Εμενα δεν με ενδιαφερει το θεμα.Ασε που ο αλεκος ηταν αδελφη...



Φιλαρακο  ,  ασε   ανθρωπους   που   ειναι   μελη     απο  την   μερα    ιδρυσης  του  αρχικου   site    να   εχουν   το  δικαιωμα   να   θιγουν  και   τετοια   θεματα .  Αν  δεν   σε   αφορουν   ,   αντε   στο   καλο ....5   μηνυματα   εχεις  στειλει   και   καταλαβαμε   οτι   εισαι   ο   κλασικος   τυπος   που    ντρεπεται   για  την   χωρα   του . Αληθεια   ποιος   σου  ειπε  οτι  η  παγκοσμιοποιηση   σημαινει   ισοπεδωση  των  παντων    και   ομογενοποιηση  ιδιαιτερων  πολιτιστικων   χαρακτηριστικων ?    Ουτε  καν  δεξιος    ειμαι  , αλλα  κατι  τυποι  σαν  και  εσενα  :jerking:  που   χαρακτηριζουν   οποιον  πει  κατι  υπερ  της   Ελλαδας  "εθνικιστη"   μου    φερνουν   αναγουλα  .   Αληθεια  αν   γινει  κανενας  τσαμπουκας  με  Τουρκους  , λεμε  τωρα  οτι  γουσταρουν  συνεκμεταλλευση  του  Αιγαιου , θα  το  παιξεις  αυτοεξοριστος  στο  Παρισι ?
 

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Μηνύματα
864
Like
4
Πόντοι
6
Γιουγκοσλαβία και Τούτσι - Χούτου είναι τα πιο απλά παραδείγματα... ΘʼΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΊΣΤΕΣ.

Εγω γιατι νομιζω οτι στη περιπτωση Tουτσι-Χουτου δεν υπηρχε θρησκευτικη διαμαχη?Απο οτι θυμαμαι οι αποικιοκρατες βελγοι τους βαλανε να τσακωθουν μεταξυ τους για αστειους φυλετικους λογους (η μια φυλη ηταν πιο κοντη απο την αλλη, η αλλη πιο στρογγυλοκεφαλοι κλπ)...
Κανω λαθος???

Παντως να συμφωνησω οτι η θρησκεια συνηθως αποτελει την αφορμη για τετοιες βιαιοτητες , αλλα ποτε δεν προκειται να καταργηθουν οι θρησκειες και αν καποτε καταργουνταν απο τη στιγμη που αποτελουν απλες αφορμες , τα μεγαλα κεφαλια θα εβρισκαν αλλες...
 

CONSTANTLY

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2006
Μηνύματα
255
Like
0
Πόντοι
1
3-4 πραγματακια..

αν το ονομαζανε ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡ πεταει ο αλλος και φευγει.......
να σου απαντησω εγω λοιπον.1)αν οι ΚΟΥΡΔΟΙ κανανε ανεξαρτητο κρατος και ονομαζανε το αεροδρομιο τους ΚΕΜΑΛ θα ηταν ανετοι οι Τουρκοι?2)..αν το ονομαζανε ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ προς τιμην του μεγαλου ΜΑΚΕΔΟΝΑ δεν θα ειχα προβλημα..οπως και αν το ονομαζανε ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ...αυτοι ομως το ονομαζουνε ετσι γιατι θεωρουνε οτι ειναι απογονοι του και προς τιμην ενος συνπατριωτη τους..ειναι ευκολα κατανοητο ακομη και απο 5 χρονο παιδι αυτο...παμε παρακατω..λεει ο αλλος απογονοι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και της ΓΟΡΓΟΝΑΣ..
Εγω ΝΑΙ..θεωρω οτι ειμαι απογονος του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ της ΓΟΡΓΟΝΑΣ του ΑΧΧΙΛΕΑ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ του ΗΡΑΚΛΗ του ΠΛΑΤΩΝΑ κτλπ.αυτη ειναι η ιστορια-μυθολογια της χωρας μου.Ειναι  η ιστορικη-κοινωνικη μου κληρονομια και ειμαι και περυφανος γιατι ειμαι απο τις λιγες χωρες στον κοσμο που εχουν ιστορια χιλιαδων ετων..
Αν εσενα ολα αυτα δεν σου λενε κατι,δεν μπορω να σε βοηθησω να αποκτησεις ταυτοτητα....
Τελος για τα αδερφια μας τους Σερβους...
Να θυμισω οτι ηταν απο τις πρωτες(αν οχι η πρωτη)χωρα που αναγνωρισε τους Σλαβους των Σκοπιων σαν "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"και επισεις οτι αυτο το ανιστοριτο και γελειο θεμα ηταν εμπνευση του ΤΙΤΟ για να δωσει ταυτοτητα σε ολες της περιοχες της πρων Γιουγκοσλαβιας και να τις κρατησει ενωμενες, και επειδη η ΕΛΛΑΔΑ εχει παραδοσιακα ανθρωπακια στην κυβερηση της αυτο ειχε περασει αντε και ωραια.
Προσωπικα δεν θεωρω οτι αυτο το ματσο των πεινασμενων ικανο να απειλησει αμεσα την Ελλαδα με εδαφικες διεκδικησεις..μπορει ομως ανετα να γινει το τυρακι σε μελλοντικες εδαφικες διεκδικησεις αλλων "Φιλων"της περιοχης..δλδ βαζουμε μπροστα τους Σκοπιανους και απο πισω ακολουθουν "πονοψυχα" καποιοι αλλοι που τους σιγονταρουν εδω και 10 χρονια.Κατι σαν την "καυμενη" την ΑΛΒΑΝΙΑ δλδ που απο εκει που ζουσανε πισω απο το φεγγαρι ξαφνικα ονειρευονται την μεγαλη ΑΛΒΑΝΙΑ.
Τελος οσον αφορα την συναρτηση του ονοματος του φορουμ με διαφορα σοβαρα θεματα δεν βλεπω που υπαρχει κατι το μεμπτο..εδω βασικη ιδεα ειναι το γαμησι..πανω σε αυτο γραφουμε..και στο διαλειμα γραφουμε και κατι σοβαρο..οπως οταν κανουμε τσιγαρο μετα το σεξ και μιλαμε για διαφορα θεματα  :sunglasses:..δεν καταλαβα δλδ γιατι πρεπει εδω μεσα να μιλαμε συνεχεια για πορνες και πορνεια(αν και δεν ειναι μακρια απο την main idea η πολιτικη ;))
ναι φιλε μου μονο που ο τιτο ητανε ΚΡΟΑΤΗΣ και οχι ΣΕΡΒΟΣ.ναι οι σερβοι την αποκαλουν μακεδονια αλλα οι γνωριζοντες ξερουν την πραγματικοτητα.για τουσ σερβους μιλαω.και οσον αφορα για τον Μεγα Αλεξανδρο εχει μεινει στην ιστορια ως" ο κατακτητης που αγαπηθηκε απο τους κατακτηθεμενους".
 

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Μηνύματα
3.392
Κριτικές
1
Like
903
Πόντοι
96
  Επειδη βλέπω οτι δεν διαβσατε το λινκ σας ενημερωνω οτι υπάρχουν τοσοι ανθρωποι στην Αυστραλια στην Αμερική στον Κανδα που αυτοπροσδιορίζονται ως "Μακεδονες" (καλώς/κακώς ειναι άλλο θέμα και οι Τουρκοι λένε οτι κακως οι Ελληνοκυπριοι αυτοπροσδιοριζονται ως Ελληνες). Αρα εκ των πραγματων υπάρχει ένα "εθνος".Στο κατω κατω στον αχταρμα που λεγεται Βαλκανια συμπτωματικά αντι να παμε προσ το Μοναστηρι που ήταν μια ελληνικότατη πόλη στριψαμε δεξία προς την Πόλη και μπηκαμε στη Θεσσαλονίκη, που τότε μόνο Ελληνική δεν ήταν. Τελος πολλοι Μακεδονες πολέμησαν στον ΕΛΑΣ, ειναι ένας λαος πολύ κοντα σε έμας απλα δεν καταφέραμε να τους ελληνοποιήσουμε.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
οι δικοι μας πολιτικοι δεν εχουν τον κολο να κανουν και ακομα και τωρα με την ονομασια του αεροδρομιου των σκοπιον νωμιζω το καλυτερο θα ειτανε μια ειρωνικη προς αυτους επιστολη απο την υπουργο εξωτερικων (( κυριοι των σκοπιων σας ευχαριστουμε πολυ που με αυτην σας την πραξη τιματε ενα μεγαλο εληνα βασιλια )) ετσι απλα και τιποτε αλλο.

Φίλε,

ΑΥΤΗΝ ΑΚΡΙΒΩΣ την απάντηση ήθελα να πάρω όταν έθετα κάποιες ερωτήσεις χθές το βράδυ.
 

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Μηνύματα
4.237
Like
450
Πόντοι
36
3-4 πραγματακια..

αν το ονομαζανε ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡ πεταει ο αλλος και φευγει.......
να σου απαντησω εγω λοιπον.1)αν οι ΚΟΥΡΔΟΙ κανανε ανεξαρτητο κρατος και ονομαζανε το αεροδρομιο τους ΚΕΜΑΛ θα ηταν ανετοι οι Τουρκοι?2)..αν το ονομαζανε ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ προς τιμην του μεγαλου ΜΑΚΕΔΟΝΑ δεν θα ειχα προβλημα..

Δεν είμαι απ' αυτούς που φεύγουν! Τελεία και Παύλα ! (με Πι, και καμμιά φορά με Κάπα  ;)  ). Και δεν λέγομαι "αλλος", φίλε KOMPAIASI.

Την απάντηση που ΑΚΡΙΒΩΣ ήθελα την έδωσε ο φίλος arion 1955.

Και δεν είμαι ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο Έλληνας από σένα ή όποιον άλλο.

Θέματα για προβληματισμό έβαλα.

Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Αν ο Χ Έλληνας προτιμάει τους FYROMίτες συμμάχους του και να ονομάζονται "μακεδόνες" ή εχθρούς του και να ονομάζονται κάπως αλλιώς είναι άλλο θέμα. Να είσαι σίγουρος πως θέλω το καλύτερο για την Ελλάδα, όπως ΟΛΟΙ ΕΔΩ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ. Η διαφορετική ανάλυση της κατάστασης δεν αποτελεί λόγο "καυγά".

Και όποιος έχει ζήσει Καναδά - ΗΠΑ - Αυστραλία (και κατά πάσα βεβαιότητα και αλλού) θα γνωρίζει ότι ΟΛΟΙ (εκτός από μας) αυτούς τους ανθρώπους τους αποκαλούν Μ.  Δεν κρίνω το δίκαιο και το άδικο. Αλλά: είναι εφικτό αυτό να αλλάξει? Και αν ναι, ποιό είναι το τίμημα που είσαι έτοιμος να πληρώσεις?
 

Επισκέπτης
κατι αλλο που θα προσθεσω αναφερω στο προηγουμενο μου κειμενο ανιστορητους τους αμερικανους σημερα οι δικοι μας πολιτικοι προσπαθουν να κανουν και εμας ανηστορητους και οχι μονο αυτοι αλλα και πολοι εδω σε αυτη την χωρα κρατανε το χρημα εξουσιαζουν τα καναλια ενα παραδειγμα υποκρισιας π.χ. οταν εχουμε καποια εθνικη γιορτη βγαινουν τα καναλια και μιλανε με μαθητες και τους ρωτανε για ιστορικα γεγονοτα και μας αραδιαζουν μερικες απο αυτες που κανουν λαθος οι μαθητες η μπορει και να μην ξερουν και μετα απο λιγη ωρα αυτα τα κολοκαναλα βαζουν κατι τενειες της οκας οπως τον ηρακλη με την ζινα δεν ξερω πως την λενε μειλαμε για τενειες ιστορικης και μυθολογικης απατης ενω και η τηλεοραση θα επρεπενα ειτανε σημερα ενα μεσον μαθησης καποιες ωρες την ημερα και να το παρουμε και λιγο στην πλακα τουλαχιστον αυτα που δειχνουν ειναι μαλακιες τα εργα και συντελουν στην αμαθεια δεν βαζουν εστω τον ηρακλη να της ριξει και κανενα καυλι να το διασκεδασουμε και να προαγουμε την ελληνικη λεβεντια.
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
Διάβασα με προσοχή τις γνώμες όλων των χρηστών, γραφικές και μη.

Τα Σκόπια αποτελούν θύλακα Αμερικανικής επιρροής. Από τις χώρες που δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μόνη που θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικά. Το ίδρυμα Σόρος και άλλοι Αμερικάνικοι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (NGO) έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα, αποτελώντας σοβαρό παράγοντα επιρροής και παρακολούθησης.

Η μέχρι τώρα πορεία του θέματος δείχνει ξεκάθαρα 1. Ότι τα Σκόπια στηρίζονται παρασκηνιακά από σημαντικούς διεθνείς παίκτες 2. Ότι η ελλάδα έχει τη δυστυχία να μανατζάρεται από ανίκανα ανθρωπάκια

Η ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται τα σκόπια.

Η ελλάδα έχει κάθε λόγο να φοβάται αυτούς που κρύβονται πίσω από τα σκόπια

Το θέμα των μειονοτήτων ("αλβανική", "μακεδονική" και "τουρκική") είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα και θα έχει προδιαγεγραμένη πορεία αν δεν ληφθούν μέτρα.

η βουλγαρία εξετάζει το θέμα της ύπαρξης "βουλγαρικής" μειονότητας στα σκόπια πολύ σοβαρά. Θεωρεί το συγκεκριμένο κρατίδιο απλά προσωρινά αποσπασμένο από τη μητέρα πατρίδα.

Με βάση τις παρούσες απαιτήσεις καθώς και τις μελλοντικές, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται, η χώρα μας εμφανίζεται να έχει ανεπαρκή παρουσία στο διεθνές προσκήνιο με κύρος το οποίο βαίνει μειούμενο.

Στη στρατηγική το πλεονέκτημα το έχει αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις, αφήνοντας αυτόν που ακολουθεί σε ρόλο κομπάρσου.

Για να οδηγείς τις εξελίξεις απαιτείται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής σύρεται σε σπασμωδικές κινήσεις από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί.
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Διάβασα με προσοχή τις γνώμες όλων των χρηστών, γραφικές και μη.

Τα Σκόπια αποτελούν θύλακα Αμερικανικής επιρροής. Από τις χώρες που δημιουργήθηκαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ήταν η μόνη που θα μπορούσε να ελεγχθεί αποτελεσματικά. Το ίδρυμα Σόρος και άλλοι Αμερικάνικοι Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί (NGO) έχουν σημαντική παρουσία στη χώρα, αποτελώντας σοβαρό παράγοντα επιρροής και παρακολούθησης.

Η μέχρι τώρα πορεία του θέματος δείχνει ξεκάθαρα 1. Ότι τα Σκόπια στηρίζονται παρασκηνιακά από σημαντικούς διεθνείς παίκτες 2. Ότι η ελλάδα έχει τη δυστυχία να μανατζάρεται από ανίκανα ανθρωπάκια

Η ελλάδα δεν έχει λόγους να φοβάται τα σκόπια.

Η ελλάδα έχει κάθε λόγο να φοβάται αυτούς που κρύβονται πίσω από τα σκόπια

Το θέμα των μειονοτήτων ("αλβανική", "μακεδονική" και "τουρκική") είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τα εθνικά συμφέροντα και θα έχει προδιαγεγραμένη πορεία αν δεν ληφθούν μέτρα.

η βουλγαρία εξετάζει το θέμα της ύπαρξης "βουλγαρικής" μειονότητας στα σκόπια πολύ σοβαρά. Θεωρεί το συγκεκριμένο κρατίδιο απλά προσωρινά αποσπασμένο από τη μητέρα πατρίδα.

Με βάση τις παρούσες απαιτήσεις καθώς και τις μελλοντικές, έτσι όπως αυτές διαμορφώνονται, η χώρα μας εμφανίζεται να έχει ανεπαρκή παρουσία στο διεθνές προσκήνιο με κύρος το οποίο βαίνει μειούμενο.

Στη στρατηγική το πλεονέκτημα το έχει αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις, αφήνοντας αυτόν που ακολουθεί σε ρόλο κομπάρσου.

Για να οδηγείς τις εξελίξεις απαιτείται μακροπρόθεσμος σχεδιασμός

Η Ελλάδα μέχρι στιγμής σύρεται σε σπασμωδικές κινήσεις από θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους. Και όπως δείχνουν τα πράγματα το φαινόμενο αυτό θα συνεχιστεί.

Μια νηφάλια και σε μεγάλοβαθμό σωστή ανάλυση..Ειδικά στο σημείο που αναφέρεται στις NGOs οι οποίες ακόμα και όταν εμφανίζονται με το μανδύα της φιλανθρωπίας δεν είναι τίποτ' αάλλο από ιδιωτικοποιημένες μυστικες- παρακρατικές υπηρεσίες έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον εκάστοτε πλειοδότη.

Τα Σκόπια δεν θα έκαναν τόσες μαγκιές αν δεν είχαν εξασφαλισμένη στήριξη από ισχυρές δυνάμεις...

Εμείς από την άλλη έχουμε αρκετά μέτωπα ανοιχτά και αναπόφευκτα κάπου θα κάνουνε υποχωρήσεις..Ας ελπίσουμε να είναι στο όνομα των Σκοπίων και όχι σε εδάφη ή στο κυπριακό.

Το ερώτημα που έχω εγώ είναι το εξης: Πότε θα ξεφύγουμε από το παπανδρεϊκό "Δεν παραχωρούμε τίποτα, δεν διεκδικούμε τίποτα" το οποίο τη δεκαετία του 80 ήταν καλό, σήμερα όμως που οι ισορροπίες έχουν αλλάξει και τίποτα, ούτε τα σύνορα δεν είναι εξασφαλισμένα μας περιορίζει σε καθαρά παθητική στάση;

Στα Σκόπια υπάρχουν πολλοί Ελληνόφωνοι, σίγουρα περισσότεροι από τους σλαβόφωνους της Φλώρινας..
Και σε τελική ανάλυση, αν η Μακεδονία είναι ελληνική και τα σκόπια είναι μέρος της μςαεδονίας, γιατί να διεκδικούην αυτοί εδάφη από εμάς και όχι εμείς από αυτούς;
Στην Αλβανία υπάρχει ακόμη ελληνική μειονότητα και η αλβανική οικονομία στηρίζεται εν πολλοίς στα εμβάσματα (και στις κούτες με τα κλοπιμαία) που τους στέλνουν οι εδώ αλβανοί...Το ίδιο ισχύει σε μικρότερο βαθμό με τη Βουλγαρία...

Θα έλεγα και για τις ελληνικές τράπεζες στα βαλκάνια αλλά οι τραπεζίτες/ βιομήχανοί μας την τσέπη τους κοιτάνε, όχι τα εθνικά συμφέροντα- άνθρωποι σαν τον Αβέρωφ (του γνωστού θωρηκτού) δεν θα ξαναϋπάρξουν...

Μήπως κάποια στιγμή πρέπει ν ' αρχίσουμε να προβάλουμε διεκδικήσεις;  

Όσο και αν αυτό ενοχλήσει τύπους σαν το Σωμερίτη που πρωτοστάτησε στην έκδοση "μακεδονικού" αναγνωστικού και άλλους με διασυνδέσεις με NGOs τύπου Helsinki Watch και αμεικανογενείς σέχτες...

Λέω μήπως...
 

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Μηνύματα
820
Like
6
Πόντοι
6
str81977 πράγματι έχεις δίκιο. Το δόγμα Παπανδρέου ανήκει πια σε άλλες εποχές. Σε ένα κόσμο εντελώς διαφορετικό από το σημερινό.

Είναι ώρα για διεκδικήσεις. Αλλά....

Αυτό που φοβάμαι str81977 είναι ότι υπάρχουν έλληνες πολιτικοί σε σημαντικές θέσεις οι οποίοι θα λέγαμε ότι έχουν "διπλή ατζέντα".

Δεν εργάζονται έχοντας κατα νου το συμφέρον της χώρας αλλά εξυπηρετώντας κάποια άλλα συμφέροντα. Ενδεχομένως αυτά που τους οδήγησαν σε θέσεις εξουσίας.
 

Ropaloforos

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2005
Μηνύματα
885
Like
11
Πόντοι
6
Θέλουν διακαώς οι πολιτικοί μας το Αμερικάνικο μοντέλο για να παίζει μπάλα η δημοκρατία της αγοράς. Η αγορά τους στηρίζει. Έλα όμως που εδώ δεν είναι Ατλάντα. Μητσοτάκης, Μαμιδάκης & να ρέουν τα πετρέλαια και όλοι στον Πετρέλη η τελειότητα τους, αλλά ο Βαλκάνιος έχει θέματα που δεν έχει ακόμα λύσει. Όλο τα ψευτοκουκουλώνουν και όλο μπροστά μας είναι. Ρε ψώνια πολιτικάκια, μην χτίζεται στην άμμο παλάτια. Πρώτα Ευρώπη κανετέ το το χωράφι και μετά το πουλάτε στους Αμερικάνους. Νωρίς τα κλείσατε τα συμβόλαια κατεδάφισης αλλά ο στραβός ο γέρος μένει ακόμα μέσα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom