Νέα

Αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος»;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Carlos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 132
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Χαίρομαι που αναγνωρίζεις τους στόχους μου.
(Φυσικά είσαι γάτα στο να πιάνεις τις σπόντες και να απαντάς ).

Αν μάζευες και το πουλέν σου...

Η σπόντα προφανώς δε με αφορούσε μιας και ούτε αναρχικός είμαι, ούτε έχω καμμιά σχέση με περισσό.

Όμως - Μια τέτοια δήλωση σαν τη δική σου, είναι άξια προσοχής.

Για όλους του λάθος λόγους όμως

Καταλαβαινω ότι έχεις την εντύπωση ότι έχεις αναλάβει αποστολή. Δεν έχω τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις ψυχιατρικής ώστε να ερμηνεύσω το φαινόμενο.

Όταν αναφέρεσαι σε "μάζεμα πουλέν", μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Ρε παιδιά, για ποια "μακεδονική" και "σλαβομακεδονική" μειονότητα μιλάμε. Οι άνθρωποι αυτοί είναι σλάβοι. Period. Τόσο απλά. Οι άνθρωποι αυτοί κατέβηκαν στην περιοχή μας στα πρώτα χρόνια του Μεσαίωνα και έχουν τόση σχέση με τους μακεδόνες (το αρχαίο φύλο που απορροφήθηκε από τον ελληνικό πολιτισμό) όσο και ο φάντης με το ρετσινόλαδο.

Το πόσα χρόνια μένεις σε έναν τόπο (αν μένεις δηλαδή, γιατί με την ρευστότητα που υπήρχε στα βαλκάνια επί οθωμανικής, πολλά μπορεί να πει κανείς..) δεν σε κάνει και κληρονόμο της ιστορίας του, ειδικά αν δεν έχεις καμία σχέση με αυτή. Σιγά μην μιλάμε για πακιστανοέλληνες και αλβανοέλληνες.

Οι μόνη μειονότητα που αναγνωρίζεται στον Ελληνικό χώρο είναι η μουσουλμανική της Δυτικής Θράκης. Πομακικής κυρίως καταγωγής. Όπως έχει συμφωνηθεί στην συνθήκη της Λωζάννης (το άρθρο 45 γράφει καθαρά: The rights conferred by the provisions of the present Section on the non-Moslem minorities of Turkey will be similarly conferred by Greece on the Moslem minority in her territory).

Τώρα, οτιδήποτε άστοχες πολιτικές κινήσεις, παρασπονδίες και λάθη έχουν γίνει, αμφιβάλλω αν μπορούν να αλλάξουν την ιστορική αλήθεια. Αν κάποιοι είχαν υποσχεθεί την ελληνική μακεδονία στον Τίτο, αν κάποιοι άλλοι ενέκριναν για κάποιο ιδίωμα ένα αλφάβητο το οποίο δημιουργήθηκε και δεν υπήρχε, λίγο με αφορά.

Οι Σκοπιανοί ας κοιτάνε τον κώλο τους που θα τους ταράξουν οι αλβανοί και ας σταματήσουν να παίζουν το αλυτρωτικό χαρτί.

Και παρακαλώ, να μην ακούω από έλληνες ιστορίες περί "μακεδονικών" μειονοτήτων. Δεν φτάνει που μαλλιάζει η γλώσσα μου να εξηγώ σε Βουλγάρους γιατί η Θεσσαλονίκη είναι ελληνική και όχι βουλγαρική, τώρα έχω να μιλάω και με δικούς μας μαλάκες.

ΥΓ. Επειδή έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Καπετάν Κώττα, να σημειώσω ότι ο άνθρωπος δεν μιλούσε ελληνικά, αλλά ένα ελληνοσλαβόφωνο τοπικό ιδίωμα. Ωστόσο, στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων του, πάντα ερχόταν σε συνεννόηση με την Αθήνα (και κανένα άλλο μέρος), και ο ίδιος, είχε πει πολλές φορές ότι ήταν έλληνας.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Η σπόντα προφανώς δε με αφορούσε μιας και ούτε αναρχικός είμαι, ούτε έχω καμμιά σχέση με περισσό.

Εκ τον υστέρων, ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Και εγώ είμαι ινδουιστής, οικολόγος και σοσιαλιστής. Εκ των πραγμάτων φαίνονται τα πράγματα, από τις θέσεις που θα πάρει ο καθένας. Όπως λέει ο σοφός λαός, "κρύβεται η πουτάνα, αλλά η χαρά δεν την αφήνει".

Τρέξε τώρα να υπερασπιστείς τον επόμενο αναρχικό που θα φάει ξύλο.

Όμως - Μια τέτοια δήλωση σαν τη δική σου, είναι άξια προσοχής.

Για όλους του λάθος λόγους όμως

Μπλα, μπλα, μπλα... κλασσικός Sin...

Καταλαβαινω ότι έχεις την εντύπωση ότι έχεις αναλάβει αποστολή. Δεν έχω τις απαραίτητες επιστημονικές γνώσεις ψυχιατρικής ώστε να ερμηνεύσω το φαινόμενο.

Να και μια επιστήμη που σου ξέφυγε.
Μετά τα νομικά και τα γλωσσολογικά, θα περίμενα να μας εκπλήξεις και εκεί.

Όταν αναφέρεσαι σε "μάζεμα πουλέν", μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις τι εννοείς;

Θες να σου εξηγήσω τη λέξη "μάζεμα", την λέξη "πουλέν" ή το ποιός είναι το πουλέν σου (τον οποίο, σε κάθε δυνατή περίπτωση τρέχεις να υπερασπιστείς);

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
sexsitegr φοβάμαι ότι δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις ένα αναρχικό ή ένα κομμουνιστή.

Και αυτό θέτει σε κίνδυνο την αποστολή που έχεις αναλάβει.

Έχω πλεόν τη βεβαιότητα ότι κολλάς εττικέτες όπου αδυνατείς να κατανοήσεις το φαινόμενο.

Αν θες διάβασε τη θέση μου για το θέμα των σκοπίων. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη.

Μη μου ζητάς να εξηγήσω εγώ τι θες να πείς εσύ με το "αν μάζευες το πουλέν σου". Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις εσύ.

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Και πάνω που συζητούσαμε ήρεμα κι ωραία (και κυρίως πολιτισμένα), ήρθε το άτομο και τα ξανα-έκανε μπάχαλο. Όχι τόσο γιατί λέει αυτά που λέει (όπως έχει κάθε δικαίωμα), αλλά για τον ασφαλίτικο τόνο που βάζει στη συζήτησή μας. Αποκαλύπτοντας, ως άλλη Νικολούλη, το πολιτικό ποιόν του καθένα μας, αυτό που νομίζει τέλος πάντων, και απειλώντας.
Ναι λεβέντη (που λέει ο λόγος), αν αύριο κατηγορηθεί άδικα κάποιος αναρχικός, κάτι που έχουμε δει πολλάκις, εγώ, αν και δεν είμαι αναρχικός όπως θα σε βόλευε, θα τον υπερασπιστώ. Το ίδιο θα πράξω και για οποιονδήποτε διώκεται για τις ιδέες του. Εσύ τι θα κάνεις σ' αυτή την περίπτωση; Αν φυσικά δεν τον έχεις καταδώσει ο ίδιος, γιατί όντως, όσο και να κρύβεται η πουτάνα, η χαρά δεν την αφήνει, έχεις δίκιο σ' αυτό.
Δεν δοκιμάζεις κανένα χλιαρό γάλα, για να κοιμηθείς ήρεμος απόψε;

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
ΥΓ. Επειδή έπεσε στο τραπέζι το όνομα του Καπετάν Κώττα, να σημειώσω ότι ο άνθρωπος δεν μιλούσε ελληνικά, αλλά ένα ελληνοσλαβόφωνο τοπικό ιδίωμα. Ωστόσο, στον σχεδιασμό των επιχειρήσεων του, πάντα ερχόταν σε συνεννόηση με την Αθήνα (και κανένα άλλο μέρος), και ο ίδιος, είχε πει πολλές φορές ότι ήταν έλληνας.

φίλε sxsitegr δεν ανέφερα πουθενά στο πόστ μου ότι ο καπετάν Κώττα έλεγε ότι ήταν 'Μακεδόνας'! Μάλιστα όταν οι δήμιοι οθωμανοί τον βάλανε στο κελί και του είπανε τι είσαι. Αυτός απαντάει στα σλαβομακεδονικά που ήταν η μητρική του γλώσσα ' πιέρ ντε Γρέτσκι' σε ελεύθερη μετάφραση 'είμαι έλληνας'. Δεν ανέφερα κάτι άτοπο για τον καπετάν-Κώττα στο πόστ μου παρά είπα ότι έδωσε τη ζωή του για την ελλάδα!

Αφού δεν πρόκειται να καταλάβει βρε Πάνο, τι του εξηγείς ξανά; Ο τύπος έχει τα πάντα σε κουτάκια στο κεφάλι του, τι τον βγάζεις απο τη νιρβάνα του;

DESAPARECIDO

Μέλος
Εγγρ.
26 Αυγ 2006
Like
1
Πόντοι
0
παιδια δεν ειναι θεμα πολιτικο αλλα ιστορικο...καπου μπλεξαμε την καλτσα με το σωβρακο....ουτε ειναι φασισμος να στηριζεις  ιστορικα γεγονοτα και στο ονομα του δηθεν διεθνισμου να λεγονται ανακριβιες μη τυχον και θιξουμε το καθε κρατιδιο που ανακαλυψε οτι ειναι στη συγκεκριμενη  <<μακεδονικο >> εθνος..ηρθαν στη βαλκανικη τον 8 αιωνα μ.χ σαν σλαβικα φυλα  και ολοι ξερουμε την περιοδο που ηταν εκει οι αρχαιοι μακεδονες... δε θα ξεχασουμε και αυτα που ξερουμε και ουτε ειναι σωστο να ισχυριζονται μερικοι ιστορικες ανακριβιες μηπως και τους πουν εθνικοφρωνες...το ιδιωμα ναι υπαρχει κατα τη γνωμη μου και δεχτηκε διωξεις απο τις εκαστοτε κυβερνησεις η παραστρατιωτικες οργανωσεις στα πλαισια της καθαροτητας ( αλλαγες τοπωνυμιων κλπ, αλλωστε τα εκαστοτε συνορα ειναι παντα σχετικα και οι γειτονες αναμιγνιονταν ) αλλα το να ισχυριζομαστε οτι αυτοι οι τυποι  που τους χρισημοποιουν χρονια τωρα οι <<συμαχοι >> μας για μοχλο πιεσης στη βαλκανικη, εχουν σχεση με την αρχαια μακεδονια ειναι τουλαχιστον αστειο..σιγα τωρα μη κοπτονται οι αμερικανοι και οι αλλοι ευρωπαιοι για το κοσοβο και το φυρομ ..ελεος

alfa291

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2006
Like
457
Πόντοι
36
Φίλε, ΚΑΝΕΙΣ εδώ δεν είπε ούτε υπονόησε (ούτε κατά διάνοια) ότι οι FYROMίτες έχουν την παραμικρή εθνολογική σχέση με την αρχαία Μακεδονία. Όλοι συμφωνούν ότι η σχέση είναι ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πάντως, πρέπει να ανγνωρίσουμε πως υπάρχει σε πάρα πολλούς ανθρώπους, είτε στα όρια της FYROM, είτε στην ελληνική επικράτεια, είτε στη βουλγαρική, η πεποίθηση πως ανήκουν στη "μακεδονική" εθνότητα. Και αυτό φαίνεται σε πάρα πολλά ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, π.χ. στα "Μυστικά του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα, που κατά τα άλλα σφύζει απο ελληνικό πατριωτισμό.
Απο την άλλη, το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζει η εθνολογία για την ύπαρξη η μη μιας εθνότητας, είναι, εξ όσων γνωρίζω, το κριτήριο του αυτοκαθορισμού. Οπότε, αν κάποια εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο αισθάνονται πως είναι "Μακεδόνες" (δηλαδή όχι Έλληνες, Βούλγαροι η Σέρβοι, και δεν μπορώ να πιστέψω πως το δηλώνουν μόνο για να μας σπάσουν απλώς τα νεύρα ημών των Ελλήνων), τι γίνεται;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
sexsitegr φοβάμαι ότι δεν είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις ένα αναρχικό ή ένα κομμουνιστή.

Και αυτό θέτει σε κίνδυνο την αποστολή που έχεις αναλάβει.

Μπλα, μπλα, μπλα... SinCity crap...
(Να σημειώσω ότι αν μπερδεύεις την επιθυμία με την αποστολή, τότε, ή πρέπει να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου με ένα λεξικό, ή να κόψεις την πολύ παρέα με το πουλέν).

Έχω πλεόν τη βεβαιότητα ότι κολλάς εττικέτες όπου αδυνατείς να κατανοήσεις το φαινόμενο.

Of all people...
(Προφανώς όταν εσύ, εξ ενός απλού περιστατικού χαρακτήρισες μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, δεν κόλλησες ταμπέλα. Έκανες βαθυστόχαστο κοινωνικό σχόλιο. χαχαχα)

Αν θες διάβασε τη θέση μου για το θέμα των σκοπίων. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμη.

Ευχαριστώ, την διάβασα ήδη.

Μη μου ζητάς να εξηγήσω εγώ τι θες να πείς εσύ με το "αν μάζευες το πουλέν σου". Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνεις εσύ.

Kοίτα, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως έχεις πάψει να καταλαβαίνεις ελληνικά; Πάμε πάλι:

Θες να σου εξηγήσω τη λέξη "μάζεμα", την λέξη "πουλέν" ή το ποιός είναι το πουλέν σου (τον οποίο, σε κάθε δυνατή περίπτωση τρέχεις να υπερασπιστείς);

theofilos

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2006
Like
0
Πόντοι
6
Μπλα, μπλα, μπλα... SinCity crap...
(Να σημειώσω ότι αν μπερδεύεις την επιθυμία με την αποστολή, τότε, ή πρέπει να φρεσκάρεις τις γνώσεις σου με ένα λεξικό, ή να κόψεις την πολύ παρέα με το πουλέν).

Of all people...
(Προφανώς όταν εσύ, εξ ενός απλού περιστατικού χαρακτήρισες μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, δεν κόλλησες ταμπέλα. Έκανες βαθυστόχαστο κοινωνικό σχόλιο. χαχαχα)

Ευχαριστώ, την διάβασα ήδη.

Kοίτα, κάτι δεν πάει καλά. Μήπως έχεις πάψει να καταλαβαίνεις ελληνικά; Πάμε πάλι:

Μην ανησυχείς, άμα δεν σε πιάνει το πρώτο ποτήρι γάλα, πιες και δεύτερο!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
φίλε sxsitegr δεν ανέφερα πουθενά στο πόστ μου ότι ο καπετάν Κώττα έλεγε ότι ήταν 'Μακεδόνας'! Μάλιστα όταν οι δήμιοι οθωμανοί τον βάλανε στο κελί και του είπανε τι είσαι. Αυτός απαντάει στα σλαβομακεδονικά που ήταν η μητρική του γλώσσα ' πιέρ ντε Γρέτσκι' σε ελεύθερη μετάφραση 'είμαι έλληνας'. Δεν ανέφερα κάτι άτοπο για τον καπετάν-Κώττα στο πόστ μου παρά είπα ότι έδωσε τη ζωή του για την ελλάδα!

Δεν είπα κάτι τέτοιο πάνο. Απλά σημειωσα ότι ο Κώττας ήταν άλλος ένας Έλληνας, που αν και δεν μιλούσε την γλώσσα, πολέμησε για την πατρίδα του περισσότερο από πολλούς που μιλάνε σήμερα ελληνικά.

Και είναι άλλη μια απόδειξη, ότι δεν υπήρχε "μακεδονική" ή "σλαβομακεδονική" μειονότητα. Υπήρχαν επιμειξίες, αλλά τρία έθνη.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Και πάνω που συζητούσαμε ήρεμα κι ωραία (και κυρίως πολιτισμένα), ήρθε το άτομο και τα ξανα-έκανε μπάχαλο.

Συζητούσαμε; Εσύ δεν έλεγες, ότι δεν πήρες μέρος στην συζήτηση;

Όχι τόσο γιατί λέει αυτά που λέει (όπως έχει κάθε δικαίωμα), αλλά για τον ασφαλίτικο τόνο που βάζει στη συζήτησή μας.

Αυτό το ασφαλίτης και τα παράγωγα του, πόσες φορές θα το χρησιμοποιήσεις στις συζητήσεις; Έλεος.

Αποκαλύπτοντας, ως άλλη Νικολούλη, το πολιτικό ποιόν του καθένα μας, αυτό που νομίζει τέλος πάντων, και απειλώντας.

Καλά, η χρήση λέξεων όπως το "ασφαλίτης" και η επιμονή σε συγκεκριμενα θέματα (τάγματα ασφαλείας, χούντα, πορείες, "μακεδονικό καλή ώρα), δείχνει κάποια πράγματα. Είπαμε. Κρύβεται η πουτάνα...

Και σου απείλησα τι;

Ναι λεβέντη (που λέει ο λόγος), αν αύριο κατηγορηθεί άδικα κάποιος αναρχικός, κάτι που έχουμε δει πολλάκις, εγώ, αν και δεν είμαι αναρχικός όπως θα σε βόλευε, θα τον υπερασπιστώ.

Υπάρχουν πολλών ειδών υπερασπίσεις. Η υπεράσπιση σου δεν είναι βολταιρική. Είναι η υπεράσπιση του ζηλωτή.
Και κόψε το πολύ λεβέντη. Δείχνεις ποιός πραγματικά είσαι.

Το ίδιο θα πράξω και για οποιονδήποτε διώκεται για τις ιδέες του. Εσύ τι θα κάνεις σ' αυτή την περίπτωση; Αν φυσικά δεν τον έχεις καταδώσει ο ίδιος, γιατί όντως, όσο και να κρύβεται η πουτάνα, η χαρά δεν την αφήνει, έχεις δίκιο σ' αυτό.

Χαίρομαι που τουλάχιστον συμφωνούμε σε κάτι.
(Στην λαϊκή ρήση, μην νομίζεις τίποτα άλλο).

Δεν δοκιμάζεις κανένα χλιαρό γάλα, για να κοιμηθείς ήρεμος απόψε;

Καλά εντάξει. Τραγούδα και συ, τρίτη φωνή.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πάντως, πρέπει να ανγνωρίσουμε πως υπάρχει σε πάρα πολλούς ανθρώπους, είτε στα όρια της FYROM, είτε στην ελληνική επικράτεια, είτε στη βουλγαρική, η πεποίθηση πως ανήκουν στη "μακεδονική" εθνότητα. Και αυτό φαίνεται σε πάρα πολλά ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, ακόμα και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, π.χ. στα "Μυστικά του Βάλτου" της Πηνελόπης Δέλτα, που κατά τα άλλα σφύζει απο ελληνικό πατριωτισμό.
Απο την άλλη, το μόνο κριτήριο που αναγνωρίζει η εθνολογία για την ύπαρξη η μη μιας εθνότητας, είναι, εξ όσων γνωρίζω, το κριτήριο του αυτοκαθορισμού. Οπότε, αν κάποια εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο αισθάνονται πως είναι "Μακεδόνες" (δηλαδή όχι Έλληνες, Βούλγαροι η Σέρβοι, και δεν μπορώ να πιστέψω πως το δηλώνουν μόνο για να μας σπάσουν απλώς τα νεύρα ημών των Ελλήνων), τι γίνεται;

Εντάξει.
Πρωτοχρονιάτικα, και έχουμε The theofilos show.
Πολύ θα γελάσουμε και φέτος.

(Αλήθεια, 2 το πρωί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις; Ή δουλεύεις την βραδινή βάρδια; )

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
sexsitegr χαίρομαι που διάβασες τη θέση μου για τα Σκόπια. Λυπάμαι που δε σε βοήθησε να επαναπροσδιορίσεις τον τίτλο τον ετικετών που κολλάς.

Πιο παλιά είχες δώσει δείγματα ικανότητας επεξεργασίας δεδομένων και άντλησης συμπερασμάτων.

Πάει καιρός από τότε

Έχεις εμμονές που δε σε βοηθάνε να προχωρήσεις.

Ασυνείδητα ακολουθείς το "Ό,τι δεν καταλαβαίνουμε, το κοροϊδεύουμε".

Θα ήταν πιο χρήσιμο αν έκανες ένα διάλογο με όσους διαφωνούντες - κάτι το οποίο προϋποθέτει ικανότητα σκέψης.

Το ειρωνικό υφάκι σου είναι σοβαρό δείγμα αμυντικής στάσης.

bene

Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
9
Πόντοι
6

απορω αν μιλατε σοβαρα ή οχι...ρε theofile εισαι στα καλα σου?τα μυστικα του βαλτου ειναι επιχειρημα δηλαδη?μηπως τελικα εκανα λαθος που σε ειπα μαλακα νωριτερα και εισαι απλως ασχετος ή εχεις παραδωσει πινακιδες κλπ.

Επειδη πολλα λεγονται και εχω βαρεθει να διαβαζω παπαριες ανοιξτε τα στραβα σας ματια σε κανενα βιβλιο μπας και σταματησετε να λετε μαλακιες.

1η κινηση ειναι να δειτε σε μια οποιαδηποτε εγκυκλοπαιδεια τον ορο Δαρδανια..Ετσι λεγονταν τα Σκοπια απο το 600πχ μεχρι που ο Τιτο υποστηριζομενος απο τους εθνικους προδοτες κουμμουνιστες εριξε στο τραπεζι τον ορο Μακεδονια.

2ον Διαβαστε το συμφωνο Πετριτσιου ειτε στα αρχεια του κκε εσωτερικου ειτε οπουδηποτε θελετε συμφωνα με το οποιο ο βουλγαρος Dimitrof συμφωνει την παραχωρηση στη Βουλγαρια ελληνικων εδαφων σε συμφωνια με το επισημο ελληνικο κκε.

3ον Σχεδιο "Λιμνες" συμφωνα με το οποιο οι ελληνες κουμμουνιστες με βοηθεια απο τα βαλκανικα καθεστωτα και τη μανα Ρωσσια φυσικα επιτεθηκαν στη πολη της Φλωρινας..Μετα απο φοβερες μαχες που ειναι αναλυτικα καταγεγραμενες στην ιστορια ο ελληνικος στρατος απωθησε τους κουμμουνιστες.Εκει κολλησε και η ολη φαση με τα Σκοπια καθως στο σχεδιο λιμνες αναφεροταν συγκεκριμενα η ιδρυση του μακεδονικου κρατους με πρωτευουσα τη φλωρινα που θα ειχε μεσα εδαφη της Βουλγαριας και τα Σκοπια..

4ον Για τον αδαη που μιλαει για δηθεν καημενους σλαβους-σκοπιανους κλπ υπενθυμιζουμε πως αυτοι οι λαοι ηταν απο τους καλυτερους συμμαχους των Ναζι στο 2ο Παγκοσμιο Πολεμο..Επισης σε διαφορες ελληνικες πολεις του Βορρα εδρασαν και οι γνωστοι τσαμηδες χερι χερι με τους κουμμουνιστες και ταγματασφαλιτες που ρουφιανευαν τα παντα στους Γερμανους.

Τα παραπανω μπορειτε ορισμενοι να τα βρειτε και στις βιογραφιες των προδοτων που εχετε κατω απο τα μαξιλαρια σας οπως Χαριλαος Φλωρακης,Λεωνιδας Κυρκος,Παπαρης Βελουχιωτης κλπ..

Εχουμε ξαναπει πως η ιστορια εχει γραφτει και δεν αλλαζει..Στις μαχες που εχουν γινει εχουν συμμετασχει ελληνες που δεν ανηκαν σε κανενα κομμα και καμμια παραταξη.Απλως υπερασπιστηκαν την πατριδα τους..Δειξτε επιτελους ενα ελεος σε αυτη την ιστορια μας και αν δεν ξερετε διαβαστε πρωτα πριν αρχισετε να λετε μαλακιες.

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Εγώ αυτοκαθορίζομαι ως καταγόμενος από ιθαγενή φυλή που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Bora-Bora της Πολυνησίας. Αυτό σημαίνει δηλαδή ότι και εθνολογικά ανήκω εκεί?????
Έλεος, μην συγχέουμε τον αυτοκαθορισμό(άλλως, τους ευσεβείς πόθους του καθενός) με την επιστήμη της εθνολογίας.

markhsios

Μέλος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Και για να επανέλθω στο κυρίως θέμα του topic. Χθες, έτυχε να δω την εκπομπή "Ανιχνεύσεις" στην ΕΤ3, η οποία φυσικά είχε ως θέμα την ονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων. Το γνωρίζατε εσείς ότι η Αυστρία είχε αιτηθεί την ένταξή της στην Ε.Ε. με την ονομασία ¨Γερμανική Δημοκρατία της Αυστρίας"??? Φυσικά οι Γερμανοί προέβαλαν βέτο και φυσικά οι Αυστριακοί αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομα για να γίνουν  δεκτοί στην ευρωπαική οικογένεια.
Το ίδιο συνέβη και με την αίτηση της Αγγλίας για εισδοχή στην Ε.Ε. Οι ʼγγλοι είχαν ζητήσει να γίνουν δεκτοί ως "Μεγάλη Βρετανία", ωστόσο οι Γάλλοι προέβαλαν βέτο εξαιτίας της συνωνυμίας με το γαλλικό τοπωνύμιο "Βρετάνη" και φυσικά οι ʼγγλοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν το όνομα σε "Ηνωμένο Βασίλειο".
Ιδού, τι κάνουν τα σοβαρά κράτη για να διαφυλάξουν τα δικαιολογημένα ενδιαφέροντά τους (ούτε καν τα συμφέροντά τους δηλαδή).
Βέτο λοιπόν σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. και ας πάνε να κουρευτούν οι Σκοπιανοί.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
markhsios μακάρι τα πράγματα να ήταν τόσο εύκολα - απλά.

Τα Σκόπια έχουν τη στήριξη των Αμερικανών και Άγγλων.

Η Έλλάδα δεν είναι Γαλλία ούτε Γερμανία.

Είναι μια χώρα με περιορισμένες διπλωματικές δυνατότητες που προσπαθεί να ελλιχθεί ανάμεσα σε Σκοπιανό, Κυπριακό, Ελληνο-Τουρκικό και οικονομικά θέματα.

Το Σκοπιανό είναι ένα ακόμα εργαλείο πίεσης απέναντι στις ελληνικές θέσεις που χρησιμοποιείται ανάλογα. 

Το δε θέμα των "μειονοτήτων" αν ανοίξει, θα είναι καταστροφικό.

Είναι σίγουρο ότι ενδεχόμενο βέτο θα έχει αρνητικές συνέπειες σε άλλα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. Βλέπε (σε πρώτη φάση) Κυπριακό και Ελληνο-Τουρκικά.

Φοβάμαι ότι είναι αδύνατον να έχουν θετική κατάληξη όλα αυτά, ειδικά αν λάβει κανείς ότι η ελλάδα ουσιατικά έχει απέναντί της 2 απο τις καλύτερες διπλωματίες παγκοσμίως - την Αγγλική και την Τουρκική.

Είμαστε καλοί στους τακτικούς ελιγμούς αλλά χάνουμε στο μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Κερδίζουμε μάχες αλλά όχι τον πόλεμο.

flyeron

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Σεπ 2005
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Kαλά, υπάρχουν και χειρότερα. Φανταστείτε να έβγαζαν το αεροδρόμιο τους «Παναγιώτης Ψωμιάδης»...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom