Νέα

Α.Ο.Ζ. η λύση για την έξοδο απο την οικονομική κρίση

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα rigormortis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Οχι ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ.

ένα πρόβλημα στην επικοινωνία είναι πάντα το ερώτημα ποιος είναι το υποκείμενο ....

ποιοι "υπογράψαμε", σε ποιους αναφέρεται το "δική μας" και "δική τους" κοκ....
 
OP
OP
rigormortis

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.644
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
το μείζον και δυσθεράπευτο πρόβλημα του λαϊκισμού...

αντ'αυτού προτείνω κάτι πιό σοβαρό :

Του Νίκου Λυγερού*

Ανάμεσα στα εθνικά θέματα, υπάρχει ένα που έχει αποκτήσει ιδιαίτερη αξία τον τελευταίο καιρό: είναι η ΑΟΖ. Ενώ υπάρχει ως θεωρητική οντότητα από το 1982, μόνο πρόσφατα έγινε μαζικά γνωστή στο ελληνικό γίγνεσθαι. Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία καθυστέρησης της θέσπισης της από την Ελλάδα. Κατά συνέπεια, ανήκει στις πιο σημαντικές...
εκκρεμότητες του ελληνικού κράτους, το οποίο δεν πρέπει να απεμπολήσει τα δικαιώματά του.
Έτσι η ΑΟΖ αποτελεί τώρα ένα κριτήριο για τις επόμενες εκλογές και θα πρέπει σιγά σιγά όλα τα κόμματα να δεσμευτούν με τυπικό ή τουλάχιστον άτυπο τρόπο, έτσι ώστε να συμμετάσχουν όλα στην εθνική προσπάθεια της θέσπισής της. Βέβαια, αυτή η τοποθέτηση δεν είναι ικανή συνθήκη, διότι θα πρέπει να υπάρξουν και διαπραγματεύσεις με τα άλλα κράτη όσον αφορά στην οριοθέτησή της, αλλά είναι σίγουρα απαραίτητη. Με άλλα λόγια, η ΑΟΖ είναι το πλαίσιο της αξιολογίας και όχι της αξιολόγησης των εκλογών. Διότι η ελληνική ΑΟΖ είναι μία αξία πάνω στην οποία ο λαός μας θα μπορέσει να χτίσει το μέλλον του.
Η Κύπρος έδωσε το παράδειγμα σε όλο τον ελληνισμό με τις τολμηρές της αποφάσεις σ’ ένα πλαίσιο το οποίο ήταν αδιανόητο για πολλούς. Η εύρεση του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Αφροδίτη που ανήκει στο οικόπεδο 12 και είναι ένα από τα φτωχότερα οικόπεδα, έχει ήδη αλλάξει τα δεδομένα. Δεν είμαστε σε πλαίσιο της θεωρίας αποφάσεων, αλλά της θεωρίας παιγνίων, διότι υπάρχουν κι άλλοι παίκτες με πρωτοβουλίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ΑΟΖ είναι η μόνη σοβαρή οικονομική λύση για την πατρίδα μας. Και είναι μία λύση που προέρχεται από δική μας στρατηγική κίνηση. Δεν είναι κάτι που επιβάλλεται από εξωτερικούς παράγοντες. Αντιπροσωπεύει την ελληνική αξιοπρέπεια μέσα στο πλαίσιο του Δικαίου της Θάλασσας.
Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζουμε πρώτα την ανάκαμψη και μετά την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Ενεργοποιούμε επίσης έναν άλλο κλάδο, ανεξάρτητο από τον τουρισμό, ο οποίος λειτουργεί με το ίδιο νοητικό σχήμα της βαριάς βιομηχανίας. Δεν είναι πια ένα θεωρητικό παράδειγμα, αλλά μία λύση επί του πρακτέου. Κανένα κόμμα λοιπόν δεν μπορεί να την αποφύγει, αν πραγματικά ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδας και δεν κάνει απλώς πολιτικάντικες κινήσεις για να πάρει ψήφους, δίχως να έχει στη διάθεσή του στρατηγικό σχεδιασμό.
Η ΑΟΖ δεν είναι ούτε φαινόμενο μόδας, ούτε φρασεολογία. Η ΑΟΖ χρειάζεται τόλμη και στρατηγική αποτελεσματικότητα, για να υλοποιηθεί και θα δείξει την αξία του καθενός και του κάθε κόμματος την ώρα της απόφασης. Ο λαός μας διαθέτει ένα μοχλό πίεσης για τις επόμενες εκλογές, για να μην ζήσει και πάλι την ίδια απραξία. Με την ΑΟΖ όλα είναι δυνατά και η Ελλάδα μπορεί, διότι με αυτή αποκτά μία αξία ανάλογη με τη Γαλλία στη Μεσόγειο και έχει το δεύτερο μεγαλύτερο εμβαδόν αμέσως μετά την Ιταλία. Αυτά είναι πλέον τα δεδομένα. Στους πολιτικούς ανήκει τώρα να τα αξιοποιήσουν, δίχως δικαιολογίες και καθυστερήσεις.


* Ο Νίκος Λυγερός είναι Στρατηγικός Σύμβουλος και καθηγητής γεωστρατηγικής.
 

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
έχει συγγένεια με τον σταύρο;
 
OP
OP
rigormortis

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.644
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
έχει συγγένεια με τον σταύρο;
όχι ,


Λάμπρος Καλαρρύτης: Ο δρόμος για την ανάκαμψη, περνάει (και) από την ΑΟΖ

Η ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο επανέφερε στην επικαιρότητα με επιτακτικό τρόπο το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, την οποία η Ελλάδα δεν έχει ακόμα οριοθετήσει στις ανατολικές και νότιες θαλάσσιες περιοχές της.
Τα στοιχεία για τον πιθανολογούμενο πλούτο που υπάρχει στη δυνητική ΑΟΖ της χώρας αυξάνουν την πίεση για χάραξη των θαλάσσιων ζωνών, καθώς η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει δεν αφήνει περιθώρια για να αφεθούν ανεκμετάλλευτοι πόροι, οι οποίοι θα μπορούσαν, όχι απλώς να επισπεύσουν την έξοδο απο την κρίση, αλλά να μεταβάλουν ριζικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και να αναβαθμίσουν εμφατικά τη θέση της Ελλάδας στην περιοχή.
Η εικόνα όσον αφορά στη οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ της Ελλάδας και των γειτονικών της χωρών έχει ως εξής…
1. Με την Ιταλία η Ελλάδα έχει οριοθετήσει την υφαλοκρηπίδα από το 1977 και η συμφωνία τέθηκε σε ισχύ από το 1978. Η οριοθέτηση αφορούσε στην υφαλοκρηπίδα και όχι στην ΑΟΖ, η οποία ως έννοια (περιλαμβάνει και την εκμετάλλευση της θαλάσσιας στήλης και όχι μόνο του βυθού και του υποθαλάσσιου πλούτου) προσδιορίστηκε αργότερα, με τη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (Μοντέγκο Μπέι, 10 Δεκεμβρίου 1982). Η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας με την Ιταλία είναι η μόνη χάραξη θαλάσσιας ζώνης της Ελλάδας με γειτονική χώρα η οποία έχει ολοκληρωθεί και έκτοτε δεν έχει παρουσιάσει προβλήματα.
2. Η επόμενη συμφωνία που επετεύχθη ήταν η οριοθέτηση «των θαλάσσιων ζωνών συμπεριλαμβανομένης της υφαλοκρηπίδας» με την Αλβανία, στις 27 Απριλίου 2009, στην οποία συμφωνία όμως παρουσιάστηκαν προβλήματα εκ των υστέρων. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας, μετά από πρωτοβουλία και προσφυγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έκρινε αντισυνταγματική τη συμφωνία με το επιχείρημα ότι ο πρόεδρος της χώρας δεν είχε εξουσιοδοτήσει την ομάδα που τη διαπραγματεύτηκε με την Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι, αφενός, υπήρξε παρασκηνιακή παρέμβαση της Τουρκίας ώστε η οριοθέτηση της ΑΟΖ στο Ιόνιο, η οποία έγινε με βάση τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, να μην αποτελέσει «προηγούμενο» για το Αιγαίο. Αφετέρου, πρέπει να σημειωθεί ότι αναπληρωτής πρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης της Αλβανίας είναι ο Κρεσνίκ Σπαχίου, ηγέτης της ακραίας εθνικιστικής και ανθελληνικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία, η οποία βασίζει σχεδόν εξολοκλήρου την πολιτική ατζέντα της σε επιθέσεις κατά της χώρας μας.Η θέση της Ελλάδας για την ακύρωση της συμφωνίας από την αλβανική Δικαιοσύνη είναι ότι από τη στιγμή που έχει υπογράφει διακρατική συμφωνία, αποτελεί εσωτερικό θέμα της Αλβανίας να λύσει τα οποία ζητήματα νομίζει ότι έχουν ανακύψει και ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει εκ νέου διαπραγμάτευση για νέα συμφωνία.
3. Με τη Λιβύη οι διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ ξεκίνησαν το 2006. Παρότι υπήρχε πολιτική βούληση από το καθεστώς Καντάφι, υπήρχαν και διαφορετικές απόψεις, ενώ επιπροσθέτως η Λιβύη δεν έχει κυρώσει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Ενα από τα σημεία διαφωνίας ήταν ότι η Λιβύη επέμενε να «κλείσει» με ευθεία γραμμή τον κόλπο της Σύρτης και με βάση αυτή την ευθεία να γίνει η χάραξη της ΑΟΖ με την Ελλάδα. Αυτός ο τρόπος υπολογισμού εξασφάλιζε βέβαια μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή στη λιβυκή ΑΟΖ απ’ ό,τι αν η οριοθέτηση γινόταν με σημεία εκκίνησης που θα ακολουθούσαν τη φυσική ακτογραμμή του κόλπου. Η ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι και οι εξελίξεις που ακολούθησαν και συνεχίζονται, με πλέον πρόσφατη εξέλιξη την κήρυξη ανεξαρτησίας από την Κυρηναϊκή (Ανατολική Λιβύη), επιβαρύνουν την κατάσταση και έχουν παγώσει τις διαπραγματεύσεις. Αρα, θα πρέπει να αναμένεται η σταθεροποίηση του όποιου νέου τοπίου στη Λιβύη προτού ξεκινήσουν εκ νέου ουσιαστικές συζητήσεις.
4. Στην Αίγυπτο οι διαπραγματεύσεις για τη χάραξη της ΑΟΖ με την Ελλάδα άρχισαν το 2007 και παρότι οι επαφές διεξάγονταν σε καλό κλίμα, υπήρξε τουρκική παρέμβαση, με την Αγκυρα να ζητά από τη αιγυπτιακή κυβέρνηση να μη συμπεριλάβει στις συζητήσεις το Καστελλόριζο, για το οποίο ως γνωστόν η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει υφαλοκρηπίδα. Δυστυχώς, οι τουρκικές ενστάσεις προκάλεσαν προβληματισμό στην Αίγυπτο, η οποία θέλησε να τήρησει ισορροπίες και να μη διαταράξει τις σχέσεις της με την Τουρκία, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα. Η Αραβική Ανοιξη και η ανατροπή της φαραωνικής δικτατορίας του Χόσνι Μουμπάρακ οδήγησαν εκ των πραγμάτων σε περαιτέρω επιπλοκές και παρότι οι σχέσεις της Ελλάδας και με τη νέα πολιτική κατάσταση είναι καλές, το πρόβλημα της τουρκικής «σφήνας» για το Καστελλόριζο παραμένει. Και βέβαια αποσπασματική οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας δεν νοείται, οπότε οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, αλλά με φόντο την τουρκική παρεμβολή. Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Σταύρου Δήμα με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Καμέλ Αμρ στην Ιταλία συμφωνήθηκε να επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις,που είχαν διακοπεί λόγω των εξελίξεων.
Η «ναυμαχία» των υδρογονανθράκων
Η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Κύπρο αναδεικνύεται σε ύψιστη και αυτονόητη γεωστρατηγική, γεωπολιτική και εθνική προτεραιότητα, ιδιαίτερα μετά τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Μεγαλονήσου, πλην όμως προσκρούει, μέχρι τώρα, στις γνωστές τουρκικές απειλές και στις εξίσου γνωστές ελληνικές αδυναμίες και αναστολές, οι οποίες οδήγησαν στην παγιοποίηση ενός δυσμενούς για τα ελληνικά συμφέροντα σκηνικού και στην προσώρας τουλάχιστον αδρανοποίηση ενός απορρέοντος από το Διεθνές Δίκαιο δικαιώματος της χώρας μας.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Καστελλόριζο εξασφαλίζει όχι μόνο μια σημαντική σε έκταση και σε περιεχόμενο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θαλάσσια οικονομική ζώνη, αλλά διασφαλίζει επίσης τη συνέχεια μεταξύ ελλαδικής και κυπριακής ΑΟΖ.
Η περιπέτεια στην οποία έχει εμπλακεί η Ελλάδα και από την οποία, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πρόκειται να βγει στο άμεσο μέλλον, καθιστά περισσότερο αναγκαία από ποτέ την αξιοποίηση του ενεργειακού και εν γένει ορυκτού πλούτου που διαθέτει η χώρα. Η πλήρης εκμετάλλευση αυτών των δυνατοτήτων προϋποθέτει την οριοθέτηση της ΑΟΖ με τις γειτονικές χώρες, η οποία όμως συναντά τα προαναφερθέντα προβλήματα.
Παρ’ όλα αυτά γίνονται ήδη κινήσεις με την πρόκηρυξη διαγωνισμών για έρευνες εντοπισμού υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες και χερσαίες περιοχές της Ελλάδας, ενώ μέχρι να οριοθετηθούν οι ΑΟΖ με τα όμορα κράτη, υπάρχουν δυνατότητες ερευνών και αξιοποίησης και εκτός χωρικών υδάτων με βάση τη μέση γραμμή.


Πηγή: "Ελεύθερος Τύπος", 17.03.2012
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
το μείζον και δυσθεράπευτο πρόβλημα του λαϊκισμού...

αντ'αυτού προτείνω κάτι πιό σοβαρό :

λαϊκισμός είναι να επαφίεται κανείς σε σωτήρες κάθε είδους για την σωτηρία του...

ο Μόσκοβος...
οι αγγλοαμερικάνοι...
οι εξωγήινοι...
η ΑΟΖ...

 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.107
Κριτικές
61
Like
1.955
Πόντοι
8.245
ένα πρόβλημα στην επικοινωνία είναι πάντα το ερώτημα ποιος είναι το υποκείμενο ....

ποιοι "υπογράψαμε", σε ποιους αναφέρεται το "δική μας" και "δική τους" κοκ....
Για να πάρεις πίσω την υπογραφή ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΩΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Για να πάρεις πίσω την υπογραφή ΠΡΕΠΕΙ Η ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΩΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΡΗΞΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΩΣ,ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.

ο ΟΗΕ δεν εμπλέκεται.

πολιτικό είναι το ζήτημα.

αυτό φοβούνται και οι τροϊκάνοι...

όσο για το τι βλέπεις έχει να κάνει με το τι γυαλιά φοράς και που ψάχνεις...
 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.107
Κριτικές
61
Like
1.955
Πόντοι
8.245
ο ΟΗΕ δεν εμπλέκεται.

πολιτικό είναι το ζήτημα.

αυτό φοβούνται και οι τροϊκάνοι...

όσο για το τι βλέπεις έχει να κάνει με το τι γυαλιά φοράς και που ψάχνεις...
Δεν φορώ και ΓΙΑΛΙΑ,και με ψάχνανε απο μικρό αυτοί ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΟΙ,για να ΜΕ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΟΥΝ,δεν το ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Δεν φορώ και ΓΙΑΛΙΑ,και με ψάχνανε απο μικρό αυτοί ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΚΙΝΟΙ,για να ΜΕ ΠΡΟΣΥΛΗΤΙΣΟΥΝ,δεν το ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

δικό σου θέμα και δε με αφορά...
 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Απάντησα στο ΠΟΣΤ ΣΟΥ και τίποτα παραπάνω.

απάντησες μόνο στα γυαλιά και όχι σε όλα τ' άλλα...

όσο για τα γυαλιά νομίζεις πώς όλοι εσείς οι "εν γένει αντικομματικοί" δε φοράτε κάποια γυαλιά?

η αντικομματικότητα είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων...
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
απάντησες μόνο στα γυαλιά και όχι σε όλα τ' άλλα...

όσο για τα γυαλιά νομίζεις πώς όλοι εσείς οι "εν γένει αντικομματικοί" δε φοράτε κάποια γυαλιά?

η αντικομματικότητα είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων...
Όπου αντικομματικότητα=σταρχιδισμός.

Στ'αρχίδια μας κοινώς....
 

forest

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
4.107
Κριτικές
61
Like
1.955
Πόντοι
8.245
απάντησες μόνο στα γυαλιά και όχι σε όλα τ' άλλα...

όσο για τα γυαλιά νομίζεις πώς όλοι εσείς οι "εν γένει αντικομματικοί" δε φοράτε κάποια γυαλιά?

η αντικομματικότητα είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων...
Στα 38 ΜΟΥ ΕΤΗ είναι ΜΟΔΑ?Με ποιόν νομίζεις πως ΜΙΛΑΣ?Γράφουμε μια ΜΑΛΑΚΙΑ και τους ΜΠΟΛΙΑΖΟΥΜΕ όλους ΜΕΣΑ,σε περίμενα ποιο σοβαρό.
 

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Μηνύματα
33.207
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
Στα 38 ΜΟΥ ΕΤΗ είναι ΜΟΔΑ?Με ποιόν νομίζεις πως ΜΙΛΑΣ?Γράφουμε μια ΜΑΛΑΚΙΑ και τους ΜΠΟΛΙΑΖΟΥΜΕ όλους ΜΕΣΑ,σε περίμενα ποιο σοβαρό.
Με το να λέει κανείς όλοι για τον πέο άρα δεν ψηφίζω,δεν κινούμαι,δεν με νοιάζει για κανέναν τί ακριβώς καταφέρνει;;; :think:
 

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Μηνύματα
7.896
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Να σας γράψω τώρα κάτι να σας ανάψω τα λαμπάκια μέρες που έρχονται και θέμα που είναι;

Η δημιουργία του νεοελληνικού κράτους, αυτού του κακοδιοικημένου ερμαφρόδιτου ανατολικοδυτικού βαλκανικού μορφώματος με τα μύρια προβλήματα, θα μπορούσε να είναι ένα σφάλμα;

Είμαστε καταδικασμένοι να είμαστε δίπλα σε μία μεγάλη Τουρκία, και να προσεταιριζόμαστε πάντα κάποιους για να επιτύχουμε στρατηγικά ωφέλη εναντίον της (και αν), αποφεύγοντας πάντα τον πόλεμο μαζί της (εξάλλου, με εξαίρεση τον Α΄ Βαλκανικό δεν είμασταν νικητές σε κανένα πόλεμο με την Τουρκία αντίπαλο, συμπεριλαμβανομένης και της Επανάστασης που γιορτάζουμε σε λίγες μέρες).

Αντίθετα, εκμεταλλευόμενοι την ισχυρή θέση που είχαμε στην Οθωμανική Αυτοκρατορία θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε έναν μετασχηματισμό της σε κάποια ελληνοτουρκική συνομοσπονδία όπου τα ελληνικά brains θα αλληλοσυμπληρώνονταν με το τουρκικό μέγεθος.
Αντίθετα μας έφαγε ο Παπαρρηγόπουλος.

Οι Έλληνες έχουμε ισχύ σαν μονάδες, σαν άνθρωποι, σαν διανόηση, είμαστε πιο πολύ μια ιδέα παρά ένα κράτος, υπήρξαμε για αιώνες, στην Βιέννη, την Βραίλα, την Κωνστάντζα, την Οδησσό, την Σμύρνη, την Τραπεζούντα, άρα θα μπορούσαμε να υπάρξουμε (και υπάρχουμε) και εκτός ορίων νεοελληνικού κράτους.

Μία ιστορική υπόθεση κάνω για μια εναλλακτική πορεία που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει, έτσι και αλλιώς το ιστορικό γίγνεσθαι είναι αέναο, ποιός ξέρει τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
658
Πόντοι
146
Παλαιότερα ήταν οι "σκωρίες και εκβολάδες της Λαυρεωτικής" ... σήμερα η ΑΟΖ.

To επίσημο κείμενο της Εκθεσης Του ΔΝΤ για την Ελλάδα
"Overall, the new program is a bold step in the right direction, but given the challenges and the track record, is subject to exceptional risks"

Δεν είμαι οικονομολόγος, όμως άν διαβάσει κανείς έστω και διαγωνίως το κείμενο, το συμπέρασμα είναι προφανές ... Ούτε καν οι ίδιοι πιστεύουν στην επιτυχία του προγράμματος.

Γνώμη μου είναι ότι αμέσως μετά της Γαλλικές Εκλογές θα μας δείξουν την πόρτα της ευρωζώνης αντισταθμίζοντας την "οικειοθελή" αποχώρηση μας με:

1. Διαγραφή του μέρους του χρέους μας που κατέχει η ΕΚΤ,

2. Ένα νέο ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο "ανόρθωσης" που θα περιλαμβάνει αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και τουρισμό και που θα φέρει την χώρα σε κατάσταση Νιγηρίας, Γουατεμάλας, Αργεντικής κτλ. από πλευράς βιωτικού επιπέδου του 80% του πληθυσμού για τα πρώτα 5-10 χρόνια.



 

pornopapos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Ιαν 2009
Μηνύματα
42.180
Like
34
Πόντοι
366
Στα 38 ΜΟΥ ΕΤΗ είναι ΜΟΔΑ?Με ποιόν νομίζεις πως ΜΙΛΑΣ?Γράφουμε μια ΜΑΛΑΚΙΑ και τους ΜΠΟΛΙΑΖΟΥΜΕ όλους ΜΕΣΑ,σε περίμενα ποιο σοβαρό.

δεν μ' ενδιαφερει με ποιον μιλω αλλά τι γραφεται.

στα ποστ απαντω, οχι στον ποσταραντα...
 
OP
OP
rigormortis

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Μηνύματα
10.644
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
στα άνωθεν λαϊκισμός ως επι το πλείστον

μόνο μια φράση κρατάω :


Οι Έλληνες έχουμε ισχύ σαν μονάδες, σαν άνθρωποι, σαν διανόηση, είμαστε πιο πολύ μια ιδέα παρά ένα κράτος, υπήρξαμε για αιώνες, στην Βιέννη, την Βραίλα, την Κωνστάντζα, την Οδησσό, την Σμύρνη, την Τραπεζούντα, άρα θα μπορούσαμε να υπάρξουμε (και υπάρχουμε) και εκτός ορίων νεοελληνικού κράτους.

ο ελληνισμός πάντα ήταν ιδέα , δεν ήταν του χώρου αλλά του χρόνου
όμως οφείλουμε να υπερασπιζόμαστε τον χώρο μας για να αντέχουμε στον
χρόνο...
 

gregory35

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2010
Μηνύματα
14.285
Κριτικές
25
Like
1.435
Πόντοι
966
απάντησες μόνο στα γυαλιά και όχι σε όλα τ' άλλα...

όσο για τα γυαλιά νομίζεις πώς όλοι εσείς οι "εν γένει αντικομματικοί" δε φοράτε κάποια γυαλιά?

η αντικομματικότητα είναι η μόδα των τελευταίων χρόνων...
Σόρρυ κιόλας αλλά η κομματικότητα και η κομματικοποίηση είναι αυτή που μας έφεραν σ αυτό το χάλι. Άλλο αντικομματικός και άλλο η αντιπολιτικοποίηση. Το μεν κομματικοποίηση είναι σε τελικές γραμμές κατάπτυστο (γιατί τα θυσιάζει ΟΛΑ -ακόμα και τη πατρίδα σου-  για το κόμμα). Αντίθετα η πολιτικοποίηση είναι απολύτως δεκτή. Μπορεί να είσαι κομματικοποιημένος αλλά μη πολιτικοποιημένος (κοινώς ακολουθείς τυφλά ότι σου λέει το κόμμα) αλλά ΜΠΟΡΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ και να είσαι αντικομματοποιημένος
Και σταρχιδιστής ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο αντικομματοποιημένος ΑΛΛΑ Ο ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΙΚΟΙΗΜΕΝΟΣ.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom