Νέα

80's ροκάδικα και ζόρικα στέκια (Αθήνα & νησιά)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Cliterus
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 143
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Like
14.031
Πόντοι
2.606
Άσχετο αλλά είχε πλάκα που οταν γίνονταν ένα μαχαίρωμα σε κλαμπ της εποχής τον επόμενο καιρό άκουγες όλους να λένε ήμουν κι εγω εκεί , το Ολυμπιακό στάδιο να ήταν δεν θα χωρούσε τόσους ..., αφορμή για αυτο θυμήθηκα τη λοντονερ στον Πειραιά μετέπειτα μπλαστ  :2funny:

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
Άσχετο αλλά είχε πλάκα που οταν γίνονταν ένα μαχαίρωμα σε κλαμπ της εποχής τον επόμενο καιρό άκουγες όλους να λένε ήμουν κι εγω εκεί , το Ολυμπιακό στάδιο να ήταν δεν θα χωρούσε τόσους ..., αφορμή για αυτο θυμήθηκα τη λοντονερ στον Πειραιά μετέπειτα μπλαστ  :2funny:
Ναι οντως ειχε πλακα. Παντως το χωρις ανασα παιζει να ηταν και το πιο σκληρο μαγαζι της Αθηνας εκεινη την εποχη. Το ξυλο ηταν σε εβδομαδιαια βαση ειδικα οταν επαιζε motorhead

nordalta

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2014
Like
389
Πόντοι
36
Ναι οντως ειχε πλακα. Παντως το χωρις ανασα παιζει να ηταν και το πιο σκληρο μαγαζι της Αθηνας εκεινη την εποχη. Το ξυλο ηταν σε εβδομαδιαια βαση ειδικα οταν επαιζε motorhead
ναι επεφτε πολυ καφριλα οταn epaize motorhead
συγνωμη για το λαθος που ειπα την renegade paranoid που ηταν το μαγαζι στην νικαια αλλα εκει επαιζε σχεδον black death thrash
τελος να αναφερω to grotta cafe εξαρχεια που ηταν αφετερεια πριν παμε ανασα χειμωνα
και spider καλοκαιρι γλυφαδα
αναφερω και spider υπηρχε και εκει καφριλα
οι βουκελατοι δεν ηταν ποτε πορτα αλλα συχναζαν

OP
OP
C

Cliterus

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2013
Like
2
Πόντοι
1

:2funny: Κλάσικ  :2funny:
Όπως και στη φάση με τη λεωφορειοπειρατεία στην Ombre.
Η μισή Αθήνα είχε κάνει ρεσάλτο.
Τέλος πάντων, η αθωότητα που λέγαμε.
Όπως πχ, κάθε γειτονιά είχε τους δικούς της μύθους - συνοκιακούς τσαμπουκάδες (που συνήθως διέπρεπαν σε κάποια θύρα),
οι οποίοι, κατά τις αφηγήσεις, ήταν τουλάχιστον κάτοχοι 4 μαύρων ζωνών ο καθένας, χώρια τα νταν.
Ωστόσο, πράγματι στα σκηνικά της εποχής έβλεπες μεγάάάλες μορφές.

Τον Παυλή τον Σιδηρόπουλο που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, τον είχα δει σε παρόμοια (ετοιμόρροπη) κατάσταση στο Άλσος της Ν. Σμύρνης. Είπε 2-3 τραγούδια μισο-τρεκλίζοντας και κατέρρευσε.
Καναδυό χρόνια πριν την κάνει.
Στα καπάκια, για να καταλάβουν όσι διαβάζουν το πνεύμα της εποχής, ανέβηκε ερασιτεχνικό group (τα παιδιά είχαν πάει στο live ως θεατές) κι έπαιξε live (διασκευές ροκ και μέταλ) με τα όργανα των Απροσάρμοστων.

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
:2funny: Κλάσικ  :2funny:
Όπως και στη φάση με τη λεωφορειοπειρατεία στην Ombre.
Η μισή Αθήνα είχε κάνει ρεσάλτο.
Τέλος πάντων, η αθωότητα που λέγαμε.
Όπως πχ, κάθε γειτονιά είχε τους δικούς της μύθους - συνοκιακούς τσαμπουκάδες (που συνήθως διέπρεπαν σε κάποια θύρα),
οι οποίοι, κατά τις αφηγήσεις, ήταν τουλάχιστον κάτοχοι 4 μαύρων ζωνών ο καθένας, χώρια τα νταν.
Ωστόσο, πράγματι στα σκηνικά της εποχής έβλεπες μεγάάάλες μορφές.

Τον Παυλή τον Σιδηρόπουλο που ανέφερε ο φίλος παραπάνω, τον είχα δει σε παρόμοια (ετοιμόρροπη) κατάσταση στο Άλσος της Ν. Σμύρνης. Είπε 2-3 τραγούδια μισο-τρεκλίζοντας και κατέρρευσε.
Καναδυό χρόνια πριν την κάνει.
Στα καπάκια, για να καταλάβουν όσι διαβάζουν το πνεύμα της εποχής, ανέβηκε ερασιτεχνικό group (τα παιδιά είχαν πάει στο live ως θεατές) κι έπαιξε live (διασκευές ροκ και μέταλ) με τα όργανα των Απροσάρμοστων.
Ενταξη δεν ηταν και λεωφοριοπειρατεια μην τα παραλεμε. Τελευταιο νυχτερινο ηταν και αντι ακαδημια που σταματαγε κατοπιν εθελουσιας συμφωνιας και λιγο φωνες απο wolfie κατεβηκε μερικα μετρα πιο κατω Ομονοια και αποβιβαστηκαν ολοι εκει αφου εκει θα κατηφορηζαν ετσι κι αλλιως. Και το λεωφορειο θα πηγαινε αμαξοστασιο Πετρου Ραλλη οποτε δεν εγινε και τιποτα ουσιαστιακα. Το ωραιο με το λεωφορειο ηταν στις 3 το βραδυ που εφευγαν απο ompre και γινονταν ντου τσαμπα απο ολους μεσα.

OP
OP
C

Cliterus

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2013
Like
2
Πόντοι
1
Εντάξει, ως πειρατεία είναι γνωστή.
Εγώ πάντως ανήκω στη μειοψηφία που δεν ήταν παρούσα στη φάση  :cheesy:
Πω πω, μ' αυτό με το νυχτερινό με αποτελείωσες. Τι καταστάσεις  :'(
Τώρα μου έσκασε και η Jasmin στο Γουδί.
Ασφαλώς πιο ήσυχο μέρος, αλλά με μουσικάρα.

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
Εντάξει, ως πειρατεία είναι γνωστή.
Εγώ πάντως ανήκω στη μειοψηφία που δεν ήταν παρούσα στη φάση  :cheesy:
Πω πω, μ' αυτό με το νυχτερινό με αποτελείωσες. Τι καταστάσεις  :'(
Τώρα μου έσκασε και η Jasmin στο Γουδί.
Ασφαλώς πιο ήσυχο μέρος, αλλά με μουσικάρα.
Ναι μαγκα που το θυμιθηκες τζασμιν το παλιο βεβαια. Με μια ωραια γκαρσονα Ελενη με μεγαλα βυζια.  Το λεωφορειο καθε βραδι γινοταν αυτο απο ομπρε. Ηταν συνιθισμενο φαινομενο

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
Εκει στην σταση του λεωφορειο στην ομπρε ειχε μια διαβαση πεζων και ενα βραδι ο Χουλκ με αλλους σπρωχνανε και πεταγανε ενα αμαξι απο τα σκαλοπατια το ανεβαζαν απο την ανηφορα και ξανα απο τα σκαλοπατια. Ειχε γινει φυσαρμονικα το αμαξι.  :2funny:

pavlosyn

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
To spiders ηταν αυτο με τα συρματοπλεγματα στα παραθυρα για να μην πετανε μπουκαλια στους περαστικους?

pavlosyn

Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2013
Like
2
Πόντοι
1
Επισης ο θεμτοθετης ανεφερε την Αντιπαρο,εκει επαιζε και παιζει ακομ αν δεν κανω λαθος το la loona,αν και δεν ηταν αμιγως ροκ ηταν πιο ροκ απο πολλα ροκ κλαμπ της εποχης.
Πολλα ναρκωτικα λεμε. :2funny:

OP
OP
C

Cliterus

Μέλος
Εγγρ.
5 Απρ 2013
Like
2
Πόντοι
1
Έχω χρόνια να κατέβω Κυκλάδες, εκεί κι αν έχει ξενερώσει το σύμπαν από αμνημονεύτων.
Πιο πολύ θυμάμαι Ίο (Homer's, Jonis electric, Ios club, Πήγασος, Soul Kitchen- το τελευταίο το είχε νομίζω ένας αυστριακός, που τον έδιωξαν κάποιοι ντόπιοι, αφού πρώτα του έφαγαν το αυτοκίνητο). Στους δε γαύρους του site κάτι θα λέει το όνομα Σοφούλης. :uglystupid:
Μια που μιλάμε για λαϊβάδικα και για Παύλο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί το Αν στη Σολωμού, στα Εξάρχεια.

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
Έχω χρόνια να κατέβω Κυκλάδες, εκεί κι αν έχει ξενερώσει το σύμπαν από αμνημονεύτων.
Πιο πολύ θυμάμαι Ίο (Homer's, Jonis electric, Ios club, Πήγασος, Soul Kitchen- το τελευταίο το είχε νομίζω ένας αυστριακός, που τον έδιωξαν κάποιοι ντόπιοι, αφού πρώτα του έφαγαν το αυτοκίνητο). Στους δε γαύρους του site κάτι θα λέει το όνομα Σοφούλης. :uglystupid:
Μια που μιλάμε για λαϊβάδικα και για Παύλο, θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθεί το Αν στη Σολωμού, στα Εξάρχεια.
Που θυμιθηκες τον Σοφο. Μορφη.

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Like
119
Πόντοι
6
Επίσης η " La Luna" στην Αγία Παρασκευή στη λεωφόρο Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα.'Ηταν ίδια εποχή με την 'Ομπρε και εξίσου ζόρικο μέρος.Προς τα τέλη των 80'ς υπήρχε στην Πανόρμου η Maze.Έπαιζε μουσική ο Βάιος και άκουγες ψυχεδέλειες,γκαράζ πανκ,psychobilly γενικότερα underground rock το πρώτο μαγαζί που έπαιζε τέτοια και θαμώνες θρυλικές μορφές της ελληνικής underground rock φάσης.
              Η πιο σταθερή αξία πάντως ήταν το Ρόδον το πρώτο λαιβάδικο με προδιαγραφές εξωτερικού.... :rockon: :rockon:

nostre999

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαρ 2015
Like
0
Πόντοι
6
Επίσης η " La Luna" στην Αγία Παρασκευή στη λεωφόρο Μεσογείων στο ρεύμα προς Αθήνα.'Ηταν ίδια εποχή με την 'Ομπρε και εξίσου ζόρικο μέρος.Προς τα τέλη των 80'ς υπήρχε στην Πανόρμου η Maze.Έπαιζε μουσική ο Βάιος και άκουγες ψυχεδέλειες,γκαράζ πανκ,psychobilly γενικότερα underground rock το πρώτο μαγαζί που έπαιζε τέτοια και θαμώνες θρυλικές μορφές της ελληνικής underground rock φάσης.
              Η πιο σταθερή αξία πάντως ήταν το Ρόδον το πρώτο λαιβάδικο με προδιαγραφές εξωτερικού.... :rockon: :rockon:
Το ροδον ηταν του Μπομπολα

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Like
119
Πόντοι
6
Το έχω ακούσει κι εγώ πως το είχε ο γιος του Μπόμπολα.Τώρα αν θυμάμαι καλά έχει γίνει σουπερ-μάρκετ..

zorbas the greek

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2010
Like
119
Πόντοι
6
Ωραίο θέμα ξεκίνησε ο φίλος και όσοι πόσταραν είναι ωραίοι μάγκες γιατί θύμισαν παλιές καλές εποχές.
Τώρα πλέον είμαι σε μια φάση " too old to rock'n'roll too young to die" που έλεγαν και οι Jethro Tull.... :think:

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
Η παλιά rainbow δεν ήταν στην πλατεία καλογήρων όταν έγινε το σκηνικό με το μαχαιρώματα των φιλάθλων γιατί έτυχε να είμαι μέσα. Ήταν λίγο πριν to lidl
ένα δυόρωφο κτίριο στην Λεωφόρο όπως πας για Γλυφάδα. πρέπει να έχει γκρεμιστεί τώρα. Τρία τέσσερα άτομα μπήκαμε στις τουαλέτες και την σκαμπουλάραμε. Έπαιζε στο Μπραχάμι και η Utopia ώραίο ήσυχο μαγαζί. Ακόμα και η Ρed Fox στον Υμητό. Αρκετά καλά μαγαζάκια εκεί τιγύρω στην Γυμναστική Ακαδημία. Από εκεί ξεκινάγαμε και μετά όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στην Rainbow. Διάσταση ένα άλλο μαγαζίροκάδικο.
Επίσης έχει αναφερθεί και το σκηνικό που άτομα στην Obre  προάστια αφού τα ήπιαν μπήκαν σε ένα από εκείνα τα διπλά λεωφορεία με δρομολόγιο Αγ. Στέφανος Δέλτα Φαλήρου και είπαν στον οδηγό να τους πάει Γλυφάδα. Αφού αντέδρασε ο οδηγός τα έκαναν λίμπα. Ξέρω ότι ακόμα κάποιο τραβιόνται με αυτά. Κάποια από τα παιδιά έχουν πεθάνει από καταχρήσεις ή απότην ζωή που διάλεξαν

Άρης, Trip, Χρυσό Κλειδί και αργότερα Skylab, Tiffany's και πολλά άλλα. Pinocio κτλ. Easy rider στην Γλυφάδα.

Μπορείτε να ενημερωθείτε από αυτό το blog αν και δεν μου πολύ αρέσει ο τύπος που γράφει αλλά έχει πολύ μα πολύ υλικό και του αξίζουν συγχαρητήρια .

:birdman:

thourios

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2006
Κριτικές
2
Like
10
Πόντοι
16
To spiders ηταν αυτο με τα συρματοπλεγματα στα παραθυρα για να μην πετανε μπουκαλια στους περαστικους?

Τύπε αυτό ήταν. Όταν έφυγαν οι Αμερικάνοι η περιοχή έχασε την ταυτότητά της. Αρχίσαν τα σκυλοτράγουδα μέσα στο Sussex πράγμα που δεν ταιριάζει. Παίζουν κάποιες καλές φωτογραφίες στο facebook αν ψάξει κάποιος με καλά σκηνικά της  που έχουν γίνει τότε που έσκασαν οι βόμπες στο Oscars Bobby's κτλ.

do10nr.jpg

Πραγματική φυσιογνωμία και ιδιοκτήτης των Bobby's. Εχει πεθάνει εδώ και χρόνια.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom