skaska
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Απρ 2009
- Like
- 11
- Πόντοι
- 66
Να ρωτήσεις τώρα το τι απεικονίζει η Τούρκικη σημαία,ή παραπέφτει βαρύ για Κυριακή βράδυ??
Δε πα να γαμηθείτε βραδιάτικα?
Έχω ταξίδι αύριο λεμεεεεεεεεεεεεε (Σαλόνικα αυθημερόν)
Να ρωτήσεις τώρα το τι απεικονίζει η Τούρκικη σημαία,ή παραπέφτει βαρύ για Κυριακή βράδυ??
Τα γεγονοτα οπως ειναι κυριε ισιε...Τα οποια γεγονοτα αγνοεις εντελως.Ασφαλώς και θυμάμαι... Όπως θυμάμαι ότι οι περισσότεροι αριστεροί σιχτρίζουν το κκε που δεν κατέβηκε στις εκλογές το 1946 και ας λέει ο κάθε καφαντάρης...
Σωστα...απο τους...Εν συγκρισει με αυτα που βγαζουν απο αλλους.Τα τυπάκια σαν και του λόγου μου βγάζουν πολύ περισσότερα από μετανάστες φονιάδες, εμπόρους ναρκωτικών, ληστές, βιαστές, μαφιόζους
Xαχαχα εισαι τελειως μαλακας τελικα. Απλα λεω οτι ειναι διαφορετικα πραγματα δεν μπορεις να φερεις παραδειγμα ενα γεγονος που εγινε 2500 χρονια πριν. Πολλα αλλαξαν απο τοτε. Το γεγονος του μελιγαλα παντως καλυτερα να ελειπε απο την νεοελληνικη ιστορια. Μαλλον ολος ο εμφυλιος να ελειπε. Αποδειξη οτι 66 χρονια μετα ακομα διχαζει. Για αυτο ο Φιλλιπος (οχι ο Αλεξανδρος) δεν εκτελεσε αιχμαλωτους στην Χαιρωνεια...ηθελε να ενωσει οχι να χωρισει στα δυο. Για αυτο οταν λενε ο Φιλλιπος σημερα λενε ολοι οτι ηταν μεγαλος ενω οταν λενε για τον βελουχιωτη μερικοι λενε μεγαλος ενω αλλοι λενε γαμησε μας με τον μαλακαΜεγαλεκο μην μασας,δεν προβλεπονται κυρωσεις...Καλα τους εκαναν δλδ...Εκδηλωσου αγορι μου.
Πρόσεχε μονάχα μην το πεις σε κανλα τούρκο εθνικιστή και σε σουβλίσει αλα Διάκο...
Αλλά θα μου απαντήσεις κανά αριστερό πόσοι πατριάρχες άλλαξαν μεταξύ 1820-1830;
Πρόσεχε μονάχα μην το πεις σε κανλα τούρκο εθνικιστή και σε σουβλίσει αλα Διάκο...
Ρε μπαγασάκο το 'χεις... Ο Κώτσος ο Παλιοκουβέντας προκειμένου να εξασφαλίσει την υποστήριξη των Δυτικών, αναγνώρισε το πρωτείο του Βατικανού (και συνεπώς του Πάπα) και στην Πόλη τελέστηκε ενωτική λειτουργία στην Αγιά Σοφιά (από τότε θεωρήθηκε μιαρός τόπος και πολλοί χριστιανοί δεν κατέφυγαν σ' αυτή για να σωθούν τη μέρα της Άλωσης - άλλο αν τώρα τα εθνίκια λένε ότι θα την πάρουν πάλι). Για δύο χρόνια σχεδόν, no πατριάρχης...
Τα γεγονοτα οπως ειναι κυριε ισιε...Τα οποια γεγονοτα αγνοεις εντελως.Σωστα...απο τους...Εν συγκρισει με αυτα που βγαζουν απο αλλους.
Δεν εκανα καμμια συγκριση Θηβας-Μελιγαλα.Xαχαχα εισαι τελειως μαλακας τελικα. Απλα λεω οτι ειναι διαφορετικα πραγματα δεν μπορεις να φερεις παραδειγμα ενα γεγονος που εγινε 2500 χρονια πριν.
Ο Εμφυλιος προκαλει συζητησεις(που ΔΕΝ ειναι παντοτε ακαδημαικες)γιατι ειναι ενα γεγονος που διαμορφωσε την Ελλαδα που γεννηθηκαμε,μεγαλωσαμε και ζουμε.Πολλα αλλαξαν απο τοτε. Το γεγονος του μελιγαλα παντως καλυτερα να ελειπε απο την νεοελληνικη ιστορια. Μαλλον ολος ο εμφυλιος να ελειπε. Αποδειξη οτι 66 χρονια μετα ακομα διχαζει. Για αυτο ο Φιλλιπος (οχι ο Αλεξανδρος) δεν εκτελεσε αιχμαλωτους στην Χαιρωνια...ηθελε να ενωσει οχι να χωρισει στα δυο. Για αυτο οταν λενε ο Φιλλιπος σημερα λενε ολοι οτι ηταν μεγαλος ενω οταν λενε για τον βελουχιωτη μερικοι λενε μεγαλος ενω αλλοι λενε γαμησε μας με τον μαλακα
Τους εθνικιστές τους γράφω στ'αρχίδια μου ανεξαρτήτως εθνικότητος..
5 ή 6... γιατί? (γιατί ρωτάς...?)
Ο Εμφυλιος προκαλει συζητησεις(που ΔΕΝ ειναι παντοτε ακαδημαικες)γιατι ειναι ενα γεγονος που διαμορφωσε την Ελλαδα που γεννηθηκαμε,μεγαλωσαμε και ζουμε.
Έλα, κάτι είναι με τον πατέρα των Οθωμανών, Οσμάν και τη γυναίκα που παντρεύτηκε. Είδε κάποιο όραμα με ένα φεγγάρι κτλ, με ένα δένδρο που ξεπήδησε, με τα φύλλα του δενδρου που ήταν με σχήμα σπαθιού;
Είναι ένας θρύλος δικός τους. Πιτσιρικάς το είχα διαβάσει...
Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει αστέρι...
Έλα, κάτι είναι με τον πατέρα των Οθωμανών, Οσμάν και τη γυναίκα που παντρεύτηκε. Είδε κάποιο όραμα με ένα φεγγάρι κτλ, με ένα δένδρο που ξεπήδησε, με τα φύλλα του δενδρου που ήταν με σχήμα σπαθιού;
Είναι ένας θρύλος δικός τους. Πιτσιρικάς το είχα διαβάσει...
Καλό το παραμύθι τους αλλά δεν έχει αστέρι...
Διότι αν και δεν πολυπάω το παπαδαριό, θεωρώ λάθος την άποψη ότι το πατριαρχείο πολέμησε την επανάσταση...
Έκανε δηλώσεις στα φανερά κατά αλλά υπογείως στήριζε, για αυτό και τα μεμέτια εξανάγκαζαν σε παραίτηση (ευφημισμός για το "λυντσαραν") τους πατριάρχες εκείνη την περίοδο...
Ασ' το. Κοίτα τις πηγές (τα ίδια τα πατριαρχικά κείμενα, και αν βρεις οθωμανικές αποφάσεις). Οι πατριάρχες άλλαζαν ως αποτυχημένοι υπουργοί δημοσίας τάξεως. Δεν ξέρω αν με πιάνεις...
Επίσης:
Παρασκευάς Κονόρτας: Οθωμανικές θεωρήσεις για το Οικουμενικό Πατριαρχείο - 17ος - Αρχές 20ου αιώνα. Εκδ Αλεξάνδρεια, 1998
υπαρχει και σχετικο νομισμα τυπεΚι όμως...
Η ημισέληνος ήταν το σύμβολο της πόλης του βυζαντίου...
Κι όμως...
Η ημισέληνος ήταν το σύμβολο της πόλης του βυζαντίου...
Κοίτα ρε πούστη που έγινε το μπου φιλολογικό καφενείο
Σε πιάνω αλλά μήπως αποτύγχαναν επίτηδες;
Σε επίσημα κείμενα ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσαν να πουν "λευτεριά στον ελληνικό λαό"...
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό που λέω, ο θρύλος τους, διότι δεν έχει αστέρι.
Υπάρχει και σε νόμισμα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας aka Βυζαντινής. Εσύ λες για αρχαία εποχή και Μεγαρείς;
Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι αυτό που λέω, ο θρύλος τους, διότι δεν έχει αστέρι. Άλλη άποψη λέει ότι την προηγουμένη της 29ης Μαϊου 1453 είχε ημισέληνο κτλ. Τί να πω, δεν το έχω αυτό...
Μπορείς επίσης να δεις τόσο τα προ επανάστασης, όσο και τα προ Άλωσης... πατριαρχείο και πύλη ήταν άρρηκτα συνδεδεμένοι με κοινά συμφέροντα. Γι' αυτό και το κύρηγμα της εθελοδουλείας είχε πολύ μεγάλη ένταση απέναντι τόσο στο διαφωτισμό, όσο και την καλλιέργεια εθνικής συνείδησης.