Νέα

6 Φεβρουαρίου- Παγκόσμια ημέρα κατά της κλειτορίδεκτομής

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 55
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
    Η κλειτοριδεκτομη ειναι ο ακρωτηριασμος των εξωτερικων γεννητικων οργανων της γυναικας.Ειναι μορφη <<σεξουαλικου ευνουχισμου>> για να υποδηλωσει την απολυτη υποταγη στον μελλοντικο της συζυγο.

Προκειται για εθιμο που απανταται κυριως στις μουσουλμανικες χωρες της Αφρικης χωρις να υπαρχει καμια αναφορα στο Κορανι.Αναφορες για την κλειτοριδεκτομη υπαρχουν στους αρχαιους Ελληνες συγγραφεις.Ο Ηροδοτος αναφερει οτι τον 50 αιωνα π.χ. οι Φοινικες ,οι Χετταιοι και οι Αιθιοπες πραγματοποιουσαν κλειτοριδεκτομη στα κοριτσια τους, ενω ο Στραβων στους ελληνιστικους χρονους την αποκαλει <<γυναικεια περιτομη>>.

Συμφωνα με στοιχεια του Παγκοσμιου Οργανισμου Υγειας , 150 εκατομμυρια γυναικες στον πλανητη εχουν υποστει κλειτοριδεκτομη,ενω καθε χρονο προστιθεται 2 εκατομμυρια.

Ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων κηρυξε την 6 Φεβρουαριου <<Παγκοσμια Ημερα κατα της Κλειτοριδεκτομης>>,για να ευαισθητοποιησει το διεθνες κοινο και ιδιαιτερα τους Αφρικανους για τη βαρβαρη αυτη πρακτικη,που προσβαλλει τα ανθρωπινα δικαιωματα κ εγκυμονει κινδυνους για την υγεια της γυναικας.
Ηδη,σχεδον ολες οι χωρες της Αφρικης εχουν ποινικοποιησει την κλειτοριδεκτομη.

Η μαρτυρία της ειδικής πρέσβειρας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάργηση του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων, Γουόρις Ντίρι, η βιογραφία της οποίας έγινε βιβλίο που κυκλοφόρησε και στη χώρα μας. « Την εγχείρηση μου την έκανε μια γριά τσιγγάνα, που στην κοινότητά μας την θεωρούμε σημαντικό πρόσωπο, αλλά εγώ την θεωρούσα φόνισσα. Την νύχτα πριν την κλειτοριδεκτομή μου , η μητέρα με συμβούλεψε να μην πιω πολύ νερό η γάλα για να μην χρειαστεί να ουρήσω. Εκείνο το βράδυ η οικογένεια ασχολήθηκε περισσότερο μαζί μου, αυτή ήταν η παράδοση. Πριν ακόμη χαράξει με ξύπνησαν για την εγχείρηση …Πήγαμε σε μια απομακρυσμένη περιοχή , ανάμεσα σε θάμνους. Η μητέρα κάθισε σε ένα βράχο και μου έδωσε να δαγκώσω μια ρίζα δέντρου. …Η τσιγγάνα έχωσε τα δάχτυλά της σ’ ένα ταγάρι που φορούσε κι έβγαλε μια σπασμένη λεπίδα ξυραφιού. Έφτυσε πάνω της και την σκούπισε στη ποδιά της . Αφού την καθάρισε, μου έδεσε τα μάτια με ένα μαντήλι για να μη βλέπω. Το επόμενο πράγμα που ένοιωσα ήταν να κόβουν τη σάρκα μου …άκουσα τον πνιχτό ήχο της λεπίδας που πριόνιζε πέρα-δώθε το δέρμα μου. …Τα πόδια μου άρχισαν να τρέμουν και να τραντάζομαι ανεξέλεγκτα. Προσευχήθηκα να τελειώσει γρήγορα . Κι έτσι έγινε, γιατί λιποθύμησα…όταν ξύπνησα αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα ούρησης…το μόνο άνοιγμα που είχε μείνει για τα ούρα και το αίμα της περιόδου, ήταν μια μικροσκοπική τρύπα με διάμετρο ενός σπιρτόξυλου… »

Zainab, 23 χρονών σήμερα, υπέστη κλειτοριδεκτομή όταν ήταν 8 χρονών. « Οι δυο αδελφές μου, εγώ και η μητέρα μου πήγαμε να επισκεφτούμε τους συγγενείς μας. Υπέθεσα αρχικά ότι θα πηγαίναμε εκδρομή , αλλά λίγο αργότερα μας ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο να υποστούμε ακρωτηριασμό των γεννητικών μας οργάνων. Μια ημέρα πριν την εγχείριση ένα άλλο κορίτσι που ακρωτηριαζόταν πέθανε πάνω στην επέμβαση. Τρομοκρατηθήκαμε πολύ , αλλά οι γονείς μας είπαν ότι ήταν υποχρέωσή μας και γ’ αυτό το κάναμε. Ειλικρινά νομίσαμε ότι θα πεθαίναμε από τον πόνο. Χρειάζεται μια γυναίκα να σου κρατάει δυνατά το στόμα για να μην ουρλιάζεις, δυο να σου κρατάνε το στήθος και άλλες δυο τα πόδια σου. Μετά τον ακρωτηριασμό μας δέσανε πολύ σφιχτά τα πόδια γύρω-γύρω σαν να μαθαίναμε να περπατάμε ξανά. Έπρεπε να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να πάμε στην τουαλέτα. Αν δεν τα καταφέρναμε μέσα σε 10 μέρες , θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα. Υποθέτω ότι ήμασταν πολύ τυχερές! Αναρρώσαμε επιτυχώς και δεν πεθάναμε όπως το άλλο κορίτσι.»

Η… «επικίνδυνη» κλειτορίδα

Διότι υπάρχει στη μουσουλμανική Αφρική μια βαθιά ριζωμένη πεποίθηση ότι η κλειτορίδα αποτελεί ένα ύποπτο απομεινάρι του αντρικού φύλου στη γυναίκα και πρέπει οπωσδήποτε να απαλειφτεί, ως κάτι ακάθαρτο και επικίνδυνο για τον άνδρα που θα έρθει σε επαφή μαζί της. Πιστεύεται ακόμη ότι αν την αφήσουν, η κλειτορίδα θα συνεχίσει να μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου ανεξέλεγκτα και θα απειλήσει ίσως κάποια στιγμή την ακεραιότητα του αρσενικού…Έτσι, η αποκοπή του παράταιρου «αρσενικού» αυτού στοιχείου που διαθέτει το κορίτσι, το καθιστά ολοκληρωμένη γυναίκα, έτοιμη για γάμο. Κάποιοι αφρικανοί άντρες νομίζουν ότι αν κάνουν έρωτα με «ακάθαρτη» γυναίκα, θα παγιδευτεί το πέος τους από την κλειτορίδα και δεν θα μπορούν να βγουν. Θεωρείται ότι μπορεί να μολύνει τον άνδρα κατά την επαφή, ή το παιδί κατά τη διάρκεια της γέννας. Επιπλέον, χωρίς το ράψιμο του κόλπου, ο σύζυγος δεν θα είναι ποτέ σίγουρος για την παρθενία της γυναίκας.. Σαν αποτέλεσμα αυτής της δοξασίας, τα κορίτσια που δεν έχουν υποστεί την, κατ’ ευφημισμόν «περιτομή» , θεωρούνται «ακάθαρτα» και αποκλείονται από την αγορά του γάμου, δηλαδή δεν τις παντρεύεται κανείς και ζουν ως περιθωριακά άτομα μέσα στη κοινότητα, στερούμενες την μητρότητα που κατεξοχήν τις καταξιώνει και τις ενσωματώνει στο σύνολο… Έτσι εξηγείται η σπουδή και η φροντίδα των γονιών και ιδιαίτερα της μάνας για την γρήγορη κλειτοριδεκτομή των κοριτσιών της.

Να θυμίσουμε ότι ακόμη και στις δυτικές κοινωνίες, η αποκοπή της κλειτορίδας θεωρούνταν μέχρι τη δεκαετία του 1930 ως μέσο για την πρόληψη και θεραπεία της γυναικείας υστερίας και των γυναικείων ψυχικών διαταραχών που συνδέονταν με τη καταπιεσμένη σεξουαλικότητα…

asigratitos

Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2009
Like
0
Πόντοι
6
μπραβο φιλαρακι που το αναδεικνυεις ως θεμα.ειναι απανθρωπο και τραγικο οντως.

sferdeklos

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
24
Πόντοι
66
Οταν η βλακεια συναντα τον φανατισμο.

Υπαρχει ενα ενδιαφερον ντοκυμαντερ του Εξαντα για την κλειτοριδεκτομη:
εαν δεν εχετε το veoh player, αξιζει να το "κατεβασετε" για τον Εξαντα

Κι ομως Papazol αυτο το φαινομενο δεν προερχεται, απο τον μουσουλμανισμο, αλλα οι ριζες του ειναι παλαιοτερες (αρχαιες) απο την εποχη της μεταβασης της μητριαρχικης κοινωνιας σε πατριαρχικη.

Επισκέπτης
σ ολα τα βρωμομουνα αυτο επρεπε να κανουν

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Με την κλειτοριδεκτομή (που πολύ σωστά εφαρμόζουν στην Αφρική) οι κλειτοριδικές γκόμενες δεν έχουν μέλλον.

Μόνο αυτές που έχουν κολπικό ή πρωκτικό οργασμό έχουν μέλλον

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Εσυ Νώντα ποιόν τύπο οργασμού έχεις;;;;;;;;

(πλάκα σε κάνω)

Επισκέπτης
ρε μαλακα παπαζολη δεν εχουμε καν 6 φεβρουαριου τωρα που το σκεφτομαι :headbang:

erevnitis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
7
Πόντοι
16
ρε μαλακα παπαζολη δεν εχουμε καν 6 φεβρουαριου τωρα που το σκεφτομαι :headbang:
10 Μαρτιου .Η ημερα που ο νωντας αρχιζει διαιτα .Κουραγιο νωντα ,σε 3-4 μηνες θα τα εχεις χασει τα κιλα και θα βρεις και συ γκομενα ,οπως οι αλλοι συναγωνιστες .Και μαλιστα με κλειτοριδα.

Επισκέπτης
10 Μαρτιου .Η ημερα που ο νωντας αρχιζει διαιτα .Κουραγιο νωντα ,σε 3-4 μηνες θα τα εχεις χασει τα κιλα και θα βρεις και συ γκομενα ,οπως οι αλλοι συναγωνιστες .Και μαλιστα με κλειτοριδα.
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:  :2funny:

καλα εσυ εχεις μεγαλη καψουρα μαζι μου  :2funny: :2funny: :2funny:

τι να σε κανω τωρα βρε παιδι μου :think: δε θελω να σ αφησω ετσι αλλα δεν παω με αντρες :dunno: μην το παρεις προσωπικα...

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

gastez

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
23 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
8
Πόντοι
1.290
η βελβυ εχει κανει ας μας πει αυτη την αποψη της!!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom