Νέα

53χρονος εξέδιδε 12χρονη για 50 ευρώ μέσα σε αυτοκίνητα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα unknowndark
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 334K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Να δοθούν τα ονόματα των 213 στη δημοσιότητα;

• Ναι

Ψήφοι: 235 82,5%
  • Όχι

Ψήφοι: 50 17,5%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    285
  • Η ψηφοφορία έκλεισε .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.413
Πόντοι
3.656
Mε συγχωρεις, αλλά οσοι λενε ουρλιαζοντας οτι η εισαγγελεας προτεινε αθωωση για την μαστρωπεία και κάνουν πορεία γι' αυτο, ειναι όχλος και τιποτα περισσοτερο. Δεν ειναι θεμα αποψης. Ειναι θεμα σωστου/λαθους.
Δηλαδη ενα συνολο ανθρωπων που χωρις να εχουν ψαξει τιποτα, δεχονται κατι που δεν ισχυει, επειδη το ειπαν καποιοι αλλοι και αντιδρουν γι αυτο.
Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί στην χώρα.

Μπορεί να έχουν αντιρρήσεις και άνθρωποι που σκέφτονται.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.910
Πόντοι
6.056
Γιατι, σε τι διαφωνεις?
τον χαζό κάνεις ? είπες μιά πατάτα ,τι το συνεχίζεις ?
σχηματίσθηκε η δικογραφία στη ΓΑΔΑ με διάφορες καταθέσεις-μαρτυρίες
και την ομολογία του Μίχου πως συνευρέθει 4 φορές με την μικρή

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.413
Πόντοι
3.656
Πέρα απο τη νομική σκοπιά που σου αναφέρουν οι δικηγόροι του φόρουμ εσύ μιλάς θεωρητικά για να αποτραπούν τέτοια πράγματα στο μέλλον.Και εγώ σου λέω ότι πάντα γινόντουσαν παλιά στα χωριά και απλά κάνανε τουμπεκί.Τώρα τουλάχιστον δικάζονται.Επιπλέον αυτό που δεν μπορείς να καταλάβεις είναι ότι εξαρχής το 10χρονο δεν θα έπρεπε να έχει κινητό και κοινωνική-προσωπική επαφή με το Μίχο.Στην ουσία δηλαδή όσο και να φταίει ο Μίχος αν η μάνα και ο πατέρας είχαν κάνει σωστά τη δουλειά τους οριακά ένα γεια σας θα έπρεπε να λέει το κοριτσάκι και όχι τα υπόλοιπα.Εδώ μιλάμε ότι το πηδάγανε αβέρτα κόσμος.Εσύ κόλλησες στον Μίχο;πιστεύεις ότι η μάνα δεν την πιπίλιζε ότι αυτό που κάνει με τους μεγάλους είναι μία καλή πράξη κλπ κλπ;στην πραγματικότητα ποιος είναι χειρότερος η μάνα ή ο Μίχο;και σου λέω και το άλλο.Και αν του λέγανε του Μίχο ότι είναι 14-15 χρονών θα άλλαζε για εσένα κάτι;δεν έχουν υποχρεωτικά ταυτότητα σε αυτή την ηλικία τα παιδιά και μπορεί να μεγαλόφερνε.Έτσι όπως βάφονται πια μπορείς να μπερδευτείς 2-3 χρόνια σε αυτή την ηλικία.Είναι σίγουρο ότι θα φάνει χοντρή ποινή ο Μίχος αλλά εδώ δεν βλέπεται ότι το πρόβλημα είναι η οικογένεια.Δεν βλέπεται τι γίνεται πραγματικά.Φωνάζουν όλοι για το Μίχο και όχι για την οικογένεια.Ρεεε ξυπνάτε, έτσι όπως το πάνε όλοι αυτοί οι ψευτοαριστεροί και τα κωλο woke κινήματα πάνε να τινάξουν το θεσμό της οικογένειας.Σε λίγο θα γίνουμε κωλοχανείο που όλα τα επιτρέποτονται γιατί και καλά όλα είναι δικαιώματα όλων.Αυτο το πράγμα να φταίνει για όλα όλοι οι άλλοι και ποτέ εμείς δεν το καταλαβαίνω.Δηλαδή να στο πω απλά αν εγώ 10 χρονών με αφήνει η μάνα μου να γυρνάω με το λεωφορείο μόνος μου απο τα φροντιστήρια,αθηλτικές δραστηριότητες κλπ κλπ πχ μετά τις 8 το βράδυ δίνοντάς μου πχ κινητό και ένα μάτσο χρήματα πιστεύεις ότι δεν θα μου την έπεφτε κανένας να με ληστέψει;φταίνε δηλαδή μόνο οι κλέφτες δεν φταίνε οι γονείς μου που με αφήσατε ευάλωτο να κυκλοφορώ.Δεν είδα πάντως να λέει κανένας αν επιτρεπόταν να δουλέυει η να πηγαίνει στο καφενείο του Μίχο.Όλα καλά δηλαδή.Εγώ πάντως μικρός θυμάμαι στο καφενείο και ιδίως σε αυτά με φλιμπεράκια χωρίς συνοδεία γονέα δεν με άφηναν.
τύπε μου συγνώμη αλλά εγώ αυτά τα θέματα που συνέδεσες τα διαχωρίζω.

φταίει και η μάνα και ο μίχος και όσοι πήγαν και πλήρωσαν για ένα ανήλικο. Δεν θα δώσω ελαφρυντικά σε κανέναν....ειδικά στην δικαιολογία ότι μεγαλοφέρνει. Δηλαδή αν αντί για 12 ήταν 15 είναι καλύτερα? Πάλι ανώμαλος είσαι...δεν συμμερίζομαι αυτα τα ''τώρα είναι πιο περπατημένα από νωρίς'' ένας 30χρονος γομάρης δεν έχει καμία δουλειά ούτε με το 18χρονο που τελείωσε μόλις το λύκειο. Γνώμη μου πάντα.

Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνώ να κάνουμε έναν αχταρμά με λίγο ''αριστερίλα'' λίγο ''woke'' και λίγο ''βάλλεται η οικογένεια από τα κανάλια'' και να δικαιολογήσουμε τις εγκληματικές πράξεις της μάνας που γίνεται νταβάς της κόρης της.

Όχι....δεν φταίνε ούτε οι αριστεροί ούτε οι δεξιοί επειδή μερικοί άνθρωποι είναι απλά σάποιοι...και σίγουρα δεν φταίνε ούτε οι γκέι γιατό ο μίχος ήταν νοικοκύρης....χριστιανός και οικογενιάρχης. Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σε κάνει να αναθεωρήσεις...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
16.413
Πόντοι
3.656
Με αυτους συζητω με χαρά. Οπως με εσενα για παραδειγμα
Οι περισσότεροι που διαφωνούν με το εν λόγω θέμα τι κάνουν με επιχειρήματα όχι με πανό στον δρόμο

δεν είναι μόνο θέμα νομικό αλλά και ηθικό για πολλούς λόγους

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
τον χαζό κάνεις ? είπες μιά πατάτα ,τι το συνεχίζεις ?
σχηματίσθηκε η δικογραφία στη ΓΑΔΑ με διάφορες καταθέσεις-μαρτυρίες
και την ομολογία του Μίχου πως συνευρέθει 4 φορές με την μικρή
"Ομολογία" δεν λαμβανεται παρα μονο απο κατηγορουμενο. Και για να εχουμε κατηγορουμενο, πρεπει να εχουμε διωξη. Αλλιως τι "ομολογεις", οταν δεν ειναι ακομη αδικημα υπο διερευνηση λογω διωξης?
Πιθανον να αναφερεσαι σε "ανωμοτη εξεταση" αλλά οχι απολογια.
Αντε μπραβο, που θα μου κανεις και μαθηματα νομικης, και θα μου πεις κιολας οτι ειπα πατάτα, ασχετε.
Αυτο το θρασος να κανετε μαθηματα νομικης στους νομικους οι ΜΗ ΝΟΜΙΚΟΙ, με ξεπερνα.
Αντε, σου ευχομαι να δινεις συμβουλες και για εγχειρισεις σε γιατρους.
Ασχετε

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.910
Πόντοι
6.056
"Ομολογία" δεν λαμβανεται παρα μονο απο κατηγορουμενο. Και για να εχουμε κατηγορουμενο, πρεπει να εχουμε διωξη.
Πιθανον να αναφερεσαι σε "ανωμοτη εξεταση" αλλά οχι απολογια.
Αντε μπραβο, που θα μου κανεις και μαθηματα νομικης, και θα μου πεις κιολας οτι ειπα πατάτα, ασχετε.
Αυτο το θρασος να κανετε μαθηματα νομικης στους νομικους οι ΜΗ ΝΟΜΙΚΟΙ, με ξεπερνα.
Αντε, σου ευχομαι να δινεις συμβουλες και για εγχειρισεις σε γιατρους.
Ασχετε
είσαι επαναλαμβανόμενος μαλάκας ,σόρυ που στο λέω έτσι ωμά αλλά είσαι μαλάκας και τιμάς το Στέμμα σου 100%
Κάνεις την ίδια πάντα τακτική όταν πετάς χοντρομαλακίες και στις επισημαίνουν !!!! παριστάνεις τον αγανακτισμένο !!!!
Δίωξη έχουμε στην περίπτωση του Μίχου και οι μπάτσοι κάνανε θεσμοθετημένα χρέη ανακριτή ,
σε αυτούς απολογογήθηκε , σε αυτούς ομολόγησε και αυτοί άσκησαν την δίωξη με βάση τον ποινικό κώδικα ,
οι αστυνόμοι λοιπόν του έφτιαξαν το κατηγορητήριο και παραπέμφθηκε σε δικάσιμο όπως ορίζει ο νόμος
Παραδέξου μια φορά την παπαριά σου ή σιώπα :sad2:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
είσαι επαναλαμβανόμενος μαλάκας ,σόρυ που στο λέω έτσι ωμά αλλά είσαι μαλάκας και τιμάς το Στέμμα σου 100%
Κάνεις την ίδια πάντα τακτική όταν πετάς χοντρομαλακίες και στις επισημαίνουν !!!! παριστάνεις τον αγανακτισμένο !!!!
Δίωξη έχουμε στην περίπτωση του Μίχου και οι μπάτσοι κάνανε θεσμοθετημένα χρέη ανακριτή ,
σε αυτούς απολογογήθηκε , σε αυτούς ομολόγησε και αυτοί άσκησαν την δίωξη με βάση τον ποινικό κώδικα ,
οι αστυνόμοι λοιπόν του έφτιαξαν το κατηγορητήριο και παραπέμφθηκε σε δικάσιμο όπως ορίζει ο νόμος

Παραδέξου μια φορά την παπαριά σου ή σιώπα :sad2:
Οι αστυνομικοι ασκησαν την διωξη? Ωχ...το ματι μου.

Τι περιεργο, νομιζα οτι τις διωξεις τις ασκουν οι εισαγγελεις.
Και τι περιεργο? Νομιζα οτι στα κακουργηματα οι απολογιες δινονται στους τακτικους ανακριτες. Και οι αστυνομικοι παιρνουν το πολυ "ανωμοτες καταθεσεις" οι οποιες επειδη ειναι πριν τη διωξη, δεν επιτρεπεται να λαμβανονται και υποψη απο το δικαστηριο.

Ρε τύπε, εχεις σοβαροτατο προβλημα.
Λες την μαλακια και επιμενεις να παραδεχθω εγω οτι κανω λαθος.
Και να σωπασω κιολας.
ΑΣΧΕΤΕ

Υ.Γ.1: Οι αστυνομοι εφτιαξαν το κατηγορητηριο? Οχι η ανακριτρια? Το τονισμενο μέρος του κειμενου παιζει να ειναι η παπαρια της δεκαετιας εδω στο μπου κομ.
Υ.Γ.2: ΑΣΧΕΤΕ

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.910
Πόντοι
6.056
Οι αστυνομικοι ασκησαν την διωξη? Ωχ...το ματι μου.

Τι περιεργο, νομιζα οτι τις διωξεις τις ασκουν οι εισαγγελεις.
Και τι περιεργο? Νομιζα οτι στα κακουργηματα οι απολογιες δινονται στους τακτικους ανακριτες. Και οι αστυνομικοι παιρνουν το πολυ "ανωμοτες καταθεσεις" οι οποιες επειδη ειναι πριν τη διωξη, δεν επιτρεπεται να λαμβανονται και υποψη απο το δικαστηριο.

Ρε τύπε, εχεις σοβαροτατο προβλημα.
Λες την μαλακια και επιμενεις να παραδεχθω εγω οτι κανω λαθος.
Και να σωπασω κιολας.
ΑΣΧΕΤΕ
ρε παπάρα που είσαι δικηγόρος και γράφεις το μαστροπός με ωμέγα ,θα μας τρελάνεις ?
οι αστυνόμοι δεν φτιάχνουνε δικογραφίες ?
Οι ανακριτές δεν έπονται μετά την αστυνομική δικογραφία ?
Που στηρίζονται οι ανακριτές και οι εισαγγελείς για να ασκήσουν την δίωξη ?
Δεν στηρίζονται στην δικογραφία ,στο "υλικό" που έχει συλλέξει η αστυνομία ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
ρε παπάρα που είσαι δικηγόρος και γράφεις το μαστροπός με ωμέγα ,θα μας τρελάνεις ?
οι αστυνόμοι δεν φτιάχνουνε δικογραφίες ?
Οι ανακριτές δεν έπονται μετά την αστυνομική δικογραφία ?
Που στηρίζονται οι ανακριτές και οι εισαγγελείς για να ασκήσουν την δίωξη ?
Δεν στηρίζονται στην δικογραφία ,στο "υλικό" που έχει συλλέξει η αστυνομία ?
Ετσι μπραβο....ξεκινα σιγα σιγα να τα γυρνάς. Καταλαβες οτι τα σκατωσες και προσπαθεις να τα μαζεψεις.
Παμε παλι

Ποιος ασκει τη διωξη?
Ποιος φτιαχνει το κατηγορητηριο?
Πότε απολογειται ο κατηγορουμενος?
Ποιος παραπεμπει στο ακροατηριο?
Τι ειναι η αστυνομικη προανακριση?
Τι ειναι η ανωμοτη καταθεση και τι η απολογια?

Ελα, θα παμε σιγα σιγα. Δεν θα πονεσεις πολυ

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Να σου θυμισω οτι ολα ξεκινησαν απο το ποσταρισμα μου, οτι η απολογια έπεται της διωξης. Το οποιο απαξιωσες. Ενω ηταν καθ' όλα ορθό. Αφου επέμεινες λοιπον τωρα θα υποστεις τις συνεπειες.

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.910
Πόντοι
6.056
Ετσι μπραβο....ξεκινα σιγα σιγα να τα γυρνάς. Καταλαβες οτι τα σκατωσες και προσπαθεις να τα μαζεψεις.
Παμε παλι

Ποιος ασκει τη διωξη?
Ποιος φτιαχνει το κατηγορητηριο?
Πότε απολογειται ο κατηγορουμενος?
Ποιος παραπεμπει στο ακροατηριο?
Τι ειναι η αστυνομικη προανακριση?
Τι ειναι η ανωμοτη καταθεση και τι η απολογια?

Ελα, θα παμε σιγα σιγα. Δεν θα πονεσεις πολυ
άρες μάρες κουκουνάρες ,επιμένεις στις παπαριές

Αφού επιμένεις θα σου επισημάνω άλλη μία που πριν στην χάρισα
Ποιός σε πληροφόρησε ότι το δικαστήριο απαξιώνει τις καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα ?
αν ήταν έτσι δεν θα σχηματίζονταν δικογραφίες στα αστ.τμήματα
Μη συνεχίζεις το κρεσέντο , έλεος ρε χασοδίκη :2funny:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
άρες μάρες κουκουνάρες ,επιμένεις στις παπαριές

Αφού επιμένεις θα σου επισημάνω άλλη μία που πριν στην χάρισα
Ποιός σε πληροφόρησε ότι το δικαστήριο απαξιώνει τις καταθέσεις στο αστυνομικό τμήμα ?
αν ήταν έτσι δεν θα σχηματίζονταν δικογραφίες στα αστ.τμήματα
Μη συνεχίζεις το κρεσέντο , έλεος ρε χασοδίκη :2funny:
Να σου πω κατι? Μετανιωσα. Δεν θα το συνεχισω. Ενταξει, κερδισες. Καλο απογευμα.

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
27
Like
12.587
Πόντοι
6.166
Αλλος μεγαλος νομικος απο εδω
Η αυταρεσκεια του ασχετου
Ποσους κραταει ο Μιχος θα μας πεις ποιοι ειναι οι βουλευτες της νουδουλας που πηδαγαν το παιδι ;;;;;;

ROB. C

Ανώτερος
Εγγρ.
15 Ιουν 2021
Κριτικές
2
Like
20.910
Πόντοι
6.056
Να σου πω κατι? Μετανιωσα. Δεν θα το συνεχισω. Ενταξει, κερδισες. Καλο απογευμα.
πες μας την διαδικασία σε ένα κακούργημα πχ σε μια ληστεία που συλλαμβάνεται ο δράστης-ληστής ,
πως σχηματίζεται η δικογραφία ?

Πες μας στο τέλος ότι την διαδικασία και τυχόν ομολογία του δράστη στο αστ. τμήμα , το δικαστήριο δεν την λαμβάνει υπόψιν του :confused:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Πες μας στο τέλος ότι την διαδικασία και τυχόν ομολογία του δράστη στο αστ. τμήμα , το δικαστήριο δεν την λαμβάνει υπόψιν του :confused:
Δεν το λεω εγω
Το λεει ο νομος και η Ολομελεια του Αρειου Παγου εδω και δεκαετιες
ΑΣΧΕΤΕ

Η ΟλΑΠ 2/2021 αναφέρεται στο ζήτημα της αποδεικτικής αξιοποίησης στην ακροαματική διαδικασία της απολογίας και των εγγράφων εξηγήσεων του κατηγορούμενου, καθώς και των υπομνημάτων που υποβάλει στην προδικασία. Ειδικότερα κρίθηκαν τα ακόλουθα:

Η ανάγνωση στο ακροατήριο ολόκληρης της απολογίας του κατηγορούμενου, επάγεται απόλυτη ακυρότητα. Από τη διάταξη του άρθρου 366 παρ.2 του ΚΠοινΔ (Π.Δ. 258/1986), (ΣΗΜΕΙΩΣΗ η διάταξη παρέμεινε ίδια και στον νέο ΚΠΔ) που ίσχυε κατά το χρόνο τέλεσης των επίδικων πράξεων και δημοσίευσης της προσβαλλόμενης απόφασης, προκύπτει ότι απαγορεύεται η ανάγνωση και η αποδεικτική αξιοποίηση σε βάρος του κατηγορουμένου ολόκληρης της απολογίας του, που έγινε κατά την ανάκριση. Η λήψη υπόψη και αξιοποίηση αποδεικτικώς εκ μέρους του δικαστηρίου ολόκληρης της απολογίας του κατηγορουμένου, που έδωσε κατά τη διενέργεια της κύριας ανάκρισης, δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα, κατά το άρθρο 171 παρ.1 περ.δ' του ίδιου Κώδικα, η οποία ιδρύει τον προβλεπόμενο από το άρθρο 510 παρ.1 στοιχ. Α' ΚΠοινΔ λόγο αναίρεσης, διότι αφορά στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Η ανάγνωση στο ακροατήριο της κατάθεσης του κατηγορούμενου στην προκαταρκτική εξέταση η της ένορκης ή ανωμοτί κατάθεσής του στην αυτεπάγγελτη προανάκριση, επάγεται απόλυτη ακυρότητα Από το συνδυασμό δε των διατάξεων των άρθρων 31,(ήδη 244 παρ.2 ν ΚΠΔ) 105 και 223 παρ.4 του ίδιου ως άνω Κώδικα, προκύπτει ότι απαγορεύεται η ανάγνωση και η αποδεικτική αξιοποίηση σε βάρος του κατηγορουμένου της κατάθεσής του, που έγινε κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης ή της ένορκης ή χωρίς όρκο κατάθεσής του, που έδωσε κατά τη διενέργεια της αυτεπάγγελτης προανάκρισης και πριν στραφούν οι υπόνοιες εναντίον του. Η λήψη υπόψη και η αξιοποίηση αποδεικτικώς εκ μέρους του δικαστηρίου των μαρτυρικών καταθέσεων, οι οποίες δόθηκαν πριν ο εξετασθείς αποκτήσει την ιδιότητα του κατηγορουμένου με κάποιον από τους τρόπους που αναφέρονται στο άρθρο 72 του ΚΠοινΔ, δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα, κατά το προαναφερθέν άρθρο 171 παρ.1 περ.δ' του ίδιου Κώδικα, η οποία ιδρύει τον προμνημονευόμενο, από το άρθρο 510 παρ.1 στοιχ. Α' του ΚΠοινΔ, λόγο αναίρεσης, διότι αφορά στην υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Δικαιολογητική βάση της ακυρότητας. Ειδικότερα, η λήψη υπόψη και η αξιοποίηση αποδεικτικώς εκ μέρους του δικαστηρίου των ανωτέρω εγγράφων αφορά στο δικαίωμα σιωπής και μη αυτοενοχοποίησης του κατηγορουμένου, ως ειδικότερη έκφραση του δικαιώματός του για δίκαιη δίκη, που του εξασφαλίζει το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α., καθώς και στο δικαίωμά του, από το άρθρο 223 παρ.4 του ΚΠοινΔ, να αρνηθεί την κατάθεση περιστατικών, από τα οποία θα μπορούσε να προκύψει η ενοχή του για αξιόποινη πράξη. Η θεμελιώδης αυτή αρχή της μη αυτοενοχοποίησης διακηρύσσεται και στο άρθρο 14 παρ.3 εδ. ζ' του Διεθνούς Συμφώνου για τα Ατομικά και Πολιτικά Δικαιώματα, που κυρώθηκε με το Ν. 2462/1997 και έχει την αυξημένη ισχύ που ορίζει το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος, κατά το οποίο κάθε πρόσωπο που κατηγορείται για ποινικό αδίκημα απολαύει σε πλήρη ισότητα, μεταξύ άλλων, και την εγγύηση να μην εξαναγκάζεται να καταθέσει εναντίον του εαυτού του ή να ομολογήσει την ενοχή του. Το αυτό αποτέλεσμα, με τον εξαναγκασμό του κατηγορουμένου να καταθέσει εναντίον του, επάγεται η λήψη υπόψη ολόκληρης της απολογίας του κατά την ανάκριση και η μετά την κτήση της ιδιότητας του κατηγορουμένου λήψη υπόψη, χωρίς τη συναίνεσή του, όσων επιβαρυντικών για τον ίδιο στοιχείων είχε αυτός καταθέσει σε χρόνο προγενέστερο της κτήσης της ιδιότητας αυτής (Ολ. Α.Π. 1/2004).

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
10.325
Πόντοι
1.686
Δεν ξερω τύπε, ειναι μια αποψη κι αυτη, εγω δεν συμφωνω.
Εξαλλου αυτα θεσμοθετηθηκαν πριν πολλες δεκαετιες, με τον ποινικο κωδικα του 1950, απο νομομαθεις οι οποιοι ηταν τοσο μεγαλοι ογκολιθοι ευφυιας και επιστημοσυνης που θα ντρεπομουν ακομη και να τους κοιταξω, όχι να τους αμφισβητησω κιολας.

:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Από πότε είναι " επιστήμονες " αυτοί που μπήκαν στη Νομική
με μαθήματα ΠΑΠΑΓΑΛΙΑΣ ;

Αρχαία, Νέα, Ιστορία, Έκθεση, Λατινικά !

ΙΔΙΑ μαθήματα και για την ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ !

Τύποι που μπλέκουν τις έννοιες, μπερδεύονται με τα σοφίσματα
και δεν έχουν ιδέα από τη Μαθηματική Λογική.

Για να μπαίνουν στη Νομική έπρεπε να δίνουν εξετάσεις
στον Ορθολογισμό

010200060166.jpg

παράδειγμα
το αρ. 16 του Συντάγματος ορίζει, στις παρ. 5 και 6
5. H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση. Tα ιδρύματα αυτά τελούν υπό την εποπτεία του Kράτους, έχουν δικαίωμα να ενισχύονται οικονομικά από αυτό και λειτουργούν σύμφωνα με τους νόμους που αφορούν τους οργανισμούς τους. Συγχώνευση ή κατάτμηση ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μπορεί να γίνει και κατά παρέκκλιση από κάθε αντίθετη διάταξη, όπως νόμος ορίζει.
Eιδικός νόμος ορίζει όσα αφορούν τους φοιτητικούς συλλόγους και τη συμμετοχή των σπουδαστών σ' αυτούς.
6. Oι καθηγητές των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων είναι δημόσιοι λειτουργοί. Tο υπόλοιπο διδακτικό προσωπικό τους επιτελεί επίσης δημόσιο λειτούργημα, με τις προϋποθέσεις που νόμος ορίζει

Πόσο ποιο σαφής μπορεί να είναι η διατύπωση
πιο κάτω στην παράγραφο 8 ορίζει :
H σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται.

Ε, λοιπόν , οι δήθεν σοφοί Νομικοί , πιάστηκαν από τη λέξη σύσταση
και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι.... δεν απαγορεύονται τα παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων !
Καλά, και οι παράγραφοι 5 και 6 πως θα ξεπεραστούν ; :2funny:: :2funny:

Αλιβιζάτος: Αναχρονιστική η άποψη που δεν δέχεται τα Μη Κρατικά Πανεπιστήμια​

«Συνταγματικώς, η νέα ρύθμιση της κυβέρνησης δεν έχει κανένα πρόβλημα-Είναι επιβεβλημένη»
Εν συνεχεία, ερωτηθείς αν αυτό που επιχειρεί τώρα η κυβέρνηση, που αφορά τα μη κρατικά πανεπιστήμια, είναι μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, δηλαδή εάν είναι συνταγματικώς ορθό και αν είναι επιβεβλημένη πλέον αυτή η μεταρρύθμιση, ο κ. Αλιβιζάτος απαντά το εξής «είναι ακριβώς το ίδιο επιχείρημα όσων λένε ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει την ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ, λες και είναι ένα Σύνταγμα κολλημένο, το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη τις εξελίξεις. Η κρατούσα θεωρία και στην Ευρώπη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και του Στρασβούργου και του Λουξεμβούργου, αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, σου λένε ότι το Σύνταγμα είναι ένα ζωντανό κείμενο το οποίο προσαρμόζεται φυσικά χωρίς να χάνει τον πυρήνα του αρχικού νοήματος του στις εξελίξεις (…). Το Σύνταγμα λοιπόν, στο άρθρο 16 αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες. Η σύμφωνη πλέον, με το ευρωπαϊκό δίκαιο ερμηνεία αυτής της διάταξης συνίσταται στο να λέει παραρτήματα όμως ξένων πανεπιστημίων δεν απαγορεύεται να λειτουργήσουν. Προσέξτε, όχι ξένα πανεπιστήμια εδρεύοντα καινούργια στην Ελλάδα, αιτήματα όμως, υφιστάμενων ξένων δεν μπορούν να εμποδιστούν, διότι είπε πλέον το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο-και αυτό είναι το Σύνταγμα ως ζωντανό κείμενο-ότι η παροχή υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή διδασκαλίας, είναι υπηρεσία κατά την έννοια του ενωσιακού δικαίου και δεν μπορεί να εμποδιστεί. Συνεπώς, ερμηνευόμενο το Σύνταγμα υπό το φως αυτών των εξελίξεων, δεν εμποδίζει, νομίζω ότι αυτό το θέμα η νομική πλευρά έχει λυθεί. Υπάρχουν κάποιες, αν θέλετε, μεμονωμένες φωνές συναδέλφων οι οποίοι υποστηρίζουν το αντίθετο. Έχω την εντύπωση ότι οι περισσότεροι τουλάχιστον συμφωνούμε και νομίζω ότι και στα δικαστήρια αν τεθεί το θέμα θα δεχθούν την άποψη ότι το Σύνταγμα είναι ένα ζωντανό κείμενο το οποίο εξελίσσεται».

Καλά ρε ,
και πως θα συμβιβαστεί το παράρτημα ξένου πανεπιστημίου
με τις διατάξεις των παρ. 5 και 6 ;

" H ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από ιδρύματα που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου"

Οι ψευτο- σοφοί , νομικοί,
δεν έχουν καμία σχέση με τον Ορθολογισμό !

ΔΕΝ είμαι κατά των ξένων πανεπιστημίων, θεωρώ ότι πρέπει να ΑΝΑΘΕΩΡΗΘΕΙ
το Σύνταγμα,
αλλά μέχρι να αναθεωρηθεί ισχύει !

Αν στην Τεχνολογία και την Ιατρική πουλούσαν τρέλα
όπως πουλάνε τρέλα οι νομικοί,
θα ήμασταν στην εποχή των σπηλαίων !

ΟΙ ΠΑΠΑΓΑΛΟΙ νομικοί πουλάνε τρέλα επίσημα !

parrot-lawyer-1.png

raf,360x360,075,t,fafafa:ca443f4786.jpg

:2funny::2funny::2funny::2funny::2funny:

Υπάρχουν φυσικά και ευφυείς νομικοί,
αλλα΄ αυτό είναι απαγορευτικό για να γίνουν καθηγητές στη Νομική !

Είναι τεράστιο πρόβλημα παγκόσμια, ότι οι νομικοί
δικαστές και δικηγόροι ( και συμβολαιογραφοι)
μπαίνουν στη νομική με ΠΑΠΑΓΑΛΙΑ και καταστρέφουν
τον Ορθολογισμό !

:2funny::2funny::2funny:

• Χαχα
Αντιδράσεις: ROB. C

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
Ο μηχανολογος Λαδακης απαξιωνει τους καθηγητες του ποινικου δικαιου που εφτιαξαν το τεραστιο νομοθετικο εργο του ποινικου κωδικα, οτι ηταν παπαγαλοι.

Ειπαμε, το μπου ειναι μαγικο

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom