Παναγία βόηθα!
Καμιά 25 σελίδες off-topic και το έπος συνεχίζεται. Ανοίξτε άλλο ένα θρεντ όπως τα τόσα και ζητήστε από κάποιον μοντ να μεταφέρει όλα αυτά τα άσχετα εκεί. Αυτό το θρεντ είναι για τον Άρη. Είτε για καλά είτε για κακά σχόλια. ΤΟ ζήτημα είναι ότι το πηδήξαμε το νήμα.
Μία διαπίστωση-ερώτηση θα κάνω.
Τι στο διάολο συζητάτε? Εξισώσεις τύπου κομμουνισμός = φασισμός, θεωρία άνευ εφαρμογής μέχρι στιγμής = άκυρη θεωρία κι ανεφάρμοστη a priori εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.
Αναλύσεις του Μαρξ, με λίγη γαρνιτούρα από Πουλαντζά, Marcuse, Habermas και των υπόλοιπων της σχολής της Φρανκφούρτης.
Πηγές κατά κύριο λόγο από wiki fiki siki piki ή από προσωπικά αρχεία αγνώστων πατριωτών που έπιασαν τον Κάστρο στα πράσα να αυνανίζεται με φωτογραφία της Hillary Clinton.
Έχετε πάρει πέντε λέξεις (βλ. κομμουνισμός, φασισμός, σοσιαλισμός και πάει λέγοντας) οι οποίες έχουν τόσους ορισμούς όσοι και οι άνθρωποι που τις μελέτησαν και είτε τις αντιμετωπίζετε ασπρόμαυρα είτε προσπαθείτε να τις χωρέσετε σε κεφάλια που δεν μπορούν να καταλάβουν άλλα κι άλλα πολύ πιο απλά.
Δε θέλω να χαλάσω την "ωραία" ατμόσφαιρα αλλά ίσως θα έπρεπε όσοι μπορούν και θέλουν να κάνουν μία σωστή ανάλυση τέτοιων θεμάτων, είτε να την κάνουν εξ'ολοκλήρου και να αφήνουν ασχολίαστα "εύκολα" σχόλια και τρολλαρίσματα από στόκους και λοιπά υλικά οικοδομής, είτε να πάνε για ένα καφεδάκι, μπανάκι, γαμησάκι να ηρεμήσουν κι αυτοί και οι έννοιες που κουβεντιάζονται.
Καλή η γενικολογία αλλά δε βγάζει κάπου. Αν εσείς τη βρίσκετε εμένα μου περισσεύει, οπότε καλή συνέχεια!