σταυρο μου οσες φορες και να στο εξηγησει καποιος δεν μπορεις να το κατανοησεις ενω ειναι τοσο απλο.
Ναι Vaso μου, αληθεύει ότι είμαι βλάξ και δεν μπορώ να το κατανοήσω. Ούτε καν αυτό το απλό. Τι να κάνουμε, δε μας έκανε ο μεγαλοδύναμος όλους ίδιους. Δε πειράζει όμως, αφού το έχεις κατανοήσει εσύ, εμένα μου περισεύει. Φτάνεις και για τους δυο μας.
αφηνουν και το εμποριο μεσα και εξω απο τις εκκλησιες και ειναι οι χειροτεροι επιορκοι της πιστης τους στην πλειοψηφια τους
1) Για το τζίρο που είπα, ακριβώς σε αυτούς αναφερόμουνα.
2) Το τζίρο όμως αυτοί απλώς τον μαζεύουν. Αυτοί που τον "σηκώνουν" δεν είναι οι παπάδες, είναι οι "πιστοί". Αυτοί, έχουν κατανοήσει τίποτε?
αλλα αυτο δεν αναιρει την θεοτοκο μαρια που εφερε στον κοσμο τον ιδιο τον θεο ουσιαστικα καθοτι ομοουσιος με τον πατερα Του και το Αγιο Πνευμα.
Ακριβώς έτσι είναι. Πέραν ΠΑΣΗΣ αμφιβολίας. Φαντάζομαι ότι μιλάς με τεκμηριωμένα επιχειρήματα, και αδιάσειστα στοιχεία, οπότε πάλι εμένα μου περισεύει, (δε μπορώ να τα κατανοήσω αυτά τα απλά - αλλά δε χρειάζεται κι όλας). Το είπα, τα ξέρεις εσύ και για τους δυο μας.
Οποτε ειναι αναρμοστο για εμενα να χλευαζεις μια θρησκευτικη εορτη.
Κοίτα, πάνω σ' αυτό ο καθένας έχει διαφορετικές απόψεις. Εκτός απ' τη δική μου (που είναι όποια είναι, νομίζω με ξέρεις πια τι πρεσβεύω και πως το διατυπώνω), υπάρχουν κι άλλες. Αυτή του hristidis π.χ. (στις 20:04:15) που λέει ότι μπορεί να "χλευάζει όσο θέλει".
Δε συμφωνώ απολύτως, αλλά μόνο με την έννοια της κοσμιότητας, των καλών σχέσεων και της μη πρόκλησης. Και εν πάσει περιπτώσει δε "χλεύασα" τίποτα. Την οικονομική διάσταση του φαινομένου των ημερών εντόπισα μόνο.....
Από κει και πέρα, κάθε εμφάνιση φαινομένων υπερβολικής εξωτερίκευσης "εσωτερικών πιστεύω" διαφόρων ανθρώπων, εφ όσον γίνεται
εξ επί τούτου για να επιδειχθεί, θα πρέπει να αντέχει και την έκφραση σχολίων... Δε νομίζεις?
Δε διατύπωσα κάτι σε βάρος αυτού που κλείστηκε στο δωμάτιό του, ή ανέβηκε σε μια βουνοκορφή, ΜΟΝΟΣ του και προσευχήθηκε. Άλλωστε, δεν το 'μαθα κι αν τό 'κανε. Άλλωστε, μπορεί να το κάνω και εγώ, που ξέρεις? Αλλά αυτούς που πάνε για να επιδειχθούν, η πράξη τους μου δίνει το δικαίωμα του σχολιασμού. Κάνω κάπου λάθος?
Το τι κανουν οι παπαδες ειναι δικο τους θεμα και θεμα του κρατους-εκκλησιας.
Μα βεβαίως. Ας κάνουν ότι θέλουν. Ταμείο κάνουν οι άνθρωποι, το είπαμε αυτό (και νομίζω ότι δε διαφωνείς). Εφ όσον εγώ ΔΕΝ συμμετέχω στην αύξηση του τζίρου, τι με πειράζει το τι κάνουν? Καθόλου.
Με προκαλείς όμως Vaso, με βάζεις να λέω τα ίδια και τα ίδια, αλλά χαλάλι σου:
Μια που ανέφερες το "θέμα κράτους-εκκλησίας": ΞΕΡΕΙΣ τι με πειράζει? Με πειράζει που αυτό το κράτος απ' τη μια θα ξεσκίσει όποιο φουκαρά ταβερνιάρη ή εμποράκο δεν κόψει απόδειξη για 5 ευρώ που θα πουλήσει απ' το μαγαζί του, και απ' την άλλη αφήνει αυτούς τους αγύρτες (που επι τη ευκαιρία είναι οι οργανωτές του πανηγυριού με το οποίο ασχολούμαστε τώρα) ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ, να μαζεύουν εκατομμύρια, να τα διαχειρίζονται ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ, και να μη τους ακουμπάει ούτε τρίχα.
Και βέβαια, ΑΦΗΝΩ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ το θέμα του αν η συλλογή των ποσών γίνεται τιμίως, ή με εξαπάτηση.
Από αυτά, εγώ τίποτα δεν έχω καταλάβει, διότι όπως σου είπα είμαι βλάξ.
Εσύ που τα έχεις καταλάβει, πες μας αν είναι έτσι ή όχι.
Δεν σου φταιει σε κατι η θεοτοκος μαρια,ουτε ο ιησους που "μισουσε" ολο το αλισβερισι αυτο...
Γιατί το λες αυτό, καταφέρθηκα εγώ σε κάτι που έγραψα κατά των "προσώπων" που αναφέρεις?