Νέα

15 Αυγούστου ... Κοίμησις Θεοτόκου (ευχές).

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 128
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Είδατε που καλά κάνουν και καταργούν τα Θρησκευτικά στα σχολεία !
Τόσα χρόνια σχολείο , τίποτα δεν έμαθε !

Κι εγώ σοβαρά απαντάω !
Στο σχολείο που πήγαινα, μπορούσες να μην κάνεις θρησκευτικά (δεκαετία '80).

Και ήταν στην Αθήνα...δεν μιλάμε για εξωτερικό.

Οι γονείς μου ρώτησαν ποιοι είναι οι καθηγητές θρησκευτικών, και λόγω του ότι οι περισσότεροι ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι με την ελληνική εκκλησία, θεώρησαν ότι το μάθημα των θρησκευτικών ήταν μάλλον "μάθημα" ορθόδοξου χριστιανισμού (σήμερα είναι ίσως και μάθημα ορθόδοξου συναγερμού), υπέγραψαν το χαρτί και απαλλάχτηκα.

Οι γονείς μου και οι δύο χριστιανοί ορθόδοξοι, τουλάχιστον έτσι είναι δηλωμένοι.

Άψογα, δεν το μετάνιωσα ποτέ και δεν ήμουν ο μόνος.

Εννοείται ότι οι γονείς όσων φίλων είχα εκτός σχολείου, όταν το άκουγαν τραβούσαν τα μαλλιά τους και αναρωτιόντουσαν εάν οι γονείς μου είναι κομμουνιστές. Θυμάμαι, με ρωτούσαν εάν η μητέρα μου έχει το επώνυμο του πατέρα μου!!!!! Όταν τους εξηγούσα ότι για τον πατέρα μου, μόνο ο τοίχος μπορεί να είναι πιο δεξιά από αυτόν, απορούσαν και απορούν ακόμη.

Δεν πειράζει....ας σκεφτούν και λίγο, καλό κάνει.

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
Δηλαδή ρε παιδιά, και με όλα τα θάρρετα κιόλας, οι χριστιανοί (συμπεριλαμβανομένων και των καλύτερων παιδιών, σαν το Δημήτριο π.χ), τι ακριβώς γιορτάζουν το 15αύγουστο;

Την κοίμηση -δηλαδή το θάνατο- της θεοτόκου;

Είναι αιτία γιορτής αυτό;

Σοβαρά ρωτάω.

:2funny: :2funny: :2funny: Ας μου επιτραπεί να γελάσω, λόγω εορτών. Ευχές στους εορτάζοντες
Xρόνια πολλά fethry

Συνημμένα

• ppj_hp_pluto.jpg
    ppj_hp_pluto.jpg
    272,7 KB · Εμφανίσεις: 31

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
:2funny: :2funny: :2funny: Ας μου επιτραπεί να γελάσω, λόγω εορτών. Ευχές στους εορτάζοντες
Xρόνια πολλά fethry

Μέσα στις ουμανιστικές αξίες της Ορθοδοξίας σε βλέπω.
Και βέβαια χωρίς εμπάθεια, αυτή σου είναι άγνωστη λέξη φυσικά.

Εγώ να σου ευχηθώ απλώς να μην μπει καμμιά μύγα στο ορθάνοιχτο -ένεκα γέλωτος- στοματάκι σου.
Είμαι σίγουρος οτι τα όριά σου στο χιούμορ είναι απο Μάρκο Σεφερλή και κάτω.

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
16
Nα στείλω τις ευχές μου και στους: fethry, persona, stavro51 και hristidi

Χρόνια μας πολλά παιδιά!!!! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

grxn

Μέλος
Εγγρ.
3 Φεβ 2007
Κριτικές
3
Like
163
Πόντοι
6
χρονια πολλα σε ολους!!!

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Η κρίση μου, μου λέει ότι γιοτράζουν για το τζίρο που θα κάνουν, και αυτό σου έγραψα. Ψέμματα είναι?

σταυρο θα σε παρακαλουσα να παρεις πισω αυτο που εγραψες γιατι προσβαλλει εμενα και ολους τους χριστιανους.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

Οι γονείς μου ρώτησαν ποιοι είναι οι καθηγητές θρησκευτικών, και λόγω του ότι οι περισσότεροι ήταν άμεσα εμπλεκόμενοι με την ελληνική εκκλησία, θεώρησαν ότι το μάθημα των θρησκευτικών ήταν μάλλον "μάθημα" ορθόδοξου χριστιανισμού (σήμερα είναι ίσως και μάθημα ορθόδοξου συναγερμού), υπέγραψαν το χαρτί και απαλλάχτηκα.

Οι γονείς μου και οι δύο χριστιανοί ορθόδοξοι, τουλάχιστον έτσι είναι δηλωμένοι.

Εννοείται ότι οι γονείς όσων φίλων είχα εκτός σχολείου, όταν το άκουγαν τραβούσαν τα μαλλιά τους και αναρωτιόντουσαν εάν οι γονείς μου είναι κομμουνιστές. Θυμάμαι, με ρωτούσαν εάν η μητέρα μου έχει το επώνυμο του πατέρα μου!!!!! Όταν τους εξηγούσα ότι για τον πατέρα μου, μόνο ο τοίχος μπορεί να είναι πιο δεξιά από αυτόν, απορούσαν και απορούν ακόμη.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Yorgos.......
Εχω αρχίσει και σε ερωτεύομαι.... :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten: :smitten:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
σταυρο θα σε παρακαλουσα να παρεις πισω αυτο που εγραψες γιατι προσβαλλει εμενα και ολους τους χριστιανους.

Αν εγώ πάρω πίσω αυτό που είπα, φίλε Vasos, ΑΥΤΟΙ, θα μοιράσουν στον κόσμο τα ευρώ που μάζεψαν σήμερα?

Δεν το κατάλαβα αυτό!  Τι να πάρω πίσω?  Είπα κανένα ψέμμα?  Έβρισα κανέναν  (έστω κι αν είναι ανύπαρκτος τύπος)?

Επομένως?

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Αν εγώ πάρω πίσω αυτό που είπα, φίλε Vasos, ΑΥΤΟΙ, θα μοιράσουν στον κόσμο τα ευρώ που μάζεψαν σήμερα?

Δεν το κατάλαβα αυτό!  Τι να πάρω πίσω?  Είπα κανένα ψέμμα?  Έβρισα κανέναν  (έστω κι αν είναι ανύπαρκτος τύπος)?

Επομένως?

σταυρο μου οσες φορες και να στο εξηγησει καποιος δεν μπορεις να το κατανοησεις ενω ειναι τοσο απλο.Το υλιστικο μερος της εκκλησιας ειναι υπαρκτο και το εχουν καταντησει ετσι οι λειτουργοι του δηλ.οι ιερωμενοι που αφηνουν και το εμποριο μεσα και εξω απο τις εκκλησιες και ειναι οι χειροτεροι επιορκοι της πιστης τους στην πλειοψηφια τους,αλλα αυτο δεν αναιρει την θεοτοκο μαρια που εφερε στον κοσμο τον ιδιο τον θεο ουσιαστικα καθοτι ομοουσιος με τον πατερα Του και το Αγιο Πνευμα.Οποτε ειναι αναρμοστο για εμενα να χλευαζεις μια θρησκευτικη εορτη.Το τι κανουν οι παπαδες ειναι δικο τους θεμα και θεμα του κρατους-εκκλησιας.Δεν σου φταιει σε κατι η θεοτοκος μαρια,ουτε ο ιησους που "μισουσε" ολο το αλισβερισι αυτο...

Επισκέπτης

Φίλε ,

Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ γι αυτό σου το πόστ , το οποίο αποδεικνύει οτι στην Ελλάδα  και ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΕΙΑ έχουμε , και ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ !

Κι αν τα έλεγα όλα αυτά εγώ ... δε θα με πίστευε κανένας. Το οτι τα λέει ένας άθεος όμως , μετράει πολύ !

Το λές μόνος σου. Οι γονείς σου αποφάσισαν να μην τα διδαχθείς, όπως και οι δικοί μου να τα διδαχθώ.
Οι γονείς κάποιου φίλου μου , αποφάσισαν να μη βαπτισθεί. Τώρα όμως που ενηλικιώθηκε , βαπτίσθηκε !

Τι θέλω να πώ με όλα αυτά. Οτι σε μία ευνομούμενη κοινωνία οι γονείς αποφασίζουν για τα παιδιά τους , και τα παιδιά μόλις ενηλικιωθούν τραβάνε το δρόμο που θέλουνε !

Κι εγώ ήθελα να πάω σε Εκκλησιαστικό Λύκειο ... αλλά οι γονείς μου ΔΕ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝΕ !
Μου αλλάξανε όμως απόψεις ? Δυστυχώς ΟΧΙ ... γιατί μόλις ενηλικιώθηκα ... όχι Λύκειο ... Πανεπιστήμιο έβγαλα !

Τώρα αν κάνανε καλά ή κακά ... αυτό είναι άλλο θέμα.
Εμένα δε με πείραξε που έμαθα τριγωνομετρία στο σχολείο ... και σήμερα δεν ξέρω ούτε πρόσθεση χωρίς κομπιουτεράκι . Δε νομίζω να πάθαινες και τίποτα αν τα διδασκόσουνα τα θρησκευτικα ...

Κι ο Σταύρος51 τα διδάχθηκε. Εμποδίστηκε απο τη διδαχή τους , να τα απορρίψει  ? Μάλλον όχι !

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μπορεί να μου θυμίσει κάποιος τι γιορτάζει σήμερα η Ορθοδοξία;
:helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
σταυρο μου οσες φορες και να στο εξηγησει καποιος δεν μπορεις να το κατανοησεις ενω ειναι τοσο απλο.Το υλιστικο μερος της εκκλησιας ειναι υπαρκτο και το εχουν καταντησει ετσι οι λειτουργοι του δηλ.οι ιερωμενοι που αφηνουν και το εμποριο μεσα και εξω απο τις εκκλησιες και ειναι οι χειροτεροι επιορκοι της πιστης τους στην πλειοψηφια τους,αλλα αυτο δεν αναιρει την θεοτοκο μαρια που εφερε στον κοσμο τον ιδιο τον θεο ουσιαστικα καθοτι ομοουσιος με τον πατερα Του και το Αγιο Πνευμα.Οποτε ειναι αναρμοστο για εμενα να χλευαζεις μια θρησκευτικη εορτη.Το τι κανουν οι παπαδες ειναι δικο τους θεμα και θεμα του κρατους-εκκλησιας.Δεν σου φταιει σε κατι η θεοτοκος μαρια,ουτε ο ιησους που "μισουσε" ολο το αλισβερισι αυτο...
Aπανταω εγω οχι βεβαια εκ μερους του Σταυρου αλλα επειδη θα μπορουσες να απευθυνοσουνα και σε μενα για το συγκεκριμενο.....
Δεν ξερω τι κανει ο Σταυρος αλλα εγω ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΩ ΟΣΟ Θ Ε Λ Ω
αν αυτο για την δικη μου αισθητικη ειναι αξιο χλευασμου.......

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!!
Οπως επισης το ιδιο δικαιωμα εχει ο οποισδηποτε Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ! ! ! ανθρωπος...

Τωρα αν αυτο που για μενα ειναι αξιο ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ για σενα ειναι θρησκεια ,συγνωμη αλλα δεν μπορω να κανω κατι......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
δεν αφήνετε τις κόντρες χρονιάρες μέρες;
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

Επισκέπτης
Aπανταω εγω οχι βεβαια εκ μερους του Σταυρου αλλα επειδη θα μπορουσες να απευθυνοσουνα και σε μενα για το συγκεκριμενο.....
Δεν ξερω τι κανει ο Σταυρος αλλα εγω ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΧΛΕΥΑΣΩ ΟΣΟ Θ Ε Λ Ω
αν αυτο για την δικη μου αισθητικη ειναι αξιο χλευασμου.......

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!!!!!!!!!!!!
Οπως επισης το ιδιο δικαιωμα εχει ο οποισδηποτε Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Σ ! ! ! ανθρωπος...

Τωρα αν αυτο που για μενα ειναι αξιο ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ για σενα ειναι θρησκεια ,συγνωμη αλλα δεν μπορω να κανω κατι......

Mη μου ζορίζεσαι βρε ...
Το καταλάβαμε ... !

Πρόσεχε ... θερίζουν τα εμφράγματα στις μέρες μας  :2funny: :2funny: :2funny:

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Mη μου ζορίζεσαι βρε ...
Το καταλάβαμε ... !

Πρόσεχε ... θερίζουν τα εμφράγματα στις μέρες μας  :2funny: :2funny: :2funny:
ετοιμος ειμαι.....ελεος πια .....ανοιξτε τις τηλεορασεις να δειτε.....μηδεν σεβασμος στην αντιθετη αποψη.....τι αναξηθρησκια και πρασινα αλογα....
η κορυφωση της πλυσης εγκεφαλου και του προσηλυτισμου....αρρωστια ,σαπιλα,καταντια,ξευτιλα!!!!!!!!!!
γελοιοτητες και καραγκιοζιλικια......
μεχρι και παιδια βγαλανε που δεν εχουν καμμια απολυτως συνειδηση για να μας πουνε για τα φιδακια της παναγιας.......
εμφραγμα και εγκεφαλικο μαζι.....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom