Νέα

Tassimo ή Dolcegusto;;;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dimis74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 42
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιά μηχανη καφέ θα προτιμούσατε για οικιακή χρήση?

• Tassimo

Ψήφοι: 9 29,0%
  • Nespresso

• Dolcegusto

Ψήφοι: 4 12,9%
  • Άλλη

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    31

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Ποιά από τις 2 μηχανές θα αγοράζατε; και γιατί;

ΥΓ. πως μπορώ να βάλω ψηφοφορία;

@l0k0t0s

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουν 2008
Like
0
Πόντοι
0
εγώ προσωπικά έχω την Dolce Gusto. Και οι δύο είναι μεγάλες εταιρείες, οπότε δεν τίθεται θέμα να κλείσουν και να σου μείνουν οι μηχανές. Για μένα είναι και οι 2 μέτριες. Εννοώ με αυτό, πως όταν πάρεις μια πολυμηχανή κάνει πολλά ροφήματα. Αυτό λοιπόν σημαίνει οτι δεν κάνει τον πιο τέλειο capuccino. Γιατί δεν είναι εσπρεσιέρα. Δεν κάνει την πιο τέλεια σοκολάτα γιατί δεν είναι μηχανή σοκολάτας. Δεν κάνει το πιο τέλειο τσάι γιατί δεν είναι μπρίκι κλπ κλπ. Οπότε αν τα παραγκωνίσεις όλα αυτά, τότε θα πρέπει να δεις την τιμή που έχουν και οι μηχανές και οι κάψουλες. Και κυρίως οι κάψουλες! Νομίζω πως η dolce gusto είναι πιο φτηνή, το ίδιο και οι κάψουλες της. Οι κάψουλες της κάνουν 4.80-5 ευρώ ανάλογα με το ρόφημα. Το πακέτο περιέχει 16 κάψουλες. Εδώ είναι και η πονηριά. 16 κάψουλες αν είναι μόνο εσπρέσο βγαίνουν 16 καφέδες, αν όμως είναι capuccino, βγαίνουν 8 ροφήματα γιατί είναι 8 για το γάλα και 8 για το καφέ. Επίσης κάτι που δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία το γάλα στις κάψουλες είναι σκόνη, ενώ στη tassimo είναι υγρό. Στην tassimo οι κάψουλες ξεκινάν από 5 ευρώ και λένε ότι είναι 8 ροφήματα. Και επίσης στην tassimo, όλες οι κάψουλες έχουν επάνω barcode και η μηχανή της διαβάζει αυτόματα, ενώ στη dolce gusto, είναι χειροκίνητα, εκτός και αν δώσεις πιο πολλά λεφτά και πάρεις την αυτόματη. Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω να βοήθησα.

nikostratos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2010
Κριτικές
22
Like
460
Πόντοι
306
dolce gusto έχω αλλά την θεωρώ πολύ μέτρια, ο λόγος:
είναι καλλή ειδικά για εσπρέσσο και επειδή όπως λέει εσύ αποφασίζεις πόσο θα μπει από το ρόφημα να είσαισίγουρος ότι θα μπει μέσα πολύ νερό σε κάποιο ρόφημα, για εσσπρέσσο είναι πολύ καλύτερη.
για εσσπρέσσο καθαρά όμως θα σας έλεγα να πάρετε την Nesspressο η οποία έχει και μηχανηματάκι για αφρόγαλα, το δοκίμασα σε μία ξαδέλφη και το αποτέλεσμα ήτανε γευστικότατο.
άμα θέλεις καθαρά ροφήματα το Τασσιμο θα είναι πολύ καλλό γιατί η ίδια η μηχανή αυτορυθμίζεται και παίρνει μία κάψουλα, δεν είναι ο τζακ όλων των δουλειών αντιθέτως με το τάσσιμο εξού και η μετριότητά του.
βάλτε τις διαφορές των μηχανημάτων και αποφασίστε τι είναι καλύτερο για σας.
Υ.Γ. τάσσιμο δεν έχω δοκιμάσει καθαρά από τη διαφήμιση και τα τεχνικά του ομιλώ για αυτό.

poustalekos

Μέλος
Εγγρ.
11 Αυγ 2010
Like
711
Πόντοι
96
Τη nespresso την εχεις αποκλεισει ηδη? Γιατι?

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
Tassimo εχω και ειναι λιγο ασυμφορη. Ο καθε καφες στοιχιζει ενα ευρω (δυο αμα θες καλη δοσολογια). Και δεν ειναι και τοσο γευστικος. Δηλαδη παιρνω καλλιτερο καφε με την ιδια η λιγοτερη τιμη απ' εξω.
Δεν εχω ιδεα για τις αλλες καφετιερες.

Επισκέπτης
Ἐγὼ διαθέτω τὴν κατωτέρω ἐμφαινομένη ἀπὸ τὸ 1987 καὶ δὲν εἶχον ποτὲ πρόβλημα.

Συνημμένα

• mpriki-mproutzino-palio-mono-7-99.jpg
    mpriki-mproutzino-palio-mono-7-99.jpg
    13 KB · Εμφανίσεις: 24

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.531
Πόντοι
42.697
Ποιά από τις 2 μηχανές θα αγοράζατε; και γιατί;

ΥΓ. πως μπορώ να βάλω ψηφοφορία;

εβαλα εγω ψηφοφορια...
αν θελετε να μπουνε και αλλες μηχανες δηλωστε το εδω να τις βαλω.

να πω και εγω τη γνωμη μου...
το καλυτερο εσπρεσσο σε οικιακη μηχανη τον εχω πιει απο μηχανη Lavazza με χαρμανι Lavazza (καψουλα)
τασιμο, νεσπρεσο κτλ ειναι ετη φωτος πισω γευστικα απο τον Lavazza που ηπια
αυτες οι μηχανες (Lavazza) υπαρχουν και στην Ελλαδα, ειναι δε πολυ διαδεδομενες στην Ιταλια

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
άμα θέλεις καθαρά ροφήματα το Τασσιμο θα είναι πολύ καλλό γιατί η ίδια η μηχανή αυτορυθμίζεται και παίρνει μία κάψουλα, δεν είναι ο τζακ όλων των δουλειών αντιθέτως με το τάσσιμο εξού και η μετριότητά του.

Υ.Γ. τάσσιμο δεν έχω δοκιμάσει καθαρά από τη διαφήμιση και τα τεχνικά του ομιλώ για αυτό.

αυτό το κομμάτι δεν το κατάλαβα...

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
εγώ προσωπικά έχω την Dolce Gusto. Και οι δύο είναι μεγάλες εταιρείες, οπότε δεν τίθεται θέμα να κλείσουν και να σου μείνουν οι μηχανές. Για μένα είναι και οι 2 μέτριες. Εννοώ με αυτό, πως όταν πάρεις μια πολυμηχανή κάνει πολλά ροφήματα. Αυτό λοιπόν σημαίνει οτι δεν κάνει τον πιο τέλειο capuccino. Γιατί δεν είναι εσπρεσιέρα. Δεν κάνει την πιο τέλεια σοκολάτα γιατί δεν είναι μηχανή σοκολάτας. Δεν κάνει το πιο τέλειο τσάι γιατί δεν είναι μπρίκι κλπ κλπ. Οπότε αν τα παραγκωνίσεις όλα αυτά, τότε θα πρέπει να δεις την τιμή που έχουν και οι μηχανές και οι κάψουλες. Και κυρίως οι κάψουλες! Νομίζω πως η dolce gusto είναι πιο φτηνή, το ίδιο και οι κάψουλες της. Οι κάψουλες της κάνουν 4.80-5 ευρώ ανάλογα με το ρόφημα. Το πακέτο περιέχει 16 κάψουλες. Εδώ είναι και η πονηριά. 16 κάψουλες αν είναι μόνο εσπρέσο βγαίνουν 16 καφέδες, αν όμως είναι capuccino, βγαίνουν 8 ροφήματα γιατί είναι 8 για το γάλα και 8 για το καφέ. Επίσης κάτι που δεν ξέρω αν έχει μεγάλη σημασία το γάλα στις κάψουλες είναι σκόνη, ενώ στη tassimo είναι υγρό. Στην tassimo οι κάψουλες ξεκινάν από 5 ευρώ και λένε ότι είναι 8 ροφήματα. Και επίσης στην tassimo, όλες οι κάψουλες έχουν επάνω barcode και η μηχανή της διαβάζει αυτόματα, ενώ στη dolce gusto, είναι χειροκίνητα, εκτός και αν δώσεις πιο πολλά λεφτά και πάρεις την αυτόματη. Αυτά τα ολίγα. Ελπίζω να βοήθησα.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Tassimo εχω και ειναι λιγο ασυμφορη. Ο καθε καφες στοιχιζει ενα ευρω (δυο αμα θες καλη δοσολογια). Και δεν ειναι και τοσο γευστικος. Δηλαδη παιρνω καλλιτερο καφε με την ιδια η λιγοτερη τιμη απ' εξω.
Δεν εχω ιδεα για τις αλλες καφετιερες.

1 ευρώ; αφού με 5 ευρώ έχεις 16 κάψουλες...

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
μια απατη και μιση ειναι, δεν κανεις ποτε αποσβεση
εγω εχω μια νεσπρεσσο και δε μ΄αρεσει ο καφες της
το θεμα ειναι τι απαιτησεις εχεις
εσπρεσσο πινεις και με το ιταλικο μπρικακι που κανει 5ευρω στο ικεα
εγω παντως πλεον προτιμω να παιρνω καφε απ' εξω
βλεπεις μηχανηματα που κανουν 1-2 εκατομμυρια και σου δινουν τον καφε ενα ευρω
και μιλαμε για απιστευτους καφεδες
να στηριζετε μικρες καφετεριες που εχουν καλα μηχανηματα και δε θα βγειτε χαμενοι
μακρυα απο μεγαλες αλυσιδες, εγω δεν μπορω να πιω καφε απο εβερεστ ή γρηγορη κλπ, αυτα ειναι νεροπλυματα
ακου με που σου λεω, εγω πριν ενα χρονο εδωσα 150ε για την νεσπρεσσο και ποσα αλλα για καψουλες αργοτερα
μια μουφα και μιση ειναι ολα αυτα, θεμα μαρκετινγκ
εγω ηθελα ενα σπιτικο και ευκολο εσπρεσσο, καθως εδω και 15 χρονια μονο αυτο πινω..
αλλα, γαμησε τα..
πλεον παω στην καφετερια, παιρνω τον γαμηστερο attibassi μου, μαζι και κανα κρουασανακι και απολαμβανω..

geopon

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Δεκ 2006
Κριτικές
18
Like
0
Πόντοι
2.007
Ἐγὼ διαθέτω τὴν κατωτέρω ἐμφαινομένη ἀπὸ τὸ 1987 καὶ δὲν εἶχον ποτὲ πρόβλημα.
και το μπρίκι είναι καλό αδερφέ
ο ελληνικός καλά ψημένος είναι όλα τα λεφτά

jimminy

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2005
Like
21
Πόντοι
66
εβαλα εγω ψηφοφορια...

το καλυτερο εσπρεσσο σε οικιακη μηχανη τον εχω πιει απο μηχανη Lavazza με χαρμανι Lavazza (καψουλα)
αυτες οι μηχανες (Lavazza) υπαρχουν και στην Ελλαδα, ειναι δε πολυ διαδεδομενες στην Ιταλια
+1

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
ρε παπάρες .. δεν είναι να απορεί κανένας γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε...

χάθηκε ρε ο ελληνικός πολλα βαρύς και όχι ???

καιμακλίδικος σε χοντρό φλυτζάνι (για να κρατάει την θερμοκρασία),με τις φουσκαλίτσες του και το κρύο το νεράκι ??

και ο τελβές να μένει στο φλυτζάνι και να τον ρίχνεις στην γλάστρα για λίπασμα (από τα καλύτερα στις τριανταφυλλιές)

αει παραπέρα ρε που μάθαμε και τον εσπρέσσο και τις άλλες παπαριές τα νεροπλύματα...

ελληνικός και άμα είναι και ψημένος στην χόβολη (τώρα που ξαναμπήκανε τα τζάκια μπροστά έχουμε μπόλικη) ακόμα καλύτερος...

και για συνοδεία γλυκάκι του κουταλιού...

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
εβαλα εγω ψηφοφορια...

μια μηχανή lavazza την είχε σε προσφορά πρόσφατα, με 120 ευρώ και 120 ευρώ δώρο σε καφέ... ήταν όμως λίγο μαγάλη σε όγκο!!!

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
μια απατη και μιση ειναι, δεν κανεις ποτε αποσβεση
εγω εχω μια νεσπρεσσο και δε μ΄αρεσει ο καφες της
το θεμα ειναι τι απαιτησεις εχεις
εσπρεσσο πινεις και με το ιταλικο μπρικακι που κανει 5ευρω στο ικεα
εγω παντως πλεον προτιμω να παιρνω καφε απ' εξω
βλεπεις μηχανηματα που κανουν 1-2 εκατομμυρια και σου δινουν τον καφε ενα ευρω
και μιλαμε για απιστευτους καφεδες
να στηριζετε μικρες καφετεριες που εχουν καλα μηχανηματα και δε θα βγειτε χαμενοι
μακρυα απο μεγαλες αλυσιδες, εγω δεν μπορω να πιω καφε απο εβερεστ ή γρηγορη κλπ, αυτα ειναι νεροπλυματα
ακου με που σου λεω, εγω πριν ενα χρονο εδωσα 150ε για την νεσπρεσσο και ποσα αλλα για καψουλες αργοτερα
μια μουφα και μιση ειναι ολα αυτα, θεμα μαρκετινγκ
εγω ηθελα ενα σπιτικο και ευκολο εσπρεσσο, καθως εδω και 15 χρονια μονο αυτο πινω..
αλλα, γαμησε τα..
πλεον παω στην καφετερια, παιρνω τον γαμηστερο attibassi μου, μαζι και κανα κρουασανακι και απολαμβανω..

αυτό για τα μικρά καφέ μάλλον έχεις δίκιο

marios51

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2009
Κριτικές
16
Like
198
Πόντοι
676
1 ευρώ; αφού με 5 ευρώ έχεις 16 κάψουλες...
Δεν νομιζω, απο το σουπερ μαρκετ ειναι πεντε ευρω η συσκευασια, ο μακιατο καραμελ η ο καπουτσινο εχουν πεντε καφεδες και πεντε "γαλα". Πεντε καφεδες, πεντε ευρω δηλαδη. Δεν θυμαμαι για τον εσπρεσο.
Απο που παιρνεις εσυ τις καψουλες;

OP
OP
D

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
ρε παπάρες .. δεν είναι να απορεί κανένας γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε...

χάθηκε ρε ο ελληνικός πολλα βαρύς και όχι ???

καιμακλίδικος σε χοντρό φλυτζάνι (για να κρατάει την θερμοκρασία),με τις φουσκαλίτσες του και το κρύο το νεράκι ??

και ο τελβές να μένει στο φλυτζάνι και να τον ρίχνεις στην γλάστρα για λίπασμα (από τα καλύτερα στις τριανταφυλλιές)

αει παραπέρα ρε που μάθαμε και τον εσπρέσσο και τις άλλες παπαριές τα νεροπλύματα...

ελληνικός και άμα είναι και ψημένος στην χόβολη (τώρα που ξαναμπήκανε τα τζάκια μπροστά έχουμε μπόλικη) ακόμα καλύτερος...

και για συνοδεία γλυκάκι του κουταλιού...

το ένα δεν αποκλείει το άλλο... μπρίκι έχουμε για ελληνικό και οι άλλοι καφέδες όμως καλοί είναι...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom