Το πιο επιφοβο σε αυτες τις περιπτωσεις, ειναι να σε ρουφιανεψει κανενας που καθεται διπλα, και να παρει τηλεφωνο τους ελεγκτες.
Μου κανει εντυπωση παντως η ανεση του μαγαζιου να πληρωνει προστιμα πελατών. Μου φαινεται λιγο εκ του ασφαλούς. Εξάλλου οπως ξερω, αν εμφανισθεί ελεγκτής στην περιοχή, πεφτει συρμα και τα τασακια εξαφανιζονται, ενώ ενημερωνονται και οι πελατες. Ετσι μού εχει τυχει εμενα τουλαχιστον.
Τασάκια δεν υπήρχαν καν.
Μόνο μπουκάλια όπως είπα οπότε από πλευράς ξεκαρφώματος είχαν καλύψει τον κώλο τους.
Από κει και πέρα θα σε γελάσω. Ίσως είναι τακτική του τύπου "άντε να γράψουν καναν δυο πριν πέσει το σύρμα και μαζευτούν οι υπόλοιποι οπότε δε γαμιέται τους τα πληρώνω εγώ τα πρώτα".
Πάντως απορίας άξιο είναι το γιατί κάποιος να κάτσει να ασχοληθεί με τους ελεγκτές (στην περίπτωση που δεν υπάρχουν μπάτσοι απ'όξω).
-Καπνίζατε!
-Κάπνιζα.
-Θα σας κόψω πρόστιμο.
-Κόψε.
-Δώσ'τε μου τα στοιχεία σας.
-Κόψ'τε το εμού του ιδίου μπας και το βρει κανείς και το θέλει.
-Δώσ'τε μου την ταυτότητά σας κύριε.
-Πάρ'τε τ'αρχίδια μου κύριε!
και σηκώνεσαι και φεύγεις.
Να σε συλλάβουν δεν μπορούν οι ελεγκτές ούτε να σε αναγκάσουν να τους δώσεις ταυτότητα με τη βία.
Το θέμα αλλάζει βέβαια αν έχουν μπάτσους μαζί (ή κάποια άλλη αρχή με αντίστοιχη δικαιοδοσία) οπότε εκεί μειώνονται οι επιλογές σου.