Νέα

Ζαχόπουλος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Todok
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 405
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
37
Πόντοι
16
εγω ακουσα για τα βιντεακια του προανακρητικου υλικου οπου κανει τον σκυλο κτλ κτλ!!!

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
2.945
Σημερα το πρωι στον Παπαδακη, στον Αντεννα, μιλα ο Τριανταφυλοπουλος και ο Παπαγιαννης του Εξτρα "Αποκαλυπτικο Δελτιο". Η Τσεκου εκτος απο Μεγα και Αναστασιαδη ειχε παει και στους Τριανταφυλοπουλο, Παπαγιαννη και Καρατζαφερη. Ουδεις ηθελε αναλαβει ευθυνη θεματος που αγγιζει Πρωθυπουργο. Τριανταφυλοπουλος ειπε οτι στο Μεγα βεβαιως και ειδαν τα στοιχεια (δεν ηταν μονο ενα dvd αλλα και εγγραφα) και οτι γνωριζει ποιος μετοχος Μεγα εβαλε βετο στην προβολη σοτιχειων. Εξαλλου τι σκατα δημοσιογραφοι ειναι αυτοι, που οταν καποιοι τους λενε οτι εχουν συνταρακτικα στοιχεια δεν τους ριχνουν μία ματιά να δουνε αν αξιζουν ή όχι? Το προβλημα δεν ειναι τι παει να κουκουλωσει η κυβερνηση, που καλα κανει να κοιταξει το συμφερον της, ειναι που και υποτιθεμενοι αντιπολιτευομενοι δημοσιογραφοι και μέσα ενημέρωσης, απλα δεν αγγιζουν τον ακαταλληλοτερο. Γαματα......

....σκεφτειτε μονο να  εχει γινει αντιγραφο του DVD και να εκβιαζουν εναν Πρωθυπουργο οχι καποιο  κυκλωμα της πλακας αλλα οι μετοχοι του παραπανω καναλιου....δηλ.οχι μονο ειναι στοχος παρακολουθησης απο Vodafone αλλα να ειναι και ερμαιο καποιων αλλων....και φυσικα αυτα δεν γινονται μονο στην Ελλαδα...στις ΗΠΑ ο γελοιος Clinton τσιμπουκωνοταν με καποια την οποια στη Φυλης δεν θα την επαιρνες ουτε με 15 Ε....εκει ομως που εχουν στοιχειωδη μορφη Δικαιοσυνης τον ανεκριναν και παραλιγο να τον καθαιρεσουν...

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
928
Πόντοι
96
Τα τυπικα προσοντα του Ζαχοπουλου ειχε και ο προεδρος Πομπιντου ηταν φιλολογος και διορισθηκε απο τον Ντε Γκολ πρωθυπουργος της Γαλλιας μη εκλεγμενος.Ο Πομπιντου εγινε αργοτερα ισως ο καλυτερος προεδρος της Ε'Δημοκρατιας.

Δοξα τον γιαραμπι (το πρωτοδα εδω αλλα και λεει και ο Ριζος σε μια ταινία) τα βιογραφικα των μορφων του αιωνα υπάρχουν στο νετ!! Και ο μειτζορ και ο Πομπιντου ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΙΑ στιγμη καθηγητες!! Ο μειτζορ δουλεψε και στον πατερα του σε μια φάση αλλα ηταν και τραπεζικό στελεχος! Ο πομπιντου ηταν και γενικός διευθυντης  στη Rothchild.

Επειδη το Γαλλικο κειμενο λεει αλλα (οτι ηταν κολλητος και συμβουλος και υπουργος τουρισμου μεχρι το 1953)
ισως να τοποθετηθηκε σε υψηλες θεσεις ως κολλητος αλλα ΠΕΤΥΧΕ και ετσι εγινε πρωθυπουργος.

Στην Ελλαδα γεμίσαμε με ΑΕΡΓΟΥΣ επιστημονες που ΠΟΤΕ δεν θα μαθουμε αν ειναι ικανοι γιατι ΠΑΝΤΑ θα ειναι στο περιθώριο!!!

edit για τον Πομπιντου εννοω οτι δεν εγινε μεσα σε ενα απογευμα απο καθηγητης πρωθυπουργος δουλεψε πρωτα σε 5-6 πόστα και ΠΕΤΥΧΕ!!!

Επισκέπτης
Aσχολούμαστε όλοι με τις δουλειές μας και έχουμε αφήσει τους ηλίθιους να κάνουν κουμάντο. Kομματόσκυλα που λυμαίνονται τα κομματικά γραφεία. Ότι μορφή και ψυχή που έλεγε ο παπούς μου. O ηλίθιος από το πολύ λίπος ούτε να αυτοκτονήσει δεν κατάφερε. Tο γράφω αυτό με πάσα επίγνωση του τι γράφω.

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Δεν ειπα εγω οτι οι Μειτζορ και Πομπιντου ηταν αεργοι.Ηταν μαγκες.Τον Πομπιντου τον ανακαλυψε ο Γκυ Ροθτσιλντ σε σχολειο φιλολογο και του ζητησε να ερθει στην τραπεζα του.Αυτος
ο φιλολογος λοιπον χαριν στις ικανοτητες εξελιχθηκε σε γενικο διευθυντη της τραπεζας εκει τον βρηκε ο Ντε Γκολ και τον ανεδειξε αλλα μετα τον φοβηθηκε και τον τρελανε στις τρικλοποδιες και στις μικροτητες.Τελειωνοντας θελω να πω οτι η επιτυχια δεν εξαρταται απο τις εγκυκλιες σπουδες και οτι κοινωνιες οπως η αγγλικη αποδεχονται σαν πρωθυπουργο καποιον που εχει εγκαταλειψει το σχολειο οπως ο Μειτζορ πραγμα που ειχαν κανει παλαιοτερα με ενα αλλον μεγαλο τον Ντισραελι.
Αυτα γιατι καπου εγραψες γιατι τον ΖΑΧΟ και οχι καποιον καθηγητη πανεπιστημιου η καποιον με phd.

troueno

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2006
Κριτικές
1
Like
928
Πόντοι
96
  Εγω λεω οτι ο Μειτζορ και ο Πομπιντου ηταν κολλητοι-βυσματα-κομματοσκυλα αλλα ειχαν ΚΑΙ επιτυχίες (ο Μειτζορ τα θαλασσωσε λίγο)

Εδω βαζουν τους κολλητους και τα κομματικα στελεχη αλλα τα κανουν ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ!!! Τα τελευταια 20 χρονια δεν εχω ακουσε για ΜΙΑ επιτυχία της Ελλαδας!!!

Για αυτο λεω αντι να αφηνουν στο περιθωρίο τους πιο ειδικους ας τους αφήσουν καμια 5ετία να κανουν δουλεια μήπως δουμε θεου πρόσωπο!!!

OP
OP
T

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δηλαδή ο συγκεκριμένος ήταν τεράστια προσωπικότητα και το έργο του μας αφησε όλους άφωνους;

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Δηλαδή ο συγκεκριμένος ήταν τεράστια προσωπικότητα και το έργο του μας αφησε όλους άφωνους;
o ZAXO ηταν οτι ηταν το πιθανοτερο δεν θα μαθουμε ποτε τι ηταν?
Δεν σημαινει ομως οτι αν στην θεση του ηταν καποιος καθηγητης πανεπιστημιου
η καποιος με phd θα ηταν και καλυτερος.

Carlos

Σπουδαίος
Εγγρ.
29 Αυγ 2005
Κριτικές
12
Like
2
Πόντοι
2.945
Διαβαστε τι εγραψε σε ενα blog ενας μαθητης του Ζαχοπουλου για το πως γνωρισε τον ανθρωπο αυτον . Μεταφερω αυτουσιο το κειμενο :

Δεν ξέρω τι έσπρωξε τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού στο κενό. Δεν ξέρω τι εξουσίες είχε και πώς τις ασκούσε. Δεν ξέρω κανέναν από τους πολιτικούς ή προσωπικούς φίλους του. Δεν έχω καμμία σχέση με το κόμμα του.

Ξέρω όμως τον Χρήστο Ζαχόπουλο. Τον καθηγητή λυκείου, τον φιλόλογο. Έναν περίεργο τύπο που είναι υπεύθυνος για το ότι καμμιά 20ριά τρελλαμένοι πιτσιρικάδες στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ανοίξαμε κανένα βιβλίο εκτός των σχολικών και καταλάβαμε πέντε πράγματα παραπάνω για τον κόσμο που μας περίμενε στη γωνία.

Διαβάζω σήμερα όσα γράφουν γι αυτόν και είναι σα να μιλούν γι άλλον άνθρωπο κι όχι για τον φιλότιμο τύπο με την έξυπνη φάτσα, τον φίλο των γραμμάτων, των ιδεών και των ελευθεριών που γνώρισα εκείνον τον Σεπτέμβρη πριν 20 και παραπάνω χρόνια. Πολλά κιλά πιο αδύνατος και με μαύρα μαλλιά και μουστάκι μπήκε στην τάξη μου, συστήθηκε, κάθησε πάνω σε ένα θρανίο, έβγαλε ένα βιβλίο από την τσάντα του και άρχισε να διαβάζει ένα απόσπασμα. Ήταν του Φρέντυ Γερμανού και θυμάμαι ότι γελάσαμε.

Επί έναν χρόνο, δύο φορές την εβδομάδα, ο Ζαχόπουλος μας μάθαινε αρχαία ελληνικά, πρώτα όμως μας διάβαζε ένα απόσπασμα κάθε φορά κι από άλλο βιβλίο. Μια φορά για να μας δείξει τη βαρβαρότητα της θανατικής ποινής, μας διάβασε τη σκηνή του μελλοθάνατου από τον “Ηλίθιο” του Ντοστογέφσκι. Άλλη φορά για να μας δείξει τον αυταρχισμό της εξουσίας έφερε το “1984″ του Όργουελ. Κάποια από τα βιβλία αυτά κατέληξαν και στις βιβλιοθήκες μας. Κάποιοι μπήκαν στη συνήθεια να διαβάζουν.

Στο μάθημά του ήταν επίσης ωραίος. Είχε χιούμορ, έκανε προσπάθειες να κεντρίσει το ενδιαφέρον και όσων δεν είχαν καμμία όρεξη να μάθουν αρχαία. Δεν ξεχώριζε τους σκράπες, δεν τους παρατούσε στα αζήτητα, δεν έκανε διακρίσεις. Σε κάποιους την έσπαγε στην αρχή το στυλ του, έπαιρναν το χιούμορ για ειρωνεία, τον έμαθαν όμως και μας έμαθε.

Λίγα χρόνια μετά το Λύκειο τον συνάντησα στο λεωφορείο. Με θυμήθηκε και πιάσαμε την κουβέντα. Είχε πάρει άδεια από το σχολείο και είχε αρχίσει ένα διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο. Λίγο πριν κατέβει στη στάση της ΧΑΝΘ μου είπε να δώσω χαιρετίσματα στα άλλα παιδιά. Θυμόταν τα ονόματά τους και μου τα είπε ένα-ένα.
Τον ξαναείδα από κοντά φέτος το Νοέμβριο στην εκδήλωση του φεστιβάλ κινηματογράφου για τον Κούρκουλο. Καθόταν στην πρώτη σειρά (φωτό επάνω) με τη σύζυγό του, επίσης πρώην καθηγήτρια στο παλιό μου σχολείο. Εγώ δυο σειρές πίσω του. Δεν του μίλησα, δεν ήξερα αν θα με γνώριζε αλλά και πολλά πράγματα είχαν αλλάξει εν τω μεταξύ. Δίπλα του κάθονταν υπουργοί, ο δήμαρχος Βασίλης και άλλοι αυτοαποκαλούμενοι επίσημοι. Μόλις χαμήλωσαν τα φώτα και άρχισε η ταινία οι περισσότεροι την κοπάνησαν σαν κλέφτες. Ο Ζαχόπουλος και η σύζυγός του έμειναν για να δουν την ταινία.

Σήμερα διαβάζω ότι η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή. Εύχομαι να τη γλιτώσει. Είμαι σίγουρος πως, ό,τι και να του συνέβη, αφού βρήκε το θάρρος να πηδήξει στο κενό, θα βρει το θάρρος και να ζήσει. Κι αν το ξανασκεφτεί ίσως διαλέξει και πάλι το σχολείο από την πολιτική.

Το είπα από την αρχή. Με τον πολιτικό Ζαχόπουλο δε με συνδέει τίποτα και η πολιτική του σταδιοδρομία μου είναι εντελώς αδιάφορη. Για τον άνθρωπο Ζαχόπουλο, όμως στενοχωριέμαι πολύ και μαζί τσαντίζομαι. Κι επειδή είναι άδικο να διαβάζει και να ακούει κανείς μόνο για τον πολιτικό, είπα να γράψω κι εγώ αυτά τα λίγα για τον δάσκαλό μου. Έτσι σαν μικρή ανταπόδωση για το καλό που έκανε και σ’ εμένα και σε φίλους μου συμμαθητές ξέροντας ότι δεν είχε τίποτα απολύτως να κερδίσει από εμάς. Μόνο την εκτίμησή μας.

Εγω το βρηκα πολυ ανθρωπινο και η αληθεια ειναι οτι με προβληματισε.....

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Δε με προβλημάτισε το κείμενο

Ούτε θα σκεφτώ ότι αποτελεί προσπάθεια ωραιοποίησης καταστάσεων

Οντως, ενδεχομένως έτσι να ξεκίνησε.

Δεν είμαστε όμως όλοι έτοιμοι να αναλάβουμε τοσο μεγάλη εξουσία τόσο σύντομα και τόσο..άκοπα.

Η εξουσία διαφθείρει. Και ο τύπος είχε απόλυτη εξουσία. Που ως γνωστόν, διαφθείρει απόλυτα.

Και μια παρατήρηση.

Διαβάζοντας κάποια δήλωση του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης πάνω στο θέμα, ο τρόπος με τον οποίο ξεκίνησε τη φράση έδειχνε άνθρωπο σε άμυνα. Η δε ασυναρτησία που εκστόμισε δείχνει ή οτι δεν έχει καταλάβει ή οτι δεν έχει τι να πει και επαναλαμβάνει θέσεις που είχε διατυπώσει πριν 2 χρόνια.

Μου θύμισε τις γραφικές δηλώσεις λαλιώτη πριν τις εκλογές, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου, φέρνοντας τη δεκαετία του 80 το 2007. Με εξαιρετικά αρνητικές επιπτώσεις για το πασοκ.

Λέτε αυτή να είναι η ευκαιρία τη Ντόρας; Αν έτσι το έχει εκλάβει η ίδια, τότε θα έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Αγαπητέ enforcer. Ο τρόπος μου γράφεις και σκέφτεσαι μου προκαλεί σεβασμό και όρεξη για κουβέντα. Το μεγάλο λάθος των περισσοτέρων εδώ μέσα είναι ότι δε διαβάζουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γραψουν τη θέση τους.

Ενα σχόλιο μόνο. Η πολιτική από μόνη της και από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πολύ βρώμικη. Στην νεοΕλλάδα, αυτό που έχει γίνει είναι η βρωμιά να κληρονομείται και όχι να μαθαίνεται. Είναι πολύ άσχημο να μεγαλώσεις με κάποιο τρόπο γιατί αυτό μετά γίνεται μέρος της ηθικής σου. Με τη Ντόρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ούτε και με κανέναν από αυτούς που έχουν μετατρέψει την ελληνική πολιτική ζωή σε εκλέξιμη ιταλική μαφία

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Καλά φίλε, άστο καλύτερα.
Ο Ζαχόπουλος τι το εξαιρετικό είχε να επιδείξει στην καριέρα του ως φιλόλογος; Το ότι σκαρφίστηκε το κόλπο ώστε η Νατάσα να πάρει διδακτορικό πριν πάρει καν πτυχίο;
+1000 ;)

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Αγαπητέ enforcer. Ο τρόπος μου γράφεις και σκέφτεσαι μου προκαλεί σεβασμό και όρεξη για κουβέντα. Το μεγάλο λάθος των περισσοτέρων εδώ μέσα είναι ότι δε διαβάζουν. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να γραψουν τη θέση τους.

Ενα σχόλιο μόνο. Η πολιτική από μόνη της και από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν πολύ βρώμικη. Στην νεοΕλλάδα, αυτό που έχει γίνει είναι η βρωμιά να κληρονομείται και όχι να μαθαίνεται. Είναι πολύ άσχημο να μεγαλώσεις με κάποιο τρόπο γιατί αυτό μετά γίνεται μέρος της ηθικής σου. Με τη Ντόρα δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ούτε και με κανέναν από αυτούς που έχουν μετατρέψει την ελληνική πολιτική ζωή σε εκλέξιμη ιταλική μαφία

Αγαπητέ 1personanongrata, ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

Η δεύτερη πρότασή σου μου θυμίζει πολύ μια ατάκα απο το Fight Club - "εσύ πραγματικά ακούς, αντί απλά να περιμένεις τη σειρά σου να μιλήσεις"

Πράγματι, όπως λες, η πολιτική είναι μια βρώμικη υπόθεση. Στην ελλάδα είναι μια βρώμικη υπόθεση των λίγων και το προνόμιο είναι κληρονομικό.

Δεν περιμένω απο τη ντόρα τίποτα. Ουτως η άλλως έχει δειξει τις περιορισμένες ικανότητές της στο ΥπΕξ που πήρε κληρονομια. Περιορισμένες ικανότητες και υψηλό προφίλ = κάνει για τη δουλειά του Κώστα.

Το ενδιαφέρον μου εστιάζεται κυρίως στις δολοπλοκίες και τις μυστικές συμφωνίες που θα υπάρξουν ώστε να μην πέσει ο καταλληλότερος (τουλάχιστον όχι μέχρι να χάσει τις εκλογές). Το όλο σκηνικό θυμίζει μαφία όπως λές ή Μεδίκους στο Μεσαίωνα.

Ο ζαχόπουλος πάντως φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα. Θα μεινει άραγε ζωντανός;

TARZAN(1)

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιαν 2006
Like
11
Πόντοι
6
..νεα αποπειρα αυτοκτονιας ,δικηγορου (γυναικα),για το θεμα ζαχο..οπως ανακοινωσε τωρα ο αλφα.....

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom