Κλείσιμο των Δημόσιων Μονάδων του ΕΟΠΥΥ
σημαίνει αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών της υγείας
εις βάρος του κόσμου .
Ο κόσμος που δεν έχει λεφτά ,δλδ πάνω από το 30 % του κόσμου,
θέλει να πηγαίνει σε ΔΗΜΟΣΙΟ φορέα υγείας .
ΟΧΙ σε ιδιωτικά ιατρεία ,που θα αναγκάζεται εκ των
πραγμάτων να πληρώνει κάποιο ποσό .
Επίσης ο κόσμος θέλει να είναι ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ οι γιατροί
που θα επισκεφτεί ,όπως στις Μονάδες του ΕΟΠΥΥ και όχι να
περιφέρεται απο ιατρείο σε ιατρείο ,σε διαφορετικά κτήρια .
Ο ΑΣΘΕΝΗΣ θέλει να πηγαίνει σε ένα κτήριο και
να επισκεφτεί τους γιατρούς που χρειάζεται .
Λοιπόν να τα "ανοίξουμε όλα τα χαρτιά"!
Στα πολυιατεία του ΕΟΠΥΥ (τέως ΙΚΑ), με τεράστιο λειτουργικό κόστος ενοικίων, ΔΕΗ, αναλωσίμων υλικών, λοιπού προσωπικού (διοικητικού και βοηθητικού) οι γιατροί δεν έλυναν σχεδόν ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα!! Απλά "ψάρευαν" πελάτες για το ιατρείο τους, στην καλύτερη περίπτωση και στη χειρότερη χρηματίζονταν για να χορηγούν αναρρωτικές άδειες και συντάξεις αναπηρίας!!
Στα ιδιωτικά ιατρεία που ήταν συμβελημένα με το δημόσιο, τις Τράπεζες, ΔΕΚΟ κλπ, όντως γινόταν δουλειά (αρκεί να μην ήταν άσχετος ο γιατρός) ΑΛΛΑ το κόστος ήταν τεράστιο! Ο ασφαλισμένος έδινε το βιβλιάριό του και στον ανηψιό του, στον μπατζανάκη του, ακόμα και την Αλβανίδα καθαρίστριά του! Και για να μη δυσφορήσει δε ο γιατρός και να δεχθεί να συμπράξει στην "παρανομία" δεν έδινε μόνο το δικό του. Έδινε κι άλλα 2-3! Της γυναίκας του και των παιδιών του! Οπότε ο γιατρός "φόρτωνε" τα βιβλιάρια με πλασματικές επισκέψεις κι έτσι η εξέταση ακόμα και του ανασφάλιστου τρίτου έφτανε να κοστίζει στο κράτος 80 ευρώ!!
Εμένα κάποτε κάποιος προσπάθησε να με δωροδοκήσει για να του δώσω ένα πιστοποιητικό το οποίο δεν εδικαιούτο, όχι με χρήματα αλλά ακουμπώντας στο γραφείο μου 4 βιβλιάρια και κλείνοντάς μου το μάτι! (Φυσικά τον έστειλα στο διάολο)
Τώρα βέβαια ο Άδωνις έχει θεσπίσει επίσκεψη 10 ευρώ. Για να κάνεις καλά την δουλειά σου δεν γίνεται να βλέπεις τη μέρα περισσότερους από 15 ασθενείς. Με 10 ευρώ ο καθένας μας κάνει 150 μεροκάματο = 3.000 το μήνα. Μείον έξοδα, φόροι, τέλη επιτηδεύματος ΔΕΗ, αποσβέσεις, εισφορές στο ΕΤΑΑ, ούτε χιλιάρικο δεν μένει! Οπότε μαλάκας είμαι να συμβληθώ με τον ΕΟΠΥΥ; Δεν αράζω στο ιατρείο μου να βλέπω 5-6 (αντί για 15) την μέρα με 30-40 ευρώ τον ένα να βγαίνει παραπάνω;
Όσοι είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ τώρα, "δεσμεύουν" τα ραντεβού τους με τους μόνιμους (χρόνιους και συνήθως ηλικιωμένους) πελάτες που θέλουν απλά συνταγογράφηση και "βόλτα" στο γιατρό (για να παίρνουν εύκολα τα 150), οπότε για τους νέους ασθενείς εύλογα το ραντεβού θα πάει μετά από ένα μήνα!
Συμπερασματικά: Χωρίς λεφτά δουλειά δεν γίνεται (επί το λαϊκώτερον "Με πορδές δεν βάφουν αυγά"), αλλά από την άλλη λεφτά το κράτος δεν έχει!
Όποιος λοιπόν νομίζει πως μπορεί εύκολα να λύσει αυτόν τον "γόρδιο δεσμό" να καταθέσει την άποψή του να την διαβάσουμε κι εμείς...