Νέα

Υποβολή αντιρρήσεων για κλήση τροχαίας σε διοικητή.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα lucky_striker
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 100
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Έχετε δει προκοπη???

• Πήγα, τα είπαμε, έσκισα την κλήση, έφυγα χαμογελαστός.

Ψήφοι: 2 20,0%
  • Πήγα, τα είπαμε, έβαλα την κλήση στην τσέπη, έφυγα με διάθεση να σκοτώσω

Ψήφοι: 2 20,0%
  • Τσιμπάω την κλήση, την πλερώνω και δε βγάζω κιχ

Ψήφοι: 3 30,0%
  • Το ντουλαπάκι είναι γεμάτο κάτι ροζ χαρτάκια που δεν ξέρω τι ρόλο βαρά

Ψήφοι: 3 30,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    10

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Καλώς γράφουν όταν δεν φαίνεται η πινακίδα.
Σόρι παίδες αλλά έτσι είναι.
Με κοπάνησε πρόπερσι ένας μαλάκας κι ώσπου να σηκωθώ εξαφανίστηκε, και η πινακίδα δε φαινότανε με τίποτα.
Τι παει να πει δλδ προστατευτικό φιμέ; μην κόψει το χρώμα από τον ήλιο;  :grin:
Και βρώμικη να ναι, πρέπει να σε γράφουν  ;)

NEON7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
2
Like
1.755
Πόντοι
216
καλά τα φιμέ στις πινακίδες γιατί τα θέλεις????

και ειδικά αφού ξέρεις ότι απαγορεύονται....

τα προστατευτικα που ειχα ηταν διαφανα...απλα για προστασια της πινακιδας...αλλα το βραδυ γυαλιζανε με το φακο κ τα περασανε για φημε...αμα θελουνε να σε γραψουνε θα σε γραψουνε επειδη εβηξες κιολας...

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
γιατί θέλει προστασία η πινακίδα?  :think:

boomb

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2009
Like
18
Πόντοι
166
νόμιζα ότι κάνουν μόνοι τους  :tooth:

τι να πω, περίεργο πράμα

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
τα προστατευτικα που ειχα ηταν διαφανα...απλα για προστασια της πινακιδας...αλλα το βραδυ γυαλιζανε με το φακο κ τα περασανε για φημε...αμα θελουνε να σε γραψουνε θα σε γραψουνε επειδη εβηξες κιολας...

δηλαδή και με τα φώτα που θα πέφτανε επάνω τους πάλι θα γυαλίζανε και δεν θα φαινόταν ο αριθμός... ρε φίλε γιατί δεν τα βγάζεις? τι θα πεί αυτό προστασία της πινακίδας?
γιατί απλά δεν παραδέχεσαι ότι τα έβαλες για να μην μπορούν από μακρυα να ξεχωρίσουν τον αριθμό κυκλοφορίας...

και το άμα θέλουνε να σε γράψουνε δεν ισχύει... αμα τα έχεις όλα όσα προβλέπει ο κώδικας τίποτε δεν μπορούν να σε κάνουνε... αδεια δίπλωμα ασφάλεια, κάρτα καυσαερίων, ΚΤΕΟ (αν έχει έρθει η σειρά σου), τέλη κυκλοφορίας, σηματάκι κολημένο, φαρμακείο, πυροσβεστήρ (και ας μην λειτουργεί) τρίγωνο... εκτός φυσικά να έχεις κάνει την λαλακία...

πριν από αρκετά χρόνια είχα ένα Βόλβο αμαζόνα χρώματος κατά την άδεια λευκό στην πραγματικότητα όμως ήταν το λεγόμενο κοκαλί (δεν μπορώ να χαρακτηρίσω την απόχρωση)... με σταματήσανε και αφού μου βγάλανε την ψυχή με την χαρτούρα (έξω από τον Αλμυρό στον Βόλο) μου λέει... "Εχεις λλάξει χρώμα και δεν το έχεις δηλώσει Θα σε γράψω"... του απαντώ "Γράψε με και γώ θα πάω στο δικαστήριο (είναι πταίσμα)".. κανένας δεν περιμένει να πας στο δικαστήριο για τέτοια πράγματα... και με έγραψε..
συνδύασα ένα επαγγελματικό ταξίδι και βρέθηκα στο πταισματοδιεκίο Βόλου.. οι δίκες γινόταν εν ριπή οφθαλμού (διότι κανένας δεν ήταν παρών).. μόλις φωνάζει το όνομα μου λέω παρών και ο διαστής τρελάθηκε... "Γιατί αλλάξατε χρώμα αυτοκινήτου και δεν το δηλώσατε" μου λέει "Δεν το άλλαξα εγώ κύριε.. μόνο του άλλαξε διότι 30 ετών λευκό δεν είναι πλέον λευκό του λέω.. από έξω το έχω μπορείτε να το δείτε" .. "Και γιατί σας έγραψε?".. "Διότι έχει αχρωματοψία ή εντολές". "Καλώς αθώος .." .. "Μπορώ να έχω τα στοιχεία του βεβαιώσαντος την παράβαση παρακαλώ".. "βεβαίως κύριε μου απαντά ο δικαστής".. Φεύγοντας με πιάνει ένας υπομοίραρχος ο οποίος ήταν ο γενικός μαρτυρας για όλες τις δίκες και μου λέει "Ρε φίλε μην κάνεις σε παρακαλώ τίποτε.. .κρίμα είναι να τρέχεις τον άνθρωπο".. "Και αυτός γιατί έτρεχε εμένα του λέω".. και μου απαντά "ΕΕΕΕ έπρεπε να κλείσουμε ταμείο "  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

NEON7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
2
Like
1.755
Πόντοι
216
δηλ θες να μου πεις τωρα οτι δεν υπαρχουν πιτσιρικια που βγηκανε μολις απο τη σχολη κ το παιζουνε μαγκες κ σταματανε οποιον θελουνε απλα να κανουνε εφε???

και θελω να ρωτησω το καλοκαιρι κατεβαινοντας τη βουλιαγμενης,μεσαια λωριδα στο υψος της γλυφαδας πηγαινα κυριλε,αριστερα ερχεται ενα περιπολικο κι απλα γυρισα κ κοιταξα προς το μερος τους τυχαια κ αμεσως μου κανανε σημα να σταματησω.... :idiot: :idiot: :idiot:
κι οταν τους ρωτησα ο λογς που με σταματησανε αφου ειχανε δει τα χαρτια μου λεει το υπαγορευει ο νομος....δηλ οποιος κοιταξει αστυνομικο τον σταματανε???που το λεει αυτο??? :idiot: :idiot:

Επισκέπτης
εμενα μου εδωσαν κληση για παραβιαση σηματοδοτη (που δεν λειτουργουσε) και ο αρχιμπατσος δεν μου την εσβησε γιατι ειχα ακριβο αυτοκινητο :headbang: :headbang: :headbang:

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
δηλ θες να μου πεις τωρα οτι δεν υπαρχουν πιτσιρικια που βγηκανε μολις απο τη σχολη κ το παιζουνε μαγκες κ σταματανε οποιον θελουνε απλα να κανουνε εφε???

και θελω να ρωτησω το καλοκαιρι κατεβαινοντας τη βουλιαγμενης,μεσαια λωριδα στο υψος της γλυφαδας πηγαινα κυριλε,αριστερα ερχεται ενα περιπολικο κι απλα γυρισα κ κοιταξα προς το μερος τους τυχαια κ αμεσως μου κανανε σημα να σταματησω.... :idiot: :idiot: :idiot:
κι οταν τους ρωτησα ο λογς που με σταματησανε αφου ειχανε δει τα χαρτια μου λεει το υπαγορευει ο νομος....δηλ οποιος κοιταξει αστυνομικο τον σταματανε???που το λεει αυτο??? :idiot: :idiot:
τι ψαχνεις να βρεις, ειναι σε ποιον μαλακα θα πεσεις, πριν 5 χρονια με εγραψαν στη παραλιακη στο υψος του μπο γιατι ειχε οριο 70 και πηγαινα με 78 :jerking: :jerking: :jerking:

stefanD

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Κριτικές
4
Like
21
Πόντοι
16
Εγώ που φρέναρα απότομα για να μην πέσω επάνω στον παπάρα που μου πετάχτηκε μες στη μέση του δρόμου σε τυφλή στροφή (μπλόκο αλκοτέστ) και μου το χρέωσε επικίνδυνο ελιγμό (aka 700 γιέυρα, 1 μήνα δίπλωμα, 10 μέρες πινακίδες άδεια) πως σου φαίνεται????????

Αττική οδό ?

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
εμενα μου εδωσαν κληση για παραβιαση σηματοδοτη (που δεν λειτουργουσε) και ο αρχιμπατσος δεν μου την εσβησε γιατι ειχα ακριβο αυτοκινητο :headbang: :headbang: :headbang:

....γιατί δεν είχε αυτός! :grin:

NEON7

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2006
Κριτικές
2
Like
1.755
Πόντοι
216

πριν 3 χρονια ειμαι σταματημενος σε φαναρι...ενα αμαξι θελει να ξεπαρκαρει κι επειδη δεν το χωρα,τσουλαω λιγο το δικο μου να τον βοηθησω να βγει...κ περνα απλα η μουρη το σηματοδοτη...κ λιγο πιο πανω σε μπλοκο με γραφουνε για παραβιαση σηματοδοτη...ο νοων νοειτο...

ari1973

Μέλος
Εγγρ.
22 Δεκ 2007
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
16
τωρα εχει πεσει σε διοιηκητες να μην σβηνουν κλησεις,και αν το κανουν να εχουν πολυ σοβαρο λογο...τσεκαρισμενο..

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
πριν 3 χρονια ειμαι σταματημενος σε φαναρι...ενα αμαξι θελει να ξεπαρκαρει κι επειδη δεν το χωρα,τσουλαω λιγο το δικο μου να τον βοηθησω να βγει...κ περνα απλα η μουρη το σηματοδοτη...κ λιγο πιο πανω σε μπλοκο με γραφουνε για παραβιαση σηματοδοτη...ο νοων νοειτο...

Με όλα αυτά που μας λές καλύτερα να κυκλοφορείς με την συγκοινωνία  :grin:

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Εγώ θα σου πω ιστορία που ΤΑ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ήταν υπέρ μου (και τα βάζω και εδώ) και...

δείτε τι έγινε:

Σας έχει τύχει ποτέ να φάτε κλήση της οποίας μοναδική απόδειξη να είναι η κρίση του μπα.. ε σόρρυ αστυνομικού (δε μιλάω για αλκοτέστ ή για ραντάρ που τα στοιχεία είναι "αδιάσειστα") και να πάτε να παραπονεθείτε στο διοικητή?? Αν ναι τι έγινε εν τέλει?

Δε βγαίνει άκρη με τους μαλάκες. ΚΑΙ φωτογραφίες εδώ.

Ο λόγος που δε βγαίνει άκρη είναι ότι αν η κλήση γραφτεί και μετά ο διοικητής την ακυρώσει με δικιά του απόφαση, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ (και αυτά μένουν γραμμένα):

- Είτε ότι ο γράψας την κλήση έκανε κακώς τη δουλειά του – οπότε πρέπει να ελεγθεί.
- Είτε ότι ο διοικητής "χαρίστηκε" σε κάποιον, και αυτά αθροίζονται (στατιστικά), και αν ο διοικητής ξεπεράσει ένα όριο σβησίματος καλείται και ελέγχεται. Οπότε δε γουστάρει να ακυρώνει, κρατάει τις (όσες) ακυρώσεις για τους κολλητούς του και για να βγάζει υποχρεώσεις.

Η δικιά μου περίπτωση ήταν πιο απλή, πολύ ξεκάθαρη, και παρά τούτο πήρα τα’ αρχίδια μου.  Στον Άρειο Πάγο δεν έφτασα βέβαια.

Παρκάρω στην Καλλιθέα με ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο (Daihatsu Cuore).
Ο δρόμος είναι στενός, μονόδρομος βέβαια, έχει παρκαρισμένα αριστερά δεξιά, και μετά βίας χωράει να περάσει ένα αυτοκίνητο ανάμεσά τους. "Κανονική" θέση, ούτε για δείγμα.
Υπάρχει πολυκατοικία με είσοδο γκαράζ αριστερά, και σκουπιδοτενεκέδες (δημοτικοί) ακριβώς πριν από την είσοδο του γκαράζ.
ΟΜΩΣ, το Cuore χωράει να παρκάρει μπροστά από τους τενεκέδες, κολλητά (φωτο 0016) στον ντενεκέ, ΧΩΡΙΣ να κλείνει την είσοδο του γκαράζ (φωτο 0018 & 0019)
Το οποίο και έκανα.
Πάω στο μαγαζί που είναι δεξιά ακριβώς απέναντι από την είσοδο του γκαράζ (εκεί είχα μια δουλειά) αλλά πιάνω την κουβέντα, και περνάει η ώρα.
Κάποια στιγμή ρίχνω μια ματιά απέναντι, και βλέπω περιπολικό να έχει παρκάρει ΜΕΣΑ στην είσοδο του γκαράζ, και ο μπάτσος να με γράφει (φωτο 0015).  Μου ήρθε φλασιά, και τράβηξα ΑΜΕΣΩΣ τη φωτογραφία που βλέπετε (τη 0015) με το κινητό.
Πάω και του λέω "Τι έγινε? Δικό μου είναι. Γιατί με γράφεις?"
Είχε όμως "γράψει" την κλήση, δηλαδή είχε "χαλάσει" το φύλλο απ’ το μπλοκάκι του. Και μου λέει "Στάθμευση μπροστά από γκαράζ"
Του λέω εγώ "Πλάκα μου κάνεις? Αφού χώρεσες εσύ και έβαλες το περιπολικό μέσα, πως μου λες ότι κλείνω το γκαράζ?"
Σημειώστε ότι το περιπολικό μπήκε ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μέσα στην είσοδο του γκαράζ, γιατί αν δεν έμπαινε  δε θα μπορούσε να με γράψει, γιατί θα μπλοκάριζε την κίνηση της οδού (ερχόντουσαν συνεχώς αυτοκίνητα και δε χωράει προσπέρασμα) και θα άρχιζαν τα κορναρίσματα.

Η απάντηση ήταν "Τις αντιρρήσεις σας στο διοικητή εργάσιμες ώρες, εντός 3 εργασίμων ημερών, κύριε".

Από το φίλο μου το μαγαζάτορα έμαθα εν τω μεταξύ ότι απέναντι ψηλά σε όροφο είναι μια γριά η οποία κάθεται στο μπαλκόνι και δεν έχει τι να κάνει, και χαζεύει το δρόμο.  Όταν δει κάποιον να παρκάρει "μπροστά" στο γκαράζ, τρέχει και τηλεφωνάει στο 100 για να μην έχει πρόβλημα ο γιόκας της που μπαινοβγαίνει στο γκαράζ με το αυτοκίνητο.
Άρα το περιπολικό ήρθε μετά από κλήση, δεν ήταν διερχόμενο. Μετράει κι αυτό.

Ετοίμασα μια ωραία αναφορά (που έλεγα "Πως πάρκαρα μπροστά από γκαράζ, αφού το περιπολικό σας χώρεσε και μπήκε μέσα για να μπορέσει να με γράψει, και μάλιστα έχει και ανοιχτή την πόρτα?", τύπωσα και τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ μεγάλο μέγεθος, πήγα στο Α.Τ., και τα υπέβαλλα όλα με αίτημα "να ακυρωθεί η κλήση".

Όπως σας είπα και στην αρχή, σε 3 μέρες πήρα τ’ αρχίδια τους. Η γραμματεία του τμήματος μου ανακοίνωσε ότι "το αίτημά μου απερρίφθη".
Δεν είναι υποχρεωμένος να αιτιολογήσει την απόφασή του ο διοικητής. Έτσι κρίνει, τέλος.

Δε το χώνεψα όμως, έψαξα, ρώτησα, και βρήκα ποια είναι η προϊσταμένη αρχή του διοικητή. Είναι κάπου μέσα στη ΓΑΔΑ (Αλεξάνδρας), δε θυμάμαι τώρα πως λέγεται η υπηρεσία.

Ξανά τα ίδια, αναφορά, εκτύπωση των φωτογραφιών, και νέο αίτημα στην προϊσταμένη υπηρεσία, να διορθώσει την απόρριψη του διοικητή.
Την υπέβαλα.
Ξαναπήρα τα’ αρχίδια τους.

Το επόμενο βήμα έπρεπε να είναι προσφυγή σε Διοικητικό Δικαστήριο (και μετά στο Συμβούλιο Επικρατείας, νομίζω).

Δεν επρόκειτο να τα κάνω.

Είπα "Α σιχτίρ" και πλήρωσα το πρόστιμο.

Τα γράφω για να σας (κατα)δείξω ότι ΔΕΝ έχει σημασία αν έχεις δίκιο.  Σημασία έχει αν "ξέρεις κάποιον".
Ή, να προλάβεις την υπόθεση ΝΩΡΙΣ (πριν τη γράψει).

Θα γράψω άλλες 2 περιπτώσεις (με διαφορετική κατάληξη). 
Σε άλλο post, βγήκε μεγάλο αυτό.

Συνημμένα

• picture00016.jpg
    picture00016.jpg
    160,7 KB · Εμφανίσεις: 14
  • picture00018.jpg
    picture00018.jpg
    153,2 KB · Εμφανίσεις: 20
  • picture00019.jpg
    picture00019.jpg
    163,4 KB · Εμφανίσεις: 13
  • picture00015.jpg
    picture00015.jpg
    157,7 KB · Εμφανίσεις: 14

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Δρόμος με έργα (εποχή προ Ολυμπιακών Αγώνων), δεν υπάρχουν πεζοδρόμια (βουνά τα χώματα) μια λουρίδα ανά κατεύθυνση. Η περίπτωση που οι μαγαζάτορες διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν κίνηση από πελάτες. Η Τροχαία "έχει το νου της" μη χειροτερέψουν τα πράματα από παρκαρίσματα.

Δε μπορείς να παρκάρεις, εκτός κι αν κάνεις το αμάξι σου τανκ και ανέβεις τα χώματα. (Δεν είχα το Cuore τότε, άλλο είχα).
Το έκανα τανκ, ανέβηκα τα χώματα, και πήγα στη δουλειά μου (για λίγο).

Γυρνάω και βλέπω κλήση. Παρκάρισμα με τρόπο που παρεμπόδιζα τη διέλευση των άλλων οχημάτων (ναι υπάρχει αυτή η παράβαση), ΚΑΙ παρκάρισμα σε σημείο που υπάρχει απαγορευτική πινακίδα (Ρ-39).
Την κλήση την είχε γράψει διερχόμενος μοτοσυκλετιστής της Τροχαίας.
Πινακίδες για στάθμευση ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ όμως στο δρόμο (δεν υπήρχαν πεζοδρόμια, πινακίδες θα υπήρχαν?)
"Εδώ σε έχω" σκέφτομαι, και πάω στην Τροχαία της περιοχής. Κατ’ ευθείαν στο διοικητή.
"Το και το, ΔΕΝ ενοχλούσα, και ΔΕΝ υπάρχει πινακίδα".
"Μου Σου Του, τώρα όμως λείπει το όργανο, και δε μπορώ να τον ρωτήσω" μου λέει.
"Τι να τον ρωτήσετε, αφού ο δρόμος είναι εκεί, πηγαίνετε να τον δείτε".
Φώναξε άλλο μπάτσο, και του είπε να πάει να δει.
Πήγα μαζί του.
Ο μπάτσος έβγαλε τη μετροταινία να μετρήσει (το μέτρημα θα αποδείκνυε αν "ενοχλούσα τα διερχόμενα" ή όχι) το πλάτος του δρόμου. Την κράταγε με ένα τρόπο που τα 9 μέτρα του δρόμου τα έβγαζε 5!
Αγρίεψα!
"Σας παρακαλώ κύριε, αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου!"
"Μέτρα σωστά, γιατί θα φέρω Πολιτικό Μηχανικό να μετρήσει", του είπα εγώ.
Γυρίσαμε στο τμήμα τσακωμένοι.
Πήγαμε πάλι στο διοικητή, όπου ο (κάθηκας) μπάτσος είπε:
Ναι, ενοχλούσα (παραμύθι – αλλά αυτό είναι υποκειμενική κρίση),
Όχι, δεν υπάρχει πινακίδα (σ’ αυτό δε μπορούσε να πει ψέμματα).

Αυτό και με έσωσε.
Είπα (γιατί είδα δισταγμό) ότι "Θα καταθέσω αίτηση με πρωτόκολλο" και ο διοικητής μου είπε "Δε χρειάζεται, αφήστε την κλήση σε μένα".

Την έσβησε.
Φοβούνται τα χαρτιά (και τα προωτόκολλα) αν μπορεί να τους μπλέξουν, και το ψευδές (περί πινακίδας Ρ-39 και Ρ-40) θα μπορούσε να μπλέξει το μπάτσο που την έγραψε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom