BIG_BIG_BEN
Μέγας
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Μηνύματα
- 7.230
- Like
- 11.848
- Πόντοι
- 3.556
Στην επόμενη ύφεση να ανακληθούν οι συντάξεις που δόθηκαν σε ηλικίες κάτω των 62!
τελικα εσυ εισαι πειραγμενος σε ευρυ φασμα θεματων!!
Να μην κανει οικογενεια ο/η/το 20τοσο, να μην κανει ο/η/το 30τοσο, να κανει μονο οταν δεν εχει παπουδες και γιαγιαδες να θρεψει!
Σωστά, αλλά στη Γερμανία παίρνεις σύνταξη ακόμα και με 5 χρόνια εργάσιμα.ΣΤΗΝ εΛΛΑΔΑ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΔΙΝΑΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙς οχι στα 60 η στα 65 η στα 67 τωρα ,αλλα οποτε γουσταραν ,πχ πηρε γνωστη μου με 30 χρονια τηλεφωνητρια στον ΟΤΕ στα 49 χρονια της , τωρα ειναι 78 , ηδη δηλαδη παιρνει συνταξη εδω και 29 χρονια , ενω στη Γερμανια ,θα την επερνε στα 65.Εκει λοπον ,αν θες μπορεις να σταματησεις να δουλευεις οποτε σου γουσταρει , λες εχω 30 χρονια παω πισω πχ Ελλαδα και οταν φτασεις 65 ,σου ερχεται ειδοποιηση πως αυτη ειναι η συνταξη σου αν την αποδεχεσαι ,η αν θες να πας να κανεις ενσταση η ελεγχο πχ. Αλλα στα 65 ,οχι στα 49.Ετσι καπως και με αλλα τετοια κολπα χρεωκοπησαν τα ταμεια.και εμεις που δεν προλαβαμε να τρωμε συνταξεις απο τα 50 εις υγεια των κοροιδων ,τωρα γιναμ,ε τα κοροιδα που θα παρουμε στα 67 , αν και παει για 68 , οταν επερναν στα 60 ολοι .
Ο εικοσάρης μόνο στον παππού δε θα τα δώσει, ξέρει να τα φάει αλλού.Στην Ελλάδα, παππούδες και γιαγιάδες ενισχύουν τα νεαρότερα μέλη της οικογένειας. Αυτά «τα νεαρότερα μέλη» είναι συχνά εικοσιτόσων ή και τριαντατόσων ετών!
Όλα ανάποδα. Κανονικά οι νεαρότεροι θα όφειλαν να είναι εκείνοι, που θα έπρεπε να συνεισφέρουν, όταν οι γέροντες της οικογένειας τους παίρνουν συντάξεις πείνας.
Η παραγωγικότητα των εικοσάρηδων και των τριαντάρηδων είναι, που πρέπει να αυξηθεί. Από τους σαραντάρηδες και τους πενηντάρηδες δεν μπορείς να περιμένεις να ανεβάσουν ρυθμούς, αφού έχουν συνηθίσει αλλιώς. Όσο για τους εξηντάρηδες, αυτοί είναι με το ένα πόδι στη σύνταξη, την ώρα που οι εβδομηντάρηδες είναι με το ένα πόδι στον τάφο.
Σωστά, αλλά στη Γερμανία παίρνεις σύνταξη ακόμα και με 5 χρόνια εργάσιμα.
Η όλη υπόθεση είναι, να τρέμει ο άλλος, μήπως και γεράσει, και δεν έχει κανέναν να του συμπαρασταθεί, οπότε να κοιτά να κάνει κι οικογένεια και παιδιά, για να έχει ένα αποκούμπι στα γεράματα.
προσφατη συζητηση με φιλικο προσωπο , διευθυντικο στελεχος μεγαλης πολυεθνικης με πανω απο 12,000 ενσημα = 40 χρονια δουλειας
απο το 1990 ειναι στην ανωτατη του ικα δηλαδη πληρωνει σημερα εισφορες για 7,500 ευρω χ 14
Η συνταξη που θα παρει μαζι με την επικουρικη μειον τις κρατησεις θα ειναι κατι παραπανω απο 2100 χ12 καθαρα ...
Σταματηστε τη Γη να κατεβω
αντε καλη βδομαδα
Η λύση του προβλήματος είναι μία: κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Όσο έχουμε αναδιανεμητικό σύστημα, απλά θα βρίζουμε τους παλαιότερους που πρόλαβαν και τα έφαγαν.Αναλογική σύνταξη, ΤΕΛΕΙΑ και ΠΑΥΛΑ. Για κατώτατη χρειάζεσαι 15 χρόνια. Σκίσε τον κώλο σου και πιάσε τον στόχο. Δεν θα σου φτάσουν; Μάγκα μου, ας δούλευες περισσότερο ή ας έκανες και κάτι ακόμα παράλληλα(ή στα ρεπό σου), αντί να μαλακίζεσαι στα καφενεία και στο Διαδίκτυο.
εδω δεν υπαρχει μια αναλογιστική μελετη της προκοπης ..το συστημα μας πειραξεΗ λύση του προβλήματος είναι μία: κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Όσο έχουμε αναδιανεμητικό σύστημα, απλά θα βρίζουμε τους παλαιότερους που πρόλαβαν και τα έφαγαν.
True story: συνάδελφος του πατέρα μου είχε πάρει σύνταξη πριν από το 1980 και πέθανε περί το 2010. Πριν πεθάνει είχε παντρευτεί Βουλγάρα πολύ νεότερη που παίρνει ακόμη και σήμερα τη σύνταξή του από το Ελληνικό Δημόσιο.
Ναι, πιθανώς καλύτερο αυτό που προτείνεις.Η λύση του προβλήματος είναι μία: κεφαλαιοποιητικό σύστημα. Όσο έχουμε αναδιανεμητικό σύστημα, απλά θα βρίζουμε τους παλαιότερους που πρόλαβαν και τα έφαγαν.
True story: συνάδελφος του πατέρα μου είχε πάρει σύνταξη πριν από το 1980 και πέθανε περί το 2010. Πριν πεθάνει είχε παντρευτεί Βουλγάρα πολύ νεότερη που παίρνει ακόμη και σήμερα τη σύνταξή του από το Ελληνικό Δημόσιο.
κρατησε και στην ακρη του μυαλου σου οτι η επικουρικη ασφαλιση τεινει να γινει προαιρετική ...εκει θα δεις γελια ..ποσα εφαπαξ θα εξαφανιστουνΝαι, πιθανώς καλύτερο αυτό που προτείνεις.
Διαβάζοντας όμως λίγο περισσότερο σχετικά σε ένα άρθρο, λέει ότι υπάρχουν σκέψεις από τις ύαινες του τόπου (πολιτικοί) για επένδυση αυτών των κεφαλάιων για τόνωση της ανάπτυξης. Δηλαδή, όπως ακριβώς κατέστρεψαν τον αναδιανεμητικό σύστημα επί Ανδρέα και τα αίσχη που έγιναν, να κάνουν το ίδιο και το κεφαλαιποιητικό σύστημα. Δηλαδή, ο πραγματικός κίνδυνος των συντάξεων, είναι πρώτα από όλα, οι πολιτικοί που έχουμε.
Βάλε link αν θέλεις, με ενδιαφέρει να το δω.Ναι, πιθανώς καλύτερο αυτό που προτείνεις.
Διαβάζοντας όμως λίγο περισσότερο σχετικά σε ένα άρθρο, λέει ότι υπάρχουν σκέψεις από τις ύαινες του τόπου (πολιτικοί) για επένδυση αυτών των κεφαλάιων για τόνωση της ανάπτυξης. Δηλαδή, όπως ακριβώς κατέστρεψαν τον αναδιανεμητικό σύστημα επί Ανδρέα και τα αίσχη που έγιναν, να κάνουν το ίδιο και το κεφαλαιποιητικό σύστημα. Δηλαδή, ο πραγματικός κίνδυνος των συντάξεων, είναι πρώτα από όλα, οι πολιτικοί που έχουμε.
Δεν λέει ακριβώς τον τρόπο κινδύνου, απλά αναφέρει ότι υπάρχουν ασαφείς σκέψεις από την πλευρά των πολιτικών, ενώ το θέμα που θα έπρεπει να απασχολεί και μόνο, λέει, είναι η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση κινδύνουν για τα χρήματα αυτά.Βάλε link αν θέλεις, με ενδιαφέρει να το δω.
Τις προάλλες διάβασα το παρακάτω και μου έφτιαξε τη μέρα.
Ο Γιώργος Μπήτρος για την κατάρρευση του συνταξιοδοτικού | Liberal.gr
Πολύ ορθά τα γράφει, υπάρχει πάντα ο ''πολιτικός κίνδυνος''.Δεν λέει ακριβώς τον τρόπο κινδύνου, απλά αναφέρει ότι υπάρχουν ασαφείς σκέψεις από την πλευρά των πολιτικών, ενώ το θέμα που θα έπρεπει να απασχολεί και μόνο, λέει, είναι η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη εξασφάλιση κινδύνουν για τα χρήματα αυτά.
Το αναφέρει 2-3 παραγράφους από το τέλος, πριν το βιογραφικό του γράφοντος.
Διανεμητικό ή κεφαλαιοποιητικό σύστημα
Του Παναγιώτη Ζαμπέλη, αδειούχου αναλογιστή, εν αποστρατεία Το ερώτημα έχει απασχολήσει τα τελευταία χρόνια τον τομέα του κοινωνικού συστήματος των συντάξεων της χώρας μας. Δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο σε αντιστοίχους...www.nextdeal.gr
Αυτά πρέπει να κοπούν ΜΑΧΑΙΡΙ, όπως σε οποιαδήποτε κράτος που σέβεται τους πολίτες του.Ο μόνος τρόπος για να έρθει το συνταξιοδοτικά στα ίσια του, παρά τις διαρκείς σπατάλες των προηγούμενων δεκαετιών είναι, να βρουν τρόπους να πεθαίνουν οι άνθρωποι πιο σβέλτα.
Συνάμα θα προκύψει και περισσότερος χώρος στα νοσοκομεία, καθώς οι ηλικιωμένοι χρειάζονται συχνότερα νοσηλεία.
Οπότε θα έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες να νοσηλεύουν μετανάστες από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς αυτοί οι άνθρωποι καταφθάνουν συχνά με αρρώστιες και μικρόβια στη χώρα μας.