Νέα

Υπόθεση Σύνταξη

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Ιζνογκουντ

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2014
Κριτικές
6
Like
9.979
Πόντοι
2.586
1713790787549.png

βριστε ελευθερα ....

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Οι γυναίκες πλέον δεν είναι νεότερες και μάλιστα πολύ νεότερες από τους συζύγους τους.
Το φρόντισαν κι αυτό με το ... φεμινισμό !

Καλό θα ήταν να το κοιτάξουν, ποιος παίρνει τη σύνταξη των αποδημήσαντων και για πόσο καιρό.

Ας αρχίσουν τουλάχιστον να την παίρνουν μετά τα εξήντα-δύο τους.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Αυτό ακριβώς, βλέπω καραβάνια πιτσιρικάδων να υποαπασχολούνται ανασφάλιστοι και να δουλεύουν μαύρα ενώ είναι ''στην ανεργία'', είναι μακρινή η στιγμή της σύνταξης αλλά όταν φτάσει για πολλούς θα έχουμε δράματα απίστευτα για τα σημερινά δεδομένα.

Ισχύει. Ξέρω αρκετούς που υποθέτουν, ότι κάποια στιγμή τα ταμεία συνταξιοδότησης ούτως ή άλλως θα καταρρεύσουν.

petergsp

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Οκτ 2012
Κριτικές
191
Like
53.751
Πόντοι
41.813
Νωρίς τα 62 για σύνταξη.

Ο μέσος όρος ηλικίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γύρω στα 78. Αρκετοί ζουν και ακόμη παραπάνω.

Υποθέτω, θα βρουν τρόπους να ανεβάσουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, και να κατεβάσουν την προσδοκώμενη μέση ηλικία θανάτου.

Αλλά και πάλι δεν αρκεί, άμα παίρνουν μετά τη σύνταξη οι χήρες.
αυτο το εχουν ηδη ψηφισει στην Ελλαδα,απο το 2021 αν θυμαμαι καλα.
ο δικηγορος της παρεας εδω θα γνωριζει καλυτερα σιγουρα.
την συνδεση εννοω δηλαδη του οριου ηλικιας συνταξιοδοτησης,με το προσδοκιμο ζωης και σε μερικα χρονια θα εφαρμοστει.

Ιζνογκουντ

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Φεβ 2014
Κριτικές
6
Like
9.979
Πόντοι
2.586
Ισχύει. Ξέρω αρκετούς που υποθέτουν, ότι κάποια στιγμή τα ταμεία συνταξιοδότησης ούτως ή άλλως θα καταρρεύσουν.
Ηδη τα επικουρικά πανε για καταρευση καθως η επικουρικη ασφαλιση δεν θα ειναι πλεον υποχρεωτικη
και με δεδομένο οτι οι σημερινοι εργαζομενοι πληρωνουν τους παλιους
με δεδομένο την υπο απασχοληση , μαυρη εργασια , και τους χαμηλους μισθους ..
κλαψε με μανα κλαψε με

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Για πόσο καιρό παίρνουν οι γυναίκες της σύνταξη τους αποδημήσαντος άντρα τους, ξέρουμε;

Άμα παντρευτεί μια τριαντάρα έναν γέρο, πες εβδομηντάρη, και αυτός πεθάνει, θα πάρει εκείνη τη σύνταξη του αμέσως; Και για πόσο καιρό θα τη δικαιούται;

Δεν το ξέρω βασικά το θέμα στις λεπτομέρειες του, αλλά έχει κάποιο ακαδημαϊκό και πρακτικό ενδιαφέρον.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Θα ήθελα γενικώς να καταλάβω καλύτερα, σε ποιο βαθμό βγάζει νόημα για νεαρά καυλάκια, να βρουν έναν πατσαβούρη γέρο, για να κληρονομήσουν κάτι, αν τυχόν έχει περιουσιακά στοιχεία και δεν έχει παιδιά, και να έχουν να λαμβάνουν σύνταξη χωρίς να έχουν εργαστεί οι ίδιες.

diamantino

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2018
Κριτικές
1
Like
2.656
Πόντοι
456
Για πόσο καιρό παίρνουν οι γυναίκες της σύνταξη τους αποδημήσαντος άντρα τους, ξέρουμε;

Άμα παντρευτεί μια τριαντάρα έναν γέρο, πες εβδομηντάρη, και αυτός πεθάνει, θα πάρει εκείνη τη σύνταξη του αμέσως; Και για πόσο καιρό θα τη δικαιούται;

Δεν το ξέρω βασικά το θέμα στις λεπτομέρειες του, αλλά έχει κάποιο ακαδημαϊκό και πρακτικό ενδιαφέρον.
χα χα χα , δινω ιδεες..πχ εγώ ειμαι 58 , να βρω μια στα 80 ,να τη παντρευτω ,βεβαια νομιζω πρεπει να ζησει τουλαχιστον 5 χρονια ,να εχει καμμια συνταξη του Δημοσιου 2.500 ευρωπουλα ..και το 60% να παρω ,καμμια σχεση με τα 500 ευρα ..χα χα χα big bissnes

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
χα χα χα , δινω ιδεες..πχ εγώ ειμαι 58 , να βρω μια στα 80 ,να τη παντρευτω ,βεβαια νομιζω πρεπει να ζησει τουλαχιστον 5 χρονια ,να εχει καμμια συνταξη του Δημοσιου 2.500 ευρωπουλα ..και το 60% να παρω ,καμμια σχεση με τα 500 ευρα ..χα χα χα big bissnes

Κοίτα, για πολλά καμάρια του μπου, η ιδεάρα σου μπορεί να βγάζει άνετα οικονομικό νόημα.

:—)

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Εμένα, με το νήμα εδώ μου μπήκε η ιδέα, μήπως κάνουμε βλακείες που ασχολούμαστε αποκλειστικά με τος νεαρές, και θα ´πρεπε να κοιτάμε και τις ψιλοτελειωμένες γριές;

*lol*

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Δεν μου ακούγεται δηλαδή κακή ιδέα να κοιτάς να κάνεις περισσότερα παιδιά με νεαρές ή κοπέλες της ηλικίας σου, και να έχεις συνάμα και νόμιμα έσοδα από τη συζυγική σχέση σου με μια σαφώς μεγαλύτερη.

Από κει δε βγαίνει το ρητό, «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει»;

*lol*

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.339
Πόντοι
3.656
Καλό θα ήταν να το κοιτάξουν, ποιος παίρνει τη σύνταξη των αποδημήσαντων και για πόσο καιρό.

Ας αρχίσουν τουλάχιστον να την παίρνουν μετά τα εξήντα-δύο τους.

Έχει γίνει ήδη .
Αν είναι νέες, παίρνουν μόνο τρια χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου , ΕΦΟΣΟΝ ήταν άεργες πριν .
Μετά ... όχι ....

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.339
Πόντοι
3.656
Σε μια προταση η απαντηση για ολα τα ζητηματα του συνταξιοδοτικου.
Ο καθενας ξερει καλυτερα για τον εαυτο του τι θα κανει με τα λεφτα που θα εδινε σε εισφορες. Αποψη μου, η επενδυνση σε airbnb ειναι ασφαλεστερη απο τα ταμεια

Συζητούσαμε με φίλο ... για παλιό του διαμέρισμα από το οποίο είχε φύγει το 2004 ....
Μικρής αξίας, λόγω χαμηλής τιμής τμ .
Του έδιναν μεσίτες εύκολα το 2004, για να το ξεφορτωθεί , 160.000€ .

Τότε , η τράπεζα ελλάδος πουλούσε την χρυσή ελισάβετ νέας κοπής 78€ ....
Σήμερα, την ίδια .... 580€ ....

Κάνε τις αναγωγές σου ....

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Έχω μιά πρώην μου Ουκρανέζα στο εξωτερικό, από παλιότερη ευκαιριακή σχέση. Αυτή δουλεύει ως μπαρ-γούμαν, και είχαμε αράξει και μου έλεγε την εξής φάση:

Ένα γερόντι με μυτερή καράφλα που είχα δει στο μπαρ της, της είχε κάνει πρόταση γάμου. Και της έλεγε ότι έχει σπίτι που θα κληρονομήσει και μεγάλη σύνταξη που θα έχει να πάρει εκείνη. Κι επίσης της έλεγε, ότι ναι μεν είναι τριαντατόσα χρόνια μεγαλύτερος της, αλλά είναι αθλητικός, κάνει τόσο και τόσο τζόκινγκ, είναι σε καλή κατάσταση γενικά. Και για σεξ και για όλα.

Κι εκείνη απορούσε, τι μου τα λέει όλα αυτά ο μαλάκας ! Ως εκεί, ότι θα κληρονομήσω το σπίτι, και θα πάρω τη σύνταξη, άμα τον παντρευτώ, το πάει καλά. Τι κάθεται μετά και μου λέει, πόσο δυνατός και υγειής είναι! Είναι σαν μου λέει ξαφνικά, οοουυυ, μπορεί να πάρει πεντακόσια χρόνια μέχρι να πεθάνω. Τι να τον κάνω τότε;

Γελούσα. Καλά τα έλεγε η κοπέλα.

*lol*

lespec

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Κριτικές
3
Like
1.185
Πόντοι
361
Μια γυναίκα και να κάνει τη ζωή της ως τα 30-40 (που ως τότε έχει ακόμη πέραση) , να μην έχει βάλει ούτε ένα ένσημο και δεν θα τη δεις να σκάει έτοιμη να αρχίσει τη πρέζα από την παρακμή πώς κατέληξε έτσι σε τέτοια ηλικία όπως θα έκανε ένας άντρας. Και ο λόγος; Θα βρει κάποιον μαλάκα με θέση διευθυντή ή ματσωμένο με περιουσία και θα τον στεφανωθεί και λύθηκαν και τα γεράματα.
Πολύ σωστά. Η σύνταξη αν και γένους θηλυκού είναι κυρίως πρόβλημα των ανδρών.

skatastamoutratous

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουλ 2019
Like
1.736
Πόντοι
216
Μια γυναίκα και να κάνει τη ζωή της ως τα 30-40 (που ως τότε έχει ακόμη πέραση) , να μην έχει βάλει ούτε ένα ένσημο και δεν θα τη δεις να σκάει έτοιμη να αρχίσει τη πρέζα από την παρακμή πώς κατέληξε έτσι σε τέτοια ηλικία όπως θα έκανε ένας άντρας. Και ο λόγος; Θα βρει κάποιον μαλάκα με θέση διευθυντή ή ματσωμένο με περιουσία και θα τον στεφανωθεί και λύθηκαν και τα γεράματα.
Καλά μην νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί μαλάκες και μάλιστα ματσωμένοι ή διευθυντές διαθέσιμοι... Και όσοι υπάρχουν προτιμούν να το παίξουν sugar-daddy και να τους τα τρώει μια πιτσιρίκα αλλά χωρίς στεφανώματα και δεσμεύσεις... Μετά τα 40 η γυναίκα ουσιαστικά είναι στα αζήτητα από άποψη γάμου...

lespec

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Απρ 2006
Κριτικές
3
Like
1.185
Πόντοι
361
Καλά μην νομίζεις ότι υπάρχουν πολλοί μαλάκες και μάλιστα ματσωμένοι ή διευθυντές διαθέσιμοι... Και όσοι υπάρχουν προτιμούν να το παίξουν sugar-daddy και να τους τα τρώει μια πιτσιρίκα αλλά χωρίς στεφανώματα και δεσμεύσεις... Μετά τα 40 η γυναίκα ουσιαστικά είναι στα αζήτητα από άποψη γάμου...
Ο Πλεύρης ακόμα να παντρευτεί τη Σιακαβάρα; :2funny:

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.849
Πόντοι
3.556
Έχει γίνει ήδη .
Αν είναι νέες, παίρνουν μόνο τρια χρόνια μετά το θάνατο του συζύγου , ΕΦΟΣΟΝ ήταν άεργες πριν .
Μετά ... όχι ....

Α, άμα μιλάμε για τρία χρόνια όλο-όλο δεν αξίζει τον κόπο.

Φαντάστηκα, ότι θα ήταν για περισσότερο καιρό.

Τέσπα. Ας τα περικόψουν κι αυτά τα τρία χρόνια σε δύο ή ένα. *λολ*

Δεν έχουμε λεφτά για πέταμα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom