madrach
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Σεπ 2015
- Κριτικές
- 10
- Like
- 1.603
- Πόντοι
- 506
...1492 €..
...1605 €..
απο που αυτα τα ποσα ποιο ταμειο; μη τα κρυβεται πεστετα!
...1492 €..
...1605 €..
.. Π.Ν.απο που αυτα τα ποσα ποιο ταμειο; μη τα κρυβεται πεστετα!
Κ γω Γερμανία μένω-δουλευω κ ελπίζω να το κάνω όσο περισσότερο μπορώ.Στο ελλαντα τα πανηγύρια, καθώς κ τα μουνάκια με τα κορδόνια στον πάτο τώρα στις θάλασσες,μ φαίνονται σαν τις μύγες στα αλογοσκατα.Δεν μ απασχολούν καν.
Πόρνες επίσης έχω βαρεθεί, νιώθω σαν να παίζω φλιπερακια, βάζεις χρήμα χαίρεσαι, δεν καταθέτεις πάρε τ αρχιδια μ.
Με τις μαλακίες που κάνει η Γερμανία να κουβαλάει όλα τα τριτοκοσμικά παράσιτα που δεν πρόκειται να συνεισφέρουν ποτέ στα ταμεία, θα πάμε κατά διαόλου..
Οι Γάλλοι νόμιζαν ότι με την μαζική είσοδο Αφροασιατων στην χωρα τους θα γέμιζαν τα ασφαλιστικά ταμεια και δεν θα έπαιρναν σύνταξη αργότερα ...φευ!
Προφανώς ΔΕΝ εισφέρουν αυτές οι κατηγορίες και για αυτό ΕΠΡΕΠΕ να αυξηθεί το όριο ηλικίας με δεδομένο και το υψηλό προσδόκιμο ζωής.
Οι λαθρολαγνοι ας συνεχίζουν να τους στηρίζουν ...εις βάρος όλων όπως αποδείχθηκε.
Δεν το έχω ψάξει, αλλά οδοντίατρος εδώ στη γειτονιά μου που πήρε στα 67 με 40 χρόνια, παίρνει 850 ευρώ περίπου (πλήρωνε το κατώτερο όπως μου είπε), και δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την ειλικρίνειά του.Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Ξέρουμε και για τι ποσά μιλάμε πάνω κάτω;
Προσωπικά έχω στις πλάτες μου μισό αιώνα, πάνω από τα μισά μου χρόνια δουλεύω, τα 62 (όπως είναι τώρα) είναι κάτι εφικτό για μένα.Πωπωωω και 67 και ψιχουλα. Γαμώ το μουνί.
Αυτό ακριβώς, βλέπω καραβάνια πιτσιρικάδων να υποαπασχολούνται ανασφάλιστοι και να δουλεύουν μαύρα ενώ είναι ''στην ανεργία'', είναι μακρινή η στιγμή της σύνταξης αλλά όταν φτάσει για πολλούς θα έχουμε δράματα απίστευτα για τα σημερινά δεδομένα.Μέσα στο μυαλό μου είσαι. Αν δεν κάνεις κουμάντο θα πουλάς χαρτομάντηλα στην Ομόνοια κυνηγώντας τα τότε μέλη του bou.
Νομίζω εξαγοράζονται έως 7 χρόνια, δεν ξέρω αν ξεπερνάς τα 40 αν ''ωφελείται'' η σύνταξη στο ποσό της, νομίζω ότι δεν έχει ιδιαίτερη επιρροή το πόσα παραπάνω αλλά το πόσα πλήρωνες.Aν δουλέψεις μόνον 30 χρόνια πχ, αλλά έχεις πλερώσει το βαρύ πακέτο όλα τα χρόνια ελπίζω να παίρνεις παραπάνω από την κανονική των 40 ετών....
Στην ουσία τα φοιτητικά χρόνια και ο στρατός πιάνουν μια 5ετια εξαγοράσιμα;
Δεν είμαι ειδικός στα συνταξιοδοτικά, αλλά ΣΗΜΕΡΑ (αύριο δεν ξέρουμε τι θα γίνει) ισχύουν χοντρικά τα εξής:
1.Όρια ηλικίας:
-Στα 62 με 40 έτη εργασίας (στα 40 συνυπολογίζονται και κάποια ''πλασματικά'' που εξαγοράζονται- λ.χ. στρατός, πανεπιστήμιο)
-Διαφορετικά, στα 67 με ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 20 χρόνια εργασίας.
Άρα, αν λ.χ. συμπληρώνεις στα 65 τα 40 χρόνια (αφού είναι πάνω από τα 62), μπορείς να πάρεις σύνταξη στα 65.
Επομένως, το πόσα χρόνια δουλεύεις (ακόμη και 38) δεν έχουν σημασία αν δε συμπληρωθούν τα 40 έτη εργασίας και τα 62 έτη στην ηλικία.
2.Ποσό σύνταξης:
-Εθνική σύνταξη (ένα φιξ ποσό που καθορίζεται από το κράτος) ΣΥΝ
-Αναλογική σύνταξη: προσαυξάνει την εθνική και εξαρτάται από τα χρόνια και το ύψος των εισφορών.
Τα παραπάνω δεν αφορούν σε ειδικές περιπτώσεις (λ.χ. ναυτικούς) που έχουν άλλο καθεστώς.
Οι γυναίκες πλέον δεν είναι νεότερες και μάλιστα πολύ νεότερες από τους συζύγους τους.Αλλά και πάλι δεν αρκεί, άμα παίρνουν μετά τη σύνταξη οι χήρες.
ειναι εξαγοράσιμα αλλα με τις αποδοχές του τελευταιου χρόνου ...Aν δουλέψεις μόνον 30 χρόνια πχ, αλλά έχεις πλερώσει το βαρύ πακέτο όλα τα χρόνια ελπίζω να παίρνεις παραπάνω από την κανονική των 40 ετών....
Στην ουσία τα φοιτητικά χρόνια και ο στρατός πιάνουν μια 5ετια εξαγοράσιμα;