Παιδιά καλησπέρα
Για να μην ανοίξω νέο θέμα είπα να συνεχίσω εδώ. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής πρόβλημα που έχω.
Όταν το πέος είναι σε χαλαρή μορφή μπορώ μια χαρά να τραβήξω πίσω το πετσάκι και να το επαναφέρω. Όταν είναι σε στύση, το πέος κεφάλι είναι καλυμμένο από το πετσάκι, αλλά μπορώ χειροκίνητα να το τραβήξω πίσω και να το αποκαλύψω. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μια ενόχληση (σε στύση) καθότι όταν αποκαλύψω (χειροκίνητα πάντα, μόνο έτσι) το κεφαλάκι του πέους υπάρχει ένας στενός δακτύλιος (το πετσάκι) που τεντώνεται γύρω από το κορμό του πέους. Δηλαδή, το πετσάκι που έχει τραβηχτεί πίσω και έχει αγκαλιάσει ας πούμε το κορμό του πέους είναι σαν να έπρεπε να είναι λίγο πιο φαρδύ. Αυτό μου δημιουργεί μια ενόχληση και φυσικά άγχος κατά την ερωτική πράξη. Τώρα είμαι κοντά 30 χρονών. Στο σεξ δεν υπήρχε ιδιαίτερο πρόβλημα αλλά πάντα υπήρχε αυτή η ενόχληση άλλοτε σε μικρότερο άλλοτε σε μεγαλύτερο βαθμό και τελευταία έτυχε και με πόνεσε πιο πολύ.
Πριν 2 χρόνια, εκανα μια επέμβαση με laser στο χαλινό νομίζοντας ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Ούτε ο χειρουργός τότε μπόρεσε να δει αν υπήρχε φίμωση γιατί σε χαλαρή κατάσταση μια χαρά τράβαγε πίσω το πετσάκι. Μετά μου είπε ότι τελικά ο χαλινός ήταν το ένα μέρος του προβλήματος διότι φαίνεται πως έχεις μια ελαφρά μορφή φίμωσης (στενό πετσάκι (ακροποσθία)) η οποία είναι ορατή μόνο σε στύση. Αυτός μου πρότεινε περιτομή (ήταν γενικός χειρουργός όχι ουρολόγος)
Λοιπόν, το θέμα μου είναι ότι επειδή έχω μια υπεραυισθησία στο κεφαλάκι (βάλανος) φοβάμαι ότι η περιτομή θα μου δημιουργήσει άλλα προβλήματα καθώς αυτό θα είναι ξεσκέπαστο. Υπάρχει άλλη εναλλακτική θεραπεία ? Δεδομένου ότι μάλλον έχω μια ελαφρά μορφή φίμωσης, μήπως αυτές οι κρέμες με στεροειδή (βηταμεθαζονη 0.05%) κλπ λύσουν το πρόβλημά μου ? Διαβάζω ότι έχουν καλά ποσοστά επιτυχίας. Μήπως πάλι υπάρχει πιο απλή (και αισθητικά καλή) επέμβαση εκτός της περιτομής? Στην ηλικία μου δε, δεν είμαι για πολλά νυστέρια και λόγω της σχετικής ευαισθησίας φοβάμαι την περιτομή.
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι επι του θέματος ας καταθέσει την άποψή του.
Ευχαριστώ