Νέα

Υπερσιβηρικός Σιδηρόδρομος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Iblis
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 84
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
με εξοδα της εταιριας που δουλευα ειχα παει , εχω "περασει" για να ειμαι πιο ακριβης. . .

Για πες Ιβλι πως ήταν η εμπειρία; Και γω θέλω να το κάνω και ψάχνω παρέα για αυτό σύντροφε Μπαικερ είσαι; :grin:

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Για πες Ιβλι πως ήταν η εμπειρία; Και γω θέλω να το κάνω και ψάχνω παρέα για αυτό σύντροφε Μπαικερ είσαι; :grin:
δεν προλαβα να δω τιποτα,
με το αεροπλανο περασμε ,
και αν δεν μου το ελεγε ενας συναδελφος,
περριτο να πω οτι δε θα το ηξερα, χαχαχα!!!

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
Γαμώ την όσια Πουτάνα !!!!!!!!!!!!!!!!
Θα συγκεντρωθούμε στο θέμα  ή όχι ....?
Τι σου φταίω ρε παπάρα να διαβάζω τα ασχετά σου...
Για το συγκεκρινένο έχεις άποψη τεκμηριώμενη να εκφράσεις?  Γιατί βαρέθηκα τις αερολογίες...Και δεν είμαι ο μόνος...!

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Θα συγκεντρωθούμε στο θέμα  ή όχι ....?
Για το συγκεκρινένο έχεις άποψη τεκμηριώμενη να εκφράσεις?  Γιατί βαρέθηκα τις αερολογίες...Και δεν είμαι ο μόνος...!
διευκρινισε που απευθυνεσε διχως αθυροστομιες. . .

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
καλη η ιστορια του υπερσιβηρικου παιδες αλλα εγω θελω να την ζησω και οχι να μαθω ποτε κατασκευαστηκε..
επειδη και εγω ψαχνω παρεα για ενα τετοιο ταξιδι καθως ο υπουργος δεν ερχεται μαζι μου , ας μου στειλει καποιος/α πμ να δουμε πως θα το κανονισουμε καποια στιγμη γιατι με ενδιαφερει η εμπειρια..bike ξερεις απο βεσπα?..εγω οχι..
υπουργε σε παρακαλω μην το σκισεις και αυτο το θρεντ..χαχαχαχαχα σε πηρανε χαμπαρι και δε σε χαλασε!!
παντως ρησπεκτ στην περιγραφη της φουστας, δεν σου κρυβω μου δωσες δουλεια!!! :rockon:

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Αυτό τώρα τι είναι ...?
εντεταλμένο?
οχι , απλα επειδη σε συμπαθω ιδιαιτερα θα ηθελα να προσεχουμε λιγο τις εκφρασεις μας, διοτι και δικιο να εχεις μιλωντας ασχημα δινεις κακη εντυπωση...τιποτα προσωπικο, δες το πμ σου.

Υπουργός

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Σεπ 2006
Κριτικές
41
Like
2.029
Πόντοι
8.235
Θα συγκεντρωθούμε στο θέμα  ή όχι ....?
Για το συγκεκρινένο έχεις άποψη τεκμηριώμενη να εκφράσεις?  Γιατί βαρέθηκα τις αερολογίες...Και δεν είμαι ο μόνος...!

χαχαχαχαχαχα

Λοιπον DIKY μας φανταζομαι στο Βλαδιβοστοκ μετα απο ενα ξεφρενο βραδυ μετα ποσεως σεβαστης ποσοτητας vodka και ενδελεχους πεολειχιας απο διμετρες ξανθες καλλονες σε τουαλετες γνωστου club να πινουμε τον espresso μας,να τρωμε το croissant μας και να διαβαζουμε "ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ" και να απολαμβανουμε τη θεα στον Ειρηνικο / διπλα μας θα καθονται μουναρες Βλαδιβοστοκιανες γκομενες που θα μας κοιτανε και θα θελουν τριψιμο σαν γατες ....

Λοιπον καλο βραδυ και αυτο το σκηνικο DIKY θα το ζησουμε / στο υποσχομαι ..... 

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Ενα (απιαστο?) ονειρο........
Όχι και τόσο άπιαστο όνειρο σύντροφε. Οι τιμές είναι αρκετά χαμηλές. Όλα βέβαια εξαρτώνται από το δρομολόγιο και τη θέση που θα επιλέξεις. Για παράδειγμα το ταξίδι με την "λουξ" (για τα ρώσσικα δεδομένα) αμαξοστοιχία "РОССИЯ" στη διαδρομή Μόσχα - Βλαδιβοστόκ (η μακρύτερη στον κόσμο)στοιχίζει 637 € η Α θέση, 304 € η Β και μόλις 107 € η Γ θέση.
Στο νετ μπορούν να βρεθούν άφθονες πληροφορίες , εκδρομικά πακέτα κλπ και ο καθένας μπορεί να διαμορφώσει άνετα το ταξίδι ανάλογα με τις δυνατότητες του.    

Επισκέπτης
Επί του παρόντος , συντροφάκια , παίζει συσπείρωση του ελατηρίου , πριν την εκτόνωση !
Θα το φτιάξουμε το θεματάκι Pirforos !
Αρκεί να βρεις μοτό ... και σιδερένιο κώλο !

Provios

Μέλος
Εγγρ.
19 Φεβ 2008
Κριτικές
1
Like
3
Πόντοι
1
οχι , απλα επειδη σε συμπαθω ιδιαιτερα θα ηθελα να προσεχουμε λιγο τις εκφρασεις μας, διοτι και δικιο να εχεις μιλωντας ασχημα δινεις κακη εντυπωση...τιποτα προσωπικο, δες το πμ σου.
Εώς τα 35 μου χρόνια πίστευα ενεργά στην καθώς πρέπει έκφραση...." Τώρα κοντά στα σαράντα μου θεώρησα ότι τα παχία λόγια έχουν παραγίνει...Και ότι οι ¨"δοσμένες άσχημές εντυπώσεις ...." Θα πρέπει εφ' εξής να με απασχολούν ολοένα και λιγότερο...
ΥΓ Και παρ΄ελπίδα εγώ απλά ήθελα να ενημερωθώ απλά για τον Υπερσιβηρικό ....Ειλικρινά !

Επισκέπτης
Επί του παρόντος , συντροφάκια , παίζει συσπείρωση του ελατηρίου , πριν την εκτόνωση !
Θα το φτιάξουμε το θεματάκι Pirforos !
Αρκεί να βρεις μοτό ... και σιδερένιο κώλο !

Δυστυχώς δε τα πάω καλά με τα μοτό Μπαικ είμαι των 4 τροχών και πάνω..  :rolleyes:

vonmakoulis

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2006
Like
6
Πόντοι
16
Λοιπον DIKY μας φανταζομαι στο Βλαδιβοστοκ μετα απο ενα ξεφρενο βραδυ μετα ποσεως σεβαστης ποσοτητας vodka και ενδελεχους πεολειχιας απο διμετρες ξανθες καλλονες σε τουαλετες γνωστου club να πινουμε τον espresso μας,να τρωμε το croissant μας ........
Αυτό και αν είναι άπιαστο όνειρο.Ακου καλό εσπρέσσο και κρουασσάν στο Βλαδιβοστόκ. :2funny:
Πέρα από τα αστεία ρίχτε μια ματια εδώ για δρομολόγια και τιμές ειδικά εδώ .
Προσωπικά ΘΑ το κάνω το ταξίδι (μάλλον του χρόνου) μέχρι Τασκένδη, όμως.
Ιάσωνα κανόνισε να βρεθούμε να το συζητήσουμε αν σε ενδιαφέρει.

omorfopedo

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2007
Like
6
Πόντοι
1
αν θελουν να χεστουν στο ταληρο οι Ρωσσοι θα πρεπει να οργανωνουν σεξοτουρισμο με τον Υπερσιβηρικο
Δηλαδη με πολυτελεις συρμους με ανετες καμπινες ΤΩΝ 2 ατομων και να διατιθενται πουτανακια για τον καθε ταξιδευτη... Ο καθε ενδιαφερομενος να κλεινει μια καμπινα για ολη τη διαρκεια του ταξιδιου των 7 ημερων και να υπαρχουν διαθεσιμα Ρωσίδια ετοιμα να περασουν μια νυχτα με τον πελατη... Και ετσι καθε βραδυ ο ταξιδιωτης να μπορει να αλλαζει "παρεα" (αναλογα με το βαλαντιο του)
Επισης οι "κοπελες" θα μπορουν να "αλλαζουν βαρδιες" κατα τη διαρκεα της διαδρομης (δλδ στις ενδιαμεσες στασεις π.χ. στο Ορσκ να κατεβαινουν μερικες και να ανεβαινουν νεες οι οποιες θα κατεβαινουν στο Ιρκουτσκ για να ανεβουν αλλες κοκ)
Παραληλα θα ειναι και πρωτης ταξης τουριστικο ταξιδι για να διαφημιστουν τα αξιοθεατα της Σιβηριας

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
Για τους περισσότερους πολίτες της Δύσης η Ρωσία συνδέεται με τις ευρωπαϊκές πόλεις Μόσχα και Πετρούπολη, οι οποίες και αποτελούσαν την καρδιά της Αυτοκρατορικής Ρωσίας του παρελθόντος. Αυτές οι πόλεις συγκεντρώνουν και τους περισσότερους επισκέπτες. Υπάρχει όμως και η άλλη Ρωσία - η τεράστια χώρα που εκτείνεται σε 11 χρονικές ζώνες , σε δυο ηπείρους, πλησιάζοντας την Βόρειο Αμερική σε απόσταση λιγότερη από 50 μίλια, με μια πληθώρα εναλλαγών ζωνών βλάστησης, που κλείνει μέσα της την πιο μεγάλη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο, ποτάμια και δάση που βρίθουν από ψάρια και άγρα ζώα, ηφαίστεια και τεράστια βουνά. Η χώρα αυτή εδώ και λίγα μόλις χρόνια άνοιξε πάλι τους θησαυρούς της στον έξω κόσμο και σας καλεί να την γνωρίσετε.

Γενικά
Για όσους βρίσκουν ευχαρίστηση στο ίδιο το ταξίδι και πιστεύουν ότι το να ταξιδεύεις είναι το ίδιο ή και πιο ενδιαφέρον από το να φτάνεις στον προορισμό σου ο Υπερσιβηρικός είναι μια σχεδόν μυθική εμπειρία. Είναι η μακρύτερη συνεχής σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο - περί τα 10.000 χλμ που διατρέχουν το ένα τρίτο της υφηλίου. Μια εβδομάδα συνεχούς ταξιδιού που φέρνει τον επιβάτη από την μια άκρη της Ρωσίας στην άλλη. Μπορεί κανείς κατά την διάρκεια του ταξιδιού να δει πίσω από το παράθυρο του κουπέ του να περνούν όλες οι δυνατές φυσικές εναλλαγές και να αποκτήσει νέους φίλους. Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προτιμούν να συνδυάζουν το ταξίδι με το τρένο με ενδιάμεσες στάσεις για γνωριμία με τις περιοχές από τις οποίες διέρχεται.

Οι διαδρομές
Ο Υπερσιβηρικός ξεκινά από την Μόσχα και φτάνει ως το Βλαδιβοστόκ περνώντας ενδιάμεσα από το Γιαροσλάβλ- λιμάνι στον Βόλγα, το Εκατερνμπούργκ στα Ουράλια, το Ιρκούτσκ κοντά στην νότια άκρη της λίμνης Βαϊκάλη και το Χαμπάροφσκ. Από δω μπορεί κανείς να μεταβεί με φέρρυ-μποτ στο λιμάνι Νιιγκάτα, στην δυτική ακτή της Ιαπωνίας. Επίσης μπορεί κανείς να ταξιδέψει με τον Υπερμαντζουριακό σιδηρόδρομο. Αυτός συμβαδίζει με τον Υπερσιβηρικό μέχρι την Ταρσκάγια (μερικές εκατοντάδες χλμ ανατολικά της Βαϊκάλης), συνεχίζει όμως νοτιοανατολικά προς την Κίνα και φτάνει ως το Πεκίνο.Και τέλος μπορεί να συνεχίσει με τον Υπερμογγολιακό σιδηρόδρομο, ο οποίος συμβαδίζει με τον Υπερσιβηρικό μέχρι το Ουλάν-Ουντέ, στην ανατολική ακτή της Βαϊκάλης και από εκεί κατευθύνεται νότια προς το Ουλάν Μπατόρ και στην συνέχεια προς το Πεκίνο.Η πιο πρόσφατη προέκταση του Υπερσιβηρικού είναι η γραμμή Βαϊκάλ–Αμούρ,η οποία ξεκινά από τον Υπερσιβηρικό μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα δυτικά της Βαϊκάλης, περνά από το βορειότερο άκρο της και καταλήγει στον Ειρηνικό ωκεανό βορειοανατολικά του Χαμπάροβσκ, στην Ιμπεράτορσκαγια Γκάβαν. Στα δυτικά μπορεί κανείς να συνεχίσει από την Μόσχα προς το Βερολίνο (και από εκεί στο Παρίσι), προς την Αγία Πετρούπολη (και από εκεί στο Ελσίνκι)

Οι πόλεις
Γιαροσλάβλ - λιμάνι στον Βόλγα. Από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας, ιδρύθηκε από τον Γιαροσλάβ τον Σοφό το 1010 και εξελίχθηκε σε σημαντικό λιμάνι, διαμετακομιστικό κέντρο, κέντρο της υφαντουργίας και κατά τον 17ο αι υπήρξε η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας μετά την Μόσχα. Η πλούσια εμπορική κοινωνία του βοήθησε σημαντικά στην ανάπτυξη των τεχνών και φρόντισε να χτίσει εκατοντάδες εκκλησίες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν παραμείνει ανέπαφες ως τις μέρες μας.
Εκατερίνμπουργκ - στα Ουράλια. Ιδρύθηκε το 1721 από την Μεγάλη Αικατερίνη για να παίξει τον ρόλο φρουρίου και μεταλλουργικού εργοστασίου. Η θέση της επελέγη λόγω της εγγύτητάς της στα μεγάλα ορυχεία των Ουραλίων και της Σιβηρίας. Η πόλη είναι γνωστή γιατί εδώ δολοφονήθηκε ο τσάρος Νικόλαος και η οικογένειά του στις 17/7/1918.
Κρασνογιάρσκ - λιμάνι στον ποταμό Γιενισέι. Ιδρύθηκε το 1628 και γνώρισε μια ταχεία ανάπτυξη όταν στην περιοχή ανακαλύφθηκε χρυσός.
Ιρκούτσκ - πάνω στον εμπορικό δρόμο Κίνας - Δυτικής Ρωσίας. Ιδρύθηκε το 1660 και έγινε σύντομα ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο. Την πόλη στολίζουν μια σειρά πολύ όμορφα και ενδιαφέροντα από αρχιτεκτονικής απόψεως κτίρια, σημαντικότερο όμως τουριστικό θέλγητρό της είναι η εγγύτητά της στην λίμνη Βαϊκάλη.
Ουλάν Ουντέ - βουδιστικό κέντρο. Όπως και οι περισσότερες πόλεις της Σιβηρίας ιδρύθηκε τον 17ο αι. Αποτελεί όμως το Βουδιστικό κέντρο της σύγχρονης Ρωσίας και αυτό την κάνει να ξεχωρίζει από τις άλλες πόλεις του Υπερσιβηρικού.
Αξιοθέατο: το βουδιστικό μοναστήρι Ιβολγκίνσκ Ντατσάν.
Χαμπάροβσκ - στον ποταμό Αμούρ. Ιδρύθηκε το 1651 σαν στρατιωτική προφυλακή. Κατά τον 19ο αι. έγινε σημαντικός εμπορικός σταθμός και σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες και πολλά υποσχόμενες πόλεις της Σιβηρίας. Εκτός των άλλων είναι μια όμορφη και ευχάριστη πόλη με μεγάλες δεντρόφυτες λεωφόρους, παραλία και σημαντικό εθνογραφικό και ιστορικό μουσείο.
Βλαδιβοστόκ - λιμάνι στον Ειρηνικό. Ιδρύθηκε το 1860 σαν στρατιωτική προφυλακή γρήγορα όμως μετατράπηκε σε σημαντικό διαμετακομιστικό κέντρο χάρη στο υπέροχο φυσικό λιμάνι της. Είναι μια ελκυστική πόλη με σημαντικά αξιοθέατα.

...και λίγη ιστορία
Η επιθυμία της Ρωσίας για έξοδο στον Ειρηνικό ωκεανό έγινε πραγματικότητα με την ίδρυση του Βλαδιβοστόκ το 1860. Μέχρι το 1880 η πόλη εξελίχθηκε σε σημαντικό λιμάνι και η έλλειψη διαρκούς και σωστής επικοινωνίας με το δυτικό τμήμα της χώρας έγινε δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα. Το 1891 ο τσάρος Αλέξανδρος ΙΙΙ ετοίμασε τα πρώτα σχέδια για τον Υπερσιβηρικό και την κατασκευή του. Μετά τον θάνατό του το έργο συνεχίστηκε από τον γιο του Νικόλαο και ολοκληρώθηκε το 1905 υπό την πίεση των ιστορικών εξελίξεων (Ρωσο - Ιαπωνικός πόλεμος). Στην σημερινή του έκταση το έργο ήταν έτοιμο το 1916.

ΑΠΟ ΤΟ

OP
OP
I

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16