hahaha δεν ειμαι τιποτα ουτε αριστερος ουτε δεξιος αυταρκης ειμαι σε οτι εχω και αν ειμαι η οχι καταξιωμενος δεν με νοιαζει γιατι δεν θελω να εχω μια τετοια ζωη οπως πολλοι αλλοι εχω βαρεθει καθε χρονο να γινονται εκλογες και αντι να βρεθουν λυσεις παντα οδηγουμαστε σε αδιεξοδα τελικα δεν ψηφιζουμε τους 300 για να μας δωσει μια λυση ο καθενας αλλα απο οτι φαινεται να μας δωσει ενα προβλημα ο καθενας!
ααα!!! ειπα και γω!!!!! αδερφε ασε της θεωριες ΔΕΝ ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΩΡΙΕς !!!!!
ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΙΑς ΚΑΙ ΕΙΠΕς ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ!!!!!! ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ!!!!!!!από τα
σταφύλια που μάζευαν από τα αμπέλια,
πέραν από την παρασκευή του κρασιού
του ξυδιού και του τσίπουρου ,
παρασκεύαζαν και πετιμέζι που το
χρησιμοποιούσαν σαν υποκατάστατο του
μελιού.
Το πετιμέζι το παρασκεύαζαν ως εξής:
Παίρνανε σταφύλια φρέσκα και τα
στύβανε. Βάζανε τον χυμό τους σε ένα
τσουκάλι και μέσα ρίχνανε 1 φλιτζάνι
στάχτη ή ασπρόχωμα (Από τον λόφο
τουΠροφήτη Ηλία ΦΙΛΟΠΑΠΟΥ ΚΑΛΗΤΕΡΑ) που είχανε δέσει μέσα
σε ένα καθαρό πανί. Βράζανε το μούστο με
τη στάχτη 20-30 λεπτά αφαιρώντας τον αφρό
πού σχηματιζόταν και μετά τον
κατέβαζαν από την φωτιά και τον άφηναν
12 ώρες να κατασταλάξει. Σουρώνανε τον
μούστο από διπλό τουλουπάνι,
φροντίζοντας να μην μετακινήσουν το
κατακάθι του, τον βάζανε ξανά στη φωτιά
και τον αφήνανε να βράσει ώσπου να
πάρει χρώμα και να γίνει ένα πηχτό
σιρόπι. Αυτό ήταν το πετιμέζι το οποίο
χρησιμοποιούσαν για τηγανίτες,
μουστοκούλουρα και χαλβά τον λεγόμενο
‘πασπαλά’.
Η ΑΠΟΛΗΤΗ ΚΑΥΛΑ !!! ΜΙΛΑΜΕ!!! ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΜΕΤΑ ΟΚΤΑΩΡΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΑ !!!!