τα Λινουξ δεν ειναι ευχρηστα!
ασε που μπορει να μην σου διαβαζει καρτα ηχου ή τα ηχεια να παιζουν και το γουφερ οχι, εντολη και παει λεγοντας!
Για εναν απλο user που σερφαρει κατεβαζει να δει ταινιες τραγουδια και κανα προγραμα (δουλειας) τα Windows ειναι ταμαμ! κακα τα ψεματα! ειναι πιο ευχρηστα!!
το λίνουξ, καταρχήν είναι ένα.
δεύτερον, το λίνουξ περιλαμβάνει μία μεγάλη πληθώρα από διανομές(distributions) οι οποίες απευθύνονται σε χρήστες με διαφορετικές ικανότητες και γνώσεις όσον αναφορά το χειρισμό του η/υ. το γεγονός ότι το 99% των χρηστών δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει διανομές όπως debian,slack,arch,gentoo,κ.τ.λ. δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διανομές οι οποίες είναι από αρκετά user-friendly έως εξεφτελιστικά user-friendly.
Επειδή, λοιπόν, υπάρχουν τόσες πολλές διανομές για όλα τα γούστα υπάρχουν αρκετές σελίδες οι οποίες σε βοηθάνε, ανάλογα με τις γνώσεις που έχεις πανω στους υπολογιστές, να επιλέξεις ποια είναι αυτή που ταιριάζει περισσότερο στον καθένα. ένα από αυτά τα σάιτ είναι και αυτό ->
το κακό με το 99% των χρηστών είναι ότι ξέρει να χειρίζεται μέχρι και την τελευταία παπαριά του facebook, ξέρει τι είναι το instagram, αλλά δεν ξέρει ποια κουμπάκια να ενεργοποιήσει από το πανελ του ήχου για να παίζουν τα ηχεία του.
όπως οι ταινίες δεν κατεβαίνουν μόνες τους, ή όπως το photoshop δεν μορφοποιεί τις εικόνες μόνο του, έτσι και κάποιες ρυθμίσεις στο σύστημα δεν γίνονται πάντα μόνες τους.
εγώ έχω να προτείνω μια debian based διανομή, πολύ καλύτερη από το ubuntu, το
. όσοι δεν θέλετε dpkg και θέλετε κάτι σε yum ή κάτι άλλο υπάρχουν εξίσου καλές διανομές και σε διαφορετικά branches.
και όποιος έχει πρόβλημα επιλογής διανομής, ή θέλει να ρωτήσει κάτι για το λίνουξ(όπως την επιλογή DE,DM, διαφορές gtk+ και qt κ.ο.κ.), υπάρχει αντίστοιχο θρεντ για λίνουξ
εντιτ: σκοπός δεν είναι να επιπλήξω κανέναν, ή να υπερασπιστώ το λίνουξ. θέλω να δείξω ότι δίνουμε έμφαση στο να μάθουμε να παίζουμε στα δάχτυλα άλλα πράγματα που είναι πολύ πιο δύσκολα και κολλάμε/παραπονιόμαστε σε άλλα πολύ πιο εύκολα.