Balkan cowboy
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 13 Οκτ 2023
- Like
- 8.792
- Πόντοι
- 2.306
Eξαρτάται που μένεις, όχι που θες να πας.
Από NRW για να πας Πράγα, θες στην καλύτερη περίπτωση 9ώρες,χωρίς καθυστερήσεις και αν κάτσουν όλες οι ανταποκρίσεις.
Πας πχ.Κολωνία-Δρέσδη με το ΙCE σε έξι ώρες,περιμένεις και θες άλλες 2μιση για να φτάσεις Πράγα.
Με αυτοκίνητο είναι 692 χιλιόμετρα.
Το έχω κάνει με αυτοκίνητο,αεροπλάνο, ακόμη και Flixbus απλά για την εμπειρία.
Στο χάρτη όλα κοντά φαίνονται.
Ξέρεις π.χ.ότι εδώ και τρία χρόνια άμα μπεις από το Schwandorf ή από το Hof ,
κατεβαίνεις από το τρένο και συνεχίζεις με λεωφορείο μέχρι το Pilsen;
Και μετά ξανά με τρένο;
Αν μένεις πολύ δυτικά, δεν υπάρχει μπλοκ με τρένο.
Ίσως με κανά καλό αμάξι για όσους το ψήνουν να οδηγάνε.
Aλλιώς αεροπλάνο.
Πόζναν είναι 9 ώρες με το τρένο,Στεττίν το ίδιο.Καμιά φορά βέβαια χάνεις τη σύνδεση στο Βερολίνο άμα καθυστερήσει και μετά πρέπει να περιμένεις,αυτό είναι μαλακία.Γενικά καλύτερα τα λεωφορεία μάλλον από Βερολίνο,έχω χρησιμοποιήσει και bla bla car,καλή φάση.Πληρώνεις τα ίδια με τρένο και κάνεις τη διαδρομή με αμάξι που οδηγούν Πολωνοί.
Τελευταία λόγω Ουκρανών προσφύγων και 9 euro ticket που στιβάζονται όλοι στα τρένα τα ΣΚ έχει χαλάσει λίγο το ταξίδι με το τρένο και προτιμώ αεροπλάνο.Τσεχία το πρόβλημα είναι το γυφταριό που μπαίνει στο τρένο όταν περνάς τα σύνορα βόρεια Τσεχία,πολλοί γύφτοι εκεί.
Παλιά από Φρανκφούρτη πήγαινες Πίλσεν σε 7 ώρες με το τρένο.Ηταν ταχύτατο.Τώρα λες έχουν κόψει μάλλον τη γραμμή από Nürnberg.Το 2004 έπαιρνα τρένο από Φρανκφούρτη το Σάββατο,έφτανα Πίλσεν και γύριζα πίσω την Κυριακή,γαμώ τις διαδρομές ήτανε.
To τρένο έχει το πλεονέκτημα οτι γράφεις στις γκόμενες ενώ ταξιδεύεις με το τρένο,κανονίζεις τα ραντεβού,τη διαμονή είσαι κομπλέ.Στα τσέχικα και πολωνικά τρένα μπορεί να πετύχεις και μουνάκια,παλιά γύριζα τα βαγόνια ένα ένα μέχρι να βρω καμιά ωραία γκόμενα να κάτσω απέναντι αλλά ήταν τότε άλλες εποχές,ήταν όλες πρόσχαρες.Το τσέχικο τρένο είναι καυλωτικό,το πολωνικό τρένο είναι μίζερο,τίποτα δε λειτουργεί καλά εκτός από τα διεθνή τρένα.Είναι όμως πολύ φτηνό αν και σχεδόν πάντα τιγκαρισμένο οπότε πρέπει να προτιμάς πρώτη θέση.Οπου τα μουνάκια θα είναι στη δεύτερη θέση αλλά είναι πλέον μεγάλη θυσία για εμένα,δεν μπορώ να θυσιάσω άνεση.
Τελευταία τροποποίηση: