Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 895K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Ντουμπαι κλαψε βαρσαβα is here ;)
Το ξέρεις οτι αυτο το σπίτι ειναι πολυ πιο άνετο και πιο ζεστό μέσα απο οποιοδήποτε Ελληνικό!Στην Ελλάδα τα σπίτια ακόμα και τα καινούργια ειναι κρυα το χειμώνα.Εγω γ'αυτο δεν ερχομαι χειμώνα!Δεν ανοιγουν τη θέρμανση και το δαγκώνεις!Εξω εχει 9 βαθμους και μεσα στο σπιτι 10-11  :rockon:.

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
ΜΑΣ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΕΙ ΠΑΛΙΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΤΟΥ 50 ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΚΤΗΡΙΑ
ΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΠΑΛΙΟ ΦΑΛΗΡΟ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΟ ΑΠΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚ ΕΕΕΕ ΣΟΡΡΥ ΒΑΡΣΟΒΙΑ
κάτι είχε πει ο δάσκαλός Ιωσήφ κάποτε για εσάς τους λεφτάδες του σάιτ...
Να  ´χα τα λεφτά σας...

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
κάτι είχε πει ο δάσκαλός Ιωσήφ κάποτε για εσάς τους λεφτάδες του σάιτ...
Να  ´χα τα λεφτά σας...
Το'ειχε πει για τους λεφτάδες της Μολδαβίας  :2funny: θυμάσαι τον Flower Lover που χρεωκόπισε και εφυγε νυχτα? :2funny: Ειχα γραψει σχετικά  :2funny:Γ'αυτους το ειπε  :2funny:
  Μ'αρεσει που πολλοι ειχαν πιστεψει που ειχε πει οτι εχει βιβλιοπωλειο  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Like
4
Πόντοι
6
Εφοσον το παραπανω βρε μητσο ειναι ανετο κ ζεστο απο καθε ελληνικο..να παρω ενα...

μπηκα σε πολυκατοικια στην γερολιμισκι...επαθα πανικο τα ιδια και χειροτερα στο κιεβ....με επιασε ψυχοπλακωμα με το σοβιετ ..και τα πουλανε και ακριβα κιολας;;;;!!!μηπως να αγορασω ενα διαμερισμα εκει να επενδυσω σε ποιοτητα  :2funny: κατασκευης και ασυγκριτη αρχιτεκτονικη;;   :think:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Εφοσον το παραπανω βρε μητσο ειναι ανετο κ ζεστο απο καθε ελληνικο..να παρω ενα...

μπηκα σε πολυκατοικια στην γερολιμισκι...επαθα πανικο τα ιδια και χειροτερα στο κιεβ....με επιασε ψυχοπλακωμα με το σοβιετ ..και τα πουλανε και ακριβα κιολας;;;;!!!μηπως να αγορασω ενα διαμερισμα εκει να επενδυσω σε ποιοτητα  :2funny: κατασκευης και ασυγκριτη αρχιτεκτονικη;;   :think:
Που να πας και Μολδαβία  :2funny: ή Τσερνοφτσί που πηγε ο ψεύτης  :2funny: αυτα τα μέρη και οι Ουκρανοι τα θεωρουνε υπαναπτικτα και τους κατοικους τους υπαναπτικτους  :2funny:.Αν εισαι Αμερικανάκι απο'κει θα φυγεις τρέχοντας  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Καθήστε Ελλάδα παιδιά μια χαρά είναι. Δεν χρειάζεται να υπάρχουν αντιπαραθέσεις ο καθένας ότι αισθάνεται κάνει..Να καθόμαστε να κάνουμε συγκρίσεις πλέον δεν έχει νόημα.Αν κάποιος νομίζει πως εδώ είναι παρακμή Πολωνία ας κάτσει Αθήνα να δουλέψει, αν μπορεί να έχει δουλειά.
Το μόνο που θα σας πώ εγώ είναι πως το συντριπτικό ποσοστό των ανθρώπων μετακινείται για να βρεί δουλεία και να ζήσει όχι να πηδάει (εγώ είμαι εξαίρεση)..Ήρθαν εδω να δουλέψουν σε εταιρία και να ζήσουν γιατί απλά υπάρχουν δουλειές και μάλιστα πολλες.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
NTAΞ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΧΑΛΑΡΑ ΕΤΣΙ;;; 5.000 ΖΛΟΤΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ 110Μ2
10-10 ΜΕΝΕΤΕ ΡΕ ΣΤΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ;;;
ΠΑΚΙΣΤΑΝΙ ΣΤΑΙΛ?

ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΡΑΚΟΒ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΒΑΡΣΟΦ;;;

ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ
ΘΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ ΣΟΥ ΝΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΒΛΑ!!!

:2funny: :2funny: :2funny:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390

λοιπον για να μην λεμε μαλακιες,εγω βαζω φοτος το διαμερισμα(68τετργνκ ειναι)μου στην Σοφια-Βουλγαρια
αυτοι που μενουν Πολωνια ας βαλουν κ αυτοι φωτος να δουμε,αλλιως δεν πιστευουμε τιποτα  :grin: :grin: :grin:

το κτιριο απεξω πρωτη φοτο δευτερη φωτο μεσα εισοδος χωλ

Συνημμένα

• 02.jpg
    02.jpg
    141 KB · Εμφανίσεις: 62
  • IMG_0.jpg
    IMG_0.jpg
    143,6 KB · Εμφανίσεις: 50

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
και αλλες 2 φωτο

1 σαλονι , 2 μπανιο (ειχα βγαλει σελφι  :grin:)

Συνημμένα

• IMG_2.jpg
    IMG_2.jpg
    257,6 KB · Εμφανίσεις: 56
  • DSCN0062.JPG
    DSCN0062.JPG
    104,2 KB · Εμφανίσεις: 53

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Εγώ δεν έχω καταλει το διαγωνισμό που γίνεται:) Το ερώτημα είναι που έχει καλύτερα διαμερίσματα?

Στην Βαρσοβία αν θές να μένεις κέντρο πολή και σε καλό δρόμο, θα μείνεις σε πια απαρχαιωμένη τρύπα με 400 ευρώ. Και έγω σε κάτι τέτοιο μένω .12οροφο με θέα αλλα 35 τμ και Προπολεμικό..Πληρώνεις 400 ευρώ και σου λένε όλοι τρελή ευκαιρία.Δεν το πιστευουν πως στον δρόμο αυτό (ο πιο ακριβός της Βαρσοβίας δίπλα στο μετρό) το βρήκα τόσο φτηνό!!!  Δεν υπάρχει σύγκριση των τιμών ενοικίου εδώ με Αθήνα..Αθήνα με 400 ευρώ πλέον μπορείς να βρείς κάτι πολύ αξιοπρεπές και μεγάλο να μένεις.

Κέντρο εδώ όλα έτσι είναι νεοκλασσικά κτίρια αλλά μικρά και απαρχαιωμένα και ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ..Αν βγείς εκτός όμως (20-30 λεπτά) μπορείς να μείνεις σε υπερσυγχρονες πολυκατοικίες που διαμοιράζουν κοινούςς χώρους όπως μαγαζία,παιδική χαρά,πισίνα στο υπόγειο κ.λ.π με περίπου 750 ευρώ τα 65 τμ..Ένα φίλος μου μένει σε τέτοιο..Απίστευτη φάση αλλά ακριβά και μακρυά!! Το κέντρο εγώ δεν το αλλάζω με τίποτα.

Με λίγα λόγια υπάρχουν και σκάτα διαμερίσματα και φοβερά διαμερίσματα..Το θέμα είναι πόσα έχεις και που θές να μείνεις.

Ασφαλώς όμως Αθήνα είναι αίωνες μπροστά στο θέμα του ενοικίου, πολύ πιο φτηνά και καλύτερο κόστος προς απόδοση..Είναι για μένα το μεγάλο μειονέκτημα της Βαρσοβίας το ενοίκιο..

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
αντε ρε Πολωνολαγνοι βαλτε να δουμε σε τι σπιταρονες-διαμερισματαρες  μενετε  :2funny: :2funny: :2funny:

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
αντε ρε Πολωνολαγνοι βαλτε να δουμε σε τι σπιταρονες-διαμερισματαρες  μενετε  :2funny: :2funny: :2funny:

Στην Ελλάδα έχω δικό μου σπίτι απο οικογένεια (σχεδόν καινούριο δεκαετίας) 120 τ.μ και πληρώνω το γαμω-ΕΝΦΙΑ τώρα που είμαι εδώ..Σε ένα χρόνο (12 μήνες) σε αυτό το σπίτι μπήκαν 2 γυναίκες...Και οι δυο γνωριμία απο την δουλειά μου..

Βαρσοβία μένω σε μια τρύπα 35 τ.μ απαρχαιωμένη, νομίζεις πως το βράδυ θα βγεί το φάντασμα της γριάς που έμενε εδώ 40 χρόνια πρίν και πλεόν μετα απο το χτεσινό μπήκαν 15 γυναίκες (άντε ανεβήκαμε επιτέλους) στην χέστρα αυτή σε 6 μήνες και 10 μέρες..

Τι επιλέγεις κάποιος? Σπιταρώνα και μαλακία (Αθήνα) η χέστρα και πήδημα (Βαρσοβία)?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!!Δύσκολα ερωτηματα..

Το θέμα είναι να είσαι εισοδηματίας για να μπορείς να έχεις και τα δύο (δυστυχώς δεν είμαι):(

Μην νομίζεις όμως πως είναι θέμα Πολωνίας..Όλη η Ευρώπη τα ίδια σκατά είναι..Με το Λονδίνο για μένα να κατέχει τα πρωτία στην χέστρα που θα μείνεις με ταπετσαρίες βρώμικες να μυρίζουν στους τοίχους!!..Το φαινόμενο σπίτι και Ελλάδα είναι μοναδικό, γιατί ο Έλληνας πάντα ότι είχε το επένδυε στην στέγη..Με ιδιοκατόικηση 80% η Ελλάδα είναι πολύ ειδική περίπτωση...Το αρνητικό είναι πως και αυτό το καλό που έχουμε σε σχέση με τους άλλους Ευρωπάιους προσπαθούν να μας το στερήσουν τώρα!!..Με ΕΝΦΙΑ με μη χορήγηση δανείων για αγορά κ.λ.π

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
37 Cyprus 30,769
38 Czech Republic 29,925
39 Slovenia 29,658
40 Slovakia 28,175
41 Lithuania 27,051
42 Estonia 26,999
43 Portugal 26,975
44 Greece 25,859
45 Seychelles 25,607
46 Poland 25,105
47 Bahamas, The 25,049
48 Hungary 24,942
49 Russia 24,805
50 Malaysia 24,654
51 Kazakhstan 24,020

ολοφρεσκα στοιχεια για το κατακεφαλην εισοδημα
απο το διεθνες νομισματικο ταμειο (ΙΜF) πηγη (wikipedia)
για το 2014
επιβεβαιωνουν τα παιδια που μιλανε για πολωνια ρωσια
κτλ
εχουμε σχεδον το ιδιο κατακεφαλην εισοδημα (σε δολλαρια)
και αν λαβει κανεις υποψιν οτι το σουπερ μαρκετ και τα αλλα ειδη βασικης αναγκης ειναι φτηνοτερα
μιλαμε για καλυτερο επιπεδο διαβιωσης απο πολωνους και ρωσους
σε σχεση με ελληνες  :uglystupid:
καλα η τσεχια εχει γινει ελβετια μπροστα μας

DR_LOVE

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
1.890
Πόντοι
216
Παιδιά οι οικονομικές αναλύσεις τις έχουμε κάνει και δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία..Προσπαθούμε να διαφωνήσουμε στα αυτονόητα..Η οικονομική εξέλιξη κυρίως της Βαρσοβίας είναι ασσύληπτη την τελευταία δεκαετία..Όσοι έχουν επαφή με οικονομικά το γνωρίζουν...Όλοι οι άλλοι έιναι προσκολλημένοι στο παρελθόν και στα στερεόπυτα ή απλά δεν έχουν ιδεά τ τι γίνεται στην Ευρωαπική Ένωση..
Τι να συζητησουμε για μια χώρα που δεν έιχαν να φάνε 20 χρόνια πρίν και πλέον δωρίζουν 8 ΔΙΣ στο Ευρωπαικό ταμείο?..Σε μια οικονομοία κοιτατε τους δέικτες όχι τα ποσά. Ανεξάρτητα του ποσού (π.χ κατα κεφαλήν είσόδημα) που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για μένα, οι δέικτες δείχνουν αυξητική τάση 800% για την Πολωνία και πτώση 200% για την Ελλάδα...Να κάτσουμε να συζητήσουμε τα αυτονόητα.Οι δείκτες είναι αυτοί που καθορίζουν την επόμενη εικοσαετία...Αν δεν γίνει κάτι δυναμικό σε μια δεκαετία Ελλάδα δεν θα έχουμε να φάμε και αυτοί οι πρώην άφραγκοι (γιατί ήταν πολύ άφραγκοι) θα έχουν γίνει Γερμανία..

Το βασικό για μένα είναι να είνα απλά φούσκα και να σκάσει και να ξαναγίνουν άφραγκοι για να μπορούμε να πηδάμε εύκολα όπως το παρελθόν..Γιατί απο Πολωνία προσωπικά αυτό με νοίαζει μόνο μίας και δεν πρόκειται να μείνω εδώ μόνιμα!!!

Όσον για το κατα κεφαλή εισόδημα μιας και σας αρέσει σαν δείκτης που εγώ δεν συμφωνώ πως αντικατοπρίζει το Βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη,συγκεκριμένα η Βαρσοβία (όχι η Πολωνία σαν πόλη μιλάμε) έχει ξεπεράσει την Βιέννη!!!!!!!! άφραγκες Πολωνέζες μόνω χωριά μάγκες..Εκεί ναι!!

paiktoura

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2006
Κριτικές
29
Like
3.372
Πόντοι
6.495
Παιδιά οι οικονομικές αναλύσεις τις έχουμε κάνει και δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία..Προσπαθούμε να διαφωνήσουμε στα αυτονόητα..Η οικονομική εξέλιξη κυρίως της Βαρσοβίας είναι ασσύληπτη την τελευταία δεκαετία..Όσοι έχουν επαφή με οικονομικά το γνωρίζουν...Όλοι οι άλλοι έιναι προσκολλημένοι στο παρελθόν και στα στερεόπυτα ή απλά δεν έχουν ιδεά τ τι γίνεται στην Ευρωαπική Ένωση..
Τι να συζητησουμε για μια χώρα που δεν έιχαν να φάνε 20 χρόνια πρίν και πλέον δωρίζουν 8 ΔΙΣ στο Ευρωπαικό ταμείο?..Σε μια οικονομοία κοιτατε τους δέικτες όχι τα ποσά. Ανεξάρτητα του ποσού (π.χ κατα κεφαλήν είσόδημα) που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία για μένα, οι δέικτες δείχνουν αυξητική τάση 800% για την Πολωνία και πτώση 200% για την Ελλάδα...Να κάτσουμε να συζητήσουμε τα αυτονόητα.Οι δείκτες είναι αυτοί που καθορίζουν την επόμενη εικοσαετία...Αν δεν γίνει κάτι δυναμικό σε μια δεκαετία Ελλάδα δεν θα έχουμε να φάμε και αυτοί οι πρώην άφραγκοι (γιατί ήταν πολύ άφραγκοι) θα έχουν γίνει Γερμανία..

Το βασικό για μένα είναι να είνα απλά φούσκα και να σκάσει και να ξαναγίνουν άφραγκοι για να μπορούμε να πηδάμε εύκολα όπως το παρελθόν..Γιατί απο Πολωνία προσωπικά αυτό με νοίαζει μόνο μίας και δεν πρόκειται να μείνω εδώ μόνιμα!!!

Όσον για το κατα κεφαλή εισόδημα μιας και σας αρέσει σαν δείκτης που εγώ δεν συμφωνώ πως αντικατοπρίζει το Βιοτικό επίπεδο του μέσου πολίτη,συγκεκριμένα η Βαρσοβία (όχι η Πολωνία σαν πόλη μιλάμε) έχει ξεπεράσει την Βιέννη!!!!!!!! άφραγκες Πολωνέζες μόνω χωριά μάγκες..Εκεί ναι!!

Πολύ φουκαραδίστικη αντίληψη αυτή ρε φίλε, να περιμένεις να πατώσει ο άλλος μπας και τον πηδήξεις, μου φαίνεται καλά κάνει και σε κράζει ο Δημητράκης  :cheesy:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
37 Cyprus 30,769
38 Czech Republic 29,925
39 Slovenia 29,658
40 Slovakia 28,175
41 Lithuania 27,051
42 Estonia 26,999
43 Portugal 26,975
44 Greece 25,859
45 Seychelles 25,607
46 Poland 25,105
47 Bahamas, The 25,049
48 Hungary 24,942
49 Russia 24,805
50 Malaysia 24,654
51 Kazakhstan 24,020

ολοφρεσκα στοιχεια για το κατακεφαλην εισοδημα
απο το διεθνες νομισματικο ταμειο (ΙΜF) πηγη (wikipedia)
για το 2014
επιβεβαιωνουν τα παιδια που μιλανε για πολωνια ρωσια
κτλ
εχουμε σχεδον το ιδιο κατακεφαλην εισοδημα (σε δολλαρια)
και αν λαβει κανεις υποψιν οτι το σουπερ μαρκετ και τα αλλα ειδη βασικης αναγκης ειναι φτηνοτερα
μιλαμε για καλυτερο επιπεδο διαβιωσης απο πολωνους και ρωσους
σε σχεση με ελληνες  :uglystupid:
καλα η τσεχια εχει γινει ελβετια μπροστα μας
Μου φένεται εξωπταγματικό!Τη δεκαετια του '90 η Ρωσσία δεν ειχε κατα κεφαλην πανω απο 5000-5500 $!Εενω η Ελλάδα ειχε 34.500$ αν θυμαμαι καλα? :think:.Και τωρα ειναι στα ίδια! :headbang:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom