Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 895K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.636
Πόντοι
216
Η Ελλάδα μου φάνηκε πάμφτωχη όταν ήρθα το χειμώνα από τη Γερμανία.Το καλοκαίρι όμως μου φάνηκε σε σαφώςκαλύτερη κατάσταση είμαι βέβαιος οτι ο πλούτος στην Ελλάδα είναι εποχιακός το καλοκαίρι κινείται χρήμα προφανώς λόγω του τουρισμού.
Η Πολωνία είναι συνέχεια μίζερη.Το λάθος που κάνετε όλοι είναι οτι κοιτάτε τη γενική κατάσταση.Δηλαδή τι κάνει η μέση Πολωνέζα.Η γενική κατάσταση δεν παίζει κανένα ρόλο.Ενα 10% από τις γυναίκες στα κλαμπ είναι πρόθυμο να πηδηχτεί με αξιοπρεπείς Βαλκάνιους και αυτό ενδιαφέρει.Το άλλο 90% δεν έχει σημασία δεν το βλέπω καν.
Αυτά με τα λάπτοπ κτλ για εμένα δεν υπάρχουν δεν τα βλέπω καν.Εγώ παρακολουθώ τις βλάχες,τους dresiarz,τα ξέκωλα κτλ.
Για αυτό και πιθανόν δεν αντιλαμβάνεστε το ξύλο που πέφτει γιατί πιθανόν δεν πάτε καν σε αυτά τα μέρη.Δεν είστε εκεί που παίζονται τα big stakes με τις πουτανίτσες τους σβέρκους κτλ.Δεν υπάρχουν και πολλοί ξένοι εκεί για την ακρίβεια ούτε 1% δεν είναι.

Φαινεται οτι η Πολωνια ειναι αρκετα μεγαλη χωρα, και εχει υλικο για ολους και ολα τα γουστα.
Φυσικα ο καθενας εστιαζει οπου θελει.
Αν ο αλλος θελει να ζησει high class και γκλαμουρατα στη Βαρσοβια, πιθανως να εχει μια ωραιοποιημενη εικονα για τη χωρα.
Οχι οτι δεν εχει παρει το πανω της, αλλα μην τρελαθουμε κιολας.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.636
Πόντοι
216
Τώρα μου λες οτι ο μέσος 23χρονος Πολωνός παίρνει 1000 ευρώ το μήνα?Γιατί τότε έχουν κατακλύσει όλες τις χώρες της Δύσης από UK μέχρι Γερμανία,Ολλανδία είναι οι νο.1 μετανάστες.2 εκατομμύρια έχουν μεταναστεύσει εκτός Πολωνίας από το 2004 το 20% του ενεργού πληθυσμού.Ολόκληρες μικρές πόλεις και χωριά έχουν ερημώσει.
Εχεις πάει σε χωριό όπου η γκόμενα δεν έχει να πληρώσει ούτε ηλεκτρικό και ζει στα σκοτάδια?Η όπου έχουν ακόμα τουαλέτες τουρκικού τύπου έξω από το σπίτι όπου δαγκώνεις το καυλί σου από το κρύο?Εχεις μείνει με οικογένεια όπου όλοι είναι άνεργοι?Η όπου μαζεύουν μανιτάρια από το δάσος για να φάνε?
Η να μην παίρνει μπρος το αυτοκίνητο από το κρύο και να ανάβουν φωτιά από κάτω?Ο πιο πολύς πληθυσμός της Πολωνίας το 80% ζει σε χωριά και μικρές πόλεις.
Για εμένα η Πολωνία είναι κλασσική Ανατολική Ευρώπη.Δεν είναι βέβαια πρώην ΕΣΣΔ ή διαλυμένη χώρα όπως η Ουκρανία αλλά η Ρωσία μου φάνηκε σε ελαφρώς καλύτερο οικονομικό επίπεδο(αυτάρκης) και η Λευκορρωσία πιο μαζεμένη.Θέλω να πω αν έρθεις από Λευκορρωσία και δεις τα χάλια της Πολωνίας Β(περιοχές κοντά στα ανατολικά σύνορα) είναι να λυπάσαι για την κατάντια.
Βασικά το πρόβλημα της Πολωνίας είναι οτι δεν έχει πλουτοπαραγωγικές πηγές(εκτός από κάρβουνο) και δεν έχει καμία φίρμα(πόσες πολωνικές μάρκες ξέρετε?).

Αυτη την απορια την ειχα κι εγω, και την ειπα πριν λιγες μερες.
Πως ειναι δυνατον να ειναι ΤΟΟΣΟΟΟ καλα, και να μεταναστευουν ακομη.
Ο DrLove ειπε οτι ειναι στην κουλτουρα τους. Κατι σαν 'νομάδες' δηλαδη, εχουν στο αιμα τους την 'γυρα';

Τυχαινει να εχω αρκετές 'εικονες' και παραστασεις  απο ελληνικα χωριά, οι τριτοκοσμικες εικονες που περιγραφει ο kman, νομιζω δεν υπαρχουν ελλαδα.
Αντιθετως τον πιστευω οτι ειναι πολυ συχνοτερες στην Πολωνια. Δεκαετιες κομμουνισμου, δεν σβηνονται σε λιγα χρονια.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.636
Πόντοι
216
Κοίτα οι Πολωνοί δεν περνάνε και άσχημα.Βότκα και γαμήσι μέχρι τελικής πτώσεως.Οι άλλοι τους ζηλεύουνε αυτοί όμως δεν έχουν την ίδια γνώμη.Προτιμούν τις ανέσεις της Δύσης και ας τους τρώνε τις γκόμενες.
Αμα είσαι συνηθισμένος Βαλκάνιος και πας στα κλαμπ στα χωριά ή σταωπανηγύρια και δεις τις γκόμενες με τις ζαρτιέρες και τα σούπερ μίνι θα σου πέσουν οι μασέλες.Εννοείτει οτι είναι σούπερ προσεγγίσιμες αρκεί να μην καραδοκεί ο τοπικός dresiarz.
Γενικά οι Πολωνέζες δεν ντρέπονται ιδιαίτερα δεν έχουν ανεπτυγμένο αυτό το συναίσθημα οπότε τα βλέπεις όλα.

Εχω δει φωτο, απο (πως να το πω-θα το πω εντελως 'λαϊκα') στολισμους και εκδηλωσεις και γυρω 'λαδόπανα'! Ξέρετε, αυτα τα γκριζωπα πλαστικα 'πανια', που απλωνουν για να μαζεψουν ελιες!
Νομιζω οτι αυτα μονο σε κατι βλαχικα πανηγυρια της ελλαδας γινονται, ειλικρινα ξαφνιαστηκα απο αυτες της εικονες απο την Πολωνιας της 'προοδου' και της 'δυτικης ευρωπης'.
Και μες τα λαδοπαντα, ασυληπτες πολωνεζες γκομενιτσες με τα ντυσιματακια τους, να χορευουν και 'τσακιρ - κέφι'!

Ξαναγυρνω σε αυτα που συμπερανω, καθως εχω κανει σχεδον 'διατριβη', εστω και εκ του μακροθεν (αν και οπως ειπα, δεν ειναι και απολυτως απαραιτητο να παω στην 'Ανταρκτικη' για να εχω αποψη):
εχει τα παντα, για ολους και ολα τα γουστα.
Ο καθενας μπορει να βρει, αρκει να ψαξει οπως πρεπει. Παντως, έχει πολυ και καλο υλικο.
Καλα, καθε συγκριση με αντιστοιχες ελληνικες επιλογες, γιατι το ξεχνατε ποσο σκατενια καθημερινοτητα εχει ο ελληνας, απλα ειναι ακυρη.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.636
Πόντοι
216
DR Love προσπαθείς να προσαρμώσεις την κατάσταση στα μέτρα σου αντί να προσαρμοστείς εσύ σε αυτή... Μην βλέπεις ότι έχεις στο μυαλό σου να δείς!!! Τα περισσότερα που λες είναι για γέλια! Ξένους όπως Αμερικάνους και Ινδούς και Άγγλους έχει και στην Αντίσσα-Μπέμπα και στο Ναϊρόμπι με απίστευτους μισθούς! Δεν συμαίνει ότι η Αφρική δυτικοποιήται !

Ειναι αυτο που εθεσα, ως εξηγηση στις διιστάμενες αποψεις: θέμα οπτικης γωνίας, το ίδιο λες κι εσυ νομιζω!

Απο την αναζητηση που κανουμε, αρκει να υπαρχει καλη διαθεση και ειλικρινεια, μονο θετικά έχει να κερδισει κανεις.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Ρε τυπε κμαν για μια χωρα τη γενικη εικονα θα δεις. Οπως οταν ενας ξενος θελει να μαθει για την Ελλαδα τι θα δει? Την Αθηνα, τη Θεσσαλονικη, την Κρητη, αντε κανα Βολο καμια Καβαλα..
Δε θα δει κανα κατσικοχωρι στη Βοιωτια, ουτε την πινεζα στον Εβρο.
Ετσι και εδω θα δει τη γενικη εικονα. Μη ξεχναμε μιλαμε για τον επισκεπτη. Τι θα του πεις? Τις 4-5 μεγαλες πολεις. Που αλλου θα παει? Μιλαμε για καποιον που δεν εχει σχεση με τη χωρα η αντε να χει παει μια φορα που θα παει για λιγες μερες, που δε μιλαει τη γλωσσα και δε ξερει κανεναν εκει. Δεν εχει αξια να του πεις για τον ταδε συνοικισμο του δεινα χωριου κοντα στα λευκορωσικα συνορα, και το τι κανει εκει η φουρναρισα κουνιαδα του ξαδερφου του ταδε, αν φοραει ζαρτιερες στα πανυγηρια η αν φοραει μεταξωτα βρακια.
Τα αλλα ολα ειναι οπως ακριβως τα λεει ο dr love ακομη και για τη μεταναστευση. Και εγω μιλουσα με μερικες χαζες που μου μιλουσαν για τηνμε  Ισπανια ( ε ρε κολλημα ) και λεω καλα βλαμενες ειστε ? Αφηνετε τη χωρα με αναπτυξη για να πατε καπου 25 % ανεργια και υφεση? Και τωρα ξερω μερικα κοριτσακια με τη δουλεια τους κλπ που λενε θελω να παω Ισπανια.
Αυτο με την Αγγλια ειχε γινει χρονια πριν. Πλεον ΔΕ ΠΑΝΕ μονο σπανια. Εγω προσωπικα δε ξερω κανεναν νεο να μου χει πει θα παω αγγλια. Ειναι της περασμενης δεκαετιας. Μη ξεχναμε οι δουλεις ηρθαν τωρα τα τελευταια χρονια εδω. Και η χωρα θα ανεβαινει και αλλο. Οποτε μη παρασυρεστε απο αυτο.
Οσον αφορα την ανεργια το ξαναπαμε , ειναι πλασματικο νουμερο. Αυτος που θελει να βρει δουλεια, θα βρει. Αυτο αφορα ειτε καναν ηλικιωμενο ανειδικευτο που ξεμεινε, ειτε παντρεμενς που επιτηδες δε δουλευουν αλλα καταγραφονται, ειτε απλως ατομα που δε πανε να δουλεψουν ,ε περιμενωντας να βρουν μια καλη ευκαιρια με καλο μισθο για τα προσοντα που πιστευουν πως εχουν.
Επισης για τα χωρια τα σπιτια ειναι δικα τους και το λεω γιατι εχω μεινει και εχω γνωρισει τα ατομα που τα εχουν. Με τα τρακτερ εξω κλπ . Εχουν και εξοχικα αυτοι σε πολεις , που φυσικα ειναι πιο γκλαμουρατα ακομη. Αλλα των ντοπιων ειναι μια χαρα σπιταρωνες.
Τεσπα ο καθενας βγαζει οτι αποψη θελει, εμεις εδω μενουμε δεν ειμαστε για να αλλαξουμε την αποψη κανενος, ουτε να επιβαλλουμε σε κανεναν με το ζορι τι θα κανει. Απλα εδω μενουμε αυτο που βλεπουμε λεμε.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Νομίζω οτι πρέπει να αφήσουμε να μιλήσουν οι κώλοι.Την επόμενη φορά που θα πάω Πολωνία όταν σταματήσει αυτό το πουτσόκρυο(ήδη 10 Πολωνοί έχουν πεθάνει από το κρύο ας πούμε οτι γίνονται στην κεντρική Ευρώπη αυτά) θα τραβήξω live φωτογραφίες από τα κωλαράκια εμπροσθεν ώστε να λυθεί κάθε αμφιβολία.Μπορεί να προσκαλέσω το Chevalie σε γενική επιδρομή να σηκώσουμε ψηλά τις βαλκανικές σημαίες.
Αν αυτός δε δει αυτό που θα είναι μπροστά θα πάω πάσο.

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Νομίζω οτι πρέπει να αφήσουμε να μιλήσουν οι κώλοι.Την επόμενη φορά που θα πάω Πολωνία όταν σταματήσει αυτό το πουτσόκρυο(ήδη 10 Πολωνοί έχουν πεθάνει από το κρύο ας πούμε οτι γίνονται στην κεντρική Ευρώπη αυτά) θα τραβήξω live φωτογραφίες από τα κωλαράκια εμπροσθεν ώστε να λυθεί κάθε αμφιβολία.Μπορεί να προσκαλέσω το Chevalie σε γενική επιδρομή να σηκώσουμε ψηλά τις βαλκανικές σημαίες.
:s&m_3: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3: :s&m_3:
επανω της τσοπανη  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Εμένα ο παππούς μου έφτασε ως το Σαγγάριο γαμώντας και δέρνοντας και στην υποχώρηση γάμησε πιο πολύ και εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε το Βιστούλα?Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ο Βαλκάνιος είμαστε αξεπέραστοι.

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
Εμένα ο παππούς μου έφτασε ως το Σαγγάριο γαμώντας και δέρνοντας και στην υποχώρηση γάμησε πιο πολύ και εμείς δεν μπορούμε να φτάσουμε το Βιστούλα?Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να κάνει ο Βαλκάνιος είμαστε αξεπέραστοι.
πεστα ολα!!! :rockon: :rockon: :rockon:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606

Εδώ συνέχεια τριβόμαστε στη μούρη των Γερμανών.Αλλά δε λένε να υποταχθούν οι Τεύτονες.Είναι γιατί δεν έφαγαν ρωμαικό καυλί 700 χρόνια ρωμαικής κατοχής θα τους έκαναν γατάκια.Στην Πολωνία είναι εύκολα τα πράγματα έτσι κι αλλιώς είναι φιλικό το περιβάλλον ο Ελληναράς είναι υπεράνω όλων.Εβλεπα κάτι Ισπανούς και Ιταλούς τι να κλάσουν αυτοί?Ενα φύσημα να τους κάνουν οι Βαλκάνιοι πέφτουν κάτω.

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Ρε τυπε κμαν για μια χωρα τη γενικη εικονα θα δεις. Οπως οταν ενας ξενος θελει να μαθει για την Ελλαδα τι θα δει? Την Αθηνα, τη Θεσσαλονικη, την Κρητη, αντε κανα Βολο καμια Καβαλα..
Δε θα δει κανα κατσικοχωρι στη Βοιωτια, ουτε την πινεζα στον Εβρο.
Ετσι και εδω θα δει τη γενικη εικονα. Μη ξεχναμε μιλαμε για τον επισκεπτη. Τι θα του πεις? Τις 4-5 μεγαλες πολεις. Που αλλου θα παει? Μιλαμε για καποιον που δεν εχει σχεση με τη χωρα η αντε να χει παει μια φορα που θα παει για λιγες μερες, που δε μιλαει τη γλωσσα και δε ξερει κανεναν εκει. Δεν εχει αξια να του πεις για τον ταδε συνοικισμο του δεινα χωριου κοντα στα λευκορωσικα συνορα, και το τι κανει εκει η φουρναρισα κουνιαδα του ξαδερφου του ταδε, αν φοραει ζαρτιερες στα πανυγηρια η αν φοραει μεταξωτα βρακια.
Τα αλλα ολα ειναι οπως ακριβως τα λεει ο dr love ακομη και για τη μεταναστευση. Και εγω μιλουσα με μερικες χαζες που μου μιλουσαν για τηνμε  Ισπανια ( ε ρε κολλημα ) και λεω καλα βλαμενες ειστε ? Αφηνετε τη χωρα με αναπτυξη για να πατε καπου 25 % ανεργια και υφεση? Και τωρα ξερω μερικα κοριτσακια με τη δουλεια τους κλπ που λενε θελω να παω Ισπανια.
Αυτο με την Αγγλια ειχε γινει χρονια πριν. Πλεον ΔΕ ΠΑΝΕ μονο σπανια. Εγω προσωπικα δε ξερω κανεναν νεο να μου χει πει θα παω αγγλια. Ειναι της περασμενης δεκαετιας. Μη ξεχναμε οι δουλεις ηρθαν τωρα τα τελευταια χρονια εδω. Και η χωρα θα ανεβαινει και αλλο. Οποτε μη παρασυρεστε απο αυτο.
Οσον αφορα την ανεργια το ξαναπαμε , ειναι πλασματικο νουμερο. Αυτος που θελει να βρει δουλεια, θα βρει. Αυτο αφορα ειτε καναν ηλικιωμενο ανειδικευτο που ξεμεινε, ειτε παντρεμενς που επιτηδες δε δουλευουν αλλα καταγραφονται, ειτε απλως ατομα που δε πανε να δουλεψουν ,ε περιμενωντας να βρουν μια καλη ευκαιρια με καλο μισθο για τα προσοντα που πιστευουν πως εχουν.
Επισης για τα χωρια τα σπιτια ειναι δικα τους και το λεω γιατι εχω μεινει και εχω γνωρισει τα ατομα που τα εχουν. Με τα τρακτερ εξω κλπ . Εχουν και εξοχικα αυτοι σε πολεις , που φυσικα ειναι πιο γκλαμουρατα ακομη. Αλλα των ντοπιων ειναι μια χαρα σπιταρωνες.
Τεσπα ο καθενας βγαζει οτι αποψη θελει, εμεις εδω μενουμε δεν ειμαστε για να αλλαξουμε την αποψη κανενος, ουτε να επιβαλλουμε σε κανεναν με το ζορι τι θα κανει. Απλα εδω μενουμε αυτο που βλεπουμε λεμε.

Αυτό σου λέω η γενική εικόνα δεν έχει καμία σημασία.Ο ξένος που έρχεται Ελλάδα να γαμήσει δε θα πάει στα μπουζούκια της Παραλιακής να μιλάει για ξινές Ελληνίδες θα πάει Ρόδο,Μύκονο,Κρήτη κτλ και θα πει για τους πούτσους που έριξε.Το ίδιο και ο πολωνογαμιάς δε θα παίξει Βαρσοβία ή Κράκωβ.Θα πάει Πόζναν,Βρότσλαβ,Κατοβίτσε και στα λοιπά μέρη που γίνεται του μουνιού το πανηγύρι.Τι με νοιάζει εμένα αν στη Βαρσοβία έχει πολυεθνικές?Είναι σα να λες οτι στη Μύκονο η σαλάτα έχει 9 ευρώ ή στον Αστέρα Βουλιαγμένης το δωμάτιο έχει 400 ευρώ πού να γαμήσεις τώρα Ελλάδα το καλοκαίρι?

Enginieros

Μέλος
Εγγρ.
4 Σεπ 2014
Like
4
Πόντοι
6

Respect!!!!   Θα πεσουμε μαχωμενοι.. :fuck2: υγ  δεν κωλοσαμε αλλου σε μερη με ανταρτες μαφιες πολεμους λιμους θα κολλησουμε στο βροτσλαβ;;

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606
Εδώ το trailer του φιλμ Galerianki για τις  Πολωνέζες που πουλάνε το μουνί τους στις Galeria για μερικά ψώνια.(στο 1:01:αν μου πάρεις τζιν θα σου πάρω τσιμπούκι).

Τυπική πολωνική προσέγγιση στο 2:00:

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
:rockon: :rockon: :rockon:

Είχες εξηγήσει ποιος είναι ο Βαλκάνιος? Νομίζω εννοείς Έλληνες και Σέρβους? Γιατί δεν λές καλύτερα Έλληνας πραγματικός ή κατι παρόμοιο? Ελπίζω να μην συμπεριλαμβάνεις τους Αλβανούς στην έννοια "Βαλκάνιος" γιατί θα κάνω εμμετό και θα είναι πιο ωραίος από την φάτσα του πιο παλέψιμού τους...

Εδώ και λίγη ώρα οργανώνω το ταξίδι και μάλλον Πόζναν θα μείνουμε σε διαμερισματάκι ΑΚΡΙΒΩΣ στη πλατεία!!!
Το Domina (don Prestige) που μέναμε παλιώτερα έχει πάρει +30% στη τιμή >:(

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16

Εδώ και λίγη ώρα οργανώνω το ταξίδι και μάλλον Πόζναν θα μείνουμε σε διαμερισματάκι ΑΚΡΙΒΩΣ στη πλατεία!!!
κλαιμε απο την ζηλεια μας  :rolleyes: :o :rolleyes:

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Κριτικές
1
Like
14.003
Πόντοι
2.606

Είχες εξηγήσει ποιος είναι ο Βαλκάνιος? Νομίζω εννοείς Έλληνες και Σέρβους? Γιατί δεν λές καλύτερα Έλληνας πραγματικός ή κατι παρόμοιο? Ελπίζω να μην συμπεριλαμβάνεις τους Αλβανούς στην έννοια "Βαλκάνιος" γιατί θα κάνω εμμετό και θα είναι πιο ωραίος από την φάτσα του πιο παλέψιμού τους...

Μείνε στο Hotel Stare Miasto ή στο City Solej Boutique hotel.Είναι άριστα.Τα διαμερίσματα είναι κεντρικά αλλά δε λένε εσωτερικά αν και παίζουν μουνάρες καμιά φορά στα διπλανά δωμάτια.Κοστίζουν όμως τα μισά.
Οι Αλβανοί εξαιρούνται αν και οι Πολωνέζες τους πάνε κι αυτούς.Βαλκάνιος είναι βασικά ο Γιούγκος και ο Ελληνας έχουν εξαιρετική τρυφερότητα για τις ράτσες μας.

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386

Πρεπει να κανουμε μια καλη επιδρομη κοντρα στο πουτσοκρυο!!  :rockon:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Koιτα κμαν ο ισπανος η ο ιταλος ειναι εντελως ξενοι στο περιβαλλον εδω. Φαινομενικα εχουν την κοινη θρησκεια, αλλα περα απο αυτο δεν εχουν τιποτα.
Ο Ελληνας μπορει να "σλαβοποιηθει" και να ενσωματωθει. Δε λεω οτι το κανουν ολοι, πολλους δε τους αφηνουν να νεοελληνικα συμπλεγματα να απελευθερωθουν . Αλλα καποιοι το κανουν εστω και απο ενστικτο. Γενικα υπαρχει μια "υπογεια" σχεση Ελληνα, Σερβου και Πολωνου. Και αυτο οφειλεται στο οτι κατα τον 6ο 7ο 8ο αιωνα οι μαζες των Σλαβων που κατεκλυσαν το εδαφος  της σημερινης Σερβιας ( κατοικουμενης απο μερικες βαρβαρικες φυλες τοτε) και της Ελλαδας
( κατοικουμενης απο τους Ελληνες ) ακριβως απο αυτες τις πεδιαδες του Βιστουλα ξεκινησαν
( τοτε δεν ειχε διαμορφωθει ακομη το βασιλειο της Πολωνιας). Αυτο εγινε περιπου το  950 μ.Χ.  Στην Ελλαδα αναμιχθηκαν με τους Ελληνες και ο σημερινος ελληνικος λαος ειναι μιξη Ελληνων και Σλαβων. Ετσι εξηγειται το 30 τα εκατο "πολωνικο" dna στον ευρωπαικο γενετικο χαρτη. Και μια και μιλας για παρατηρητικοτητα και σου αρεσει να παρατηρεις, ΣΙΓΟΥΡΑ θα εχεις παρατηρησει ΠΟΛΛΑ ατομα εδω που ΑΝ ΤΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕΣ ΟΡΚΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Μαλιστα βλεπω πολλες φορες μια ομοιοτητα στη συμπεριφορα και σε διαφορα αλλα μικροπραγματα ασημαντα που φαινομενικα ειναι λεπτομερειες και μου δημιουργουν ενα αισθημα οικειοτητας. Που εκ πρωτης οψεως παραξενευει αρκετα. Λες αυτοι οι δυο λαοι δεν εχουν διασταυρωθει ποτε . Πως προκυπτουν τοσα κοινα. Και ομως αν ψαξεις βαθια στην στα σκοτεινα βαθη της  ιστοριας θα δεις οτι τα κοινα ειναι πολυ περισσοτερα...

novas98

Μέλος
Εγγρ.
4 Δεκ 2012
Like
49
Πόντοι
16
Όσο εσείς αναπτύσσεται τις αμπελοφιλοσοφίες σας στο νήμα της Ουκρανίας ποστάρουν παρτουζεσ με τρεις τρεις τις γκόμενες  :2funny:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom