alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.277
- Πόντοι
- 8.006
δεν καταλαβα ποια ειναι η διαφωνια σου. Αν θες εξηγησε μας. Το συνταγμα ειναι νομος και η νομικη επιστημη ειναι ερμηνεια νομου. Αν ο νομος αυτός, ο κανόνας δικαίου κτλ δεν εμπεριέχει ερμηνειες, διαφορετικες απόψεις και αυτό που στην γλώσσα μας ονομαζουμε κρατούσες απόψεις , τότε ποια θα ήταν η θέση της νομικής επιστήμης ; το οτι υπαρχουν διαφορετικές αποψεις που πρεπει να ερμηνευτούν δείχνει ακριβώς αυτό, ότι υπάρχουν αντιδικίες που η νομικη επιστημη καλείται να αναλύσει. Αλλιως θα υπήρχαν μονο νομοι οχι νομικη επιστήμη .
Η κατωτερότητα της επιστήμης αυτής ειναι δική μου άποψη και όχι της φιλοσοφίας. Εχεις μπερδευτεί λιγάκι απο το άγχος σου νομιζω.
Τελικα σκεφτομαι να μην διαβαζω ολοκληρα τα ποσταρισματα σου αλλά μονο τις τελευταιες φρασεις.
Πριν ειχα θεμα με τις βασικες εννοιες.
Τωρα εχω αγχος.
Μάλλον αλλος εχει το αγχος.
Εσυ εξαλλου ενεπλεξες την φιλοσοφια δικαιου στη συζητηση ως επιχειρημα υπερ της αποψης σου. Τωρα δεν σου βγαινει, πας να το ακυρωσεις.
Αν δικη σου αποψη ειναι οτι νομικη επιστημη ειναι η επιστημη της αντιδικιας, μαλλον δεν εχω εγω θεμα με τις βασικες εννοιες.