Νέα

Βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης

• Μέλος που άνοιξε το νήμα kaboul
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 57K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
δεν καταλαβα ποια ειναι η διαφωνια σου. Αν θες εξηγησε μας. Το συνταγμα ειναι νομος και η νομικη επιστημη ειναι ερμηνεια νομου. Αν ο νομος αυτός, ο κανόνας δικαίου κτλ δεν εμπεριέχει ερμηνειες, διαφορετικες απόψεις και αυτό που στην γλώσσα μας ονομαζουμε κρατούσες απόψεις , τότε ποια θα ήταν η θέση της νομικής επιστήμης ; το οτι υπαρχουν διαφορετικές αποψεις που πρεπει να ερμηνευτούν δείχνει ακριβώς αυτό, ότι υπάρχουν αντιδικίες που η νομικη επιστημη καλείται να αναλύσει. Αλλιως θα υπήρχαν μονο νομοι οχι νομικη επιστήμη .
Η κατωτερότητα της επιστήμης αυτής ειναι δική μου άποψη και  όχι της φιλοσοφίας. Εχεις μπερδευτεί λιγάκι απο το άγχος σου νομιζω.

Τελικα σκεφτομαι να μην διαβαζω ολοκληρα τα ποσταρισματα σου αλλά μονο τις τελευταιες φρασεις.
Πριν ειχα θεμα με τις βασικες εννοιες.
Τωρα εχω αγχος.

Μάλλον αλλος εχει το αγχος.
Εσυ εξαλλου ενεπλεξες την φιλοσοφια δικαιου στη συζητηση ως επιχειρημα υπερ της αποψης σου. Τωρα δεν σου βγαινει, πας να το ακυρωσεις.
Αν δικη σου αποψη ειναι οτι νομικη επιστημη ειναι η επιστημη της αντιδικιας, μαλλον δεν εχω εγω θεμα με τις βασικες εννοιες.

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
1) Η κοινωνικη συμβιωση δεν μπορει να υφισταται χωρις γραπτούς κανονες. "Συλλογικοι ηθικοι κανονες" δεν υπηρξαν ποτέ και πουθενά.
2) Ανθρωπιστικη επιστημη ειναι κατ'εξοχην η νομικη.
επιχειρηματολόγια; πηγουλα; ο ντουρχαιμ εχει αντιθετες απόψεις για τους συλλογικους ηθικους κανονες. διαβασε λιγακι την κοινωνιολογια του

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.426
Πόντοι
366
αλεξ μου ρθε κατι πολυ απλο χωρις ν ανατρεξουμε σε ιστορικες και φιλοσοφικες πηγες...

παραδειγμα...κατι πολυ απλο... η εκκλησια δεν θετει ηθικα ζητηματα??? δεν υιοθετουνται απο πληθυσμιακες ομαδες??? γιατι να μη επικαλεστουμε εδω για συλλογικους ηθικους κανονες....οι οποιοι μαλιστα σε ενα θεοκρατικο καθεστως θα ηταν και νομοι του κρατους

θα μπορουσε, ιστορικα (αλλα ισως και σημερα σε καποια απομακρυσμενο μερος της γης, πολιτισμικα οχι και τοσο προηγμενο) τα μελη μια ομαδας, ενος χωριου ή μιας κοινοτητας, να ακολουθουν και να σεβονται καποιους άγραφους νομους ή κανονες τους οποιους εχουν αποδεχτει συλλογικα, γιατι αυτο θεωρουν πρεπον, αυτο τους προττασει ηθικη τους...
οταν υπαρχει αυτη η ταυτοιση και η κοινη αποδοχη τοτε γιατι να μην μπορουμε να μιλησουμε για συλλογικους ηθικους κανονες?

υ.γ μιας και μιλαμε για ηθικη, η ηθικη του Καντ ειναι για μενα απ τα πληρεστερα φιλοσοφικα συγγραματα πανω στο θεμα... 

erinal

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Like
91
Πόντοι
866
Τελικα σκεφτομαι να μην διαβαζω ολοκληρα τα ποσταρισματα σου αλλά μονο τις τελευταιες φρασεις.
Πριν ειχα θεμα με τις βασικες εννοιες.
Τωρα εχω αγχος.

Μάλλον αλλος εχει το αγχος.
Εσυ εξαλλου ενεπλεξες την φιλοσοφια δικαιου στη συζητηση ως επιχειρημα υπερ της αποψης σου. Τωρα δεν σου βγαινει, πας να το ακυρωσεις.
Αν δικη σου αποψη ειναι οτι νομικη επιστημη ειναι η επιστημη της αντιδικιας, μαλλον δεν εχω εγω θεμα με τις βασικες εννοιες.
Εγω σου απάντησα με σαφηνεια και με επιχειρηματα . εσυ εχεις κανενα;

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
μαλιστα η πολυπλοκοτητα και η πολλαπλότητα των νομων ευννοει τρομερά στο να μην γίνονται αυτές αντιληπτές και να φέρνουν τον πολίτη σε αναγκαστική χρήση της νομικής επιστήμης δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτή βέβαια..
Μαλιστα.
Δηλαδη σε κρατη που η νομοθεσια ειναι απλουστατη, δεν υπαρχει νομικη επιστημη.

Ελλαδα το κεντρο του κοσμου. Ή μαλλον ο μονος κοσμος.

Παμε ενα παραδειγμα λοιπον.
Μια απλουστατη διαταξη. Ουτε πολυπλοκη ουτε πολλαπλη.
"Οποιος αφαιρει ξενο κινητο πραγμα απο την κατοχη αλλου τιμωρειται με φυλακιση".
(Κλοπή).

Ερωτημα.
Εγω πεταω τα σκουπιδια στον καδο απορριμματων.
Καποιος παει και τα παιρνει.
Διαπραττει κλοπή? Ποιος ειναι ο κυριος των σκουπιδιων, ωστε να θεωρηθει "ξενο" κινητο πραγμα?
Η νομικη επιστημη καλειται να απαντησει.
Πού ειναι η αντιδικια?

Nuclear

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2014
Like
2
Πόντοι
6
Δεν έχω λαβει απάντηση στο εξης απλό ερώτημα: Με ποιο κριτήριο χαρακτηρίζεται μια επιστήμη ανώτερη ή κατώτερη?
Σταματήστε την αντιδικία για θέματα αστεία.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Δεν έχω λαβει απάντηση στο εξης απλό ερώτημα: Με ποιο κριτήριο χαρακτηρίζεται μια επιστήμη ανώτερη ή κατώτερη?
Σταματήστε την αντιδικία για θέματα αστεία.
Εχει απαντηθει.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.277
Πόντοι
8.006
Ξαναρωτω μέχρι να παραδεχτεις την ήττα σου. Ποτε ρωτήθηκε ο πολιτισμός για την ανωτερότητα μιας επιστήμης και απήντησε "Νομική".
Α καλα, εχεις τα θεματακια σου εσυ.
Οκ νικησες. Νιωθεις καλυτερα? Α πα πα...

kartakhs

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2008
Like
2
Πόντοι
166
μονος σου εκτειθεσε  εσυ,δεν εχεις αναγκη

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Α καλα, εχεις τα θεματακια σου εσυ.
Οκ νικησες. Νιωθεις καλυτερα? Α πα πα...

δεν είναι κακό να παραδέχεσαι ότι έγραψες μαλακία. Μπράβο σου που δέχεσαι την ήττα σου.
one point στον Nuclear

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom