Νέα

Βίτσιο ή κώλυμα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα χρύσα
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 144
  • Εμφανίσεις 11K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
παιδια εγω δεν εχω προβλημα
δευτερα τεταρτη ο ενας
τριτη πεμπτη ο αλλος
παρασκευη σαββατο ο παρ αλλος
ε κυριακη ρεπο

:2funny:

ps: κ εγω μαγειρευω... το βαριεμαι αλλα το κανω τι να κανω....... κλαψ
μνιτσα αμα θες να μαγειρευεις κ για τις 2 μας εγω μεσα :P

:grin: :grin:
Εγώ θα συμφωνήσω, αν και με βαριά καρδιά, αλλά δε θέλω νά' μαι εγωϊστής. Ένας ζούζουνος σαν και σένα δε θά πρεπε να χαραμίζεται μόνο μ'  έναν.
Την Κυριακή όμως φρόνιμα, έεεε!!!!!!!
Μη γίνουμε και ομάδα μπάσκετ σε λίγο!!!!!!!!!!!! :2funny: :2funny: :2funny:

Προτείνω ν' ανοίξεις με τη Μνίτσα τοο παραπάνω θρεντάκι. ( Να μαθαίνεις βρε κουτούλη )
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
Βλέπω το " Μνίτσα " τείνει να καθιερωθεί σε λίγο.....

Ας είναι..

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
ε νταξξ μωρε
ομαδα μπασκετ... 5 ατομα.. δεν θα βαλουμε κ τους αναπληρωματικους

ομαδα ποδοσφαιρου θα ταν το προβλημα... :2funny:

κ εγω το προτεινω στη μνιτσα.. να τ ανοιξει να βαζει κ συνταγες.. να παιρνουμε ιδεες κ εμεις οι υπολοιπες κοπελες...(παρα πολλες..) :2funny:

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
ε νταξξ μωρε
ομαδα μπασκετ... 5 ατομα.. δεν θα βαλουμε κ τους αναπληρωματικους

ομαδα ποδοσφαιρου θα ταν το προβλημα... :2funny:

κ εγω το προτεινω στη μνιτσα.. να τ ανοιξει να βαζει κ συνταγες.. να παιρνουμε ιδεες κ εμεις οι υπολοιπες κοπελες...(παρα πολλες..) :2funny:

Να μην ανησυχώ δλδ;;;;;; :cool2: :cool2:;

Για ψήσε την!!!!!! Θα ωφεληθούμε όλοι πιστεύω ανεξαιρέτως ( δεσποινιδούλες και μη )....... :grin:
Έχω ένστικτο ότι είναι χρυσοχέρα και είναι κρίμα να χαραμίζεται...... :2funny: :2funny:

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
ειναι ειναι
ΑΑ ποιοτητα...

ξυλο θα φαω μολις τα δει.... :2funny:

καμια ανησυχια... ξερω τι κανω εγω.... :P :P :P

menis

Μέλος
Εγγρ.
3 Δεκ 2006
Like
5
Πόντοι
6
παιδια εγω δεν εχω προβλημα
δευτερα τεταρτη ο ενας
τριτη πεμπτη ο αλλος
παρασκευη σαββατο ο παρ αλλος
ε κυριακη ρεπο

ps: κ εγω μαγειρευω... το βαριεμαι αλλα το κανω τι να κανω....... κλαψ
μνιτσα αμα θες να μαγειρευεις κ για τις 2 μας εγω μεσα :P
εγω διαλεγω τριτη πεμπτη!!!δεν εχω ορεξη για φακες κ φασολαδες!!!

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Θρησκευομενος ο menis ειδες? αντε να σε βαλει στο σωστο το δρομο........ρε μπαιτ μι πιο πολυ με συμφερει να στις δινω απο μσν τις συνταγες.....εδω θα φαμε ξυλο......και σταματα να με προξενευεις :p

mpotofilos

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Οκτ 2005
Κριτικές
13
Like
200
Πόντοι
6.055
μουνιτσα το ταψι με το μπακλαβα θα το φαω μονος τελικα αφου θα καταναλωσω πολυ ενεργεια καθως θα δερνω μια βδομαδα την μπαιτ μι κ τους μνηστηρες της τις ημερες που διαλεξανε φυσικα για να ειμαι και δικαιος!!!!! :knuppel: :knuppel: :knuppel: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:

astro72

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
0
Καταρχας για μενα το να μεγαλωνεις ενα παιδι μονος σου ποσως με απασχολει τι θεση σου δινει στην κοινωνια.......κατ εμε δεν ειναι σωστο για το ιδιο το παιδι......για αλλους λογους που αφορουν στην αναπτυξη του και λιγοτερο στην κατακραυγη της κοινωνιας....γιαυτο τα παιδια δεν τα σπερνουμε επειδη ετσι απλα ετυχε αλλα επειδη εχουμε τις προυποθεσεις να τα μεγαλωσουμε οπως μπορουμε καλυτερα και οχι απλα επειδη πατησαμε τα 30 και "ποτε θα γινω μανα εγω...."

κατα ταλλα συμφωνω με το σκεπτικο σου απλα βλεπω οτι επικρατει η νοοτροπια δυο ταυτοχρονων αντιληψεων....αφενος μια γυναικα ψαχνεται να αποκατασταθει (πραγμα κακο) και αφετερου απαξ και δεν αποκατασταθει και πατησει τα 30 θεωρειται αγμητη και γεροντοκορη (πραγμα εξισου κακο).....γιατι ειναι κακο μια γυναικα να ειναι 30 και να μην ειναι παντρεμενη? για στη συγκεκριμενη κοπελα να καταλογιζουν τα χιλια μυρια επειδη ειναι 30 και δεν ειναι παντρεμενη? αν ηταν παντρεμενη τι θα λεγανε? μπραβο βρηκε το θυμα και το τυλιξε? εμενα αυτο μου φαινται οξυμωρο και γιαυτο μιλαω για μια γενικοτερη συγχιση....

Δε γραφω συχνα στο σαιτ, αυτο δε σημαινει οτι δεν το παρακολουθω (απο καταβολης του), αλλα τωρα θα ηθελα να πω κατι που ισως να μην το ξερεις (μουνιτσα). Δοκιμασε να κανεις και να μεγαλωσεις παιδι χωρις να εισαι παντρεμενος/η και θα σου πω εγω για ποτε βαραν τα βουκινα. Χιλια δυο προβληματα εχεις, απο την , οξω απο μας, νοσηλεια του σε νοσοκομειο μεχρι την εγγραφη του στο σχολειο. Ασε που για να το γεννησεις ανυπαντρη, σε δημοσιο η ιδιωτικο, τραβας τον παθων σου τον ταραχο, σε αναγκαζουν να υπογραψεις και να παραδεχτεις πραγματα τουλαχιστον μεσαιωνικα... Σε (σας) παραπεμπω στην ιστορια μιας κοπελας στο Βενιζελειο Νοσοκομειο της Κρητης (ψαχτε το λιγο στο νετ)...
Που νομιζετε οτι ζουμε συντροφοι ? Στη Στοκχολμη η σε κανα πολιτισμενο κρατος? ΟΟΟΟχι, στην Ουγκαντα της Ευρωπης, στο υπεροχο Μαλακισταν (Ελλαδισταν). Καλα τα λεει ο Σαββοπουλος, τσιφτετελληνες...
Αντε, καλημερα και περαστικα μας

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.606
Πόντοι
42.697
astro72 μπράβο σου! έγραψες το καλύτερο post που εχω διαβάσει εδω και μήνες στο site!
Δυστυχώς θέλουμε να πιστευουμε πως είμαστε ευρωπαίοι αλλά κάτι τέτοιες καταστάσεις μας επαναφερουν στην πραγματικότητα της μιζερης Ελλάδας....
Η πολιτεία εδω οχι μόνο δεν προστατεύει τις ανύπαντρες μητέρες όπως σε χ'ωρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, αλλά τους κάνει την ζωή μαρτύριο και σημαδεύει τα παιδάκια ως μούλικα και μπάσταρδα....ντροπή.

astro72

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
0
astro72 μπράβο σου! έγραψες το καλύτερο post που εχω διαβάσει εδω και μήνες στο site!
Δυστυχώς θέλουμε να πιστευουμε πως είμαστε ευρωπαίοι αλλά κάτι τέτοιες καταστάσεις μας επαναφερουν στην πραγματικότητα της μιζερης Ελλάδας....
Η πολιτεία εδω οχι μόνο δεν προστατεύει τις ανύπαντρες μητέρες όπως σε χ'ωρες της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης, αλλά τους κάνει την ζωή μαρτύριο και σημαδεύει τα παιδάκια ως μούλικα και μπάσταρδα....ντροπή.

Ε οχι κι ευρωπαιοι !!! Ουκ ολιγοι απο μας εχουμε βγει στο εξωτερικο, η διαφορα ειναι εμφανης, οσο και διαστημικη....
Ακου ευρωπαιοι..μην τρελλαθουμε τωρα τελειως !!!

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Καλημερα αστρο.........συμφωνω απολυτα με το ποστ σου..........δεν μιλησα ομως για την κοινωνικη κατακραυγη ως μη υπαρκτη απλα θεωρω οτι ο πιο σημαντικος λογος για να εχει ενα παιδι και τους δυο του γονεις ειναι η ιδια του η φυσιολογικη αναπτυξη και οχι το τι θα πει η γειτονισσα ειτε μιλαμε για χωρισμενους γονεις ειτε για ανυπαντρη μητερα....και ναι ο στιγματισμος και το να ειναι δακτυλοδεικτουμενο το παιδι ειναι εξισου σημαντικο στην αναπτυξη του απλα το θεωρω δευτερευον σε σχεση με την ελλειψη της πατρικης φιγουρας στην οικογενεια την οποια θεωρω πολυ σημαντικη....φυσικα και παιζει ρολο και ο στιγματισμος και φυσικα η ελλαδα ειναι 100 χρονια πισω σε πολλα θεματα.....ετερον εκατερον......

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Δε γραφω συχνα στο σαιτ, αυτο δε σημαινει οτι δεν το παρακολουθω (απο καταβολης του), αλλα τωρα θα ηθελα να πω κατι που ισως να μην το ξερεις (μουνιτσα). Δοκιμασε να κανεις και να μεγαλωσεις παιδι χωρις να εισαι παντρεμενος/η και θα σου πω εγω για ποτε βαραν τα βουκινα. Χιλια δυο προβληματα εχεις, απο την , οξω απο μας, νοσηλεια του σε νοσοκομειο μεχρι την εγγραφη του στο σχολειο. Ασε που για να το γεννησεις ανυπαντρη, σε δημοσιο η ιδιωτικο, τραβας τον παθων σου τον ταραχο, σε αναγκαζουν να υπογραψεις και να παραδεχτεις πραγματα τουλαχιστον μεσαιωνικα... Σε (σας) παραπεμπω στην ιστορια μιας κοπελας στο Βενιζελειο Νοσοκομειο της Κρητης (ψαχτε το λιγο στο νετ)...
Που νομιζετε οτι ζουμε συντροφοι ? Στη Στοκχολμη η σε κανα πολιτισμενο κρατος? ΟΟΟΟχι, στην Ουγκαντα της Ευρωπης, στο υπεροχο Μαλακισταν (Ελλαδισταν). Καλα τα λεει ο Σαββοπουλος, τσιφτετελληνες...
Αντε, καλημερα και περαστικα μας

Δεν είναι το φόρτε μου το συγκεκριμένο θέμα, αλλά είχα μια πρόσφατη εμπειρία από τον ευρύτερο χώρο στον οποίο κινούμαι. Γυναίκα 40+ αποφάσισε να αποκτήσει παιδί εκτός γάμου. Το έκανε λοιπόν. Το παιδί αγνώστου πατρός, γεννήθηκε κανονικότατα και η γυναίκα δεν έχει κανένα πρόβλημα κοινωνικού ρατσισμού από το κοινωνικό της περιβάλλον (ζει σε μικρό παραλιακό δήμο της Αττικής, όχι στη χοάνη της Αθήνας), ούτε από το επαγγελματικό της περιβάλλον (δημόσιο). Από όσο γνωρίζω δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα με τις δημόσιες υπηρεσίες (περισσότερα δλδ από τον κάθε άλλο Έλληνα). Μάλιστα στην υπηρεσία που δουλεύει διεκδίκησε βρεφονηπιακό σταθμό για τους εργαζομένους που δεν έχουν κάποιον ν' αφήσουν το παιδί τους και το πέτυχε. Μπορώ να πω ότι με εξέπληξε η ανοχή, αλλά κυρίως η υποστήριξη, που έδειξε τόσο η τοπική κοινωνία, όσο και οι συνάδελφοι της. Δεν υπήρξε κανένας στιγματισμός.

Καλό είναι λοιπόν να κρίνουμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα και όχι με βάση ιδεοληψίες. Βέβαια τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά και η αντιμετώπιση του περίγυρου διαφορετική, αν η συγκεκριμένη γυναίκα δεν ήταν επιστήμονας και ανεξάρτητη οικονομικά. Αλλά αυτό δεν θα οφειλόταν στον έμφυτο ρατσισμό και την οπισθοδρόμηση της ελληνικής κοινωνίας. Θα οφειλόταν μάλλον στις αντικειμενικές συνθήκες που δυσκολεύεουν την επιβίωση μιας μόνης μητέρας άνεργης.

Επειδή στο παρελθόν έχει τύχει να γνωρίσω και τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να πω ότι οι δυσκολίες ζωής μονογονεικών οικογενειών δεν οφείλονταςν στην ηθική απαξία που αντιμετώπιζαν απο την κοινωνία, αλλά στις αντικειμενικές συνθήκες επιβίωσης (χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, προέλευση από φτωχό περιβάλλον, ανεργία, αλλά και προβληματική ψυχολογία της μητέρας) Με λίγα λόγια λούμπεν καταστάσεις. Αλλά πάλι προς έκπληξη μου, καταφερνουν και αυτές οι περιπτώσεις τελικά να επιβιώνουν με την συνδρομή του κοινωνικού περιβάλλοντος (ευρύτερου και στενότερου) και όχι φυσικά των κοινωνικών δομών του κράτους, που είναι έτσι δομημένες (όχι μόνο στην ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη ευρώπη), ώστε να συντηρούν παρά να επιλύουν το πρόβλημα.

Αυτά τα λίγα. Και να συμφωνήσω πάντως με την Μουνίτσα, ότι η ύπαρξη του πατέρα είναι καταλυτική για την υγιή ανάπτυξη του παιδιού. Του πατέρα όμως ως σύμβολο, κι όχι απαραιτήτων του φυσικού πατέρα. Αν η ανύπαντρη μητέρα καταφέρει να υποκαταστήσει την φιγούρα του πατέρα με κάποιον άλλο (παππού, θείο, σύντροφο) η υγιής ανάπτυξη του παιδιού μπορεί να επιτευχθεί.

astro72

Τιμημένος
Εγγρ.
13 Αυγ 2005
Like
9
Πόντοι
0
Δεν καταλαβατε....Μιλησα για συγκεκριμενα προβληματα, οχι για κοινωνικο ρατσισμο. Το παιδι δεν το γραφουν στο σχολειο αν δεν ειναι βαφτισμενο (!) και δεν το βαφτιζουν οι τραγοι αν δεν ειναι παντρεμενη η μητερα. Πολλοι δε απο δαυτους, δεν το βαφτιζουν ουτε καν αν υπαρχει πολιτικος γαμος, παρα την υπαρξη σχετικης νομοθεσιας (συμφωνα με την οποια ο πολιτικος γαμος ειναι εξισου εγκυρος και αναγνωριζεται ακριβως το ιδιο με το θρησκευτικο) Αλλα, επειδη οπως καταλαβαινετε, πισω απο ενα "θρησκευτικο" γαμο κρυβεται μια ολοκληρη βιομηχανια κερδους, απο την καταργηση η τη μειωση του, χανονται πολλα φραγκα για ολο αυτο το μηχανισμο, συμπεριλαμβανομενων και των παπαδων....Για να μην αναφερουμε το γεγονος οτι ο γαμος ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, καμμια δουλεια δεν εχει η θρησκεια, πολλω δε μαλλον η εκκλησια. Και επισης, η ιστορια εχει δειξει οτι οπου ανακατευονται θρησκεις, εκκλησιες και λοιπα συμπαραμαρτουντα, καθως και οι εκπροσωποι αυτων, επικρατει σκοταδισμος και σαφης τροχοπεδη στην αναπτυξη. Υπαρχουν βεβαια και λαμπροι ανθρωποι εκει, οπως και σε ολους τους χωρους, αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι και κοντα στο ξερο καιγεται και το χλωρο....

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Συγγνωμη αλλα επειδη δεν το κατεχω το αθλημα τα παιδια αλλων θρησκειων πως γραφονται στα σχολεια? και δεν εννοω τους καθολικους.........μουσουλμανοι πχ? ειναι δηλαδη σωνει και ντε απαραιτητο να βαφτισεις το παιδι σου? και τοσες γυναικες που αποφασιζουν να γινουν μαναδες υιοθετοντας παιδια ή απο τραπεζα σπερματος?αν ηταν ετσι οι τραπεζες σπερματος δε θα ειχαν λογο υπαρξης στην ελλαδα.... εχω και προσφατο παραδειγμα (μη με βρισετε.... :2funny: ) η ντενιση υιοθετησε παιδι και το βαπτισε χωρις να ειναι παντρεμενη........εισαι σιγουρος για αυτο που λες?

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Δεν καταλαβατε....Μιλησα για συγκεκριμενα προβληματα, οχι για κοινωνικο ρατσισμο. Το παιδι δεν το γραφουν στο σχολειο αν δεν ειναι βαφτισμενο (!) και δεν το βαφτιζουν οι τραγοι αν δεν ειναι παντρεμενη η μητερα. Πολλοι δε απο δαυτους, δεν το βαφτιζουν ουτε καν αν υπαρχει πολιτικος γαμος, παρα την υπαρξη σχετικης νομοθεσιας (συμφωνα με την οποια ο πολιτικος γαμος ειναι εξισου εγκυρος και αναγνωριζεται ακριβως το ιδιο με το θρησκευτικο) Αλλα, επειδη οπως καταλαβαινετε, πισω απο ενα "θρησκευτικο" γαμο κρυβεται μια ολοκληρη βιομηχανια κερδους, απο την καταργηση η τη μειωση του, χανονται πολλα φραγκα για ολο αυτο το μηχανισμο, συμπεριλαμβανομενων και των παπαδων....Για να μην αναφερουμε το γεγονος οτι ο γαμος ειναι ΚΑΘΑΡΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ, καμμια δουλεια δεν εχει η θρησκεια, πολλω δε μαλλον η εκκλησια. Και επισης, η ιστορια εχει δειξει οτι οπου ανακατευονται θρησκεις, εκκλησιες και λοιπα συμπαραμαρτουντα, καθως και οι εκπροσωποι αυτων, επικρατει σκοταδισμος και σαφης τροχοπεδη στην αναπτυξη. Υπαρχουν βεβαια και λαμπροι ανθρωποι εκει, οπως και σε ολους τους χωρους, αλλα δυστυχως ειναι ελαχιστοι και κοντα στο ξερο καιγεται και το χλωρο....

Ίσως δεν το ξέρεις αλλά η βάφτιση δεν είναι ουσιώδης τύπος νομιμοποίησης του παιδιού, όπως είναι ο γάμος για το ζευγάρι. Αρκεί η εγγραφή στο ληξιαρχείο για να υπάρχει το παιδί νομικά. Δεν ισχύει ότι δεν γράφουν το παιδί στο σχολείο αν δεν είναι βαφτισμένο. Ούτε ότι δεν βαφτίζουν το παιδί αν δεν προέρχεται από γάμο επίσημο. Η άρνηση να βαφτίσεις παιδί γι' αυτό το λόγο είναι αντίθετη και με την δογματική της χριστιανικής θρησκείας. Με την βάφτιση ο άνθρωπος εισέρχεται στο σώμα της εκκλησίας, δεν επιβραβεύεται αυτός ή οι γονείς του για την μέχρι τότε ζωή τους.

Τώρα αν θέλεις να κάνεις κήρυγμα κατά της επισήμου εκκλησίας σίγουρα θα βρεις πολλά, αλλά να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom