Κατόπιν 3 σχετικών πμ από ισάριθμους ομοιπαθούντες, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Αργινίνη, αποφάσισα να γράψω την δική μου εμπειρία και να την μοιραστώ με τους υπόλοιπους συναγωνιστές του φόρουμ, ελπίζοντας ότι θα τους φανεί χρήσιμο.
Εκ των προτέρων ζητώ συγνώμη για την μακρυγορία!!!
…
Καταρχάς, κανόνας νούμερο Ένα, δεν παίρνουμε συμπληρώματα της αγοράς, γιατί είναι χαμηλής ποιότητας και άγνωστης προέλευσης.
Άλλα λένε στα χαρακτηριστικά και αλλά έχουν μέσα.
Η παραπλάνηση ακόμα και σε μια απλή whey πολύ εμπορικών εταιρειών είναι απίστευτη. Για παράδειγμα, προσφέρουν δήθεν 80% whey και εάν το ψάξεις έχουν προσθέσει αλλά αμινοξέα χαμηλής ποιότητας για να ανεβάσουν το ποσοστό της πρωτεΐνης, ενώ στην πραγματικότητα η πραγματική whey δεν είναι ούτε 65αρα.
Εδώ μας πλασάρουν λουκάνικα με κρέας αλόγου αντί των κανονικών χοιρινών και δεν παίρνουμε μυρωδιά στο συμπλήρωμα κρεατίνης θα καταλάβουμε τι εχει μέσα;
Κανόνας νούμερο Δύο, το καλύτερο συμπλήρωμα είναι η τροφή.
Όλα τα συμπληρώματα είναι ακριβώς αυτό, συμπλήρωματα διατροφής, δηλαδή υποκατάστατα.
Βέβαια με τον όρο συμπληρώματα τα τελευταία χρόνια έχουν ενσωματώσει και τα fat burners και ότι άλλη μαλακία πουλάει στον κόσμο.
Εγώ μιλάω για συμπληρώματα και όχι για ουσίες των οποίων οι παρενέργειες μπορεί να μην περιοριστούν στην χειρότερη περίπτωση σε μια διάρροια.
Για δε τις βιταμίνες, πραγματικά χρήματα πετάμενα στη χέστρα!!!!!!
Εάν αποφασίσεις να πάρεις κάτι, μην λυπηθείς το κόστος, ψάξε εάν υπάρχει αντίστοιχο φάρμακο.
Πχ. γλουκοζαμίνη υπάρχει πληθώρα συμπληρωμάτων, αλλά υπάρχει και φαρμακευτικό σκεύασμα.
Με το τελευταίο ξέρεις τι βάζεις στο σώμα σου, με τα άλλα όχι!!!
Εγώ ασχολούμαι με το γυμναστήριο, γυμναστική βάρη από πιτσιρίκας (και ενίοτε κάνω διαλλειματικές στο διάδρομο για αερόβια). Πλέον είμαι 45 και έχω πάνω από 30 χρόνια έντονης καταπόνησης του μυοσκελετικού και όχι μόνο.
Τα τελευταία 7 χρόνια ασχολήθηκα ταυτόχρονα και με το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων.
Σε αυτό το διάστημα έχω τρέξει, σε επίσημους αγώνες, σε 4 μαραθωνίους, καμία 10αρια ημι και πάνω από 20 10αρια-5ρια. Κατά μέσω ορό μόνο για το τρέξιμο μιλάμε για 40-50χλμ την εβδομάδα.
Λοιπόν, βάση της δικής μου εμπειρία, αυτό που μπορώ να πω, εάν κάτι δουλεύει αυτό είναι μόνο η Αργινίνη. Όλα τα άλλα είναι πραγματικά πεταμένα λεφτά.
Αλλά προσοχή, όχι οποιαδήποτε Αργινίνη και όχι μόνη της.
Και βέβαια, δεν έχεις αποτελέσματα από την μια μέρα στην άλλη.
Χρειάζεται αγωγή και ταυτόχρονα προσπάθεια για βελτίωση, τα αγαθά κόποις κτώνται.
Και το καταλαβαίνεις από το γεγονός ότι μπορείς να αυξήσεις τον όγκο την προπόνησης. Βασικά σε βοηθάει να φθάσεις πιο γρηγορα τη καλύτερη σου κατάσταση. Επακόλουθο είναι και οι πιο συχνές πρωινές σηκωμαρες.
Βέβαια εάν δεν υπάρχει ο κάλος ύπνος, όλα τα υπόλοιπα δεν μπορούν ή αποτυγχάνουν να αποδώσουν.
Η αρχή της ευεξίας είναι: προπόνηση, καλό φαγητό και κατάλληλη ανάρρωση και καλός βαθύς ύπνος.
Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι μαραθωνοδρόμοι, και πιστέψτε με είναι πολλοί τα τελευταία χρόνια, είναι ότι σπάνε την παραπάνω αλυσίδα. Και αυτό γιατί βρίσκονται επί μονίμου βάσεως σε υπερκόπωση, ο οργανισμός δεν προλαβαίνει να αναρρώσει από την τελευταία προπόνηση.
Σε αυτή την περίπτωση ξεχάστε επιδόσεις στο σεξ, είναι ζήτημα αν σηκώνεται το εργαλείο. Η κορτιζόλη κάνει πραγματικά πάρτι στο σώμα σας.
Είναι αντίστοιχο ενός του μακροχρόνιου στρες.
Τώρα εάν ο ύπνος είναι αποδοτικός, αυτό θα αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης, οπότε και την libido.
Τα παραπάνω συμπληρώματα και η κατάλληλη γυμναστική θα απογειώσουν τις επιδόσεις.
Και πάλι επαναλαμβάνω, μην περιμένετε επιδόσεις χαπιού.
Τώρα όπως είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση, εγώ είδα σχετική βελτίωση μόνο με το prelox (για κάτι πιο φθηνό ενίοτε έπαιρνα και MENS-Χ, αλλά με αμφίβολα αποτελέσματα).
Όσο για τις δοσολογίες, το φυλλάδιο τα εξηγεί όλα.
Δυστυχώς προμήθεια μόνο από εξωτερικό πλέον.
Βέβαια όπως συμβαίνει και με τα χάπια ενδεχομένως σε πολλούς να μην δουλέψει.
Η γενική θεωρία της αργινίνης είναι ότι αυξάνοντας την ημερήσια δόση αυξάνεται και η παραγωγή του νευροδιαβισταστη ΝΟ, όπως και με τα νιτρικά.