ADMIRAL GR
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 27 Αυγ 2005
- Κριτικές
- 3
- Like
- 7.014
- Πόντοι
- 1.486
φιλε καλή τυχη στη δυσκολη στροφή που κάνεις..Σου παραθετω μερικά οικ.στοιχεια απο Κ. Ευρωπη που ειμαι..kotsoskotsos, chrysa82, και jaygatsby, ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις πληροφοριες. Οι λογοι που με εκαναν να αποφασισω να μεταναστευσω, εκτος απο οικονομικοι, ειναι οτι θελω να ζησω σε μια χωρα και πολη με ανοιχτους ανθρωπους και εντονη ζωη. Απο τις πληροφοριες που εχω, το Βερολινο ειναι μια τετοια πολη. Ζω σχεδον 8 χρονια σ΄ενα χωριο κι ενω στην αρχη γουσταρα τρελα, τωρα βαριεμε αφανταστα. Ολες μου οι μερες ειναι πανομοιοτυπες. Βλεπω τους ιδιους ανθρωπους, κανω, βλεπω και ακουω τα ιδια καθε μερα. Προ κρισης ηταν σιγουρα καλυτερα, τωρα βλεπω πολλους κατσουφιδες διπλα μου. Αλλαξαν οι ανθρωποι, οι συχωριανοι, οι συγγενεις, οι φιλοι.
Το Βερολινο επιλεχτηκε αρχικα γιατι εκει ζει μια Ρωσιδα με την οποια ειχα 2 χρονια σχεση οταν ζουσα στην Αθηνα. Ειχα κρατησει επαφες μαζι της και να που χρειαστηκαν. Η κοπελα ειναι 5,5 χρονια στη Γερμανια. Τα 2 Νυρεμβεργη και τα υπολοιπα Βερολινο. Απ΄οτι μου λεει το Βερολινο δεν το αλλαζει με τιποτα. Το πρωτο διαστημα στη Γερμανια, μου ελεγε στα mail της οτι οι Γερμανοι ειναι μαλακες κι οτι αν ειχε δουλεια δεν θα εφευγε ποτε απο την Ελλαδα. Τωρα μου λεει οτι με αυτα που ακουει για την Ελλαδα, ουτε σκεψη για επιστροφη εδω. Ξερω οτι στην αρχη θα ειναι δυσκολα, δεν ειμαι μικρος, σε λιγους μηνες κλεινω τα 47, αλλα δεν το βαζω ευκολα κατω. Θα το παλεψω. Δε σκοπευω ουτε να γινω βαρος στην κοπελα, ουτε στα αλλα ατομα που εχω εκει. Αν δεν μπορεσω να προσαρμοστω τους πρωτους 6-7 μηνες, θα την κανω για Γαλλια. Εχω κι εκει καποιους γνωστους και μια ξαδερφη παντρεμενη εκει. Δεν ξερω που θα καταληξω, αν θα μεινω για παντα Βερολινο ή παω σε αλλη πολη της Γερμανιας ή στη Γαλλια, αλλα για ενα ειμαι σιγουρος. Οτι αργησα πολυ. Επρεπε να ημουν ηδη εξω.
Βελγιο: μεσος μισθός,χωρις πτυχιο,2.000€.Ανειδικευτος εργατης 1.400€
Γαλλία: μεσος μισθός,χωρίς πτυχίο,1.500€.Ανειδικευτος εργατης 900€
Λουξεμβούργο:μεσος μισθός 3.500€,Ταμειο ανεργίας 7 μηνες 80% του μισθού σου,ανειδικευτος εργατης 2.400€.Ειδικα εργατης σε παρκο που τον ρωτησα ενω ξεχορταριαζε μου ειπε οτι παιρνει 2.600€ κι εμεινα μαλακας...Οδηγος Λεωφορείου -ΚΤΕΛ -4.000€,συνταξιουχος Μ.Εκπαιδευσης,4.000€..