Νέα

Βερολίνο - Γερμανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα COMMANDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
kotsoskotsos, chrysa82, και jaygatsby, ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις πληροφοριες. Οι λογοι που με εκαναν να αποφασισω να μεταναστευσω, εκτος απο οικονομικοι, ειναι οτι θελω να ζησω σε μια χωρα και πολη με ανοιχτους ανθρωπους και εντονη ζωη. Απο τις πληροφοριες που εχω, το Βερολινο ειναι μια τετοια πολη.  Ζω σχεδον 8 χρονια σ΄ενα χωριο κι ενω στην αρχη γουσταρα τρελα, τωρα βαριεμε αφανταστα. Ολες μου οι μερες ειναι πανομοιοτυπες. Βλεπω τους ιδιους ανθρωπους, κανω, βλεπω και ακουω τα ιδια καθε μερα. Προ κρισης ηταν σιγουρα καλυτερα, τωρα βλεπω πολλους κατσουφιδες διπλα μου. Αλλαξαν οι ανθρωποι, οι συχωριανοι, οι συγγενεις, οι φιλοι.  
Το Βερολινο επιλεχτηκε αρχικα γιατι εκει ζει μια Ρωσιδα με την οποια ειχα 2 χρονια σχεση οταν ζουσα στην Αθηνα. Ειχα κρατησει επαφες μαζι της και να που χρειαστηκαν. Η κοπελα ειναι 5,5 χρονια στη Γερμανια. Τα 2 Νυρεμβεργη και τα υπολοιπα Βερολινο. Απ΄οτι μου λεει το Βερολινο δεν το αλλαζει με τιποτα. Το πρωτο διαστημα στη Γερμανια, μου ελεγε στα mail της οτι οι Γερμανοι ειναι μαλακες κι οτι αν ειχε δουλεια δεν θα εφευγε ποτε απο την Ελλαδα. Τωρα μου λεει οτι με αυτα που ακουει για την Ελλαδα, ουτε σκεψη για επιστροφη εδω. Ξερω οτι στην αρχη θα ειναι δυσκολα, δεν ειμαι μικρος, σε λιγους μηνες κλεινω τα 47, αλλα δεν το βαζω ευκολα κατω. Θα το παλεψω. Δε σκοπευω ουτε να γινω βαρος στην κοπελα, ουτε στα αλλα ατομα που εχω εκει. Αν δεν μπορεσω να προσαρμοστω τους πρωτους 6-7 μηνες, θα την κανω για Γαλλια. Εχω κι εκει καποιους γνωστους και μια ξαδερφη παντρεμενη εκει. Δεν ξερω που θα καταληξω, αν θα μεινω για παντα Βερολινο ή παω σε αλλη πολη της Γερμανιας ή στη Γαλλια, αλλα για ενα ειμαι σιγουρος. Οτι αργησα πολυ. Επρεπε να ημουν ηδη εξω.
φιλε καλή τυχη στη δυσκολη στροφή που κάνεις..Σου παραθετω μερικά οικ.στοιχεια απο Κ. Ευρωπη που ειμαι..
Βελγιο: μεσος μισθός,χωρις πτυχιο,2.000€.Ανειδικευτος εργατης 1.400€
Γαλλία: μεσος μισθός,χωρίς πτυχίο,1.500€.Ανειδικευτος εργατης 900€
Λουξεμβούργο:μεσος μισθός 3.500€,Ταμειο ανεργίας 7 μηνες 80% του μισθού σου,ανειδικευτος εργατης 2.400€.Ειδικα εργατης σε παρκο που τον ρωτησα ενω ξεχορταριαζε μου ειπε οτι παιρνει 2.600€ κι εμεινα μαλακας...Οδηγος Λεωφορείου -ΚΤΕΛ -4.000€,συνταξιουχος Μ.Εκπαιδευσης,4.000€..

ΜΕΝΕΔΗΜΟΣ

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Μαρ 2014
Κριτικές
3
Like
6.369
Πόντοι
2.356
φιλε καλή τυχη στη δυσκολη στροφή που κάνεις..Σου παραθετω μερικά οικ.στοιχεια απο Κ. Ευρωπη που ειμαι..
Λουξεμβούργο:μεσος μισθός 3.500€,Ταμειο ανεργίας 7 μηνες 80% του μισθού σου,ανειδικευτος εργατης 2.400€.Ειδικα εργατης σε παρκο που τον ρωτησα ενω ξεχορταριαζε μου ειπε οτι παιρνει 2.600€ κι εμεινα μαλακας...

Βέβαια τα λεφτά δεν λένε τίποτα το θέμα είναι και το κόστος ζωής δεν εννοώ άνετα αλλά όχι και μόνο επιβιωση - τροφη

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Αγαπητέ μας φίλε Paralimnie πιθανότατα να χρειαστείς παραπάνω από 6 μήνες μέχρι να προσαρμοστείς ,μιας και σε αυτό το διάστημα θα καταφέρεις  να μαθείς τα βασικά αυτής της δύσκολης γλώσσας. Δουλειά του ποδαριού για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες θα βρεις αμέσως. Βασικό είναι που έχεις στέγη. Καλό κουράγιο, τύχη και.... θάρρος σου εύχομαι!

Επισκέπτης
Λουξεμβούργο:μεσος μισθός 3.500€,Ταμειο ανεργίας 7 μηνες 80% του μισθού σου,ανειδικευτος εργατης 2.400€.Ειδικα εργατης σε παρκο που τον ρωτησα ενω ξεχορταριαζε μου ειπε οτι παιρνει 2.600€ κι εμεινα μαλακας...Οδηγος Λεωφορείου -ΚΤΕΛ -4.000€,συνταξιουχος Μ.Εκπαιδευσης,4.000€..

Κι εγω κοβω χορτα εδω για 15 με 35 ευρω μεροκαματο :headbang: :headbang: ολη μερα

Επισκέπτης
Αγαπητέ μας φίλε Paralimnie πιθανότατα να χρειαστείς παραπάνω από 6 μήνες μέχρι να προσαρμοστείς ,μιας και σε αυτό το διάστημα θα καταφέρεις  να μαθείς τα βασικά αυτής της δύσκολης γλώσσας. Δουλειά του ποδαριού για να καλύψεις τις βασικές σου ανάγκες θα βρεις αμέσως. Βασικό είναι που έχεις στέγη. Καλό κουράγιο, τύχη και.... θάρρος σου εύχομαι!

Χρυσα μεγαλη υποθεση το internet. Μιλαω με καποιους που ειναι Βερολινο, Ελληνες, εναν Πακιστανο και τη φιλη μου και ολοι μου λενε οτι κατι εχουν για μενα βρει. Ενα παλικαρι μου ειπε και για ελληνικο cafe κι ας μην ξερω τη γλωσσα. Αν δεν ειχα καποιες εκρεμοτητες εδω θα εφευγα αυριο. Καλα ηταν 8 χρονια με τους βλαχους στο χωριο, ηρθε η ωρα να γινω Ευρωπαιος.

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Κι εγω κοβω χορτα εδω για 15 με 35 ευρω μεροκαματο :headbang: :headbang: ολη μερα
Εχω κι άλλο..Οδηγός ασθενοφόρου,4.500€ ΚΑΘΑΡΑ και πρόσεξε: 100€ η ωρα η υπερωρία,αν θελεις,σε μινιμουμ 4 ωρες την εβδομαδα!!

Neymar

Μέλος
Εγγρ.
28 Φεβ 2012
Like
0
Πόντοι
16
Εχω κι άλλο..Οδηγός ασθενοφόρου,4.500€ ΚΑΘΑΡΑ και πρόσεξε: 100€ η ωρα η υπερωρία,αν θελεις,σε μινιμουμ 4 ωρες την εβδομαδα!!

Ναι, αλλά να πεις και 2-3 λόγια για το κόστος ζωής εκεί.

Επισκέπτης

τέτοια τύπε;  :think:

ASTYNOMIKO(%CE%A7%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%A3%CE%99).jpg

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
μήπως τέτοια;

Συνημμένα

• fussball-rasen-614x320.jpg
    fussball-rasen-614x320.jpg
    109,9 KB · Εμφανίσεις: 26

Dyvoir

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Δεκ 2012
Κριτικές
9
Like
328
Πόντοι
21
Μερικά λόγια και από μένα. Στο πολίτευμα της Βαιμάρης το Βερολίνο θεωρόταν η πιο συναρπαστική πόλυ του κόσμου. Αυτό τελείωσε στην εποχή του Τρίτου Ράιχ. Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το Βερολίνο ήταν μια κατεστραμμένη πόλυ, η ανατολική πλευρά έγινε προτεύουσα της ανατολικής Γερμανίας, ενώ το ελεύθερο μέρος της δυτικής πλευράς ήταν περιτρτγυρισμένη από ένα δικτατορικό κράτος. Γι'αυτό το (δυτικό) Βερολίνο πάντα χρειαζόταν την πολιτική  και την οικονομική υποστήριξη των ΥΠΑ και της δυτικής Γερμανίας, η οποία δοκίμαζε μια ραγδαία ανάκαμψη μετά από τον πόλεμο. Βασικά αυτή η σχέση δεν έχει αλλάξει έως σήμερα. Από την οικονομική σκοπιά το Βερολίνο είναι μια φτωχή πόλυ (και δεν βοηθά καθόλου ότι τα γειτονικά κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας υστερούν οικονομικά) και μετά από την πτώση του τοίχου ήταν η πιο φτηνή προτεύουσα του δυτικού κόσμου επειδή οι τιμές προσανατολίστηκαν με την αδύνατη αγοραστική δύναμη της ανατολικής Γερμανίας.

Σήμερα το Βερολίνο πάλι είναι μια συναρπαστική, ποικίλη και ζωντανή κοσμοπολιτική πόλυ. Είναι μια πόλυ των τεχνών, των θεωρητικών επιστήμων, των μνημείων, των διασκεδάσεων και προπαντός είναι μια πόλυ που ζει η νεολαία. Γενικά σε ό,τι αφορά τον τρόπο ζωής το Βερολίνο έχει να προσφέρει πολλά. Αλλά υπάρχουν και άλλα κριτήρια:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυτό που κάνει την Γερμανία πλούσια είναι η Βιομηχανία της και αυτή βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χώρας, πάνω απ'όλα στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, στη Βαυαρία, στη 'Εσση και στη Ρηνανία-Βεστφαλία. Αυτό το γεγονός καθρεφτίζεται και στους τωρινές δείκτες ανεργίας
Μάιος 2014:
Βερολίνο 11,1 %
Βρανδενβούργο 9,3%
Βάδη-Βυρτεμβέργη 3,9 %
Βαυαρία 3,6 %

KLIMA
Η ανατολική πλευρά της Γερμανίας (στην οποία ανήκει και το Βερολίνο – να μη ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε 90 χλμ δυτικά από τα σύνορα της Πολωνίας) επιρεάζεται αισθητά από το ειπηρωτικό κλίμα της ανατολικής Ευρώπης. Γι'αυτό στον χειμώνα το Βερολίνο έχει δυνατή παγωνιά, ενώ κάτα μήκος του Ρήνου οι θερμοκρασίες είναι σχετικά ήπιες. Η αισθητά πιο ζεστή περιοχή στη Γερμανία που κάπου θυμίζει μεσογειακό κλίμα είναι βόρεια από το Freiburg που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Γερμανίας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
Οι κάτοικοι του/της
Ντόρτμουντ ... θεωρούνται φιλαράκια
Μονάχου ... θεωρούνται αλαζόνες
Βαυαρίας ... θεωρούνται βλάχοι
Βάδη-Βυρτεμβέργης ... θεωρούνται τσιγκούνιδες
Κολωνίας ... θεωρούνται κεφάτοι
Αμβούργου ... θεωρούνται ψυχροί
Βερολίνου ... θεωρούνται ανοιχτόμυαλοι

Τρίχες; Who knows!

ΑΓΟΡΑΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Σε όλη τη Γερμανία υπάρχουν Eroscenter/Laufhäuser/Laufstraßen (δηλαδή δρόμοι και συνοικίες με  μπουρδέλα) – εκτός από το Βερολίνο. Αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί; Ο λόγος είναι ότι το  Βερολίνο είναι η μοναδική πόλη στη Γερμανία που δεν υπάρχουν απαγορευμένες ζώνες (Sperrgebiete) σχετικά με την  πορνεία. Το Βερολίνο πάντα είχε μια πάρα πολύ ανεκτική στάση εναντίον της πορνείας. Επομένως στο Βερολίνο την πορνεία τη μπορεί να βρίσκει κανείς παντού. Η προσφορά είναι ανεξάντλητη και οι τιμές είναι σχετικά φτηνές. Εγώ όμως που είμαι εξειδικευμένος στα Saunaclub πρέπει να διατυπώνω μια επιφύλαξη: Στη Γερμανία υπάρχουν 120 Saunaclub, αλλά μόνο ένα στο Βερολίνο: το Artemis. Υπάρχει κάπως μια ανάγκη αναπλήρωσης ελλείψεων. Αλλά σε λίγο θα φτίαξει η κατάσταση ...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
επαναφέρω λιγάκι τη συζήτηση στο...θέμα του σάιτ.
1. Είναι κανείς εδω;;;; Είμαι Βερολίνο για 3 μέρες
2. ΔΕΝ θέλω Άρτεμις, μην μου γράψει κανείς
3. τι προτείνετε για Δευ-τρι-Τετ

4. Στα μασσαζ τι κανουνε; τι επιτρέπεται να κάνεις εσύ; Βλέπω ας πούμε το Jade. Εσύ αγγίζεις; συμμετέχεις; ή απλά ξάπλα και κάνιε μόνο η εργαζόμενη κορασίδα;

αυτά...να δούμε αν είναι κανείς μέσα και αν είναι κανείς Βερολίνο...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
να υποθέσω πως κανείς αλητήριος δεν είναι Βερολίνο;;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
ή πως κανείς δεν είανι μέσα;

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
φωνή βοόντος....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
αει να δούμε μήπως το δει κανείς αργότερα

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
γραφω καμια παπαρια...  να φαινεται το θεμα στη πρωτη σελιδα......αλλ μαλλον δεν εινα κανεις Βερολινο...ή δεν μπαινει όποιος ειναι μεσα...

allantalon

Μέλος
Εγγρ.
26 Απρ 2008
Like
20
Πόντοι
16
γραφω καμια παπαρια...  να φαινεται το θεμα στη πρωτη σελιδα......αλλ μαλλον δεν εινα κανεις Βερολινο...ή δεν μπαινει όποιος ειναι μεσα...

Καποιες βιζιτες απο Σοφια Βουλγαρια κάνουν καριερα στο Βερολινο .
Ενδειαφερεσαι;;;;;;;;;
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Καλημερα  απο Χαλκιδικη .......

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom