Νέα

Βερολίνο - Γερμανία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα COMMANDER
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 480
  • Εμφανίσεις 92K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
αγόρι μου μην χάνεις τόν καιρό σου.......

.......σε ελληνικό εστιατόριο θα βρείς δουλίτσα κουζίνα,σκουπισμα,σερβιρισμα,βοηθός κλπ όλα μαζί  με 12ωρο στην καλύτερη με
καμμια μέρα ρεπό μεσοβδόμαδα και πολύ είναι....

Στo Bερολινο δεν θα ειμαι ξεκρεμαστος. Θα με φιλοξενει μια Ρωσιδα φιλη μου μεχρι να βρω δουλεια που να μου αρεσει και θα με βοηθαει στα νταραβερια μου με τις υπηρεσιες.  Εχω ηδη ετοιμασει την ομαδα υποστηριξης, η οποια αποτελειτε απο τη Ρωσιδα που σου ειπα, 2 Ελληνες που ζουν χρονια εκει και ο ενας δουλευει σε ξυλουργειο κι επισης ενας Πακιστανος που ζουσε στο χωριο μου και καταφερε να παει στο Βερολινο κι εχω επαφες μαζι του. Σκοπευω να μαθω οσο πιο γρηγορα τη γλωσσα για να κανω παρεες με Γερμανους και να ενταχθω στην κοινωνια τους. Κι φυσικα για να βγαλω Γερμανιδα γκομενα. Αν δεν μου αρεσει ή δεν καταφερω να προσαρμοστω θα φυγω για Γαλλια οπου κι εκει εχω καποιους φιλους. Στην Ελλαδα δεν γυριζω.
Πριν χρονια οταν εφυγα απο την Αθηνα για το χωριο, ειχα ονειρα και δεν μου περνουσε απο το μυαλο οτι θα ξανα ζουσα σε μεγαλη πολη. Τωρα, μετα απο σχεδον 8 χρονια στο χωριο, νιωθω οτι εχω μπουχτησει. Οτι η ζωη μου ειναι σε τελμα και χρειαζομε ενα καινουριο ξεκινημα. Ξερω οτι θα μου λειψουν οι ανεσεις, το αραγμα και οι αργοι ρυθμοι της ελληνικης επαρχιας, αλλα δεν μασαω. Εχω περασει και το σταδιο του τεμπελη, του τελειως ρουχλα και το σταδιο του εργασιομανη. Τα τελευταια χρονια βλεπω διπλα μου μιζερια και κατηφεια. Βαρεθηκα τα παραπονα, θελω χαμογελα και δραση. Οταν εχω στοχους, οση εκμεταλευση και να υποστω, δεν πεφτω, ουτε κανω πισω. Σφιγκω δοντια και συγκεντρωνομε στο στοχο.

Οι Ελληνες ας ψηφιζουν ΝΔ, χρυση αυγη, Πασοκ κι ας πηδανε απο τα μπαλκοκια με τα παιδια τους μαζι. Στ΄αρχιδια μου πλεον. Το μονο που με νοιαζει ειναι να βγαλω το ΠΕΙ για το διπλωμα, καινουριο διαβατηριο, να πουλησω τη μηχανη μου και Ιουλιο θα πινω τη μπυρα μου στο Berlin

Gamaw Gries

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Ούτε 5 μήνες δεν θα αντέξεις κακομοίρη και εσύ και όλα τα άλλα ζώα που φεύγουν από εδώ και γυρνάνε ύστερα από λίγο αφού απέτυχαν να βρουν τους επίγειους παραδείσους που τους έταζαν.

kotsoskotsos

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Επειδή έχω μεγαλώσει Γερμανία, με γερμανικό Abitur, τελειωμένο γερμανικό Gymnasium και έχω γυρίσει διάφορα γερμανικά κρατίδια – λόγω δουλειάς γονέων, δεν υπήρξαν btw ποτέ Gastarbeiter, θα σου πρότεινα άμα έχεις τέτοια δυνατότητα – να ΜΗΝ προτιμήσεις το Βερολίνο καθώς εκεί θα συναντήσεις την χειρότερη φάρα Γερμανών σε όλη τη χώρα.
Δεν γνωρίζουν από ευγένεια, είναι τρελά ξενοφοβικοί (Τούρκους – Kreuzberg κλπ και παίρνει και τους υπολοίπους η μπάλα) φασισταριά από τα λίγα, χαμηλής μόρφωσης κατά πλειοψηφία και κομπλεξικοί σε σχέση με την πρώην δυτική Γερμανία - αλλά να πας πιο νότια, κατά προτίμηση Βάδη-Βυρτεμβέργη ή Βαυαρία. ΔΕΝ το τονίζω αυτό ΔΕΝ συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ η ποιότητα των ανθρώπων στα κρατίδια αυτά με τους Βερολινέζους. Πραγματικά με νοσταλγία θυμάμαι τα χρόνια μου στη Στουτγάρδη – και ακόμη βρίζω το Βερολίνο.
Κοινότητες ελληνικές έχει σε όλες τις γερμανικές πρωτεύουσες κρατιδίων, αλλά και προξενεία, εκκλησίες που μπορούν να σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα.
Άμα αποφασίσεις να μείνεις Γερμανία, μην απογοητευτείς από το Βερολίνο -  είναι ΧΑΛΙΑ σε σχέση με την υπόλοιπη πρώην δυτική Γερμανία, αλλά κάνε προσπάθεια αφού μάθεις τη γλώσσα να φύγεις για την πρώην ΔΥΤΙΚΗ Γερμανία και προς το νότο. Σου εύχομαι καλή δύναμη.

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Να κατέβει προς Baden Wuerttemberg αλλά να χει υπόψη  του πως το κόστος ζωής δεν έχει καμία σχέση με το Βερολίνο...από τα ενοίκια μέχρι τα εισητήρια των τρένων...Πολύ πιο ακριβά κάτω.

kotsoskotsos

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Να κατέβει προς Baden Wuerttemberg αλλά να χει υπόψη  του πως το κόστος ζωής δεν έχει καμία σχέση με το Βερολίνο...από τα ενοίκια μέχρι τα εισητήρια των τρένων...Πολύ πιο ακριβά κάτω.

Πράγματι, τα χρήματα που θα χρειαστεί για να ζήσει κανείς νότια είναι περισσότερα, αλλά και οι μισθοί είναι καλύτεροι. Τα δύο πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας είναι τα δύο νότιά της, δηλαδή η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Βαυαρία.
Η ποιότητα των ανθρώπων όμως είναι αυτή που κάνει τους τόπους αυτούς να ξεχωρίζουν, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά που υπάρχει, σαν να συγκρίνεις Ταλιμπάν με μορφωμένο Ευρωπαίο, δεν υπάρχει σύγκριση.
Άλλη ράτσα οι δυτικοί Γερμανοί και άλλη οι πρώην ανατολικοί.

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Πράγματι, τα χρήματα που θα χρειαστεί για να ζήσει κανείς νότια είναι περισσότερα, αλλά και οι μισθοί είναι καλύτεροι. Τα δύο πιο πλούσια κρατίδια της Γερμανίας είναι τα δύο νότιά της, δηλαδή η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Βαυαρία.
Η ποιότητα των ανθρώπων όμως είναι αυτή που κάνει τους τόπους αυτούς να ξεχωρίζουν, είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διαφορά που υπάρχει, σαν να συγκρίνεις Ταλιμπάν με μορφωμένο Ευρωπαίο, δεν υπάρχει σύγκριση.
Ναι αλλά ο αξιοπρεπής μισθός έχει να κάνει με ειδικευμένο εργατικό δυναμικό.
Έχω την εντύπωση πως οι χαμαλοδουλειές είναι σε όλη την γερμανία κακοπληρωμένες.
Δηλαδή να χαίρομαι που μαι νότια;; :) Υπάρχει και χειρότερη ΄΄πάστα ΄΄ γερμανών; :huh:

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Επειδή έχω μεγαλώσει Γερμανία, με γερμανικό Abitur, τελειωμένο γερμανικό Gymnasium και έχω γυρίσει διάφορα γερμανικά κρατίδια – λόγω δουλειάς γονέων, δεν υπήρξαν btw ποτέ Gastarbeiter, θα σου πρότεινα άμα έχεις τέτοια δυνατότητα – να ΜΗΝ προτιμήσεις το Βερολίνο καθώς εκεί θα συναντήσεις την χειρότερη φάρα Γερμανών σε όλη τη χώρα.
Δεν γνωρίζουν από ευγένεια, είναι τρελά ξενοφοβικοί (Τούρκους – Kreuzberg κλπ και παίρνει και τους υπολοίπους η μπάλα) φασισταριά από τα λίγα, χαμηλής μόρφωσης κατά πλειοψηφία και κομπλεξικοί σε σχέση με την πρώην δυτική Γερμανία - αλλά να πας πιο νότια, κατά προτίμηση Βάδη-Βυρτεμβέργη ή Βαυαρία. ΔΕΝ το τονίζω αυτό ΔΕΝ συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ η ποιότητα των ανθρώπων στα κρατίδια αυτά με τους Βερολινέζους. Πραγματικά με νοσταλγία θυμάμαι τα χρόνια μου στη Στουτγάρδη – και ακόμη βρίζω το Βερολίνο.
Κοινότητες ελληνικές έχει σε όλες τις γερμανικές πρωτεύουσες κρατιδίων, αλλά και προξενεία, εκκλησίες που μπορούν να σε βοηθήσουν στα πρώτα βήματα.
Άμα αποφασίσεις να μείνεις Γερμανία, μην απογοητευτείς από το Βερολίνο -  είναι ΧΑΛΙΑ σε σχέση με την υπόλοιπη πρώην δυτική Γερμανία, αλλά κάνε προσπάθεια αφού μάθεις τη γλώσσα να φύγεις για την πρώην ΔΥΤΙΚΗ Γερμανία και προς το νότο. Σου εύχομαι καλή δύναμη.

Ο,τι λέει ο πιο πάνω, εγώ λέω τα ακριβώς αντίθετα.

Το Βερολίνο είναι η πιο kinky, κεφάτη, γαμάτη πόλη της Γερμανίας. Οι Ανατολικογερμανοί είναι βέβαια οι πιο "βλάχοι" ας το πούμε έτσι Γερμανοί σε σχέση με τους πιο σοφιστικέ Δυτικούς αλλά σαν ποιότητα ανθρώπων (όπου εν τέλει είναι και θέμα κάθε ανθρώπου σαν μονάδα) δεν νομίζω οτι δεν είναι καλοί άνθρωποι, ίσα ίσα οτι σαν πρώην πολίτες κομμουνιστικής χώρας μπορεί να βγάζουν μια ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Δεν είναι δηλαδή σαν τους Ρώσους που έχουν γίνει οτι φάμε οτι πιούμε και οτι αρπάξει ο....

Επίσης δεν διέγνωσα ιδιαίτερο ρατσισμό στο Βερολίνο, ίσως θέματα ξενοφοβίας να υπάρχουν στην υπόλοιπη Ανατολική Γερμανία, όχι στο Βερολίνο.

Και εν τέλει και σε ό,τι μας ενδιαφέρει στο Βερολίνο γαμάς παντού πιο φτηνά από Δυτική Γερμανία.

Τέλος συζήτησης.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
να πας πιο νότια, κατά προτίμηση Βάδη-Βυρτεμβέργη ή Βαυαρία. ΔΕΝ το τονίζω αυτό ΔΕΝ συγκρίνεται με ΤΙΠΟΤΑ η ποιότητα των ανθρώπων στα κρατίδια αυτά με τους Βερολινέζους.

τους Βαυαρούς ειδικά δεν τους χωνεύουν οι υπόλοιποι Γερμανοί γιατί βγάζουν επαρχιωτισμό και εσύ του λές να πάει Βαυαρία?

kotsoskotsos

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Κοίτα, για να σου μιλήσω για την δική μου εμπειρία από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, εγώ τους Γερμανούς εκεί τους συμπάθησα και συνεχίζω και τους συμπαθώ – είχα καλές σχέσεις, πολλές φιλίες κλπ. Βέβαια έχει και σχέση το ότι με γνώριζαν χρόνια, οι γονείς δεν ήταν Gastarbeiter (που θεωρείτε λίγο – ή πολύ μειωτικό) και γενικότερα τους εκτιμούσαν  και ξεπέρναγα πολλούς από αυτούς στις μαθητικές επιδόσεις οπότε δεν είχαν να πουν κάτι. Αυτό που μου έχει μείνει είναι ότι σαν άτομα είχαν μια γενικότερη ευγένεια στους τρόπους τους.
Το Βερολίνο πάλι και οι Βερολινέζοι μου βγάζανε απίστευτα κόμπλεξ σαν άτομα, μεγάλη ξενοφοβία και δεν πιανόντουσαν φίλοι, παρ’όλο που σαν άτομο δεν είχα αλλάξει κάτι στο τρόπο συμπεριφοράς μου.
Και ναι άμα θεωρείς ότι οι νότιοι είναι οτιδήποτε π.χ. ρατσιστές – ξενοφοβικοί, φασίστες και δεν ξέρω τι άλλο, φαντάσου τους πρώην ανατολικούς αυτό x 10.

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Θυμάστε τι είχε πει ο πούστης δήμαρχος του Βερολίνου;
΄Μπορεί να είμαστε οι ΄΄φτωχοί΄΄ της γερμανίας αλλά είμαστε οι πιο κεφάτοι΄΄

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
σαν να συγκρίνεις Ταλιμπάν με μορφωμένο Ευρωπαίο, δεν υπάρχει σύγκριση.

και αυτό είναι μία υπερβολή, έχει να κάνει και με τον κάθε άνθρωπο.

δεν νομίζω οτι ο μορφωμένος Ανατολικογερμανός έχει να ζηλέψει κάτι από τον Δυτικό.

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
όπου και να πάει ο φίλος στη Γερμανία πρέπει να χει μια καλή καβάτζα.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Κοίτα, για να σου μιλήσω για την δική μου εμπειρία από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, εγώ τους Γερμανούς εκεί τους συμπάθησα και συνεχίζω και τους συμπαθώ – είχα καλές σχέσεις, πολλές φιλίες κλπ.

ακριβώς, ε το ίδιο είχα και εγώ στο Βερολίνο, με Δυτικογερμανό αλλά δεν έχει σημασία γιατί μιλάμε για ενιαία πόλη πλέον. πηγαίναμε για barbeque σπίτι του, jogging  στην Schlachtensee κλπ.

Μην τον τρομάζεις τον φίλο λοιπόν, το βασικό είναι να μάθει γερμανικά για να κοινωνικοποιηθεί.

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Θυμάστε τι είχε πει ο πούστης δήμαρχος του Βερολίνου;
΄Μπορεί να είμαστε οι ΄΄φτωχοί΄΄ της γερμανίας αλλά είμαστε οι πιο κεφάτοι΄΄

οι πιο σέξυ είχε πει, μην κλέβεις. arm aber sexy.

και είχε δίκιο! :grin:

kotsoskotsos

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
Ο,τι λέει ο πιο πάνω, εγώ λέω τα ακριβώς αντίθετα.

Το Βερολίνο είναι η πιο kinky, κεφάτη, γαμάτη πόλη της Γερμανίας. Οι Ανατολικογερμανοί είναι βέβαια οι πιο "βλάχοι" ας το πούμε έτσι Γερμανοί σε σχέση με τους πιο σοφιστικέ Δυτικούς αλλά σαν ποιότητα ανθρώπων (όπου εν τέλει είναι και θέμα κάθε ανθρώπου σαν μονάδα) δεν νομίζω οτι δεν είναι καλοί άνθρωποι, ίσα ίσα οτι σαν πρώην πολίτες κομμουνιστικής χώρας μπορεί να βγάζουν μια ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Δεν είναι δηλαδή σαν τους Ρώσους που έχουν γίνει οτι φάμε οτι πιούμε και οτι αρπάξει ο....

Επίσης δεν διέγνωσα ιδιαίτερο ρατσισμό στο Βερολίνο, ίσως θέματα ξενοφοβίας να υπάρχουν στην υπόλοιπη Ανατολική Γερμανία, όχι στο Βερολίνο.

Και εν τέλει και σε ό,τι μας ενδιαφέρει στο Βερολίνο γαμάς παντού πιο φτηνά από Δυτική Γερμανία.

Τέλος συζήτησης.

Ο άνθρωπος θέλει να πάει να δουλέψει, να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, να ανέβει οικονομικά κλπ. και του λες να πάει στο πιο kinky και εκεί που έχει πιο φτηνές πουτάνες και κάπου εκεί τελειώνει το επιχείρημά σου και άρα κλείνεις την συζήτηση και ούτε μύγα στο σπαθί.
Νομίζω δεν θα το σχολιάσω  :rolleyes:.
Και δεν νομίζω κανείς Γερμανός να βρίζει Βλάχους τους Βαυαρούς ή τους Schwaben το πολύ να πουν για την προφορά τους κάτι, πράγμα που μετά από περίπου 20 χρόνια στη Γερμανία δεν άκουσα. Μάλλον κόμπλεξ βγάζουν

chrysa82

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2013
Like
0
Πόντοι
16
Για ένα είμαι σίγουρη. Στη Schwabeland  μένουν οι πιο τσιγκούνηδες γερμανοί! :grin:

jaygatsby

Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
1
Like
346
Πόντοι
86
Ο άνθρωπος θέλει να πάει να δουλέψει, να γυρίσει σελίδα στη ζωή του, να ανέβει οικονομικά κλπ. και του λες να πάει στο πιο kinky και εκεί που έχει πιο φτηνές πουτάνες και κάπου εκεί τελειώνει το επιχείρημά σου και άρα κλείνεις την συζήτηση και ούτε μύγα στο σπαθί.
Νομίζω δεν θα το σχολιάσω  :rolleyes:.
Και δεν νομίζω κανείς Γερμανός να βρίζει Βλάχους τους Βαυαρούς ή τους Schwaben το πολύ να που για την προφορά τους κάτι, πράγμα που μετά από περίπου 20 χρόνια στη Γερμανία δεν άκουσα. Μάλλον κόμπλεξ βγάζουν

έχω δει αφίσα στο Βερολίνο, τι ωραία θα ήταν η Γερμανία χωρίς την Βαυαρία αλλά πες οτι θα μπορούσε να είναι και χοντροκομμένο αστείο, ας το αφήσουμε.

η αίσθηση που σου αφήνει μία πόλη είναι κομμάτι της ποιότητας ζωής και γι' αυτό όσοι Έλληνες που ξέρω πλην εμού που έζησα εκεί 5 χρόνια γυρνάνε ενθουσιασμένοι από το Βερολίνο αυτό μεταφέρω εγώ. εσύ μπορεί να έχεις μέσα στην καρδιά σου για τους δικούς σου λόγους την Στουτγάρδη, σεβαστό αλλά θεωρώ οτι η κριτική σου στο Βερολίνο (την ιστορικά διαχρονικά πιο ανοικτή, προοδευτική, κοσμοπολίτικη πόλη της Γερμανίας) ήταν άδικα βίαιη.

επίσης επειδή είμαστε σε σάιτ συγκεκριμένης αρχικής θεματικής το οτι στο Βερολίνο βρίσκεις γαμάτα κολ γκερλ με ένα εκατοσταράκι την ώρα (για να μην μιλήσω για την πληθώρα μπουρδέλων για όλα τα βαλάντια με τιμές σαφώς κάτω από την Δυτική Γερρμανία) δείχνει οτι και εκεί η πόλη είναι μπροστά.

κατά τα άλλα δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, ας πάει ο φίλος και θα δει από μόνος του.

kotsoskotsos

Μέλος
Εγγρ.
22 Απρ 2010
Κριτικές
2
Like
0
Πόντοι
1
έχω δει αφίσα στο Βερολίνο, τι ωραία θα ήταν η Γερμανία χωρίς την Βαυαρία αλλά πες οτι θα μπορούσε να είναι και χοντροκομμένο αστείο, ας το αφήσουμε.

η αίσθηση που σου αφήνει μία πόλη είναι κομμάτι της ποιότητας ζωής και γι' αυτό όσοι Έλληνες που ξέρω πλην εμού που έζησα εκεί 5 χρόνια γυρνάνε ενθουσιασμένοι από το Βερολίνο αυτό μεταφέρω εγώ. εσύ μπορεί να έχεις μέσα στην καρδιά σου για τους δικούς σου λόγους την Στουτγάρδη, σεβαστό αλλά θεωρώ οτι η κριτική σου στο Βερολίνο (την ιστορικά διαχρονικά πιο ανοικτή, προοδευτική, κοσμοπολίτικη πόλη της Γερμανίας) ήταν άδικα βίαιη.

επίσης επειδή είμαστε σε σάιτ συγκεκριμένης αρχικής θεματικής το οτι στο Βερολίνο βρίσκεις γαμάτα κολ γκερλ με ένα εκατοσταράκι την ώρα (για να μην μιλήσω για την πληθώρα μπουρδέλων για όλα τα βαλάντια με τιμές σαφώς κάτω από την Δυτική Γερρμανία) δείχνει οτι και εκεί η πόλη είναι μπροστά.

κατά τα άλλα δύο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχυρώνα, ας πάει ο φίλος και θα δει από μόνος του.

Από τη πλευρά μου δεν υπάρχει διάθεση αντιπαράθεσης, άλλωστε ο άνθρωπος θα πάει στο Βερολίνο αρχικώς και μετά θα κρίνει ο ίδιος. Του παρουσιάζουμε 2 απόψεις, τις οποίες έχοντας τις υπόψη του θα βοηθηθεί, ασχέτως αν υποστηρίζουμε διαφορετικά πράγματα.
Απλά από αυτά που έχω ζήσει, έχω σχηματίσει τις πιο πάνω απόψεις και τις οποίες υποστηρίζω ως σωστές. Βερολίνο έχω ζήσει, εκεί έκανα Abitur και μετά ήρθα Ελλάδα. Ξέρω άρα και από Βερολίνο και από Στουτγάρδη – ότι λέω δεν το λέω τυχαία. Και προσωπικά θεωρώ ότι ο άνθρωπος πρωτίστως πάει έξω για να δουλέψει και να βγάλει χρήματα, δεν πρέπει να τον απασχολήσει το πουταναριό στη Γερμανία και τα ποτά και τα ξενύχτια. Και αφού λέει ότι θέλει Γερμανίδα για σχέση, εγώ θα του συνιστούσα δυτικογερμανίδα, είναι ποιοτικά ανώτερες από τρόπους, ψυχοσύνθεση και μόρφωση. Τώρα άμα ψάχνει αφέντρα για να τον κλείσει σε Dungeon ας διαλέξει την Βερολινέζα.
Πάντως ότι και να θέλει μπορεί να ρωτήσει ελεύθερα.

Επισκέπτης
kotsoskotsos, chrysa82, και jaygatsby, ευχαριστω για το ενδιαφερον και τις πληροφοριες. Οι λογοι που με εκαναν να αποφασισω να μεταναστευσω, εκτος απο οικονομικοι, ειναι οτι θελω να ζησω σε μια χωρα και πολη με ανοιχτους ανθρωπους και εντονη ζωη. Απο τις πληροφοριες που εχω, το Βερολινο ειναι μια τετοια πολη.  Ζω σχεδον 8 χρονια σ΄ενα χωριο κι ενω στην αρχη γουσταρα τρελα, τωρα βαριεμε αφανταστα. Ολες μου οι μερες ειναι πανομοιοτυπες. Βλεπω τους ιδιους ανθρωπους, κανω, βλεπω και ακουω τα ιδια καθε μερα. Προ κρισης ηταν σιγουρα καλυτερα, τωρα βλεπω πολλους κατσουφιδες διπλα μου. Αλλαξαν οι ανθρωποι, οι συχωριανοι, οι συγγενεις, οι φιλοι. 
Το Βερολινο επιλεχτηκε αρχικα γιατι εκει ζει μια Ρωσιδα με την οποια ειχα 2 χρονια σχεση οταν ζουσα στην Αθηνα. Ειχα κρατησει επαφες μαζι της και να που χρειαστηκαν. Η κοπελα ειναι 5,5 χρονια στη Γερμανια. Τα 2 Νυρεμβεργη και τα υπολοιπα Βερολινο. Απ΄οτι μου λεει το Βερολινο δεν το αλλαζει με τιποτα. Το πρωτο διαστημα στη Γερμανια, μου ελεγε στα mail της οτι οι Γερμανοι ειναι μαλακες κι οτι αν ειχε δουλεια δεν θα εφευγε ποτε απο την Ελλαδα. Τωρα μου λεει οτι με αυτα που ακουει για την Ελλαδα, ουτε σκεψη για επιστροφη εδω. Ξερω οτι στην αρχη θα ειναι δυσκολα, δεν ειμαι μικρος, σε λιγους μηνες κλεινω τα 47, αλλα δεν το βαζω ευκολα κατω. Θα το παλεψω. Δε σκοπευω ουτε να γινω βαρος στην κοπελα, ουτε στα αλλα ατομα που εχω εκει. Αν δεν μπορεσω να προσαρμοστω τους πρωτους 6-7 μηνες, θα την κανω για Γαλλια. Εχω κι εκει καποιους γνωστους και μια ξαδερφη παντρεμενη εκει. Δεν ξερω που θα καταληξω, αν θα μεινω για παντα Βερολινο ή παω σε αλλη πολη της Γερμανιας ή στη Γαλλια, αλλα για ενα ειμαι σιγουρος. Οτι αργησα πολυ. Επρεπε να ημουν ηδη εξω.

kleftomounis

Μέλος
Εγγρ.
15 Απρ 2013
Like
0
Πόντοι
0
Πρόσφατο ταξίδι σε φίλους στο Βερολίνο μου απέδειξε ότι η πόλη απλά δεν υπάρχει. Πιστεύω σε μαγεύει με την μία. Ρατσισμό όχι δεν έζησα, τουναντίον έκανα και παρέα με γερμανούς/ες. Πολυπολιτισμική πόλη με τρελούς ρυθμούς που δεν την φτάνουν τα Παρίσια, οι Ρώμες, τα Λονδίνα. Οπότε γρήγορα σκέφτηκα γτ ρε κλεφτομούνι να μη μείνεις κι εσυ εδώ; Μετά από λίγο ψάξιμο κατέληξα στα εξής:
1) Χωρίς γλώσσα δεν πας πουθενά, (εργασιακά εννοώ, πρέπει να χεις τουλάχιστον Β2 για να ψάξεις -όχι να βρείς- δουλειά στο αντικείμενό σου),
2) Το Βερολίνο όπως το είδα είναι η πόλη των τεχνών, άμα έχεις τέτοια υποδομή θα βρείς πιο εύκολα δουλειά από μένα που ανήκω στον κλάδο των μηχανικών,
3) Υπάρχουν δουλειές και δουλειές, σε Έλληνα και Τούρκο απλά ΔΕΝ πρέπει να δουλέψεις γτ θα σε γαμ*σει! Απ ότι ξέρω υπάρχουν werkstudent και praktikum που δεν σε ενδιαφέρουν, mini jobs με ταβάνι τα 500ε, nebenjob πάρτ τάιμ που λέμε εμείς μέχρι 900ε, και τέλος δουλειά αυτό που εννοούμε και εδώ δλδ περί τα 1500-2000 μηνιαία (μέσες απολαβές),
4) Η βαυαρία που λέει ο φίλος έχει πολύ χαμηλότερο δείκτη ανεργίας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom