Επισκέπτης
αγόρι μου μην χάνεις τόν καιρό σου.......
.......σε ελληνικό εστιατόριο θα βρείς δουλίτσα κουζίνα,σκουπισμα,σερβιρισμα,βοηθός κλπ όλα μαζί με 12ωρο στην καλύτερη με
καμμια μέρα ρεπό μεσοβδόμαδα και πολύ είναι....
Στo Bερολινο δεν θα ειμαι ξεκρεμαστος. Θα με φιλοξενει μια Ρωσιδα φιλη μου μεχρι να βρω δουλεια που να μου αρεσει και θα με βοηθαει στα νταραβερια μου με τις υπηρεσιες. Εχω ηδη ετοιμασει την ομαδα υποστηριξης, η οποια αποτελειτε απο τη Ρωσιδα που σου ειπα, 2 Ελληνες που ζουν χρονια εκει και ο ενας δουλευει σε ξυλουργειο κι επισης ενας Πακιστανος που ζουσε στο χωριο μου και καταφερε να παει στο Βερολινο κι εχω επαφες μαζι του. Σκοπευω να μαθω οσο πιο γρηγορα τη γλωσσα για να κανω παρεες με Γερμανους και να ενταχθω στην κοινωνια τους. Κι φυσικα για να βγαλω Γερμανιδα γκομενα. Αν δεν μου αρεσει ή δεν καταφερω να προσαρμοστω θα φυγω για Γαλλια οπου κι εκει εχω καποιους φιλους. Στην Ελλαδα δεν γυριζω.
Πριν χρονια οταν εφυγα απο την Αθηνα για το χωριο, ειχα ονειρα και δεν μου περνουσε απο το μυαλο οτι θα ξανα ζουσα σε μεγαλη πολη. Τωρα, μετα απο σχεδον 8 χρονια στο χωριο, νιωθω οτι εχω μπουχτησει. Οτι η ζωη μου ειναι σε τελμα και χρειαζομε ενα καινουριο ξεκινημα. Ξερω οτι θα μου λειψουν οι ανεσεις, το αραγμα και οι αργοι ρυθμοι της ελληνικης επαρχιας, αλλα δεν μασαω. Εχω περασει και το σταδιο του τεμπελη, του τελειως ρουχλα και το σταδιο του εργασιομανη. Τα τελευταια χρονια βλεπω διπλα μου μιζερια και κατηφεια. Βαρεθηκα τα παραπονα, θελω χαμογελα και δραση. Οταν εχω στοχους, οση εκμεταλευση και να υποστω, δεν πεφτω, ουτε κανω πισω. Σφιγκω δοντια και συγκεντρωνομε στο στοχο.
Οι Ελληνες ας ψηφιζουν ΝΔ, χρυση αυγη, Πασοκ κι ας πηδανε απο τα μπαλκοκια με τα παιδια τους μαζι. Στ΄αρχιδια μου πλεον. Το μονο που με νοιαζει ειναι να βγαλω το ΠΕΙ για το διπλωμα, καινουριο διαβατηριο, να πουλησω τη μηχανη μου και Ιουλιο θα πινω τη μπυρα μου στο Berlin