Νέα

Βελιγράδι, Σερβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα GIAN69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 966
  • Εμφανίσεις 181K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Godharry

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2014
Like
2
Πόντοι
16
μοιαζουν λιγο,ο φιλος μου βουλγαρος που ζει ολη την ζωη του κυπρο λεει καταλαβω απο λεξεις λιγο οταν μου μιλανε αλλα να μιλησω η να συνενοηθω μαζι τους οχι.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
μοιαζουν λιγο,ο φιλος μου βουλγαρος που ζει ολη την ζωη του κυπρο λεει καταλαβω απο λεξεις λιγο οταν μου μιλανε αλλα να μιλησω η να συνενοηθω μαζι τους οχι.
Δεν ξερω εγω με τα Ρωσσικα και τους Βουλγαρους και τους Σερβους και τους Σλαβομακεδόνες τους καταλαβαινω.Συνενοούμε δεν χάνομαι.Θέλει λιγακι φαντασια γιατι μερικες λέξεις εχουν λιγακι διαφορετικη εννοια στα Βουλγάρικα,τα Σερβικά και τα Ουκρανικά απο τα Ρωσσικά.Φιλοι μου Ρωσσοι που εχουν μεινει Σερβία 5-6 μηνες τα μιλάνε κανονικά.

Godharry

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2014
Like
2
Πόντοι
16
διμητρακι επιδει ακουω και σερβικα τραγουδια σε πολλα εχει ρωσικη μεταφραση,καμια σχεση οι γλωσες,θεωρω πιο δυσκολα τα σερβικα

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.254
Πόντοι
506
Καλά είναι μεγάλο μπέρδεμα γιατί πόλλες φορές οι ίδιες λέξεις έχουν διαφορετικό νόημα. Όταν είχα πάει πρώτη φορά Βουλγαρία και είχαμε στο αυτοκίνητο έναν βούλγαρο μεσίτη και μου έλεγε (να πράβο - на право ) και εγώ εστρίβα αμέσως δεξιά  :2funny:  με ρωτούσε γιατί έστριψα. На право στα ρωσικά σημαίνει δεξιά και στα βουλγαρικά σημαίνει προχωρά ευθεία. Όπως και η λέξη Неделя που στα ρωσικά σημαίνει εβδομάδα και στα βουλγαρικά Κυριακή. Είναι πολλές οι λέξεις που δεν βγάζεις νόημα. Τα σερβικά είναι πιο μαλακή γλώσσα έχει και ρωσικές και βουλγαρικές και ουκρανικές λέξεις αλλά προσωπικά δεν μπορώ να την προσδιορίσω σε ποια μοιαζει. Γεγονός είναι ότι αν ξέρεις καλά μια σλαβική γλώσσα μέσα σε μερικούς μήνες μπορείς να μάθεις οποιαδήποτε άλλη.

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.254
Πόντοι
506
Όλοι οι βούλγαροι από 45 και πάνω τα μιλάνε τα ρωσικά και μερικοί πολύ καλά,αυτό γινόταν επειδη μέχρι το 1991 ήταν υποχρεωτικά στο σχολείο και τα είχανε σαν δεύτερη γλώσσα 

nukteros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2010
Κριτικές
8
Like
2.254
Πόντοι
506
Γεγονός είναι ότι στην Σερβία είναι πολύ πιο έντονα τα σλαβικά χαρακτηριστικά στον πληθυσμό από ότι στην Βουλγαρία και στα Σκόπια. Αγαπούν πολύ τους Έλληνες και τους Ρώσους και το εκδηλώνουν αυτό  σε κάθε ευκαιρία. Οι δε γκόμενες δεν είναι χύμα στο κύμα πουτανάρια και για να σπρώξεις χρειαζεται να ιδρώσεις πολύ.

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
διμητρακι επιδει ακουω και σερβικα τραγουδια σε πολλα εχει ρωσικη μεταφραση,καμια σχεση οι γλωσες,θεωρω πιο δυσκολα τα σερβικα
Η προφορά αλλαζει λιγακι.Οι γλωσσες μοιαζουν παρα πολυΟι Κροάτες εχουν προφορα πιο κοντα στη  Ρωσσική.Εγω Σερβικά και παλια Γιουγκοσλαβικά εργα βλεπω πολυ συχνα και καταλαβαινω τι λένε.Μόνο οταν μιλανε γρηγορα μπορει να μην καταλάβω καποιες λέξεις.Οταν ειχα παει και Σερβία και Π.Γ.Δ.Μ δεν ειχα προβλημα να συνενοηθω καταλαβαινομασταν.

Καλά είναι μεγάλο μπέρδεμα γιατί πόλλες φορές οι ίδιες λέξεις έχουν διαφορετικό νόημα. Όταν είχα πάει πρώτη φορά Βουλγαρία και είχαμε στο αυτοκίνητο έναν βούλγαρο μεσίτη και μου έλεγε (να πράβο - на право ) και εγώ εστρίβα αμέσως δεξιά   :2funny:  με ρωτούσε γιατί έστριψα. На право στα ρωσικά σημαίνει δεξιά και στα βουλγαρικά σημαίνει προχωρά ευθεία. Όπως και η λέξη Неделя που στα ρωσικά σημαίνει εβδομάδα και στα βουλγαρικά Κυριακή. Είναι πολλές οι λέξεις που δεν βγάζεις νόημα. Τα σερβικά είναι πιο μαλακή γλώσσα έχει και ρωσικές και βουλγαρικές και ουκρανικές λέξεις αλλά προσωπικά δεν μπορώ να την προσδιορίσω σε ποια μοιαζει. Γεγονός είναι ότι αν ξέρεις καλά μια σλαβική γλώσσα μέσα σε μερικούς μήνες μπορείς να μάθεις οποιαδήποτε άλλη.
Αυτο οτι μοιαζουν με τα Ουκρανικά το εχω παρατηρισει κ'εγώ.Τα Σερβικά εχουν καποια σχέση με τα Πολωνικά γιατι οι Σλάβοι της πρωην Γιουγκοσλαβίας  (Σερβοι,Κροατες) κατεβηκαν απο την Πολωνία τον 6ο αιώνα Μ.Χ.
 Βάρνα και Μπουργκάς σχεδον ολοι μιλάνε Ρωσσικά γιατι εχει παρα πολλους Ρωσσους τουριστες και εκτος αυτου πολλοι Ρωσσοι μένουν εκει μόνιμα.
  Σερβία καποιοι μιλάνε Ρωσσικά οπως π.χ. στην Ελλάδα μιλάνε Γερμανικά.

kavlomenos leon

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2015
Like
2
Πόντοι
16
σημερα βρεθηκα μετα απο 3 χρονια με παιδικο φιλο που παιζει μονο σερβια.ειχε μεχρι πριν 5 χρονια δεσμο με κοπελα απο νισ,τα τελευταια 2 ειχεδεσμο και παντρευτηκε σερβα απο βελιγραδι που γνωρισε ιτερνετ.ο φιλος ειναι 32,μου ειπε αδικα τρως τα χρονια σου με τις μαλακισμενες ουκρανια,αυτα που λεω χρονια

balkanexpress77

Μέλος
Εγγρ.
25 Απρ 2013
Like
7
Πόντοι
16
σημερα βρεθηκα μετα απο 3 χρονια με παιδικο φιλο που παιζει μονο σερβια.ειχε μεχρι πριν 5 χρονια δεσμο με κοπελα απο νισ,τα τελευταια 2 ειχεδεσμο και παντρευτηκε σερβα απο βελιγραδι που γνωρισε ιτερνετ.ο φιλος ειναι 32,μου ειπε αδικα τρως τα χρονια σου με τις μαλακισμενες ουκρανια,αυτα που λεω χρονια
αστο ρε συ ,,πηγες στην ψηλοτερη φυλη της ευρωπης,,,δεν εισαι ψηλος  εφ οσον θυμαμαι..πανε πισω οδυσο θα φας πολυ ακαιρο εκει

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
  Αυτο οτι μοιαζουν με τα Ουκρανικά το εχω παρατηρισει κ'εγώ.Τα Σερβικά εχουν καποια σχέση με τα Πολωνικά γιατι οι Σλάβοι της πρωην Γιουγκοσλαβίας  (Σερβοι,Κροατες) κατεβηκαν απο την Πολωνία τον 6ο αιώνα Μ.Χ.

Σε αυτό έχεις δίκιο. Όποτε ακούω σερβικα/κροατικα, μου θυμίζουν έντονα πολωνικά.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.067
Πόντοι
22.266
Σε αυτό έχεις δίκιο. Όποτε ακούω σερβικα/κροατικα, μου θυμίζουν έντονα πολωνικά.
τα σλαυικα χωριζονται σε τις κατηγοριες
1 τα δυτικα πολωνικα τσεχικα σλοβακικα που μοιαζουν παρ ΠΟΛΥ
2 τα νοτια  σερβικα κροατικα σλοβενικα σκοπιανικα βουλγαριακα που μοιαζουν παρα πολύ -σκοπιανικα και βουλγαρικα είναι ιδια γλωσσα άλλη διαλεκτος
3 τα ανατολικα  ρωσικα λευκορωσικα ουρανικα που μοιαζουν

και φυικα και όλα τα σλαβικα μοιαζοθ=υν αλλα όπως χωριζονται σε οτια δυτικα και ανατολικα μοιαζουν περισσοτερο βαει αυτης της κατηγοριας

σημειωση..βοσνιακα  και μαυροβουνια δεν υπαρχουν σα γλωσσα απλα εινια τα σερβικα σε αλλαη διαλεκτο όπως και τα σκοπιανικα είναι βουλγαρικα σε άλλη διαλεκτο

trelakos146

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Αυγ 2015
Like
1.268
Πόντοι
216
Τι λένε οι Σερβες ή οι γυναίκες απο Βελιγράδι σχετικά με τον αγοραίο έρωτα και  όχι μόνο?

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.067
Πόντοι
22.266
λοιπον συμβουλη  :helpplea: :helpplea: :helpplea: :helpplea:
εχω 2 ωρες ελευθερεςστο βελιγραδι από αντ ποκριση για θεσσαλονικη και θελω να δω εστω και γι μιση ωραν ένα αξιοθεατο αλλα ποιο είναι αυτό που αξιζει να δω?πχ σκέφτομαι να παρω ταξι από το τεσλα και να δω τον αγιο σαββα ή μου προτείνετε κατι άλλο για αυο το μισαωρο?εκει στον ναο αγιο σαββα εχει διπλα καφετεριες για ν ακατσω και 20 λεπτακια?

bixterious

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουν 2013
Κριτικές
42
Like
8.145
Πόντοι
5.916
εχω 2 ωρες ελευθερεςστο βελιγραδι από αντ ποκριση για θεσσαλονικη και θελω να δω εστω και γι μιση ωραν ένα αξιοθεατο αλλα ποιο είναι αυτό που αξιζει να δω?πχ σκέφτομαι να παρω ταξι από το τεσλα και να δω τον αγιο σαββα ή μου προτείνετε κατι άλλο για αυο το μισαωρο?εκει στον ναο αγιο σαββα εχει διπλα καφετεριες για ν ακατσω και 20 λεπτακια?

να πάς στο κέντρο στην kneza mihalova και στο kale megdan που είναι στο τέλος του δρόμου αυτού που σου λέω...είναι η αντιστοιχη ερμου η δική μας πολύ πιο καλαίσθητη κατά τη γνώμη μου από την δική μας ερμού,τίγκα στα μουνιά και στα καφέ...και ρώτα κάπου εκεί στην αρχή της kneza από πίσω έχει μια φοβερή πιτσαρία...φίλε αμα φάς πίτσα εκεί δε θα την ξεχάσεις ποτε!!!!!

bixterious

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Ιουν 2013
Κριτικές
42
Like
8.145
Πόντοι
5.916

ο άγιος σάββας είναι πολύ όμορφη και επιβλητική εκκλησία αλλά α) είναι λίγο μακριά από το κέντρο(στο δρόμο για το μαρακάνα του ερυθρού αστέρα) και β) δεν έχει καφέ εκεί δίπλα που να συχνάζει κόσμος γενικά...

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.067
Πόντοι
22.266
δηλαδή για δο ρες κενες που μου συστήνεις να παω?για να δω το μκαλυτερο αξιοθεατο της πολης και να πιω κ ένα καφε για 20 λεπτα? εχω κενο 2-3 ωρες και λεω να παρω ταξι για καπου εστω να δω τ βελιγραδι

artemismatsas

Μέλος
Εγγρ.
14 Ιουν 2013
Κριτικές
1
Like
120
Πόντοι
66
δηλαδή για δο ρες κενες που μου συστήνεις να παω?για να δω το μκαλυτερο αξιοθεατο της πολης και να πιω κ ένα καφε για 20 λεπτα? εχω κενο 2-3 ωρες και λεω να παρω ταξι για καπου εστω να δω τ βελιγραδι

οταν βγεις απ το νικολα τεσλα κ δεις ταξι φιατ με κατι μπαστουνιβλαχαδερα μεσα θα σου κοπει λιγο η ορεξη ...

μη μασησεις ομως!!

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.067
Πόντοι
22.266
οταν βγεις απ το νικολα τεσλα κ δεις ταξι φιατ με κατι μπαστουνιβλαχαδερα μεσα θα σου κοπει λιγο η ορεξη ...

μη μασησεις ομως!!

:grin: :grin: :grin: :grin:
και που μου προτείνεις να παω για αυτό το μικρο διαστημα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom