Επισκέπτης
Φατε μοσχαρισιο συκωτικι με λαχανικα. Ποιο πολλες βιταμινες εχει και σας ερχετε φτηνοτερο.
Ασε που αμα φαs πολυ απο δαυτο....σε παει συννεφο το κοψιμο
παιδιά μην κάνετε έτσι, ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής είναι, όπως είναι και η σπιρουλίνα όπως είναι και πολλά άλλα τέτοια φυσικά προϊόντα.
ο βασιλικός πολτός είναι για το τάισμα της βασίλισσας και παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των γεννητικών της οργάνων έτσι ώστε να μπορεί να γεννάει και θηλυκά.
οι υπόλοιπες μέλισσες γεννάνε αλλά κατά κόρων γεννάνε μόνο κηφήνες.
θα ρωτήσω τον πατέρα μου για περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να κάνω και λάθος κάπου, μόλις μπορέσω και θα ενημερώσω.
παιδιά μην κάνετε έτσι, ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής είναι, όπως είναι και η σπιρουλίνα όπως είναι και πολλά άλλα τέτοια φυσικά προϊόντα.
ο βασιλικός πολτός είναι για το τάισμα της βασίλισσας και παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των γεννητικών της οργάνων έτσι ώστε να μπορεί να γεννάει και θηλυκά.
οι υπόλοιπες μέλισσες γεννάνε αλλά κατά κόρων γεννάνε μόνο κηφήνες.
θα ρωτήσω τον πατέρα μου για περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί μπορεί να κάνω και λάθος κάπου, μόλις μπορέσω και θα ενημερώσω.
οι βασίλισσα ζει μέχρι 3 χρόνια, η μέλισσα όταν δουλεύει το πολύ 10 μέρες και περίπου 3 βδομάδες το χειμώνα που δεν δουλεύουν.μονο η βασιλισσα τρεφεται με βασιλικο πολτο και γενναει καθε μερα, οι υπολοιπες μελισσες δεν γεννανε
ακομα η βασιλισσα ζει 10 φορες περιπου περισσοτερο απο την απλη μελισσα
γι' αυτό είμαι σίγουρος, ότι μπορεί να γεννήσει και η εργάτρια.πρωτα ρωτα τον και μετα γραφε. γιατι εγραψες μπουρδα παιχτη. φιλικα.
οι βασίλισσα ζει μέχρι 3 χρόνια, η μέλισσα όταν δουλεύει το πολύ 10 μέρες και περίπου 3 βδομάδες το χειμώνα που δεν δουλεύουν.
γι' αυτό είμαι σίγουρος, ότι μπορεί να γεννήσει και η εργάτρια.
edit: οι εργάτριες που γεννούν, θανατώνονται από το ίδιο το μελίσσι
μονο η βασιλισσα τρεφεται με βασιλικο πολτοκαι γενναει καθε μερα, οι υπολοιπες μελισσες δεν γεννανε
Για ποιον λογο θελεις να παρεις βασιλικο πολτο δεν ειπες
μόλις μίλησα με τον πατέρα μου και μου είπε το εξής επιγραμματικά: Η εργάτρια μπορεί να γεννήσει, συνήθως 2 ή 3 σε κάθε κελί και πολύ σπάνια ένα, ενώ η βασίλισσα γεννάει ένα σε κάθε κελί. τα αυγά της εργάτριας είναι όλα αρσενικά.κακως εισαι. τεσπα οτι νομιζει κανενας.
η προνύμφη που επιλέγεται να γίνει βασίλισσα όταν το μελίσσι έχει γερασμένη βασίλισσα ή καθόλου τότε παίρνουν μερικά αυγά από κάποια απλά κελιά και τα τοποθετούν στα βασιλοκελιά (μικρά τον αριθμό γύρω στα 2-3) και ταΐζουν τις προνύμφες με βασιλικό πολτό για να γίνει πλήρη ανάπτυξη της μέλισσας. μόλις βγει από το κελί η πρώτη βασίλισσα πηγαίνει και καταστρέφει τα υπόλοιπα μαζί με τις προνύμφες που δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα. κατά τη διάρκεια της εκκόλαψης της βασίλισσας το μελίσσι παράγει βασιλικό πολτό για να τις ταΐσει, η γέννα σταματάει, γι' αυτό η παραγωγή βασιλικού πολτού "καταστρέφει" το μελίσσι γιατί δεν αναπτύσσεται.μονο η βασιλισσα τρεφεται με βασιλικο πολτο και γενναει καθε μερα, οι υπολοιπες μελισσες δεν γεννανε
Το 1995 κάναμε διακοπές στην Μυτιλίνη, εκεί γνωρίσαμε έναν παραγωγό μελιού και ρωτήσαμε για βασιλικό πολτό. Στοίχιζε 1,000,000.00 ΔΡΧ το κιλό