Αν και δε συνηθίζω να γράφω εκτός του "Γυμναστήριο Συμπληρώματα διατροφής",θα σου απαντήσω αλλά μέσα απο το πρίσμα του γυμναστηρίου(γενικά με βοηθά πολύ στην αντίληψή μου περι πολλών πραγμάτων στη ζωή).
Όταν λοιπόν κάνεις βαριές,δύσκολες αλλά και συνεχόμενες προπονήσεις χωρίς παύση,είναι απολύτως λογικό να κουράζεται το Κεντρικό Νευρικό Σύστημά σου.Αυτο το ΚΝΣ λοιπόν είναι τόσο σημαντικό για το γυμναστήριο όσο και για ΟΛΑ τα πράγματα στη ζωή.Επειδή λοιπόν όπως ανέφερες ήσουν μια ζωή στα "πάνω" σου λογικό είναι το ΚΝΣ σου κάπου να κορεστεί και να θέλει ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ!!Και όταν λέω ξεκούραση,εννοώ ψυχολογική!Χαλάρωσε λίγο,ρίξε τους ρυθμούς σου,κάνε κανένα ταξιδάκι αν στο επιτρέπει η δουλειά σου και το βαλάντιο σου,ή αν δε μπορείς,κάνε πράγματα καινούρια να ανανεωθεις.
Κακά τα ψέμματα η καθημερινότητα μας φθείρει και εμείς απλά στεκόμαστε αμέτοχοι.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις,είναι να ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΣ οτι δε θες να κάνεις σεξ!!Δεν είναι κακό!!Είναι απολύτως λογικό για τους λόγους που σου προανέφερα!Το έχω πάθει κι εγώ.Υπάρχουν περίοδοι που είμαι στα φουλ μου και θέλω να τον βάλω και στα ντουβάρια και υπάρχουν περίοδοι που είμαι χαλαρός και δε με συγκινεί τίποτα.Η κούραση του ΚΝΣ μπορεί να εκφραστεί και με άλλους τρόπους,πχ μπορεί να τελειώνεις γρήγορα,εκεί που την προηγούμενη βδομάδα κρατούσες καμια ώρα,ή να μην είσαι τόσο σκληρός!Σου μιλάω εμπειρικά απο το τι έχω παρατηρήσει σε μένα.
Συζήτησέ το προπαντώς με τη σύντροφό σου,καθώς θα σε κάνει να αισθανθείς ΠΟΛΥ καλύτερα όταν θα ξέρεις και θα ξέρει οτι "έχετε" ένα πρόβλημα και όχι ότι "έχεις" ένα πρόβλημα γιατί κακά τα ψέμματα οι άνθρωποι θέλουμε να μοιραζόμαστε το πρόβλημά μας με τους άλλους και να μη το νιώθουμε αποκλειστικά δικό μας..Επίσης θα βοηθήσει κι εκείνη απο το να μη σκέφτεται οτι τη βαρέθηκες,ότι έληξε η σεξουαλική σας ζωή,ή ότι έχεις άλλη κτλ.
Πάνω απ'όλα βρες τα με τον εαυτό σου!!Διώξε απο πάνω τη νοοτροπία του "πρεπει να κάνω σεξ","πρέπει να ικανοποιήσω τη σύντροφό μου","πρεπει να είμαι κυνηγός","πρεπει να είμαι πάντα καυλωμένος".
Το μόνο που θα καταλάβεις με το να συνεχίσεις το ίδιο τροπάριο είναι οτι πολύ απλά ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΣ να τα κάνεις όλα αυτά!!Αποδέξου το και θα επανέλθεις μια χαρα...
Δώσε αν μπορείς και λίγο βάση στη διατροφή σου.Ελλάτωσε τα ξίγκια και γενικά τα κακά λιπαρά και βάλε καλά λιπαρά όπως αμύγδαλα,ταχίνι,ελαιόλαδο,φυστικοβούτυρο,τα οποία σου ανεβάζουν έμμεσα την τεστο.Κοιμήσου καλά και ξεκουράσου και όλα θα είναι κομπλε.
Πάνω απ'όλα να ξέρεις πως το θέμα σου είναι ψυχολογικό και όχι σωματικό,άρα μια χαρά αναστρέψιμο.
Και να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος.Όλοι οι αντρες το παθαίνουμε αυτό!Ακόμα και άτομα νεαρής ηλικίας... ;)