Νέα

Βανδαλισμοί στο μνημείο Μπελογιάννη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα 1personanongrata
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
ρε πουλάκι μου καλό ξέρω ότι ξέρεις ιστορία καλύτερα από μένα.
όποια και εάν ήταν τα κίνητρα των εγγλέζων το αντικειμενικό αποτέλεσμα ήταν ότι ο Μαχμούτης έφαγε μια ναυτική πούτσα από δω ως το Ναυαρίνο και δε μπορεσε μετά να ξανασηκώσει κεφάλι.
προφανώς ότι οι Κρήτες καθυστέρησαν τον χίτλερ (χωρίς καν να το γνωρίζουν) στην επιχείρηση στη ρωσσία είναι κατι για το οποίο ολάκερη η ανθρωποτητα μας χρωστά.
Το ότι οι εγγλέζοι με τον τρόπο που το έκαναν έκοψαν τον κώλο του μαχμούτ και δεν τόλμησε να την ξαναπέσει στην Πελοπόννησο ήταν απλά επιβεβλημένο να το κάνουν και δεν τους χρωστάμε τίποτα γιατί κοιτούσαν μόνο το συμφέρον τους.
ωραία λογικη.

Aντιπαρέρχομαι τα όσα λες μη θεωρόντας σκόπιμο να ανοίξουμε κουβέντα για το αν οι Άγγλοι " μας χρωστάνε" και θα πω μόνο το εξής. Μακάρι να το φερνε η μοίρα να γινόταν η Ελλάδα ολόκληρη αποικία των άγγλων , οπως η Κύπρος.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
όχι δεν το είχα βρει. τώρα το έψαξα.
όσο και εάν θέλεις να βρεις συνωμοσία δεν υπάρχει.
είσαι ένας ακόμα μαλάκας νεοέλληνας που με κάθε τρόπο προσπαθεί να αποδείξει ότι ενώ όλα τα στοιχεία του λένε πως έχει άδικο αυτός επιμένει ότι έχει δίκαιο. μεταφέρει το επίκεντρο στο νόμο του νεύτωνα (ανάθεμα και εάν ξέρει πού και πώς εφαρμόζεται) ενώ η συζήτηση ξεκίνησε απο απλή εφαρμογή των ίδιων των νόμων του νεύτωνα. ότι δλδ στο Δt από τη στιγμή της κρούσης μέχρι την πλήρη μετατροπή κινητικής ενέργειας σε θερμότητα και παραμόρφωση, όταν υπάρχει επιβράδυνση σε αυτό το Δt μεγαλύτερο μέρος της κινητικής μετατρέπεται σε τριβή, ενώ στο Δt με επιτάχυνση η έλλειψη του ίδιου ποσοστού τριβής από την πέδηση μετατρέπεται σε παραμόρφωση.

όλα τα άλλα είναι για να περνάει η ώρα και άλλος ένας μαλάκας να κάνει διάλογο με το έτερο κοκοράκι για το ποιός είναι πιό έξυπνος από τον περσόνα.  στα ενδιάμεσα πετάγεται και ο ορισμός του κόμπλεξ απο το αιγαίο να σιγοντάρει.

και σου επαναλαμβάνω. δε χρειάζεται να έχω έτοιμο το παράδειγμα. Το βρήκα στην πορεία ψάχνοντας να αποδείξω αυτό που ούτως ή αλλως έλεγε πάντα και ο ίδιος ο Αινστάιν. Οτι η φαντασία είναι πάντα πιο σημαντική απο τη γνώση.

μπορείς τώρα να συνεχίσεις να συμφωνείς με τον κοκοράκη μεγάλε επιστήμονα.

Ξέρεις το θέμα είναι ότι αυτό το Δt -> 0 όταν κατά τον Νεύτωνα ορίζεις την στιγμιαία ταχύτητα των 55 χλμ./ ώρα.

Και για να "παραφράσω" τον Ζήνωνα:

Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτός που φρενάρει δεν θα χτυπήσει ποτέ τον τοίχο.
Διότι, ας υποθέσουμε, ότι από την στιγμή που πατάει τα φρένα διανύει την μισή απόσταση μέχρι τον τοίχο, μετά το μισό της υπόλοιπης απόστασης κ.ο.κ. Επομένως ποτέ δεν θα φθάσει τον τοίχο γιατί πάντα θα υπάρχει ένα απειροελάχιστο υπόλοιπο που αενάως και διαρκώς θα διανύει το μισό του.

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Ξέρεις το θέμα είναι ότι αυτό το Δt -> 0 όταν κατά τον Νεύτωνα ορίζεις την στιγμιαία ταχύτητα των 55 χλμ./ ώρα.

Και για να "παραφράσω" τον Ζήνωνα:

Εγώ ισχυρίζομαι ότι αυτός που φρενάρει δεν θα χτυπήσει ποτέ τον τοίχο.
Διότι, ας υποθέσουμε, ότι από την στιγμή που πατάει τα φρένα διανύει την μισή απόσταση μέχρι τον τοίχο, μετά το μισό της υπόλοιπης απόστασης κ.ο.κ. Επομένως ποτέ δεν θα φθάσει τον τοίχο γιατί πάντα θα υπάρχει ένα απειροελάχιστο υπόλοιπο που αενάως και διαρκώς θα διανύει το μισό του.

όσο και να τείνει στο 0 (που δεν τείνει-εκατοστά είναι), οι ανταλλαγές ενέργειας είναι τεράστιες σε επιταχύνσεις ή επιβραδύνσεις πολλαπλάσιες των g.
ειδικά στη συγκεκριμένη περίπτωση που δε μιλάμε για σημειακές μάζες παίζει τεράστιο ρόλο η

όσο για τον Ζήνωνα καλός ο απειροστικός λογισμός αλλά το φάουλ είναι η χρήση μακροκοσμικού παραδείγματος με t0 t1 εκτός εάν η προπορεία της χελώνας είναι 1 στάδιο με μήκος που τείνει στο άπειρο.

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Aντιπαρέρχομαι τα όσα λες μη θεωρόντας σκόπιμο να ανοίξουμε κουβέντα για το αν οι Άγγλοι " μας χρωστάνε" και θα πω μόνο το εξής. Μακάρι να το φερνε η μοίρα να γινόταν η Ελλάδα ολόκληρη αποικία των άγγλων , οπως η Κύπρος.
μέσες άκρες έτσι απέδειξε η ιστορία εκ των υστέρων.

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Like
5.797
Πόντοι
1.206
από τη στιγμή της κρούσης μέχρι την πλήρη μετατροπή κινητικής ενέργειας σε θερμότητα και παραμόρφωση, όταν υπάρχει επιβράδυνση σε αυτό το Δt μεγαλύτερο μέρος της κινητικής μετατρέπεται σε τριβή, ενώ στο Δt με επιτάχυνση η έλλειψη του ίδιου ποσοστού τριβής από την πέδηση μετατρέπεται σε παραμόρφωση.

ΟΠΑ!! Αυτό τώρα μας το λες! Εκτός αν το είχες στο μυαλό σου, αλλά δεν το μοιραζόσουνα με εμάς, κρατώντας το για ατού.

Δηλαδή πως στην περίπτωση της επιτάχυνσης ο μαλάκας οδηγός θα συνεχίσει να γκαζώνει ενώ το αυτοκίνητο έχει ΗΔΗ χτυπήσει καθ' όλη την διάρκεια της παραμόρφωσης, ενώ στην περίπτωση της επιβράδυνσης θα συνεχίσει να φρενάρει. Υπέθετα προσωπικά (φαντάζομαι και όσοι άλλοι πήραν μέρος σοβαρά και όχι με τραγούδια του Χάρυ Κλιν στην συζήτηση) πως θεωρούσαμε τις συνθήκες ΜΕΤΑ την πρόσκρουση ΙΔΙΕΣ. Αν δεν είναι ίδιες προφανώς υπάρχει διαφορά (πόσο σημαντική είναι στην πράξη δεν ξέρω, είναι πολύ "τεχνικό" θέμα, αλλά δεν μου φαίνεται και για τεράστια διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα). Δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις φυσικής γι αυτό, απλή λογική είναι.

Κατά τα λοιπά δεν μπήκα καν στον κόπο να απαρριθμήσω το πόσες φορές με έβρισες (αποδεικνύοντας ΠΟΙΟΣ αισθάνεται "στριμωγμένος", αυτός που βρίζει φυσικά!)
Συνέχισε να είσαι εριστικός! Την φετινή ψηφοφορία του μίστερ μαλάκα θα την κερδίσεις ΑΝΕΤΑ, αν και υποθέτω πως κι εσύ κι ο πάπιας το θεωρείτε τίτλο τιμής.
Πάντως εγώ σε είχα ψηφίσει και πέρυσι και το είχα δηλώσει...

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
ΟΠΑ!! Αυτό τώρα μας το λες! Εκτός αν το είχες στο μυαλό σου, αλλά δεν το μοιραζόσουνα με εμάς, κρατώντας το για ατού.

Δηλαδή πως στην περίπτωση της επιτάχυνσης ο μαλάκας οδηγός θα συνεχίσει να γκαζώνει ενώ το αυτοκίνητο έχει ΗΔΗ χτυπήσει καθ' όλη την διάρκεια της παραμόρφωσης, ενώ στην περίπτωση της επιβράδυνσης θα συνεχίσει να φρενάρει. Υπέθετα προσωπικά (φαντάζομαι και όσοι άλλοι πήραν μέρος σοβαρά και όχι με τραγούδια του Χάρυ Κλιν στην συζήτηση) πως θεωρούσαμε τις συνθήκες ΜΕΤΑ την πρόσκρουση ΙΔΙΕΣ. Αν δεν είναι ίδιες προφανώς υπάρχει διαφορά (πόσο σημαντική είναι στην πράξη δεν ξέρω, είναι πολύ "τεχνικό" θέμα, αλλά δεν μου φαίνεται και για τεράστια διαφοροποίηση στο αποτέλεσμα). Δεν χρειάζεται να έχεις γνώσεις φυσικής γι αυτό, απλή λογική είναι.

Κατά τα λοιπά δεν μπήκα καν στον κόπο να απαρριθμήσω το πόσες φορές με έβρισες (αποδεικνύοντας ΠΟΙΟΣ αισθάνεται "στριμωγμένος", αυτός που βρίζει φυσικά!)
Συνέχισε να είσαι εριστικός! Την φετινή ψηφοφορία του μίστερ μαλάκα θα την κερδίσεις ΑΝΕΤΑ, αν και υποθέτω πως κι εσύ κι πάπιας το θεωρείτε τίτλο τιμής.
Πάντως εγώ σε είχα ψηφίσει και πέρυσι και το είχα δηλώσει...

ό,τι πεις.
ξαναμελέτησε την αδράνεια. ξαναμελέτησε τους νόμους του νεύτωνα.

Υ.Γ.
απο το αποτέλεσμα της συζήτησης φάνηκε ποιός ειναι στριμοκωλα.
αλλα προφανώς όταν βλέπεις το συγκεκριμένο νικ δε σου περνάει καν απ το μυαλό να πεις.
ρε μπας και ο μαλάκας ξέρει περισσότερα ή είναι πιο έξυπνος από μένα;
όχι.
χαρακτηριστικότατο της ελληνικής ράτσας.
έχω υποπέσει και γω σε αυτό το ολίσθημα πολλές φορές.
το μέγα πρόβλημα είναι ότι αυτό πλέον στην ελλάδα έχει γίνει ο κανόνας.
τ αποτελέσματα αυτού ορατά από χιλιόμετρα δια γυμνού οφθαλμού.
ακόμα και τώρα προσπαθείς να βρεις μια μαλακία να πεις (τι γίνεται ΚΑΤΑ τη διάρκεια της σύγκρουσης κλπ κλπ)
η ερώτηση ήταν σαφής.
η πλαστική κρούση με ίδια ταχύτητα με 55χλμ/ωρα της στιγμή της πρόσκρουσης είναι ίδια εάν το όχημα εκτελεί επιταχυνόμενη ή επιβραδυνόμενη κίνηση;

αμέσως μας είπες τι μαλάκας είσαι, τονα τάλλο δεν ήσουνα καλός στη φυσική κλπ.
μόλις ήρθε το ASI άρχισαν οι κυβιστήσεις......

έχω πάρει και γω τέτοια μαθηματα. τα έμαθα και πήγα παρακάτω.
κάνε τις αναγωγές σου.

κατά τα λοιπά καλημέρα.

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
η ερώτηση ήταν σαφής.
η πλαστική κρούση με ίδια ταχύτητα με 55χλμ/ωρα της στιγμή της πρόσκρουσης είναι ίδια εάν το όχημα εκτελεί επιταχυνόμενη ή επιβραδυνόμενη κίνηση;
χμ.....
αν υπολογισουμε το ρυθμο μεταβολης της κινητικης ενεργειας στην πρωτη και στη δευτερη περιπτωση,
στην επιταχυνομενη θα βγει θετικος,στην επιβραδυνομενη αρνητικος...
το αρνητικο προσημο του ρυθμου μεταβολης της κινητικης ενεργειας στην επιβραδυνομενη,
δηλωνει ουσιαστικα τη μειωση της Κ.Ε τη στιγμη της t0 που το αμαξι χτυπαει στον τοιχο εχοντας ταχυτητα 55χλμ/ω,
σε σχεση με τη χρονικη στιγμη t1 που προηγειται αυτης(στην οποια το αμαξι κινουταν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο 55 χλμ/ω)...
αρα τη στιγμη της κρουσης εχουμε μειωση της κινητικης ενεργειας του αμαξιου,και ταυτοχρονη μετατροπη της σε θερμοτητα κ.α...
στην αντιθετη περιπτωση(επιταχυνση) η απωλεια ενεργειας μεχρι την κρουση θα ναι μικροτερη,και η παραμορφωση μεγαλυτερη..

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16

Πριν πολλά χρονια ενας φιλος κυπριος προσπαθουσε επι καιρο να ξεκαθαρισει μια δουλειά με το κρατος εδω στην Ελλάδα.
Αφου ειχε αγανακτήσει και μετα απο μηνες ειχε κάνει ελάχιστα πράγματα, σε κουβεντα που ειχαμε μου ειπε αυτο ακριβώς.
Ευτυχως ρε φιλε που μας είχαν κατακτησει οι εγγλέζοι και όταν φυγανε αφησανε κρατος, γιατι αν μας ειχατε εσεις θα μας είχατε αφησει μπουρδελο!
Ακομα το θυμάμαι :cheesy:

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
Αυτο που μου ειπανε κατι κακες γλωσσουλες ειναι οτι τα ομολογα που εχουν οι ελληνικες τραπεζες στο συρταρι τους(τα ελληνικα λεω)υπολογιζονται με βαση την ΑΡΧΙΚΗ αξια τους,και οχι με βαση τι θα επιαναν αν βγαιναν σημερα στον παγκο.

Μέγιστο λάθος εάν όντως συμβαίνει αυτό. Παραβιάζει βασική αρχή, αυτήν της συντηρητικότητας. Τουλάχιστον στα διεθνή πρότυπα όταν βλέπεις ζημιές να έρχονται ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙΣ ΑΜΕΣΩΣ. Στα ελληνικά πρότυπα ίσως παίζει αυτό που λες αλλά οι τράπεζες είναι υποχρεωμένες να έχουν διεθνή...

Το να αποτιμάς τα τα ελληνικά ομόλογα στην αρχική τους αξία είναι σαν να αγνοείς την πραγματικότητα... Θέλει βέβαια ψάξιμο αυτό που σου γράφω αλλά είναι διαστρεβλωτικό της πραγματικότητας αυτό που λες ότι σου ψιθύρισαν οι κακές γκλιούχες...

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
χμ.....
αν υπολογισουμε το ρυθμο μεταβολης της κινητικης ενεργειας στην πρωτη και στη δευτερη περιπτωση,
στην επιταχυνομενη θα βγει θετικος,στην επιβραδυνομενη αρνητικος...
το αρνητικο προσημο του ρυθμου μεταβολης της κινητικης ενεργειας στην επιβραδυνομενη,
δηλωνει ουσιαστικα τη μειωση της Κ.Ε τη στιγμη της t0 που το αμαξι χτυπαει στον τοιχο εχοντας ταχυτητα 55χλμ/ω,
σε σχεση με τη χρονικη στιγμη t1 που προηγειται αυτης(στην οποια το αμαξι κινουταν με μεγαλυτερη ταχυτητα απο 55 χλμ/ω)...
αρα τη στιγμη της κρουσης εχουμε μειωση της κινητικης ενεργειας του αμαξιου,και ταυτοχρονη μετατροπη της σε θερμοτητα κ.α...
στην αντιθετη περιπτωση(επιταχυνση) η απωλεια ενεργειας μεχρι την κρουση θα ναι μικροτερη,και η παραμορφωση μεγαλυτερη..

εύγε γιατρέ.

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Πριν πολλά χρονια ενας φιλος κυπριος προσπαθουσε επι καιρο να ξεκαθαρισει μια δουλειά με το κρατος εδω στην Ελλάδα.
Αφου ειχε αγανακτήσει και μετα απο μηνες ειχε κάνει ελάχιστα πράγματα, σε κουβεντα που ειχαμε μου ειπε αυτο ακριβώς.
Ευτυχως ρε φιλε που μας είχαν κατακτησει οι εγγλέζοι και όταν φυγανε αφησανε κρατος, γιατι αν μας ειχατε εσεις θα μας είχατε αφησει μπουρδελο!
Ακομα το θυμάμαι :cheesy:

τώρα να δεις τι λένε για την ένωση...........

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
μα είναι λογικό η ίδια η αγορά να αρχίσει το κούρεμα απο μόνη της για να μη χάσει παραπάνω.

είναι το κλασσικό σε υπερχρεωμένους......
πάει ο δανειστής και λέει μου χρωστάς Α+τόκους.
δε βλέπεις του λέει ο άλλος; πάρε τα Α-Β και ξέχασε του τόκους.
τόσα έχω. αμα δεν πάρεις αυτά σήμερα αύριο μπορεί να τα έχει προλάβει άλλος...

Επισκέπτης
Εμπνευσμενο συνθημα ητανε ομως...Και το"ενωσις"επισης,μια λεξη ερωτικη.

Τεσπα.

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866
Εμπνευσμενο συνθημα ητανε ομως...Και το"ενωσις"επισης,μια λεξη ερωτικη.

Τεσπα.
εκτός από κάτι καμμένους πλέον δεν υπάρχει νοήμων κύπριος που να μην του ρχεται στο μυαλό το ανέκδοτο για μετά το 74

ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα......

OP
OP
1personanongrata

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
14
Πόντοι
866