Παιδιά γνωρίζει κανεις να πει ,απο ποια τιμή και πάνω θεωρητε πως έχεις ζάχαρο ,και κυρίως από ποια τιμή και πάνω η "βαλανοποσθητιδα" οφείλετε σε αυτό?Από προηγούμενες εξετάσεις που έχω, έιχα 103.
Η δικια μου ιστορία έχει ως εξης: πριν από 2 χρονια (φθινόπωρο) κοκκινίλα-χωρίς σεξουαλική επαφή στο άσχετο- ,παω δερματολόγο μου λέει -μύκητες- για 12μερες Sarmel ,12 μέρες Propiogenta.(και οι 2 κορτιζονούχες....).
Με 2 ,3 εφαρμογές η κοκκινίλα εξαφανίστηκε(λογικό κορτιζόνη...), χαλάρωσα, και έβαζα μονο τη μια (sarmel)για 12 μέρες.
Μετά το πέρας της θεραπείας και λίγο παραπάνω, μετά ακριβώς (όχι πριν)από εκσπερμάτιση (μαλακια) τσουπ στη περιοχή που έβαζα (δεξια κάτω χαλινό βαλανου και δέρμα πίσω)σκιώδης κοκκινίλα.
Πάω παλι στο γιατρό ,μου λέει προβλέπετε καμια φορα να υποτριαπιασει.... συνέχισε ,συν κάποιες πλύσεις με αλατονετο.(ορο δεν θυμαμε ακριβώς)
Γενικά πήγε καλα,αν και κάποιες φορές -στη ίδια περιοχή πάντα- καμια φορα εμφανιζόταν λίγο πιο κοκκινο,αλλα εβαζα μια φορα αλοιφή και ok γιατί δεν ήθελα να τρέχω στο γιατρό.
Γενικά όμως εκτωτε ήταν σαν να υπήρχε μια ευαισθησία στη περιοχή.
Καμια φορα δηλαδή με 1 μερα απλυσιάς εκεί, ή μετά από εκσπερμάτιση και πηγαίνοντας σπέρμα στο σημείο κοκκίνιζε.Ομως μετά από πλύσιμο έφευγε.(επίσης σταματησα πλύσιμο με αφρόλουτρο axe& old spice,και άρχισα με πράσινο σαπούνι)
Τώρα 2 χρονια μετά, (πάλι φθινόπωρο... και ξεκίνημα αφρόλουτρου axe... )είχα έξαρση σε άλλο σημείο της βαλανου -πάλι από την κάτω περιοχή του χαλινού)που δεν φεύγει η κοκκινηλα μετά από πλύσιμο.Δεν είναι έντονη ,αλλα έχει μικρή αίσθηση κνησμού κάποιες ώρες,αλλα γενικά δεν με ενοχλεί πολύ.
(κοπέλα δεν έχω αυτή τη περίοδο,ουτε πηγαίνω στούντιο κτλ,.οτι κάνω μονος μου....)
Πήγα σε άλλο δερματολόγο και σύμφωνα με τα αυτά που της είπα (ότι γίνετε χαλια μετά από εκσπερμάτιση κυρίως -όταν πάει σπέρμα στο σημείο -),διεγνωσε "ατοπική δερματίτιδα ",και μου έγραψε 2 αλοιφές με κορτιζόνη κυρίως.
Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω! Και σε άλλο γιατρό να πάω κάτι άλλο θα πει. αλλα πάντα η "θεραπεία"θα είναι με κορτιζονούχες αλοιφές.
Αλοιφές οι οποιες παιδιά ,αν έχετε διαβάσει ποτε τα φυλαδια οδηγιών ,δεν είναι τόσο αθώες.
Και μετά από κάποιο ειδικό άρθρο που έπεσε στα χερια μου,ναι μεν καταστελου τη φλεγμονή αλλα "δεν θεραπεύουν"μπορεί να δημιουργήσουν και από μονες τους
το "πρόβλημα", δηλαδή να αποκτηθεί μια υπερευαισθησία λόγο καταστολής του ανοσοποιητικου κτλ.
Φυσικά δεν είμαι γιατρός επιστήμονας να βάζω το χέρι μου στη φωτια ,αλλα διαβάζοντας και τις παραπάνω ιστορίες και από τη δικη μου εμπειρία
δεν ξέρω πραγματικά τι να κάνω.Εχω πάρει τα φάρμακα και δεν ξεκινάω- διάβασα και τις παρενέργειες...
Καθώς μου έχει δημιουργηθεί η πεπηθηση ότι "δεν ξεμπερδεύεις"με τις αλοιφές αυτές μια για πάντα με το πρόβλημα,και ότι δημιουργούν "υπερευαισθησία"με συνεπεια
μικρο υποτροπες μετά.Νομιζω.