ούτε αυτό το καταλαβαίνω , "απλά πετάει νούμερα"
αν δεν καταννοεις τον τροπο λειτουργιας της "παραγωγης τυχαιων αριθμων", θα στο εξηγησω οσο πιο μπακαλιστικα γινεται. αν εννοουσες κατι αλλο....σορρυ
δεν γινεται ενας αλγοριθμος (ενα προγραμμα) να πεταει νουμερα κυριολεκτικα στην τυχη. δηλαδη με τεχνητη νοημοσυνη να επιλεγει τυχαια σαν ρουλετα τα 20 νουμερα σε καθε κληρωση.
ο προγραμματιστης εχει φτιαξει ενα προγραμμα στο οποιο, μπαινουν καποια κριτηρια και περιορισμοι προκειμενου να επιλεχθουν 20 διαφορετικοι αριθμοι μεταξυ των 80.
ας πουμε οτι ξεκιναει καπως ετσι :
-παρε το τελευταιο νουμερο της τελευταιας χθεσινης κληρωσης. πολλαπλασιασε το επι 10 και διαιρεσε το επι 11. εμφανισε το ακεραιο νουμερο της διαιρεσης.
-παρε το προηγουμενο νουμερο. προσθεσε 6, υψωσε το στην δευτερα, αφαιρεσε 10, διαιρεσε δια 2 και εμφανισε τα 2 πρωτα δεκαδικα ψηφια (πχ αν ειναι 12,345 το αποτελεσμα θα εμφανισει το νουμερο 34)
-παρε το προηγουμενο νουμερο, προσθεσε τον ληγοντα αριθμο της τρεχουσας κληρωσης (εστω κληρωση 123456 , ουσιαστικα προσθεσε το 6), κανε 10 διαφορετικες μαθηματικες πραξεις και εμφανισε δυο Χ δεκαδικα ψηφια. αν το νουμερο ειναι πανω απο 80 αφαιρεσε 20 και εμφανισε.
-παρε το ταδε νουμερο και κανε 1000 πραξεις. εμφανισε. αν το νουμερο εχει ξαναεμφανιστει στην ιδια κληρωση, προσθεσε 4 και εμφανισε. αν αν αν αν αν... και τα λοιπα !
καπως ετσι χοντρικα, επιλεγεις "τυχαιους" αριθμους. δηλαδη τα δεδομενα καθε φορα παιρνουν ενα "τυχαιο" νουμερο και το μετατρεπουν σε ενα αλλο τυχαιο νουμερο, κ.ο.κ. σε καθε κληρωση. οι παραγοντες δεν ειναι μονο μαθηματικοι. πχ το αρχικο νουμερο θα μπορουσε να ειναι η τρεχουσα θερμοκρασια, τα γραμμαρια κοκας που σνιφαρε χτες ο μελισσανιδης, τα δισεκατομμυρια που εκλεψε προχτες ο κοκκαλης κτλ... δηλαδη ο κωδικας αυτος προφανως δεν ειναι φτιαγμενος για να σπασει απο καποιον που θα παρει χαρτι και μολυβι και θα αναλυσει την αλληλουχια μεταξυ των κληρωσεων.
θεωρητικα, μπορεις να βρεις τον τροπο "σκεψης" που εχει προγραμματιστει το μηχανημα, απλα οι πραξεις που γινονται σε δευτερολεπτα απο εναν υπολογιστη ειναι χιλιαδες, και ετσι μεσα σε 5 λεπτα ουσιαστικα δεν προλαβαινεις εγκαιρα να υπολογισεις τα νουμερα της κληρωσης, ακομα κι αν εχεις βρει τον κωδικα (ο οποιος αν τυπωθει, ισως να ειναι 10 τομοι του μπαμπινιωτη γεματοι με μαθηματικες πραξεις και αλληλουχιες αριθμων, απο τυχαια αυθαιρετα γεγονοτα, εκτος των προσθαφαιρεσεων).
αυτη ειναι η λογικη (μπακαλιστικα, ξαναλεω) για την επιλογη τυχαιων αριθμων, οι οποιοι δεν ειναι τυχαιοι κυριολεκτικα, απλα οι πραξεις για να βρεθουν ειναι τοσο χαοτικες που τεινουν να χαρακτηριστουν 99,999999% τυχαιοι και προφανως απροβλεπτοι.
και εδω υπαρχουν (υπαρχουμε) καποιοι καχυποπτοι οι οποιοι θεωρουμε οτι ο ιδιος αλγοριθμος, εμπεριεχει μεσα στις μεταβλητες του το δεδομενο---> "δωσε σε κερδη, το 10-20-30 % των χρηματων που παιχτηκαν, στην συγκεκριμενη κληρωση".
προφανως δεν εχει αποδειξεις καμια απο τις δυο αποψεις, δεν εχει ερθει κανεις απλος θνητος σε επαφη με τον σερβερ που κανει τους υπολογισμους του ΚΙΝΟ. και φυσικα, πρωτα θα πεθανεις, και μετα θα αποκαλυψεις κατι "κακο" για τον θειο ΟΠΑΠ.
αρα απλως εικαζουμε και γνωμοδωτουμε. τα επιχειρηματα μας στεκουν και των 2 πλευρων, εγω λεω διαφθορα και απληστια και νομικες πλατες,
ο αλλος λεει τυχαιοτητα και τεραστιο πλεονεκτημα πιθανοτητων υπερ του μαγαζατορα. σημασια εχει πως τελικα θα εισαι χαμμενος, εκτος αν παιξεις μια φορα, σου ανοιξει ο πατος, και δεν ξαναπαιξεις ποτε
οποτε, διαλεξε στρατοπεδο και ελα να παιξουμε μαπες
καλησπερα !!!