Νέα

Τζιν Χάκμαν

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
1.514
Πόντοι
481
Με αφορμή τον πρόσφατο χαμό του πολύ σπουδαίου αυτού καλλιτέχνη και κυρίως τον περίεργο τρόπο που άφησε τα εγκόσμια, παρά την ηλικία του και μιας και είδα πως δεν έχει αναφερθεί κάποιος σχετικά, σκέφτηκα ότι αξίζει ένα θεματάκι, ακόμα κι αν ξέρω ότι δεν θα έχει μεγάλη ανταπόκριση. Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν.

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.007
Πόντοι
3.475
Την ίδια περίπου εποχή πρωταγωνίστησε σε δυο απ' τις μεγαλύτερες ταινίες του αμερικανικού σινεμά. Το The French Connection και το The Conversation.
Ειδικά την ταινία του Friedkin την έχω σταθερά στο top-10 μου (κι έχω δει πολλές...)
Είχα την τύχη να τη δω και στο τεράστο πανί του Ιντεάλ, πριν του βάλει λουκέτο το σκουπίδι που μας κυβερνάει για να γίνει ξενοδοχείο. Μια απ' τις κορυφαίες κινηματογραφικές μου εμπειρίες.

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.929
Πόντοι
9.931
Δεν εχω δει πολλές ταινίες με τον μακαρίτη αλλα απο αυτες που εχω δει μου άρεσε στο «Ο Μισσισσιπής καίγεται» και στο «Crimson Tide».

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.401
Πόντοι
2.356
Μεγάλη μορφή στο Hollywood.

Είδα το French Connection πίσω στα 80s και μετά από καμιά βδομάδα τότε και το II, που επίσης γαμάει. Το 1ο αν θυμάμαι καλά πήρε 5 όσκαρ, αλλά κατά τη γνώμη μου άλλα τόσα έπρεπε να πάρει και το ΙΙ.

Συστήνω επίσης από Gene Hackman ανεπιφύλακτα το Scarecrow. Cult ταινία με Al Pacino, γι' αυτούς που ξέρουν από σινεμά.

OP
OP
P

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
1.514
Πόντοι
481
Την ίδια περίπου εποχή πρωταγωνίστησε σε δυο απ' τις μεγαλύτερες ταινίες του αμερικανικού σινεμά. Το The French Connection και το The Conversation.
Ειδικά την ταινία του Friedkin την έχω σταθερά στο top-10 μου (κι έχω δει πολλές...)
Είχα την τύχη να τη δω και στο τεράστο πανί του Ιντεάλ, πριν του βάλει λουκέτο το σκουπίδι που μας κυβερνάει για να γίνει ξενοδοχείο. Μια απ' τις κορυφαίες κινηματογραφικές μου εμπειρίες.
Γενικά στα 70'ς γαμούσε κι έδερνε. Εγώ έχοντας δει σχεδόν όλες τις ταινίες του μπορώ να πω με σιγουριά ότι ακόμα και σε κάποιες μετριότητες ή σε ρόλους χωρίς μεγάλη ουσία, ήταν ΠΑΝΤΑ φοβερός. Ο Άνθρωπος από τη Γαλλία είναι μια ταινία που θα ήθελα να έχω δει στο σινεμά. Ο Φρίντκιν ήταν σπουδαίος σκηνοθέτης και η ταινια αυτή είναι για να διδάσκεται σε αυτούς που σπουδάζουν σκηνοθεσία!!!

OP
OP
P

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
1.514
Πόντοι
481
Μεγάλη μορφή στο Hollywood.

Είδα το French Connection πίσω στα 80s και μετά από καμιά βδομάδα τότε και το II, που επίσης γαμάει. Το 1ο αν θυμάμαι καλά πήρε 5 όσκαρ, αλλά κατά τη γνώμη μου άλλα τόσα έπρεπε να πάρει και το ΙΙ.

Συστήνω επίσης από Gene Hackman ανεπιφύλακτα το Scarecrow. Cult ταινία με Al Pacino, γι' αυτούς που ξέρουν από σινεμά.
Θα συμφωνήσω μαζί σου. Στο δεύτερο μέρος ο Χάκμαν δίνει ακόμα καλύτερη ερμηνεία και η ταινία επίσης είναι εξαιρετική.
Όσο για το Scarecrow, πρόκειται για μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Είχα πάθει ζημιά όταν την είχα δει. Δεν μπορούσα να σταματήσω να τη σκέφτομαι. Οι ερμηνείες και από τους δύο τιτάνες ήταν απλησίαστες. Δεν την ξέρει πολύς κόσμος, αλλά το έγραψες πολύ σωστά. Αυτοί που ξέρουν και εκτιμούν το καλό σινεμά, την έχουν πολύ ψηλά!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.929
Πόντοι
9.931

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
22.664
Πόντοι
7.046
Νομίζω ότι έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες με τον Χάκμαν.

Από τις τελευταίες μεγάλες ερμηνείες του, Little Bill στο Unforgiven.

Τσάρκας4

Μέλος
Εγγρ.
13 Ιαν 2009
Like
996
Πόντοι
96
Νομίζω ότι έχω δει σχεδόν όλες τις ταινίες με τον Χάκμαν.

Από τις τελευταίες μεγάλες ερμηνείες του, Little Bill στο Unforgiven.
Πολύ καλός ηθοποιός σε πολύ καλές ταινίες. Οι συνθήκες θανάτου του ήταν περίεργες . Πέθαναν όλοι νομίζω ταυτόχρονα αυτός , η γυναίκα του και ο σκύλος ;:think:

Εγγρ.
24 Αυγ 2017
Like
914
Πόντοι
86
Heist η καλύτερη ταινία του κατα την γνωμη μου :hi:
Η ταινια μεταξύ αλλων Αναδεικνύει και την αληθινη νοοτροπία των γυναικών που για μερικούς απο εμάς εδω ειναι αντικείμενο ερευνας.
Στο σενάριο η γυγαίκα του τον προδωσε για τον γκόμενο της και του εκλεψαν την λεια του της ληστειας που ηταν ραβδοι χρυσου. Ομως ειχε βαψει τον χρυσο μαυρο χρωμα και στην θεση του ειχε βαλει σιδερο που το ειχε βαψει χρυσο
Η γυναίκα του με τον γκόμενο την πατησαν και αυτος εμεινε μόνος αλλα πλούσιος!!!

Συνημμένα

• IMG_4124.jpeg
    IMG_4124.jpeg
    34,5 KB · Εμφανίσεις: 3

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
37.929
Πόντοι
9.931

Ο κακομοιρης πεθανε απο την πεινα γιατι λογω του Αλτσχάιμερ δεν μπορούσε να καταλάβει οτι η γυναικα του ειχε πεθάνει και ουτε μπορούσε να φαει.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
22.664
Πόντοι
7.046
Πολύ καλός ηθοποιός σε πολύ καλές ταινίες. Οι συνθήκες θανάτου του ήταν περίεργες . Πέθαναν όλοι νομίζω ταυτόχρονα αυτός , η γυναίκα του και ο σκύλος ;:think:
Όπως είπε και ο φίλος παραπάνω και είδα και στις ειδήσεις, η γυναίκα του πέθανε 7-10 ημέρες νωρίτερα από ασθένεια τρωκτικών(έτσι είπανε. Ποντίκια; ) και ο Τζιν λογικά από αφυδάτωση και ασιτία, καθώς είχε άνοια, πιθανώς και κατάκοιτος.

• Λύπη
Αντιδράσεις: kosamf

Sub-Zero

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Οκτ 2021
Like
20.205
Πόντοι
6.056
Μπας και τα'τρωγε τα ποντίκια κι έπαθε αυτο το πράγμα;Απ'τους κιτρινιάρηδες ολα τα περιμένεις :vomit:

kosamf

Σπουδαίος
Εγγρ.
26 Δεκ 2009
Κριτικές
25
Like
2.007
Πόντοι
3.475
Τραγικό αν όντως πέθανε μ' αυτό τον τρόπο...
Τεσπα, επέστρεψα στο νήμα για να προσθέσω άλλη μια ΤΑΙΝΙΑΡΑ που ξέχασα στο πρώτο μου post.
Αυτήν εδώ: Die heiße Spur (1975) ⭐ 7.1 | Crime, Drama, Mystery

OP
OP
P

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
1.514
Πόντοι
481
Heist η καλύτερη ταινία του κατα την γνωμη μου :hi:
Η ταινια μεταξύ αλλων Αναδεικνύει και την αληθινη νοοτροπία των γυναικών που για μερικούς απο εμάς εδω ειναι αντικείμενο ερευνας.
Στο σενάριο η γυγαίκα του τον προδωσε για τον γκόμενο της και του εκλεψαν την λεια του της ληστειας που ηταν ραβδοι χρυσου. Ομως ειχε βαψει τον χρυσο μαυρο χρωμα και στην θεση του ειχε βαλει σιδερο που το ειχε βαψει χρυσο
Η γυναίκα του με τον γκόμενο την πατησαν και αυτος εμεινε μόνος αλλα πλούσιος!!!
Έξυπνη και καλογραμμένη από τον μάστορα Ντέιβιντ Μάμετ, αλλά σίγουρα όχι η καλύτερή του. Από τις καλύτερες τελευταίες του όμως σίγουρα. Δε χρειαζόταν το spoiler όμως. Μπορεί κάποιος να μην την έχει δει. Αξίζει να την ανακαλύψετε.

OP
OP
P

passionfruit

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2022
Κριτικές
6
Like
1.514
Πόντοι
481
Τραγικό αν όντως πέθανε μ' αυτό τον τρόπο...
Τεσπα, επέστρεψα στο νήμα για να προσθέσω άλλη μια ΤΑΙΝΙΑΡΑ που ξέχασα στο πρώτο μου post.
Αυτήν εδώ: Die heiße Spur (1975) ⭐ 7.1 | Crime, Drama, Mystery
Δυστυχώς έφυγε πρώτα η γυναίκα του που τον πρόσεχε και ήταν σχετικά νέα. Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι τα παιδιά του δεν είχαν συχνή επικοινωνία μαζί του και γι' αυτό δεν κατάλαβε κανείς τίποτα. Όπως και να έχει, ο άνθρωπος έφυγε πλήρης ημερών στο ησυχαστήριο του, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας που είχε απαρνηθεί συνειδητά τα τελευταία χρόνια.
Η ταινία που παρέθεσες είναι όντως εξαιρετική. Εμφανίζονται οι νεότατοι τότε Τζέιμς Γουντς και Μέλανι Γκρίφιθ που αργότερα έκαναν μεγάλες καριέρες. Εκείνη τη χρονιά είχε τρελό σερί με το δεύτερο μέρος του French Connection και το γαμιστερό γουέστερν Bite th Bullet. Πρωτότυπο γουέστερν που πραγματεύεται έναν μαραθώνιο αγώνα με άλογα και έχει πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Χωρίς πολλά πιστολίδια, ινδιάνους και όλα τα κλισέ του είδους.

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
16.353
Πόντοι
3.846
Τεράστιος ηθοποιός, μπορούσε να παίξει πολύ καλά και κωμωδία και δράμα.
Πρώτη φορά τον είδα σαν Λεξ Λούθορ στο Σούπερμαν.

Από τις καλύτερες κωμικές του ερμηνείες το The Royal Tennebaums ,η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Γουές Άντερσον.
Εκπληκτικός σε δραματικό ρόλο στο The Scarecrow (όχι και καλτ ρε συναγωνιστή) μια από τις άγνωστες ταινίες του Αλ Πατσίνο.

Επειδή δεν ήταν όμορφος δεν τον έβαζαν να παίζει το γόη, προσαρμοζόταν όμως πολύ καλά πάντα στις συνθήκες.

Crimson Tide
The French Connection
The Unforgiven
Conversation
Βonnie & Clyde

τι να λέμε τώρα, ο άνθρωπος ήταν τεράστια μορφή.

Aragorn135

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Μαρ 2015
Κριτικές
47
Like
13.811
Πόντοι
10.446

Ο κακομοιρης πεθανε απο την πεινα γιατι λογω του Αλτσχάιμερ δεν μπορούσε να καταλάβει οτι η γυναικα του ειχε πεθάνει και ουτε μπορούσε να φαει.
γαμησε τα....σαν το σκυλί στο αμπέλι πηγε ο άνθρωπος !!
Πέθανε 2 φορές...μία με την άνοια και μία με φυσικό θάνατο....

R.I.P.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom