Γιατι, πρωτη φορα το ακους η δεν εχει ξανασυμβει; Υπολογιζει ο αλλος εκεινη την ωρα στον παροξυσμο; Ειτε λογω ψυχασθενειας ειτε απιστιας που ειπωθηκε. Μου καταστρεφεις την οικογενειακη ευτυχια, τη γαληνη, μου γκρεμιζεις τον κοσμο που ειχα φτιαξει; τα καταστρεφω κι εγω ολα, μαζι και το παιδι, ο,τι πολυτιμοτερο για τη συζυγο του.
Νομιζω οτι δεν εγινε εν τελει ετσι.Πρωτα καθαρισε τη γυναικα του....
Οπως και να ειναι,αποψη μου,δεν πρεπει να ειναι τοσο απλο.Το να "τρεάθεις"¨με πεθερα,γυναικα σημαινει οτι εχεις καταπιε πολλα για πολυ καιρο.Σημαινει οτι εβραζε το πραγμα μεσα του καιρο.Δνε δικαιολογει φυσικα το κακο που εγινε.Τις αιτιες αναζητουμε και θεωριες λεμε.
Προσωπικα,δεν εχω σηκωσει χερι ποτε μα ποτε. Αλλα το στομα της γυναικας,φαντασου να εχεις και το στομα της πεθερας, μπορει να γινει τοσο εριστικο,να ξερναει τοσο δηλητηριο και προσβολες που να σε τρελανουν.Μου εχει συμβει παιδες και μετα λόγου γνωσης σας μιλω...Ηταν η πρωτη φορα που ξεφυγα και ξεπερασα τον εαυτο μου. Ηταν τετοιες οι προσβολες και η προκληση εκεινη την ωρα..Ευτυχως το χερι μου εφυγε στον τοιχο απο γυψοσανιδιδα και τον εβαλα μεσα...Ευτυχως. Ο Θεός με φυλαξε.
Τα λεω γιατι το κακο μπορει να γινει σε κλασματα,να μαυρισουν ολα μεσα σου...να θολωσεις...Να προκληθεις τοσο..να δρασει συσσωρευμενη προκληση και προσβολη που να ξεχειλισει η σταγονα...Μακαρι να μην ηταν ασυνομικος και να μην οπλιζε το χερι του...Αν ηταν κατι αλλο και δεν ειχε οπλο,ισως σημερα δεν ειχε γινει κατι τετοιο. Κριμα...Και παλι,δεν δικαιολογειται τιποτα απο ολα αυτα...Ειδικα το παιδακι....Ο Θεός να τους αναπαυσει και να τους συγχωρεσει....