Επισκέπτης
Ναι ηρθες σε επαφή για να σε βαλει να κανεις αγγαρειες.
Ενώ εσένα σε συμβουλεύονται,έτσι??
αααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Ναι ηρθες σε επαφή για να σε βαλει να κανεις αγγαρειες.
Από την στιγμή που αρκετές χώρες της Ευρωζώνης δανείζονται κανονικά και ορισμένες μάλιστα με αρνητικά επιτόκια το πρόβλημα δε μπορεί να χαρακτηριστεί Ευρωπαϊκό.
Αν και δεν βλέπω που το κείμενο υποστηρίζει την Ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος όπως το εννοείς εγώ θα κρατήσω αυτό που αναφέρεται στην σελίδα 13: "Παραδείγματα Επιτυχημένων Μεγάλων Δημοσιονομικών Προσαρμογών".
Γιατί υπάρχουν και τέτοιες....
Υπενθυμίζεται ότι η κρίση εξελίχθηκε μέχρι σήμερα σε τρία στάδια:
1. Από τα τέλη της δεκαετίας 1990 παρατηρήθηκε στις Η.Π.Α, στο Η.Β και την ζώνη του ευρώ (εκτός Γερμανίας) μια σημαντική αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού. Έκβαση αυτής της τάσης υπήρξε η εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 με αποτέλεσμα την εκτίναξη του αριθμού πτωχεύσεων επιχειρήσεων και μη εξυπηρετούμενων δανείων από νοικοκυριά.
2. Τα κράτη επενέβησαν σε απάντηση στην απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα και στην διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος προκαλώντας αύξηση του δημόσιου ελλείμματος και χρέους. Υπήρξε, εν ολίγοις, μεταφορά του ρίσκου της πτώχευσης από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα την δημοσιονομική και πιστοληπτική κρίση των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
3. Οι ευρωπαϊκές χώρες οδηγούνται σε πολιτικές ραγδαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, γεγονός που με την σειρά του προκαλεί μείωση των προοπτικών οικονομικής μεγέθυνσης και εκ νέου μεταφορά των ρίσκων στον ιδιωτικό τομέα (που αποτυπώνεται στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών).
σαυρούλη, σε περίμενα λίγο καλύτερο από τους μπόλντιδες...
Ενώ εσένα σε συμβουλεύονται,έτσι??
αααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχαχα
μα δεν συζητησα σοβαρα
ουτε ενα ΑΕΠ δεν ξερουν να διαβαζουν
απλα τα εγραψα για αλλους που θα διαβασουν το νημα.
Να ξερουν τι απατεωνα θα ψηφισουν
χαχαχα ρε τι προγραμμα ειναι αυτο τα ΔΙΝΕΙ ολα... σουπερ ιατρικες περιθαλψεις....
καταργουμε το μνημονιο... καταργηση του στρατου ΑΛΛΑ ΘΑ ειμαστε ηγετες... χαχαχα
καλα καραγκιοζηδες τελειως
Πες τα μόρτη,πες τα!!!!Ε ναι φταιει ο καπιταισμος... για πες μας τι μισθο παιρνεις το μηνα.
Και να μας πει και ο παπαζολ απο ποιους παιρνει χαρτζιλικι και που δουλευουν αυτοι
και με τι μισθους... επειδη ειχα και εγω εναν φιλο του πατερα μου Κομμουνιστη ΥΠΕΡΜΑΧΟ ρομπεν των δασων
με μισθο.........
2500 ευρω και αποφοιτο μιας ΙΕΚ σχολης :S
παιδια οι κομμουνιστες ειναι μεγαλη αλητεια... χειροτεροι κ απο τους καπιταλιστες...
δεν υπαρχει ανθρωπος που δεν θελει χρημα και ανεσεις.... και αυτοι σας το παιζουν ισα δικαιωματα εξωτερικα
αλλα μολις αναλαβουν την εξουσια θα δειτε γλεντι.
χαχαχαχχα η ΙΣΠΑΝΙΑ ειναι στο 71.9% δημοσιου χρεους επι του ΑΕΠ
καλα το ειπα εγω κολλημενος συριζαιος ουτε καν διαβασε αυτο που εδωσα σαν λινκ
που αποτελει την πιο αξιοπιστη πηγη παγκοσμιως και ανανεωνεται καθε 5 λεπτα.
Ολοι έχουν ακομη και η Αμερικη 87.0% και αυτη εχει προβλημα στο κοσμο των συριζαιων
προβλημα χρεους χαχαχαχα
Υπενθυμίζεται ότι η κρίση εξελίχθηκε μέχρι σήμερα σε τρία στάδια:
1. Από τα τέλη της δεκαετίας 1990 παρατηρήθηκε στις Η.Π.Α, στο Η.Β και την ζώνη του ευρώ (εκτός Γερμανίας) μια σημαντική αύξηση του ιδιωτικού δανεισμού. Έκβαση αυτής της τάσης υπήρξε η εκδήλωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης το 2007 με αποτέλεσμα την εκτίναξη του αριθμού πτωχεύσεων επιχειρήσεων και μη εξυπηρετούμενων δανείων από νοικοκυριά.
2. Τα κράτη επενέβησαν σε απάντηση στην απομόχλευση του ιδιωτικού τομέα και στην διάσωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος προκαλώντας αύξηση του δημόσιου ελλείμματος και χρέους. Υπήρξε, εν ολίγοις, μεταφορά του ρίσκου της πτώχευσης από τον ιδιωτικό στον δημόσιο τομέα με αποτέλεσμα την δημοσιονομική και πιστοληπτική κρίση των χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας.
3. Οι ευρωπαϊκές χώρες οδηγούνται σε πολιτικές ραγδαίας δημοσιονομικής προσαρμογής, γεγονός που με την σειρά του προκαλεί μείωση των προοπτικών οικονομικής μεγέθυνσης και εκ νέου μεταφορά των ρίσκων στον ιδιωτικό τομέα (που αποτυπώνεται στην αύξηση των επιτοκίων δανεισμού και την υποχώρηση των χρηματιστηριακών δεικτών).
σαυρούλη, σε περίμενα λίγο καλύτερο από τους μπόλντιδες...
τιτθα γίνει στην Ισπανία ρε χαζέ;Η Ευρωπαϊκή περιφέρεια είναι το ίδιο με την Ευρώπη;;;;;
Το υπογράμμισες κιόλας πανάθεμα σε....
Αλλά και στην Ευρωπαϊκή περιφέρεια η διάσωση του χρηματοπιστωτικού τομέα προκάλεσε την κρίση του χρέους μόνο στην Ιρλανδία. Το τι θα γίνει στην Ισπανία ακόμη παίζεται....
Στις υπόλοιπες χώρες η κρίση οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στα κρατικά ελλείμματα και στην αδυναμία των χωρών να δανειστούν για να τα καλύψουν όπως πρώτα.
Δεν νομιζω να μπει η Ισπανια στο ΔΝΤ voltaire
Eσύ κ οι λοχαγοί σου δε νομίζουν, ο Ραχόι όμως μάλλον το νομίζει όπως φαίνεταιΔεν νομιζω να μπει η Ισπανια στο ΔΝΤ voltaire
Eσύ κ οι λοχαγοί σου δε νομίζουν, ο Ραχόι όμως μάλλον το νομίζει όπως φαίνεται
τιτθα γίνει στην Ισπανία ρε χαζέ;
ο ραχόης αύξησε το ΦΠΑ στο 21 ενώ προεκλογικά είχε πει ότι δε θα το κάνει.....
ο νέος ΓΑΠ προ των πυλών.
δε θα βγάλει ούτε κάνα χρόνο ο συγκεκριμένος.
μωράκι μου γλυκό εγώ τι να προβλέψω.Λατρεία πάλι εκτός θέματος είσαι, πάλι δεν έχεις πάρει ούτε μυρωδιά για το τι αφορά η συζήτηση.
Προφανώς αναφέρομαι στο γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη το πως θα γίνει η ανακεφαλοποίηση των Ισπανικών τραπεζών.
Αν και υποπτεύομαι ότι το Γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα κρίνει συνταγματική την συμμετοχή της Γερμανίας στο ESM οπότε κάποια έμμεση φόρμουλα θα βρεθεί για να γίνει η ανακεφαλοποίηση.
Εσύ λατρεία που πέφτεις πάντα μέσα στις προβλέψεις σου τι λες ότι θα γίνει;
Δεν βλέπεις τον Ραχόϊ να τον βγάζει τον μήνα όπως λες;
Eσύ κ οι λοχαγοί σου δε νομίζουν, ο Ραχόι όμως μάλλον το νομίζει όπως φαίνεται
μωράκι μου γλυκό εγώ τι να προβλέψω.
έχω εσάς που μας σώσατε απο το 2009 με το ΔΝΤ.
και τι ακριβώς να προβλέψω σε χώρα με 50% ανεργία και 21% ΦΠΑ;
χρειάζεται πρόβλεψη;
κάντην μόνη σου....
ντου ιτ λάικ γκρίς.
Λίγοι γνωρίζουν ότι στην Ελληνική περίπτωση οι Ευρωπαίοι απαιτούσαν πολύ σκληρότερους όρους από το ΔΝΤ.