Παιδια, μην μαλωνετε για τα πολιτικα, ο καθενας εχει την αποψη του... δυσκολο να μπορεις να συμφωνεις με καποιο κομμα 100%... εδω δεν συμφωνεις με τους κολλητους σου 100%, ποσο μαλλον με δ'αυτους. Την κοινωνια μας και την ζωη μας (ως κοινωνια, και οχι ως εγω εννοω) πρεπει να κοιταζουμε, οπως κοιταζουν κι αυτοι τις τσεπες τους.
Πολλα θα μπορουσαν να γραφτουν, περι 'μνημης' φιλε Chris. Ο καθενας ομως να μην κατηγορει τους αλλους για ελλειψη μνημης. Θα μπορουσα να σου πω 1000, αλλα δεν θα το κανω, αν σε ενδιαφερει πραγματικα μπορεις να τα βρεις μονος σου, ειμαι σιγουρος.
Οσο για τη Μακεδονια, τι να πουμε? Δεν ξερω αν σου λεει κατι το γενος Μαμιδακη(?), πετρελαια, κτλ. Αφου ο πατερας τα ειχε κανονισει απο τοτε. Δεν μπορεις να κατηγορεις αλλους οταν τους φερνεις προ τετελεσμενων γεγονοτων - ισως να μην το ξερεις, να εισαι μικρος ηλικιακα, η απλα να επιλεγεις να μην το θυμασαι:
Η μηπως δεν εχεις μνημη/γνωση περι Aegean Airlines? Η για τις 100+ οφσορ εταιριας της συζυγου? Ειναι τοσα πολλα, που... αστο.
Ενα ειναι σιγουρο κατ'εμε ομως, οτι αυτη πρεπει να ειναι η χειροτερη κυβερνηση που εχει περασει ποτε απο τη χωρα. Καποιοι το ελεγαν αυτο για τον πατερα τους. Τελικα ισως, το ονομα... να παιζει το ρολο του. Ποιος ξερει?
Κι αν εχεις την 3η πιο ακριβη βενζινη στην Ευρωπη, τι εγινε ε? Δεν πειραζει πληρωνε... η μηπως συμφωνεις με τον κυριο ταδε που ειχε πει 'οι πλουσιοι εχουν αυτοκινητα, ας πληρωνουν'? Κι αυτο το ξεχασες? Δεν εχεις μνημη? (αστειευομαι).
Και αν θες χειρουργειο, ε τοτε να πας το απογευμα, να πληρωσεις φιλε μου. Δωρεαν υγεια... χα!
Προσωρινή οπισθοχώρηση Γεωργιάδη για την είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ μετά τη θύελλα αντιδράσεων.
www.efsyn.gr
Οσο για το 'τεμπελης' Τσιπρας κτλ, σημασια εχει τι εκανε ο 'τεμπελης', τι αφησε με ολα τα ζορια που του ειχαν φορτωσει οι προηγουμενοι - δεν πτωχευσε αυτος τη χωρα. Ηταν η μονη φορα που κυβερνηση αφησε ταμειο 45 Δις ! Και μην ξεχνας, ολα αυτα, μεσα στα χοντρα ζορια με τους Ευρωπαιους να απειλουν κτλ κτλ, τα θυμασαι σιγουρα.
Οποτε οσο κι αν διαφωνω με την αριστερα σε αρκετα, τουλαχιστον ειχαμε υγεια, ασθενοφορα, κοινωνικο κρατος... μεσα σε 4 χρονια περμενες να φτιαξουν ολα αυτα που ειχαν οι αλλοι ξεσκισει δεκαετιες? Τι να πω... τελικα μαλλον ο Ελληνας εχει πολυ μικρη μνημη... Ελπιζω καποια στιγμη να ξυπνησει αυτος ο λαος, αν και χλωμο, γιατι εχει συνηθισει στην παραγκα, το βολεμα του και μονο, κτλ. Δεν μπορει να καταλαβει οτι το βολεμα του τωρα, δεν θα ειναι και βολεμα του παιδιου του αυριο, αν το κρατος δεν λειτουργει, γιατι καποιος αλλος θα του φαει τη θεσουλα. Λες τυχαια να ειμαστε ολοι εμεις εξωτερικο δεκαετιες τωρα η δεν θελουμε να ειμαστε στη πατριδα μας αλλα στα κολο-κρυα κρατη με τον γκρι ουρανο 11 μηνες του χρονου??? Μιλανε ολοι για Σκανδιναβια ως 'παραδειγμα' χωρων... ξερεις τι εφορια εχουμε εδω πανω? Ειναι τρελλο!!! Αλλα εχεις κοινωνικο κρατος, και ΟΛΑ κρατικα και δωρεαν... αλλες νοοτροπιες ομως. Οπως ολα, εχει τα καλα του, και τα κακα του. Δεν συμφωνω με αυτο το 'ολα κρατικα', αλλα οι τωρινοι της πατριδας μου μου αποδεικνυουν οτι σιγουρα δεν συμφωνω και με το 'ολα ιδιωτικα'!!!
Οποιος παντως υποστηριζει αυτους τους πολιτικους, η ψυχανωμαλος ειναι, η εχει βολευτει... δεν εξηγειται αλλιως!!! (και βλεπεις, δεν σου ανεφερα καν την λεξη 'ΤΕΜΠΗ')
Ζοσέ Σαραμάγκου - 1998 βραβείο Νόμπελ