ελα μαλακα....
ότι είχε προαπαφασιστεί για την ελλάδα το μπλούμπεργκ το ανακοίνωνε 6 μήνες πριν.....
τσίμπα βλαμμένε και σύγκρινε ημερομηνίες....
μετά μας λες ότι ο τσίπρας μας οδήγησε εκτός ευρώ.
Σε αναδιάρθρωση χρέους επιμένουν Goldman Sachs και Barclays
[size=18pt] Πρώτη Δημοσίευση: Δευτέρα, 17. 01. 2011 - 17:45[/size]
Σε αναδιάρθρωση χρέους επιμένουν Goldman Sachs και Barclays
Δημοσίευμα του Μπλούμπεργκ αναφέρει ότι η Goldman Sachs και η Barclays θεωρούν πιθανή την αναδιάρθρωση του χρέους, σύμφωνα με το μοντέλο Μπρέιντι, που είχε χρησιμοποιηθεί πριν από 22 χρόνια για να αντικατασταθεί το χρέος 17 υπερχρεωμένων χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ανατολικής Ευρώπης, της Ασίας και της Αφρικής με νέο χρέος.
«Όσο δεν παρουσιάζεται κάποιος τρόπος αναδιάρθρωσης του χρέους, αυτό είναι ενδεχομένως ένας τρόπος για να γίνει», είπε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρώπης για τη Goldman Sachs, Έρικ Νίλσεν. «Πρέπει να υπάρξει αναζήτηση μακροπρόθεσμων λύσεων», δήλωσε ο επικεφαλής της διεύθυνσης έρευνας της Barclays Wealth Management, Μάικλ Ντικς, προσθέτοντας: «Κάτι που επιμηκύνει το χρόνο αποπληρωμής και μειώνει την παρούσα αξία του χρέους, ώστε να υπάρχει κάποια συμμετοχή στο βάρος και από τους κατόχους ομολόγων και όχι μόνο από το δημόσιο τομέα».
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Ρόι Σμιθ προτείνει ένα σχέδιο για την Ελλάδα και άλλες χώρες με προβλήματα χρέους, το οποίο προβλέπει την ανταλλαγή των σημερινών ομολόγων στην τρέχουσα τιμή τους με νέα 30ετή ομόλογα, τα οποία αποκαλεί «ομόλογα Τρισέ».
Σύμφωνα με το σχέδιο του Σμιθ, τα νέα ομόλογα θα είχαν τρέχοντα επιτόκια και θα αγοράζονταν περίπου στο 70% της ονομαστικής αξίας των παλαιών, όσο υπολογίζει ότι είναι η τρέχουσα τιμή τους.
Ο Επίτροπος Όλι Ρεν είχε δηλώσει την περασμένη Τετάρτη ότι «η αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας ή άλλης χώρας της Ευρωζώνης θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις μέσω του αποτελέσματος ντόμινο και θα θεωρούνταν ως παράδειγμα και για άλλες περιπτώσεις, ώστε δεν θέλουμε να ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο και δεν θα χρειασθεί να τον ακολουθήσουμε».
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι είπε σε πρόσφατη ομιλία του ότι ένα σχέδιο, όπως το σχέδιο Μπρέιντι, το οποίο λειτούργησε για τις αναδυόμενες αγορές μπορεί να αποτύχει σε προηγμένες οικονομίες.
Η δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου για την δραχμή που κάνει το γύρο του κόσμου
[size=18pt]Δημοσιεύθηκε στις 15 Φεβ, 2012[/size]
Κάποια από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία διεθνώς»παίζουν» από χθες μια δήλωση του Ευάγγελου Μυτιληναίου. Ο επιχειρηματίας αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα από την επιστροφή στη δραχμή.
[size=18pt]«Η επιστροφή στη δραχμή θα ήταν χρυσωρυχείο, γιατί θα λειτουργούσαμε με κόστη σε δραχμές και θα είχαμε έσοδα από εξαγωγές σε ευρώ ή δολάρια», είπε σε συνέντευξή του στο Bloomberg και εξήγησε:[/size]
«Αλλά, ως Έλληνας, δεν θέλω να δω τη χώρα να επιστρέφει εκεί που ήταν 50 χρόνια πριν, δεν θέλω να δω την κοινωνική αναταραχή, που θα ακολουθήσει την επιστροφή στη δραχμή. Συνεπώς, πρώτα είμαι Έλληνας και μετά επιχειρηματίας».
συνεχίστε τώρα τη μαλακία....
ο τσίπρας μας βγάζει έξω.