Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.482
Like
11
Πόντοι
166
Αυτή την στιγμή χρωστάς πλέον σε κράτη, που εξυπηρετούν το χρέος σου με συγκεκριμένους όρους και σε συγκεκριμένο πολιτικό πλαίσιο.

Συνεπως δεν θα αποφασίσεις ΕΣΥ κατ αρχήν για την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού αλλά ΕΚΕΙΝΟΙ ...

Οπότε λογικά έχεις 2 τινά, ποιος πήρε λεφτά που δε μπορούσε να αποληρώσει και ποιος τα έδωσε
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Από ότι ξέρω είναι μου χρωστάς 160 και βγάζεις 100 το χρόνο.

Bρε ασε τα ποσα χρωστας και ποσα βγαζεις. Λαθος το κοιτας. Εξαγωγες  - εισαγωγες να κοιτας. Επενδυσεις. Και αυτα που ξοδευεις ως κρατος που πανε.
 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.482
Like
11
Πόντοι
166
Bρε ασε τα ποσα χρωστας και ποσα βγαζεις. Λαθος το κοιτας. Εξαγωγες  - εισαγωγες να κοιτας. Επενδυσεις. Και αυτα που ξοδευεις ως κρατος που πανε.

Το πόσο αποπληρωμής του χρεόυς από τον Προϋπολογισμό ποιο είναι;
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Το πόσο αποπληρωμής του χρεόυς από τον Προϋπολογισμό ποιο είναι;

μηδενικό... μόνον τόκους πληρώνουμε γύρω στα πέντε δις τον χρόνο... όλο το άλλο χρέος αναχρηματοδοτείται (ας είναι καλά η μαντάμ....)
 

gianevan

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Φεβ 2009
Μηνύματα
17.117
Like
5.782
Πόντοι
1.206
Ο Μπαρουφάκης είναι σύντροφος του Λέγκολα ρε σεις; Δεν εννοώ πολιτικά, το άλλο εννοώ.

Μάλλον θα είναι διότι τις ίδιες αμετροεπείς μαλακίες λέει.
Η Ελλάδα των 170 δις ΑΕΠ θα πουλήσει οικονομικό τσαμπουκά στην Γερμανία των 4,5 τρις!

Λες τα φλόκια στον κώλο να πειράζουν τον εγκέφαλο; :)
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο Μπαρουφάκης είναι σύντροφος του Λέγκολα ρε σεις; Δεν εννοώ πολιτικά, το άλλο εννοώ.

Μάλλον θα είναι διότι τις ίδιες αμετροεπείς μαλακίες λέει.
Η Ελλάδα των 170 δις ΑΕΠ θα πουλήσει οικονομικό τσαμπουκά στην Γερμανία των 4,5 τρις!

Λες τα φλόκια στον κώλο να πειράζουν τον εγκέφαλο; :)

μάλλον αυτά που τρώνε στην μάπα ντοκ... τους μπαίνουν στο κρανίο από τα ρουθούνια και έχουν αντικαταστήσει την εγκεφαλική ουσία.. .
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
αν θελουμε παντως να μπουμε λιγο και στα παπουτσια των αλλων
πρεπει να εχει ολυμπια ψυχραιμια και γαιδουρινη υπομονη η μερκελ και ο σοιμπλε για να αντεξει ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
φαγανε οι ανθρωποι 2 χρονια προσπαθωντας να συνεννοηθουν με το ζαβο και τα δημοψηφισματα του
μετα φαγανε αλλα 2 χρονια με τον πιτσαδορο και τα μπρος πισω του (ενω στην αρχη ηταν κι αυτος αντιμνημονιακος και ελεγε μαλακιες)
και τωρα θα πρεπει να αντιμετωπισουν τις ΥΠΕΡΤΑΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ και ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ του προεδρου του 15 μελους
ξεροντας παραλληλα οτι μας εχουν δανεισει ηδη καμια 70αρια δισεκατομμυρια
εγω δε θα ειχα τοση υπομονη
θα μας ειχα διαολοστειλει νωριτερα
πραγματικα θαυμαζω την υπομονη των γερμανων
ειναι αξιεπαινοι
με εμας τους ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ που εχουν μπλεξει

Ο κοντός πάντως τραβούσε τα βυζιά του.
 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Οπότε λογικά έχεις 2 τινά, ποιος πήρε λεφτά που δε μπορούσε να αποληρώσει και ποιος τα έδωσε

Οι ευθύνες του στοιχηματικού καπιταλισμού του τζόγου και της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών είναι προφανείς πλήν όμως οποιαδήποτε συζήτηση για αυτές είναι απλά άτοπη και μη παραγωγική - η Ελλάδα είναι πολύ μικρή και αδύναμη για να υπαγορεύσει όρους και να εγκαλέσει οποιονδήποτε στην παγκόσμια οικονομική σκακιέρα.

Το δεδομένο είναι ότι η Ε.Ε. και το ΔΝΤ επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να δημιουργήσουν μια εικονική οικονομική πραγματικότητα και να παραστήσουν ώς βιώσιμο το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος με την συναίνεση των Ελληνικών κυβερνήσεων που δέσμευσαν την χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια.

Το σπάσιμο όμως αυτής της φούσκας και η αναδίπλωση των εθνικών κυβερνήσεων της Ε.Ε. στα εκλογικά τους ακροατήρια ΔΕΝ μπορεί να γίνει με τους όρους που θα επιβάλει ο ΤΣΥΡΙΖΑ και ο Μπαρουφάκης ...
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Το πόσο αποπληρωμής του χρεόυς από τον Προϋπολογισμό ποιο είναι;


Ρε παληκαρι μου οσο και να ειναι δεν εχει σημασια. Απλα πραγματα ειναι δεν ειναι τιποτα δυσκολες θεωριες. Αριθμητικη ειναι. Η εγχωρια παραγωγη δε καλυπτει τις αναγκες στη χωρα και τα εσοδα τις δημοσιες δαπανες. Πλεονασμα εχουμε τωρα αλλα βλεπεις πως. Υποτιθεται θελουμε να το αλλαξουμε αυτο. Δε φταινε οι δαπανες για την εξυπηρετηση του χρεους για αυτο. Και παλι οι αναγκες δε καλυπτονται .
 

rouKoun13

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιαν 2010
Μηνύματα
3.558
Κριτικές
2
Like
62
Πόντοι
16
Ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ και απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, εκτιμώντας ότι «δεν είναι πολύ καλή ιδέα»

Αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές της Ελλάδας μετά τις εκλογές, «τότε ξεκάθαρα είναι προτιμότερος ο θάνατος», σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος σε μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «La Tribune» απέρριψε την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, εκτιμώντας ότι «δεν είναι πολύ καλή ιδέα», ενώ άσκησε κριτική στο σχέδιο Γιούνκερ.



Ερωτηθείς σχετικά με το τι θα συμβεί αν μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να συμφωνήσει με τους δανειστές της χώρας ο Έλληνας οικονομολόγος ανέφερε στην εφημερίδα ότι «είναι προτιμότερος ο θάνατος», σημειώνοντας, μάλιστα, πως το πραγματικό έλλειμμα της Ελλάδας «είναι ένα έλλειμμα αξιοπρέπειας».

Ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως εξαιτίας αυτής της έλλειψης η Ελλάδα δέχθηκε «ανόητα μέτρα» και υπογράμμισε πως αυτό τροφοδότησε έναν φαύλο κύκλο αναξιοπρέπειας «που εμπεριέχει τη δυσαρέσκεια, το φόβο και την αγανάκτηση».

«Όλα αυτά δεν είναι καλά. Πρέπει να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, το πνεύμα της 28ης 1940 που μας έκανε να πούμε "όχι" στο τελεσίγραφο της Ιταλίας του Μουσολίνι. Εκείνη τη στιγμή δεν είχαμε τα μέσα να απαντήσουμε "όχι" αλλά το πράξαμε. Πρέπει να ξαναβρούμε αυτό ακριβώς το πνεύμα», είπε στη γαλλική εφημερίδα.

Μάλιστα, σε ερώτηση του δημοσιογράφου της εφημερίδα αν με τη λέξη «θάνατο» εννοεί την έξοδο από το ευρώ, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε ότι η λέξη που χρησιμοποίησε ήταν αλληγορική και όπως τόνισε, «όπως κάθε αλληγορία, όσο λιγότερο την εξηγούμε τόσο περισσότερο την κατανοούμε».

Πάντως, όσον αφορά στα σενάρια περί εξόδου από το ευρώ, ο οικονομολόγος είπε πως θέλει να επιμείνει στο γεγονός ότι είναι δικαίωμά μας να παραμείνουμε στην Ευρωζώνη και σημείωσε ότι «κανείς δεν μπορεί μας το αρνηθεί ή να το αμφισβητήσει».

Στη συνέντευξη στη «La Tribune» ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Ελλάδα μπορεί να υποχρεώσει την Ευρώπη να αλλάξει και ότι η μόνη βεβαιότητα στην Ελλάδα είναι η αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα προσπαθεί να πιέσει ασφυκτικά την χώρα όσον αφορά τη δημοκρατική επιλογή, λέγοντάς ή ακολουθείτε τις απαιτήσεις μας, ή θα βυθιστείτε στην κόλαση και εξήγησε ότι στην ουσία «παρουσιάζουν ως δικές τους απειλές, εξωγενείς παράγοντες, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα μέρος της αλήθειας».

Στο ερώτημα ποιες θα είναι οι προτάσεις προς την τρόικα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Θα ζητήσουμε καταρχήν μια προθεσμία 10 έως 15 ημερών για να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας, το οποίο θέλουμε να είναι πολύ αναλυτικό, αλλά και πολύ πλήρες»

Όπως εξήγησε αυτό το σχέδιο θα βασίζεται σε τέσσερις πυλώνες και ανέφερε: «Ο πρώτος θα αφορά το ελληνικό χρέος. Θέλουμε να κάνουμε προτάσεις στον Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, τις οποίες δεν θα μπορεί να αρνηθεί. Δεν θα υπάρξει κατά συνέπεια χρεοκοπία, ούτε περικοπές χρέους. Θα προτείνουμε μια φόρμουλα σύμφωνα με την οποία το χρέος θα εξαρτάται από την εξέλιξη της ονομαστικής αξίας του ΑΕΠ. Η ιδέα είναι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να είναι εταίρος μας στην ανάπτυξη, και δεν θα πρέπει να ποντάρει στη μιζέρια μας. Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι οι μεταρρυθμίσεις. Ο τρίτος πυλώνας θα είναι οι επενδύσεις και ο τελευταίος η διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα».

Μιλώντας στη «La Tribune» ο οικονομολόγος ανέφερε ακόμη ότι είναι ψευδές ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά είναι ο καλύτερος εγγυητής των μεταρρυθμίσεων, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός «έκανε χειρουργική επέμβαση με χασαπομάχαιρο».

«Εμείς, θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε λέιζερ για να μην σκοτώσουμε τον ασθενή. Αλλά επιθυμούμε βέβαια και μεταρρυθμίσεις», πρόσθεσε στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, θέλει να τελειώνει με την «κλεπτοκρατία που ρημάζει αυτήν τη χώρα».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαρουφάκη, το πρόβλημα των επενδύσεων στην Ελλάδα δεν μπορεί να αφορά μόνο την Ελλάδα και ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να διατηρήσει έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, «άρα δεν μπορούμε να περιμένουμε από το ελληνικό Κράτος να λύσει αυτό το πρόβλημα».

«Χρειάζεται ένα φιλόδοξο σχέδιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο», είπε, ενώ αμέσως μετά, ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο Γιούνκερ για τις επενδύσεις, ανέφερε ότι δεν σταματάει να εκπλήσσεται
«από την ηλιθιότητα του σχεδίου», προσθέτοντας πως «είναι σαν να δίνεις ασπιρίνη σε έναν νεκρό».

Μάλιστα, είπε ούτε η ποσοτική χαλάρωση του Μάριο Ντράγκι είναι πολύ καλή ιδέα.

«Αναμφίβολα, θα τροφοδοτήσει φούσκες στις οικονομικές αγορές. Ωστόσο, η Ευρώπη διαθέτει ένα όργανο αρμόδιο για τις επενδύσεις, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία σήμερα είναι υπερβολικά λιγόψυχη στις δράσεις της, όχι μόνο επειδή φοβάται για την κατάταξή της από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, αλλά επειδή οι επενδυτές της πρέπει να είναι συγχρηματοδοτούμενοι», είπε και πρόσθεσε: «Πρέπει λοιπόν να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες της Επενδυτικής Τράπεζας για να υπάρξει ένα πραγματικό "νέο δεδομένο" για την Ευρώπη και να διοχετεύσουμε 6-7% του ΑΕΠ της ευρωζώνης στην οικονομία. Και αν ο Μάριο Ντράγκι θέλει να αγοράσει δημόσιο χρέος, θα είναι πιο χρήσιμο να το πράξει στη δευτερογενή αγορά των μετοχών της Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας. Θα είναι πολύ πιο χρήσιμο από την επαναγορά του γερμανικού χρέους».



ΑΕΡΑ!
Alexandrakis-Aera!.jpg
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.212
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ποια λεφτά θα σας πάρουμε τύπε; Εν γνώσει τους δανείζανε με επιτοκια που δεν ήταν δυνατόν να αποπληρωθούν.

Τι λες ρε μεγάλε;

Πας καλά;

Το 2003 και το 2004 τα επιτόκια δανεισμού ήταν λίγες μονάδς βάσης πάνω από τα Γερμανικά.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ο κοντός πάντως τραβούσε τα βυζιά του.

προβλέπω πέρα από το κράξιμο στον Αλέξη να ρίχνουν και φάπες... και όχι χαιδευτικές σαν και αυτές που έριξε ο Γιούνκερ στον Βενιζέλο...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Όχι τύπε. Μέχρι το '81 και 40 χρόνια πριν το '81, επί Καπιταλισμού χρωστάγαμε max 25%. Αυτή είναι η αλήθεια. Δε σας φταίει ο καπιταλισμός με τα "σοσιαλιστικά" πειράματα της μάσας.

Επιπλέον, η ανάπτυξη αυτή (τουλάχιστον στην αρχή), διέυρυνε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, με αποτέλεσμα να επιταθούν οι πολιτικοί διχασμοί.

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, υπήρξε η ογκώδης οικοδομική δραστηριότητα, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε τεράστια έργα υποδομής, όπως και στην ανακατασκευή των ελληνικών πόλεων. Η ανοικοδόμηση αυτή όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δραματικές συνέπειες που είχε η οικονομική αυτή άνοδος, στην ελληνική κοινωνία και στην ανάπτυξη των πόλεών της. Αποτέλεσμα της κατασκευαστικής αυτής δραστηριότητας ήταν μία "αστική ανανέωση", η οποία αντικατέστησε το ευχάριστο, αστικό τοπίο της χώρας, που αποτελείτο κυρίως από χαμηλά κτήρια και σπίτια, με μια μονοτονία απρόσωπων τσιμεντένιων πολυκατοικιών στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.


αναπτυξη για τους πλουσιους τα λαμογια της εποχης

αστυφιλια

ερημωση της υπαιθρου

μεταναστευση στο εξωτερικο

αυτη ηταν η περιφημη αναπτυξη του "εθναρχη"

 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
Ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασκεί κριτική στο επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ και απορρίπτει την ποσοτική χαλάρωση Ντράγκι, εκτιμώντας ότι «δεν είναι πολύ καλή ιδέα»
...

Μόνο που το ΟΧΙ το είπανε όσοι ήταν ΕΝΤΟΣ χώρας και πολεμήσανε αφήνοντας ζωές, χέρια και πόδια στα Αλβανικά βουνά ... Όχι τα κωλόπαιδα που από την ασφάλεια της αλλοδαπής πλούτιζαν και ικανοποιούσαν την φιλοδοξία τους γράφοντας βιβλία και δίνοντας συνεντεύξεις για τα χάλια της χώρας όπως ο κος Μπαρουφάκης ... προτού εξαργυρώσουν τις καλές τους υπηρεσίες με μια βουλευτική θέση ...

Τσογλάνια ...
 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
δεν εχεις δικιο τυπε
η πρωτη διακυβερνηση του φρυδια χαρακτηριστικε οικονομικο θαυμα
τρεχαμε με ρυθμους αναπτυξης σαν πουστηδες
η δευτερη περιοδος διακυβερνησης ηταν μουφα με τις κρατικοποιησεις κλπ
μετα βεβαια ηρθε ο αντρεας με το σοσιαλισμο και μας γαμησε το κωλαντερο
 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.482
Like
11
Πόντοι
166
Τι λες ρε μεγάλε;

Πας καλά;

Το 2003 και το 2004 τα επιτόκια δανεισμού ήταν λίγες μονάδς βάσης πάνω από τα Γερμανικά.

Ναι, άλλα το συνολικό χρέος ήταν ήδη πάνω από το 110% του ΑΕΠ. Με αυξανόμενα έξοδα.

%CE%95%CE%A3%CE%9F%CE%94%CE%91+%CE%94%CE%91%CE%A0%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%A3+%CE%95%CE%9B%CE%9B%CE%91%CE%94%CE%9F%CE%A3.png

 

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Μηνύματα
14.482
Like
11
Πόντοι
166
Επιπλέον, η ανάπτυξη αυτή (τουλάχιστον στην αρχή), διέυρυνε το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, με αποτέλεσμα να επιταθούν οι πολιτικοί διχασμοί.

Τελευταία αλλά εξίσου σημαντική, υπήρξε η ογκώδης οικοδομική δραστηριότητα, η οποία επικεντρώθηκε κυρίως σε τεράστια έργα υποδομής, όπως και στην ανακατασκευή των ελληνικών πόλεων. Η ανοικοδόμηση αυτή όμως, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τις δραματικές συνέπειες που είχε η οικονομική αυτή άνοδος, στην ελληνική κοινωνία και στην ανάπτυξη των πόλεών της. Αποτέλεσμα της κατασκευαστικής αυτής δραστηριότητας ήταν μία "αστική ανανέωση", η οποία αντικατέστησε το ευχάριστο, αστικό τοπίο της χώρας, που αποτελείτο κυρίως από χαμηλά κτήρια και σπίτια, με μια μονοτονία απρόσωπων τσιμεντένιων πολυκατοικιών στις περισσότερες ελληνικές πόλεις.


αναπτυξη για τους πλουσιους τα λαμογια της εποχης

αστυφιλια

ερημωση της υπαιθρου

μεταναστευση στο εξωτερικο

αυτη ηταν η περιφημη αναπτυξη του "εθναρχη"

Ναι. Ειδικά αμά δεν δανείζεσαι για αυτή την ανάπτυξη είναι προβληματικό για τους Πασοκονδίτες. Άλλο οικονομικό μοντέλο.
Να το ξαναβάλουμε (τα έργα Πασόκ-ΝΔ)

image001.jpg
 

το πουλί

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Νοε 2014
Μηνύματα
18.273
Like
600
Πόντοι
246
εχετε ακουσει τον τσιμπλα και τους οικονομολογους της συμφορας που τον γυροφερνουν
οτι μολις γινει κυβερνηση θα πληρωσουν οι εχοντες και κατεχοντες
θα αυξηθει η φορολογια στις 100 πιο κερδοφορες επιχειρησεις για να απαλλαγουν οι μη προνομιουχοι
και αλλες τετοιες πιπες
ακριβως τα ιδια ελεγε και ο χαζοβιολης ολαντ στη γαλλια το 2012
και μετα ηρθαν οι μελισσες

Μπορεί ο φόρος να ήταν αρεστός σε αρκετούς αριστερούς ψηφοφόρους και να βοήθησε τον Ολάντ να κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο απέφερε ελάχιστα έσοδα στα κρατικά ταμεία και αποδυνάμωσε το μήνυμα ότι η Γαλλία ευνοεί την επιχειρηματικότητα που άρχισε να εκπέμπει ο Ολάντ από τις αρχές του 2014. Δεν είναι τυχαίο ότι ο σύμβουλος που το 2012 μιλούσε περί Κούβας χωρίς ήλιο, ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος το 2014 έγινε υπουργός Οικονομίας στη δεύτερη κυβέρνηση Βαλς. Πόσα ήταν τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν χάρη στον υπερφόρο; Το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι ο φόρος απέφερε 260 εκατομμύρια ευρώ τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του και μόλις 160 εκατομμύρια ευρώ τον δεύτερο

 

centrino

Μέλος
Εγγρ.
6 Φεβ 2008
Μηνύματα
6.210
Like
657
Πόντοι
146
εχετε ακουσει τον τσιμπλα και τους οικονομολογους της συμφορας που τον γυροφερνουν
οτι μολις γινει κυβερνηση θα πληρωσουν οι εχοντες και κατεχοντες
θα αυξηθει η φορολογια στις 100 πιο κερδοφορες επιχειρησεις για να απαλλαγουν οι μη προνομιουχοι
και αλλες τετοιες πιπες
ακριβως τα ιδια ελεγε και ο χαζοβιολης ολαντ στη γαλλια το 2012
και μετα ηρθαν οι μελισσες

Εάν αύριο το πρωί ΕΕ και ΔΝΤ διαγράψουν το σύνολο του χρέους μας ΚΑΙ πάλι η χώρα είναι θέμα χρόνου να επανέλθει ΑΚΡΙΒΩΣ στην ίδια κατάσταση με την σημερινή ...

Όσο μιλάμε για την αναδιανομή μιας ανεπαρκούς οικονομικής πίτας αντί για την μεγέθυνση της απλά πετάμε την μπαλα στην εξέδρα ...

Ο κλασσικός ο μαλάκας ο έλληνας θεωρεί ότι υπάρχει εύκολος δρόμος ... δυστυχώς δεν υπάρχει ...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.511
Like
2.738
Πόντοι
1.306
δεν εχεις δικιο τυπε
η πρωτη διακυβερνηση του φρυδια χαρακτηριστικε οικονομικο θαυμα
τρεχαμε με ρυθμους αναπτυξης σαν πουστηδες
η δευτερη περιοδος διακυβερνησης ηταν μουφα με τις κρατικοποιησεις κλπ
μετα βεβαια ηρθε ο αντρεας με το σοσιαλισμο και μας γαμησε το κωλαντερο

ειπαμε για τα λαμογια της εποχης

ο λαουτζικος στην πεινα ηταν

και ποια αναπτυξη με δανεια και με ξενα λεφτα ηταν

μαζεψε τον μισο πληθυσμο στις πολεις και τον αλλο μισο στην μεταναστευση

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom