Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

  • Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

    Ψήφοι: 150 63,8%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

    Ψήφοι: 42 17,9%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

    Ψήφοι: 43 18,3%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    235

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
[size=20pt]ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Μεγάλοι "διασώστες" των τραπεζών οι εκατομμύρια φορολογούμενοι[/size]

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για ρευστότητα στην αγορά πάνε περίπατο την ώρα που η κοινωνική δυσφορία αποτυπώνεται σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι καταστροφικές πλημμύρες επιδείνωσαν το ήδη βεβαρημένο από τον ΕΝΦΙΑ κλίμα και έρχονται αγροτικές κινητοποιήσεις.



Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται νέα συνάντηση του Αντ. Σαμαρά με τον Ευάγγ. Βενιζέλο, για την επίσκεψη της τρόικας αλλά και τον συντονισμό των επόμενων κυβερνητικών κινήσεων για την αναστροφή του πολιτικού κλίματος. Στη συνάντηση θα συζητηθεί και το θέμα της αντικατάστασης του υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Όσο κι αν προσπαθούν να σερβίρουν νέο success story, η κοινωνία δεν αντέχει και η ανεργία και η ανέχεια καλπάζουν. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τα ελληνικά νοικοκυριά δείχνουν συρρίκνωση διαθέσιμου εισοδήματος 12,6 δισ. ευρώ την 5ετία.

Παροχή ρευστότητας στην αγορά και ανακούφιση δανειοληπτών ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑγια τα stress tests των τραπεζών αναφέρονται τα εξής:

«Η ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών επαναφέρει εκ των πραγμάτων μια σειρά ερωτημάτων που χρήζουν μιας σοβαρής απάντησης και προσέγγισης την οποία δεν φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Tα τελευταία χρόνια, o ελληνικός λαός έχει πληρώσει για τη στήριξη των τραπεζών άμεσα ή έμμεσα μέσω εγγυήσεων ποσά που ισοδυναμούν με σχεδόν μιάμιση φορά με το σημερινό ΑΕΠ. Θα μετακυλιστεί αυτή η στήριξη και προς τους δανειολήπτες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους; Θα επιτελέσουν επιτέλους οι τράπεζες το βασικό τους σκοπό που είναι η διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά ή θα συνεχιστεί εκ μέρους της κυβέρνησης η υιοθέτηση αποκλειστικά τραπεζοκεντρικών λογικών εις βάρος των πολιτών;

Σε κάθε περίπτωση, το ελληνικό δημόσιο πρέπει να ασκήσει τα δικαιώματα του ως βασικός μέτοχος των συστημικών τραπεζών με σκοπό την παροχή ρευστότητας προς την αγορά και την ανακούφιση τω δανειοληπτών.»

Μεγάλοι "διασώστες" των τραπεζών οι εκατομμύρια φορολογούμενοι

Σύμφωνα με το ρεορτάζ της Αυγής, μπορεί η ελληνική κυβέρνηση και οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να διατείνονται πως οδηγούν το τραπεζικό σύστημα σε τροχιά εξυγίανσης, ωστόσο οι φορολογούμενοι αποτελούν τους πραγματικούς διασώστες...

Είναι γεγονός ότι, από την εποχή Αλογοσκούφη μέχρι σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες έχουν λάβει πάνω από 250 δισ. ευρώ (μόνο φέτος πήραν 40,5 δισ. ευρώ) και ακόμη δεν έχουν ορθοποδήσει, παρά το ότι και οι τέσσερις πέρασαν, αν και με αστερίσκους, τα stress test που διενήργησε η ΕΚΤ.

Έτσι το εναπομείναν κεφαλαιακό απόθεμα του ΤΧΣ των 11,4 δισ. ευρώ παραμένει στα "χέρια" του οικονομικού επιτελείου, με βασικό στόχο την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, με όποιον τρόπο κι αν αυτή πραγματοποιηθεί. Πάντως, παράγοντες της τραπεζικής αγοράς ανέφεραν πως, παρά τα αποτελέσματα της ΕΚΤ, δεν αποκλείεται σε μεσοπρόθεσμο διάστημα να προχωρήσουν σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου, καθώς βρίσκονται στο... όριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Δημόσιο (οι φορολογούμενοι δηλαδή) είχαν εγγυηθεί για τη λειτουργία των τραπεζών και τα χρόνια του αποκλεισμού τους από τις αγορές, με το ποσό των 158 δισ. ευρώ, προκειμένου να δανείζονται από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (τον περιβόητο ELA).

Η αξία των μετοχών που κατέχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) στις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς και Eurobank φθάνει, με βάση το τελευταίο κλείσιμο του Χρηματιστηρίου, στα 18,5 δισ. ευρώ, όταν στα τέλη Μαρτίου 2014 η αποτίμηση των μετοχών ήταν στα 25,1 δισ. ευρώ.

Οι αστερίσκοι...

Με βάση τα όσα δημοσιοποίησε η ΕΚΤ, τέσσερις ελληνικές τράπεζες (Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς και Eurobank) πέρασαν τα τεστ αντοχής (stress test) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν έχουν κεφαλαιακές ανάγκες με βάση το δυναμικό σενάριο! Αυτό συνέβη καθώς το εν λόγω περιλαμβάνει τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποίησαν οι ελληνικές τράπεζες το 2014 (σ.σ.: περίπου 8,3 δισ. ευρώ) και τα πλάνα αναδιάρθρωσής τους που έχουν εγκριθεί από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ε.Ε., η υλοποίηση των οποίων θα δρομολογηθεί άμεσα. Όταν υπολογιστεί και ο αναβαλλόμενος φόρος, ο τελικός λογαριασμός μπορεί να είναι πλεονασματικός.

Ωστόσο, με βάση τους ισολογισμούς των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών στις 31.12.2013, όταν δεν είχαν εγκριθεί τα σχέδια αναδιάρθρωσης (στατικό σενάριο), τα τεστ πέρασε επιτυχώς μόνον η Alpha Bank, ενώ οι άλλες τρεις απέτυχαν και οι κεφαλαιακές τους ανάγκες διαμορφώθηκαν στο συνολικό ποσό των 8,7 δισ. ευρώ.

Το συμπέρασμα

Το βασικό συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως υπό την προστατευτική "ομπρέλα" της ΕΚΤ, που έλαβε υπόψη δύο διαφορετικά σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες (με και χωρίς αυξήσεις κεφαλαίου και πλάνα αναδιάρθρωσης), το ελληνικό τραπεζικό σύστημα εμφανίζεται να έχει μετεξελιχθεί σε ένα από τα πλέον θωρακισμένα όλης της Ε.Ε, εμφανίζοντας πλεόνασμα κεφαλαίων 4,55 δισ. ευρώ, ενώ με βάση τα στατικά stress test θεωρούνταν από τα χειρότερα της Ευρώπης με αθροιστικά ελλείμματα 8,6 δισ. ευρώ στο τέλος του 2013.

Η εν λόγω εξέλιξη, παρά τους αστερίσκους που περιλαμβάνει (πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, μείωση λειτουργικών εξόδων και εν συνεχεία χρήση του αναβαλλόμενου φόρου), δίνει προσωρινά "ανάσα" στις τράπεζες, οι οποίες απέχουν ακόμη πολύ από το να ενισχύσουν την πραγματική οικονομία, ωστόσο είναι πιθανό στο μέλλον να υπάρξει ανάγκη για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή τους.

Η επόμενη μέρα

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, παρά την αισιόδοξη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας Χρ. .Μεγάλου περί αισιοδοξίας, η διοίκηση εξετάζει σειρά κινήσεων που θα ενισχύσουν τα κεφάλαια και σύντομα αναμένονται αποφάσεις. Στην αγορά κυκλοφόρησαν φήμες για έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού, κάτι που ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Μια γεύση των κινήσεων της Εθνικής πήρε η αγορά με τις αποφάσεις -παραμονές των stress test- για τη Finansbank. Ωστόσο η Εθνική σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν απαιτείται καμία περαιτέρω κίνηση κεφαλαιακής ενίσχυσης.

Eurobank και Εθνική, όμως, επιπλέον έχουν μπροστά τους την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών, αντίθετα με τις Αlpha και Πειραιώς που ήδη έχουν επιστρέψει τα κεφάλαια στο Δημόσιο. Οι δύο τράπεζες στις οποίες το ΤΧΣ έχει τα μεγαλύτερα μετοχικά ποσοστά είναι αυτές που πέτυχαν και τις καλύτερες επιδόσεις στα stress test, γεγονός που δίνει άλλα περιθώρια στη στρατηγική που θα ακολουθήσουν, αλλά χωρίς να μπορούν να αποκλειστούν νέες αυξήσεις κεφαλαίου.

ΠΗΓΗ
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Υποκύπτουν σε νέες περικοπές Γαλλία και Ιταλία
Κόσμος
Ετοιμες για περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές
29/10/2014 06:20
Υποκύπτουν σε νέες περικοπές Γαλλία και Ιταλία Ετοιμες για περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές

Ετοιμες να επιβάλουν περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές το 2015 δηλώνουν Γαλλία και Ιταλία, σε μια τελευταία προσπάθεια να αποφύγουν τον κίνδυνο προστίμων λόγω των συνεχιζόμενων δημοσιονομικών αστοχιών τους.

Στον απόηχο της δυσαρέσκειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα υψηλά ελλείμματα που προβλέπουν τα προσχέδια των προϋπολογισμών τους, Παρίσι και Ρώμη έστειλαν στον προσωρινό επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων Γίρκι Κατάινεν επιστολές με τις οποίες υπόσχονται δημοσιονομικές περικοπές 3,6 ως 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα.


θα παει ο τσυριζα και ο τσιπουρας να τους κανει ντα τους ευρωπαιους

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
[size=20pt]ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Μεγάλοι "διασώστες" των τραπεζών οι εκατομμύρια φορολογούμενοι[/size]


ενω ο τσυριζα θα τα βαζει απο την τσεπη των εκατομμυριουχων τσυριζαιων

 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
[size=20pt]ΖΗΤΩ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Ο βασιλιάς είναι γυμνός: Μεγάλοι "διασώστες" των τραπεζών οι εκατομμύρια φορολογούμενοι[/size]

29-10-14

χαπακι καλα τρωτε και εσεις απο τα λεφτα των φορολογουμενων


 

Συνημμένα

  • ScreenHunter_130 Oct. 29 11.11.jpg
    ScreenHunter_130 Oct. 29 11.11.jpg
    78,8 KB · Εμφανίσεις: 13

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
29-10-14

χαπακι καλα τρωτε και εσεις απο τα λεφτα των φορολογουμενων

το σιτε παρεχει το χωρο για διαφημηση και τα χρηματα εισπρατοντε νομιμα
συγκρινεις ανομια πραγματα
αλλο να χαριζει το κρατος τα χρηματα των φορολογουμενων στις τραπεζες και
αλλο να πληρωνεται απο την τραπεζα ενα χωρος διαφημησης σε μια ιδιωτικη εταιρια
ουτε πρωτοετης καμενοι πασπιτες δεν λενε τετοιες μαλακιες σοβαρεψου
 

Επισκέπτης
(1) ποιός μίλησε για τον άδωνη και τον πλεύρη... ?? εσύ τους αναφέρεις ... τόσο πολύ σε τσούζουν ??

(2) στις παρελάσεις παίζονται ελληνικά εμβατήρια και ο ελληνικός εθνικός ύμνος... τι σχέση έχει ένα ρώσσικος παραδοσιακός σκοπός με την ελλάδα ?

(3) να πάει να γαμηθεί το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ... ουδέποτε κάναν αντίσταση και ότι κάναν το κάναν με ιδιοτελείς σκοπούς ...


Γέρο-χλιμίτζουρα, άσε τις αντιστασιακές οργανώσεις και ασχολήσου με συμβουλές για επιχειρήσεις και πουτάνες. Κατάλαβε το είσαι λίγος για να πιάνεις στο στόμα σου ανθρώπους που δώσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα. Αν ζούσες στην κατοχή, το πιθανότερο θα ήσουν μαυραγορίτης η δοσιλλόγος. Στην άλλη πλευρά δλδ γκέγκε ?
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Γέρο-χλιμίτζουρα, άσε τις αντιστασιακές οργανώσεις και ασχολήσου με συμβουλές για επιχειρήσεις και πουτάνες. Κατάλαβε το είσαι λίγος για να πιάνεις στο στόμα σου ανθρώπους που δώσαν και τη ζωή τους για την πατρίδα. Αν ζούσες στην κατοχή, το πιθανότερο θα ήσουν μαυραγορίτης η δοσιλλόγος. Στην άλλη πλευρά δλδ γκέγκε ?

ότι πείς μετανάστη… αντε τώρα να πιείς καμμιά μπύρα με δανεικά και σύ σαν τον χαπάκη

το τι σχέση έχει η Katyusha με τον ύμνο του ΕΑΜ του Βασίλη Ρώτα και της Δαμιανάκου μόνο το μυαλό ενός μοντέρνου αριστερού μπορεί να μας πεί…
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
ότι πείς μετανάστη… αντε τώρα να πιείς καμμιά μπύρα με δανεικά και σύ σαν τον χαπάκη

το τι σχέση έχει η Katyusha με τον ύμνο του ΕΑΜ του Βασίλη Ρώτα και της Δαμιανάκου μόνο το μυαλό ενός μοντέρνου αριστερού μπορεί να μας πεί…

καλα κανουμε και πινουμε τις μπυριτσες μας και επικοινωνουμε
η κατιουσα ειναι ενα ρωσικο παραδοσιακο ραγουδιαπ απου το πηραν οι εαμιτες μονο το σκοπο και εβαλας δικα του πολιτικα λογια του αγωνα
το θεμα εσυ το ξεκινησες που θεωρεις οτι δεν επρεπε να παιχτει απο τη φιλαρμονικη στο χαλανδρι αναμεσα σε πληθος κι αλλων εμβατηριων
γιατι η ιστορια δεν αμαρωνετε το εαμ και οι κομμουνιστες αντισταθηκαν στον κατακτητη στην κατοχη βοηθησαν στη μεγαλητερη αντιστασιακη δραση στην ελλαδα την νατιναξη της γεφυρας του γοργοποταμου πολεμησαν και εδωσαν το αιμα τους για την ελλαδα
γι αυτο και η φιλαρμονικη επαιξε και τον δικο ους υμνο σαν φορο τιμης στους πεσοντες εαμιτες ελασιτες
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
ότι πείς μετανάστη… αντε τώρα να πιείς καμμιά μπύρα με δανεικά και σύ σαν τον χαπάκη

το τι σχέση έχει η Katyusha με τον ύμνο του ΕΑΜ του Βασίλη Ρώτα και της Δαμιανάκου μόνο το μυαλό ενός μοντέρνου αριστερού μπορεί να μας πεί…

Ετσουξε πολυ ο υμνος του ΕΑΜ, ε τραμουντανα;  :2funny:
Περαστικα και ακομα δεν αρχισαμε!
Και τιποτα να μην αλλαξει ο Τσιπρας στα μνημονια, μονο οι υστερικες αντιδρασεις των χουντοδεξιων και τα γαλαζια κοπροσκυλα που θα χασουν την κουταλα αξιζουν την ψηφο 100%
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
καλα κανουμε και πινουμε τις μπυριτσες μας και επικοινωνουμε
η κατιουσα ειναι ενα ρωσικο παραδοσιακο ραγουδιαπ απου το πηραν οι εαμιτες μονο το σκοπο και εβαλας δικα του πολιτικα λογια του αγωνα
το θεμα εσυ το ξεκινησες που θεωρεις οτι δεν επρεπε να παιχτει απο τη φιλαρμονικη στο χαλανδρι αναμεσα σε πληθος κι αλλων εμβατηριων
γιατι η ιστορια δεν αμαρωνετε το εαμ και οι κομμουνιστες αντισταθηκαν στον κατακτητη στην κατοχη βοηθησαν στη μεγαλητερη αντιστασιακη δραση στην ελλαδα την νατιναξη της γεφυρας του γοργοποταμου πολεμησαν και εδωσαν το αιμα τους για την ελλαδα
γι αυτο και η φιλαρμονικη επαιξε και τον δικο ους υμνο σαν φορο τιμης στους πεσοντες εαμιτες ελασιτες

ξέρω ξέρω.. τζάμπα ξύδι καλύτερο από μέλι… ειδικότης σου=τρακαδόρος

βλάκα η κατιούσα δεν έχει καμμία σχέση με τον ύμνο του ΕΑΜ ούτε οι στίχοι που τραγουδάτε… τον ύμνο του ΕΑΜ τον έγραψε ο Βασίλης Ρώτας και η σύντροφος του η Δαμιανάκου τον Μάρτη του 1944…

η κατιούσα είναι μια βλακώδης δουλειά του Μικρούτσικου με την Δημητριάδη

ααα μάλιστα… τώρα έγινε “βοήθησαν” .. γιατί πριν μερικά πόστ ήταν “ανατίναξαν”….
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Ετσουξε πολυ ο υμνος του ΕΑΜ, ε τραμουντανα;  :2funny:
Περαστικα και ακομα δεν αρχισαμε!
Και τιποτα να μην αλλαξει ο Τσιπρας στα μνημονια, μονο οι υστερικες αντιδρασεις των χουντοδεξιων και τα γαλαζια κοπροσκυλα που θα χασουν την κουταλα αξιζουν την ψηφο 100%

καλά.. καλά.. όταν θα μάθετε ποιός είναι ο ύμνος του ΕΑΜ τότε ξανασυζητάμε…

μέχρι τότε ζήστε την νιρβάνα σας…

ααα και κάτι ακόμη .. την κουτάλα με την οποία τρώμε δεν μπορεί κανένας ούτε και ο Τσίπρας να μας την πάρει… γιατί απλά είναι δικιά μας, μόνοι μας την φτιάξαμε για να μπορούμε να τρώμε από την εργασία μας…

αν εσύ ονειρεύεσαι να πάρεις την δικιά μου κουτάλα θα μείνεις με το όνειρο και θα πεθάνεις με αυτό και από ασιτία… γιατί η δικιά μου κουτάλα δεν εξαρτάται από το ποιός κυβερνάει αλλά από τον εαυτό μου και μόνον από αυτόν και την γεμίζω εγώ και κανένα κόμμα…

αντε λοιπόν να φτιάξεις την δικιά σου κουτάλα και φρόντιζε να την γεμίζεις εσύ και να μην περιμένεις από τον τσίπρα να στην γεμίσει…  ααα συγνώμη ξέχασα έχουν φροντίσει γιαυτό οι γονείς σου που είχαν την κουτάλα τόσα χρόνια και έχουν γεμίσει τις αποθήκες και για σένα (αμάξι, μηχανή κλπ κλπ κλπ καλούδια)
 

Επισκέπτης
Δυστυχώς η ευτυχως το (ιταλικό) μαγαζί όπου εργάζομαι έχει τρομερές απαιτήσεις + οι αποστάσεις στο Βερολίνο, δεν μου μένει χρόνος για μπύρες.
Μετανάστη, με ανάγκασαν να γίνω οι δωσίλογeς και ανθελληνικές κυβερνήσεις που υποστηρίζεις, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα μπάρμπα κι ο κόσμος πολύ μίσος συσωρευμένο. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον για μένα και τους Έλληνες κι ευχομαι να μην αργήσει η μέρα που θα δούμε πολλούς από αυτούς που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια, πίσω από τα σίδερα.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΌ ΨΌΦΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΊΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ TOUS ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΑΚΌΜΑ.
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Δυστυχώς η ευτυχως το (ιταλικό) μαγαζί όπου εργάζομαι έχει τρομερές απαιτήσεις + οι αποστάσεις στο Βερολίνο, δεν μου μένει χρόνος για μπύρες.
Μετανάστη, με ανάγκασαν να γίνω οι δωσίλογeς και ανθελληνικές κυβερνήσεις που υποστηρίζεις, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα μπάρμπα κι ο κόσμος πολύ μίσος συσωρευμένο. Ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον για μένα και τους Έλληνες κι ευχομαι να μην αργήσει η μέρα που θα δούμε πολλούς από αυτούς που κυβερνούσαν τα τελευταία χρόνια, πίσω από τα σίδερα.
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΌ ΨΌΦΟ ΣΤΟΥΣ ΔΟΣΊΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΌΣΟΥΣ TOUS ΥΠΟΣΤΉΡΙΖΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΊΖΟΥΝ ΑΚΌΜΑ.

δηλαδή είναι ανθέλληνας και δοσίλογος αυτός που θέλει να πληρώσει τα δανεικά που κατά καιρούς πήρε και να μην φεσώσει τους ανθρώπους που του τα δανείσανε ??

μάλιστα… δηλαδή το αφεντικό σου ο ιταλός που σε πληρώνει και δεν σε φεσώνει είναι και αυτός δοσίλογος….
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
δηλαδή είναι ανθέλληνας και δοσίλογος αυτός που θέλει να πληρώσει τα δανεικά που κατά καιρούς πήρε και να μην φεσώσει τους ανθρώπους που του τα δανείσανε ??

μάλιστα… δηλαδή το αφεντικό σου ο ιταλός που σε πληρώνει και δεν σε φεσώνει είναι και αυτός δοσίλογος….

για τα δανικα της γερμανιας που δεν μας πληρωσε λαλια ομως και εκει μοκο
τελικα εισαι δοσιλλογος γερμανοτσολιας
σαν τον τζημερο που ευγνωμωνουσε τη μερκελ ο ξεφτιλας αλλα ο λαος τον εστειλε πισω απο το κομμα ελληνων κυνηγων να μαθει
 

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Μηνύματα
3.035
Like
2
Πόντοι
16
ααα και κάτι ακόμη .. την κουτάλα με την οποία τρώμε δεν μπορεί κανένας ούτε και ο Τσίπρας να μας την πάρει… γιατί απλά είναι δικιά μας, μόνοι μας την φτιάξαμε για να μπορούμε να τρώμε από την εργασία μας…

αν εσύ ονειρεύεσαι να πάρεις την δικιά μου κουτάλα θα μείνεις με το όνειρο και θα πεθάνεις με αυτό και από ασιτία… γιατί η δικιά μου κουτάλα δεν εξαρτάται από το ποιός κυβερνάει αλλά από τον εαυτό μου και μόνον από αυτόν και την γεμίζω εγώ και κανένα κόμμα…

Αυτο θα το δουμε μετα το φορολογικο ελεγχο που θα μας πει αν εισαι νομιμος με τα λεφτα που εβγαλες εξω.
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
[size=20pt]και επειδη η λασπη δεν εχει ορια


Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής θα σηματοδοτήσει τη νέα πολιτική κατεύθυνση"
[/size]
"Ο αναθεωρημένος προϋπολογισμός της Περιφέρειας Αττικής θα σηματοδοτήσει τη νέα πολιτική κατεύθυνση"
Σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού που της παραδόθηκε προχωρά η νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής. Ειδικότερα, η νέα Περιφερειακή Αρχή υπό τη Ρένα Δούρου δεν υπέγραψε τον προϋπολογισμό που της παραδόθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου 2014, και ο οποίος είχε συνταχθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Γ. Σγουρού.
Παρατίθεται ολόκληρο το κείμενο ενημέρωσης για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού:
"Ξεκίνησε αμέσως, από τις 22 Σεπτεμβρίου που συγκροτήθηκε η Οικονομική Επιτροπή μέχρι τις 8 Οκτωβρίου που κατατέθηκε ο προϋπολογισμός στην Οικονομική Επιτροπή προς έγκριση, η αναγκαία αναμόρφωση.
Έγινε προσπάθεια, ώστε μέσα σε 15 μέρες να γίνουν αλλαγές που να σηματοδοτούν μια νέα κατεύθυνση, καθώς ήταν αδύνατο σε αυτό το χρονικό διάστημα να αναμορφωθεί το σύνολο του προϋπολογισμού.
Η επεξεργασία -που σήμερα φτάνει το 10% του συνόλου- θα συνεχιστεί μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 οπότε θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο προϋπολογισμός.
Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε αφενός για να μην τεθεί «εκτός λειτουργίας» η Περιφέρεια Αττικής και αφετέρου για να σηματοδοτηθεί με τις αλλαγές που έγιναν η νέα κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το ν.3852 (Καλλικράτης) κινδύνευε να τεθεί «εκτός λειτουργίας» η Περιφέρεια Αττικής, αν δεν τηρούνταν οι ασφυκτικές ημερομηνίες.
[size=20pt]
Το 2015 δεν θα εκτελεστεί ο προϋπολογισμός Σγουρού[/size]
Η νέα Περιφερειακή Αρχή θα εκτελέσει τον δικό τηςπροϋπολογισμό, που σταδιακά θα διαμορφώνει μέσα από διαβούλευση με τους αυτοδιοικητικούς φορείς, με τις δομές της κοινωνίας, με τους επιστημονικούς φορείς.
Τα 5 κύρια χαρακτηριστικά του νέου προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής
Δράσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης: Από την απελθούσα περιφερειακή αρχή διετίθεντο μόλις 1,8 εκατ ευρώ, ενώ με στον νέο προϋπολογισμό προβλέπονται περίπου 13,1 εκατ ευρώ ως πρώτο βήμα
Αναπτυξιακή πρωτοβουλία με κοινωνικό πρόσημο: Επιδιώκεται η ώθηση στη δημιουργικότητα των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, όχι η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων. Επιδιώκεται η ώθηση στη δημιουργικότητα της νέας γενιάς. Επιδιώκεται η ισχυρή ώθηση στη συνεργατική οικονομία.
Στο επίκεντρο η ενδογενής παραγωγή: Στον πρωτογενή τομέα, όπως σηματοδοτεί το σημαντικό φράγμα που προωθείται στα Μέγαρα, στη Δυτική Αττική, αλλά και στον τομέα της γνώσης, όπου προωθούνται προγραμματικές συμβάσεις με τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Δυτική Αττική: Δίδεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην περιοχή που έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση, τόσο στα χρόνια της ανάπτυξης όσο και στα χρόνια της κρίσης.

Προωθούνται λύσεις σε βασικά προβλήματα που αφορούν τη ζωή των πολιτών
- Οδική ασφάλεια
- Αντιπλημμυρικά έργα σε ολόκληρη την Αττική που χρονίζουν επί δεκαετίες
- Υλοποίηση της ατζέντας των κινημάτων για το περιβάλλον. Με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, με τον Υμηττό και το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας ως πρώτα βήματα.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στον προϋπολογισμό του 2015
Εξαπλασιάζονται οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (1.958.000 στον προϋπολογισμό του 2014 - 13.283.000 στον προϋπολογισμό του 2015)
Προωθούνται:
1. Δράσεις Στέγασης και Επανένταξης Αστέγων
Ήτανε 0 ευρώ και τώρα είναι 2.700.000.
2. Δράσεις για Εξαρτήσεις και προαγωγή Ψυχοκοινωνικής Υγείας:
Ήτανε 458.000 και τώρα είναι 2.158.000
3. Πρόγραμμα καταγραφής και στήριξης γυναικών σε περιπτώσεις κακοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού:
Ήτανε 0 ευρώ και τώρα είναι 280.000
4. Περιφερειακό Γραφείο καταγραφής προβλημάτων ένδειας και διασύνδεσης δομών κοινωνικής μέριμνας:
Ήτανε 0 ευρώ και είναι 100.000.
5. Επανασύνδεση παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού σε περιπτώσεις που έχουν διακοπεί λόγω ένδειας:
Ήτανε 0 ευρώ και τώρα είναι 2.250.000.
6. Πρόγραμμα Σίτισης μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Δήμους, δομές Αλληλεγγύης, Εκκλησία κ.λπ.
Ήτανε 0 ευρώ και είναι 1.000.000.
7. Παροχή υπηρεσιών Υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες και παιδιά μέσω Προγραμματικών Συμβάσεων με Νομικά Πρόσωπα:
Ήτανε 1.500.000 ευρώ και είναι 4.400.000.
8. Πιλοτικό Πρόγραμμα «Αττική Γραμμή κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού»:
Ήτανε 0 ευρώ και είναι 350.000.


Διαχείριση Απορριμμάτων – ΧΥΤΑ Γραμματικού
Η αντίληψη της «Δύναμης Ζωής» για τη διαχείριση των απορριμμάτων σηματοδοτείται από τη σχετική επιστολή που έστειλε η Ρένα Δούρου στις 66 Δημοτικές Αρχές της Περιφέρειας Αττικής. Με βάση την επιστολή αυτή θα πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου εντός του 2014 για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων.
Οι πρόσφατες αποφάσεις του ΣτΕ δεν αφορούν το θέμα της Πράξης Βεβαίωσης Παράβασης των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, η οποία περιλαμβάνει σειρά σοβαρών παραβάσεων αναφορικά με τον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και το θέμα της χωροθέτησης του ΧΥΤΑ, όπως έχει τεθεί και από την Έκθεση της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ.
Το πρόβλημα με το Γραμματικό δεν αφορά αποκλειστικά τη χωροθέτηση αλλά ευρύτερα την εναρμόνιση με ένα παρωχημένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων, αυτό των ΣΔΙΤ, των εγγυημένων μεγάλων (έστω κι αν δεν λέγονται με το όνομά τους) ποσοτήτων σύμμεικτων απορριμμάτων. Οι εγγυημένες ποσότητες αποδεικνύονται από το γεγονός ότι το κόστος λειτουργίας του εργοστασίου θα είναι αναλογικά μικρότερο όσο μεγαλύτερος θα είναι ο όγκος των απορριμμάτων! Και βεβαίως πρόκειται για ένα μοντέλο, που μετακυλύει το κόστος στους δημότες μέσω των δημοτικών τελών. Ένα μοντέλο που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, της Οδηγίας 2008/98, αλλά και της εθνικής, του νόμου 4042 του 2012, που δίνουν έμφαση στην πρόληψη, στη μείωση του όγκου, στη διαλογή στη πηγή, στην ανακύκλωση.
Αθλητικές εγκαταστάσεις
Οι εγγεγραμμένες δαπάνες για αθλητικές εγκαταστάσεις από την Περιφέρεια Αττικής για το επόμενο έτος αφορούν σε 53 έργα συνολικής δαπάνης 105 εκατομμυρίων €, εκ των οποίων 18 έργα υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο €.
Σε αυτά τα κονδύλια του προϋπολογισμού για τις αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται εκείνα για τη Νέα Φιλαδέλφεια (20 εκατ. €), τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας (7 εκατ. €) και τη Νέα Σμύρνη (18 εκατ. €).
Η πάγια θέση της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι ότι η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων οφείλει να σέβεται το νομικό πλαίσιο, το περιβάλλον, τους πολεοδομικούς κανόνες. Υπογραμμίζουμε επίσης ότι όλα θα περάσουν μέσα από διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες".

πηγη  
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
για τα δανικα της γερμανιας που δεν μας πληρωσε λαλια ομως και εκει μοκο
τελικα εισαι δοσιλλογος γερμανοτσολιας
σαν τον τζημερο που ευγνωμωνουσε τη μερκελ ο ξεφτιλας αλλα ο λαος τον εστειλε πισω απο το κομμα ελληνων κυνηγων να μαθει

και ποιός σου είπε ότι δεν θα ζητήσω από την Γερμανία να πληρώσει τα δανεικά ??

φυσικά θα ζητήσω για ότι υπάρχει σύμβαση και ο υπολογισμός των χρεωστούμενων θα γίνει από κάποιον κοινής αποδοχής και όχι από έναν υπέργηρο απόφοιτο γυμνασίου…

αλλά για να μπορώ να το κάνω πρέπει να μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου έτσι ώστε να έχω μούτρα να απαιτήσω το ίδιο και από τους άλλους...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και μακάρι αυτή η χώρα και οι κάτοικοι της να είχαν τα αρχίδια και την μαγκιά να την κάνουν σαν την Γερμανία...
 

hippoaki

Μέλος
Εγγρ.
7 Απρ 2009
Μηνύματα
2.810
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
16
και ποιός σου είπε ότι δεν θα ζητήσω από την Γερμανία να πληρώσει τα δανεικά ??

φυσικά θα ζητήσω για ότι υπάρχει σύμβαση και ο υπολογισμός των χρεωστούμενων θα γίνει από κάποιον κοινής αποδοχής και όχι από έναν υπέργηρο απόφοιτο γυμνασίου…

αλλά για να μπορώ να το κάνω πρέπει να μπορώ να είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου έτσι ώστε να έχω μούτρα να απαιτήσω το ίδιο και από τους άλλους...

μεχρι στιγμης η ελλαδα πληρωνει ομως κανονικοτατα τα χρεη της και δεν της εχει γινει διαγραφη ποτε ουτε ολικη ουτε μερικη
και η γερμανια ενω εχει υπογραψει συμβασεις το 1940 και αποδεχετε το χρεος της ενω μεχρι το 1945 πληρωνε απο τοτε δεν εχει πληρωσει τιποτα μεχρι και σημερα και το χρεος με τους τοκους εχει υπολογιστει στα 150 δις€
και μαλιστα δεν φτανει που δεν εχει πληρωσει το χρεος και μας δανειζει και κερδοσκοπει (αφου δανειζετε με 1% και μας δανειζει με 4%) και θελει να διακυβερνα τη χωρα με πολιτικους μαριονετες σαν το σαμαρα και το βενιζελο και θελει να οριζει και την πολιτικη της χωρας
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom