hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
ναι και γιαυτό τον λόγο στα 58 μου έχω 33 χρόνια ένσημα (με 24 μήνες στρατό μη εξαγορασμένο και δύο χρόνια σχεδόν εξωτερικό μη αναγνωρισμένα) καθαρά χώρια το τι μπορώ να εξαγοράσω (και ξεκίνησα ήδη σπουδές 4, δύο παιδιά 2 και 1 χρόνο στρατό το σύνολον 7)... δηλαδή στα 58 μου με τέσσερα χρόνια υποχρεωτικά εκτός αγοράς έχω 33 χρόνια ένσημα ρε βλάκα ... που σημαίνει πλήρη απασχόληση από τα 21 μου κρετίνε...
γιατί ποιός σου είπε ότι εγώ ανήκω στους μεγάλους .. μικρομεσαίος είμαι (98.000 μικτό εισόδημα τον χρόνο στα 58 μου δεν λογίζομαι και κροίσος) και ευτυχώς όχι προβληματικός... αυτό μας έλλειπε να με θεωρείς και μεγάλο...
και ναι ο ανάπηρος που μπορεί να δουλέψει και ζητά επίδομα με κοροιδεύει... καθήκον της πολιτείας είναι να διασφαλίσει τις συνθήκες εκείνεις που θα του επιτρέπουν να δουλεύει και να ενσωματώνεται στην κοινωνία και όχι να τον επιδοματοποιεί και να τον κλείνει στο σπίτι του... καθήκον της πολιτείας είναι να γαμάει στα πρόστιμα και στις σφαλιάρες όποιον κλείνει τα πεζοδρόμια και τις διαβάσεις αναπήρων.. καθήκον της πολιτείας είναι να προβλέπει παντού διαβάσεις αναπήρων, να τις συντηρεί και αν δεν φτάνει ο χώρος να απαλλοτριώνει αναγκαστικά ιδιοκτησίες και να βρίσκει χώρο... καθήκον της πολιτείας είναι να φροντίζει να έχουν όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι προσβάσεις για αναπήρους και να φροντίζει οι ιδιοκτήτες των χώρων αυτών να τηρούν τις σχετικές διατάξεις γαμώντας στα πρόστιμα άν δεν συμμορφώνονται...
καθήκον της πολιτείας είναι να γαμάει τα πρέκια του κάθε μαλάκα σταμουλοκολλά που αρνείται να κατέβει από το κάθισμα του να βοηθήσει τον ανάπηρο να ανέβει στο λεωφορείο, αρνείται να πεί στον τυφλό ποιά στάση είναι, αρνείται να τον βοηθήσει... να του γαμάει τα πρέκια απολύωντας τον και αφήνοντας τον να πεινάσει και αυτός και η οικογενεια του...
αυτά είναι τα καθήκοντα ενός κοινωνικού κράτους και όχι να δίνει επιδόματα και να κλείνει τους αναπήρους στα σπίτια τους... επιδόματα μόνον σε αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν να εργασθούν και να ενταχθούν στην κοινωνία... ναι σε επίδομα σε ένα παιδί με σύνδρομο Dawn βαριάς μορφής... υποστήριξη σε ένα παιδί με σύνδρομο Ασπεργκερ να ενταχθεί στην κοινωνία...
και ναι υποχρεωτικά προσβάσεις για αναπήρους και αναπηρικές τουαλέτες σε όλα τα καταστήματα ειδικά σε αυτά υγιειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόρια, μπάρ, καφεννέδες κλπ) σε όλη την χώρα... και άμεσα .. και όποιος δνε γουστάρει να κάνει ΚΛΕΙΣΙΜΟ επιτόπου και χωρίς πολλά πολλά... δεν του φτάνει ο χώρος στα παπάρια μου να λιγοστέψει τα τραπέζια που έχει... δεν έχει λεφτά στα παπάρια μου να κλείσει και να πάει στο διάολο...
και ναι πενταπλάσιος ΕΝΦΙΑ στις οικοδομές που μεσα σε μια τριετία δεν θα φροντίσουν να έχουν ανελκυστήρες που να χωράνε αναπηρικό καροτσάκι ή άλλο βοήθημα για τους αναπήρους και δεν έχουν ράμπες για καροτσάκια... δεν έχουν χώρο ή κοστίζουν πολλά ? στα αρχίδια της πολιτείας να πληρώσουν ή να το γκρεμίσουν...
και ναι υποχρεωτικά στο δημόσιο 5% των προσλήψεων από ΑΜΕΑ σε όλες τις θέσεις... και ναι υποχρεωτικά στον ιδιωτικό τομέα 1% του προσωπικού θα είναι ΑΜΕΑ ...
αυτά είναι ρε μαλάκα χαπάκη μέτρα για τους αναπήρους και όχι τα επιδόματα ηλίθιε... μέτρα που τους κάνουν να αισθάνονται ίσοι με τους άλλους και όχι παρακατιανοί ηλίθιε ...
τι δεν καταλαβαίνεις από όλα αυτά ρε χαπάκη ???
1ον την παραθεση την εκανες απο τον γαμιαρτης και οχι απο εμενα αλλα θα απαντησω
λοιπον οι αμεα πρεπει να παιρνουν επιδομα και μαλιστα υψηλο και να εχουν δωρεαν και πληρεις ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη απαλαγη απο φορους οποιαδηποτε μορφης κλπ κλπ
τωρα αν καταφερουν να εργαστουν μια χαρα δεν αντιλεγω εγω αλλα μεχρι να γινουν ολα αυτα που ανεφερες και ακομα και αν γινουν οι αμεα πρεπει να παιρνουν επιδομα και τους προσβαλεις με το να τους δινεις τη μονη λυση τη δουλεια και την εργασια
οσο για την προυπερεσια σου μπραβο αλλα μη λες οτι ειναι λιγα τα 100.000€ το χρονο εισοδημα ειναι αρκετα υψηλο
επισης τοτε υπηρχαν δουλειες να απασχοληθεις οταν ξεκινουσες την καριερα σου τωρα δεν υπαρχουν πλεον και φταιει το δντ και η τροικα γι αυτο