You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 65K
- Εμφανίσεις 1M
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Μηνύματα
- 17.117
- Like
- 5.791
- Πόντοι
- 1.206
Απορώ γιατί ο .... γράφει ακόμα στον συγκεκριμένο ιστότοπο :S
Αυτή την ερώτηση πάντως θα έπρεπε να την είχε κάνει ο καθένας μας στον εαυτό του, ως αυτοκριτική...
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΓΕΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
WSJ: «Επικίνδυνη» η Ελλάδα για τους επενδυτές λόγω της κυριαρχίας ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής αστάθειας
«Έξι μήνες μετά τη θεαματική αποκατάσταση της Ελλάδα στις διεθνείς αγορές ομολόγων, οι επενδυτές το σκέφτονται διπλά» αναφέρει σε άρθρο του, στο οικονομικό ιστολόγιο “MoneyBeat” της αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, ο δημοσιογράφος Τόμι Στάμπιγκτον.
«Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς άγγιξε σήμερα το 6,98% από 5,5% τον Ιούνιο, καθώς η χώρα "καβάλησε" ένα κύμα θετικού κλίματος μετά την επιτυχή επιστροφή της στις αγορές ομολόγων τον περασμένο Απρίλιο. Οι αποδόσεις αυξάνονται, ενώ η αξία των ομολόγων υποχωρεί», σημειώνει ο κ. Στάμπιγκτον και συνεχίζει:
«Η τελευταία αύξηση, η οποία οδήγησε τις αποδόσεις των 10ετών ομολόγων στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, σημειώθηκε όταν μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι το αντι-ευρωπαϊκό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να έχει ένα ευμέγεθες προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Αν γίνονταν εκλογές αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπαιρνε το 26,7% των ψήφων, σε σύγκριση με μόλις 20,2% που θα έπαιρνε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Αυτό έχει σημασία: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει αρκετές ψήφους στο κοινοβούλιο για να εκλέξει νέο Πρόεδρο, ένα εμπόδιο που θα μπορούσε να προκαλέσει πρόωρες εκλογές το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.
Ο κ. Σαμαράς έπρεπε να περάσει αντιλαϊκά μέτρα περικοπών δαπανών, σε μια προσπάθεια να εξέλθει η χώρα από το πρόγραμμα διάσωσης νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Τα σχέδια αυτά, ωστόσο του Έλληνα πρωθυπουργού έχουν εντείνει τις σχέσεις με τους άλλους ηγέτες της ΕΕ, οι οποίοι θα προτιμούσαν η χώρα να παραμείνει στο πρόγραμμα», εκτιμά ο δημοσιογράφος, ο οποίος, παραθέτει στο άρθρο του την εξής δήλωση του Γκάρετ Κόουλσμιθ, διαχειριστή χαρτοφυλακίου στην Insight Investment: «Με τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δεν είναι έκπληξη ότι η αγορά ενσωματώνει μεγαλύτερους κινδύνους στην τιμολόγησή της».
ειπαμε μνημονια τελος παρτε το χαμπαρι και οπως διαβαζεις και στο αρθρο ερχομαστε
john_fystikis
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 22 Ιαν 2013
- Μηνύματα
- 7.498
- Κριτικές
- 9
- Like
- 140
- Πόντοι
- 66
Δώστε στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει: κομμουνισμό! / του Μπιλ Φρέζα Ιούλιος 23 2011
Give Greece What It Deserves: Communism
©Forbes
Μία στο τόσο, φτάνει η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα λαό και να λάβει ακριβώς ό,τι του αξίζει... Η ώρα αυτή για την Ελλάδα έφτασε!
Θα πρέπει πλέον να έχει κατανοηθεί από όλους, εκτός ίσως από τα πλέον βραδύνοα μέλη της τραπεζικής ελίτ, πως δεν είναι δυνατό να κλέψουν από τους Γερμανούς φορολογουμένους όσα λεφτά χρειάζονται για να σώσουν το ελληνικό κράτος από τη χρεοκοπία. Το πολύ-πολύ να καταφέρουν να αναβάλουν την κατάρρευσή του, που όμως τελικά είναι αναπότρεπτη.
Μόλις αυτό συμβεί, το νόημα θα έχει να τεθεί η Ελλάδα σε κάποιου είδους πρόσκαιρο, επιλεκτικό «καθαρτήριο», στο οποίο η ασήμαντη ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να μπορεί να βάζει σε μπελάδες όποιον είναι αρκετά ανόητος να δανείσει μια δεκάρα στις ανίκανες κυβερνήσεις της; Γιατί να μην το πάμε στο τέρμα, και να δώσουμε στη χώρα αυτό που πολλοί της κάτοικοι ζητούν μετ' επιτάσεως, εδώ κι έναν αιώνα σχεδόν;
Ας πάρουν κομμουνισμό!
Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αυτό στους σημερινούς νέους, ο κομμουνισμός υπήρξε κάποτε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές δυνάμεις και κρατούσε σιδηροδέσμιους δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά σήμερα ποιος τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός βέβαια των τειχών των ελιτίστικων πανεπιστημίων; Ωραία, έχουμε την Κούβα, όπου όμως μόνο ο θάνατος του Κάστρο (Castro) στέκει ανάμεσα στην αναπόφευκτη μετατροπή της καθυστερημένης αποικίας-κρατητήριο σε θέρετρο τύπου «κλαμπ-μεντ». 'Αντε, υπάρχει κι η Βενεζουέλα, αλλά οι ελπίδες του κομμουνισμού εκεί σβήνουν μαζί με τον Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez), που προς το παρόν είναι απασχολημένος να κάνει χημειοθεραπεία και να κοιτάει αν πέφτουν τα μαλλιά του. Κι ειλικρινά, μια οικογενειακή δυναστεία ψυχοπαθών που κυβερνά ένα έθνος αποσβολωμένων ζόμπι δεν καθιστά τη Βόρειο Κορέα κανονικό κομμουνιστικό μοντέλο.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, για να μην κυριαρχήσει η αμνησία, είναι ένα κανονικό μοντέλο κομμουνισμού εν δράσει. Ποιος είναι καταλληλότερος από την Ελλάδα να αναλάβει το ρόλο αυτό; Οι Έλληνες τον πολιορκούν για χρόνια, επιδεικνύοντας επίπεδα αντικαπιταλιστικής χολής απαράμιλλά για κάθε άλλη αναπτυγμένη χώρα. Συναισθηματικά είναι ήδη δεσμευμένοι στο σύστημα αυτό, πράγμα που έχει αναγκάσει τους Έλληνες που αναζητούν μια ευκαιρία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανένα, εκτός αν τρέμετε στη θέα μιας παράτας στρατιωτών που φορούν άσπρες φούστες. Επιπλέον διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της δομής μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, πράγμα που τους καθιστά ιδεώδες εργαστήριο για δοκιμή των μαρξιστικών θεωριών.
Απλά πετάξετε τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κλείστε τη στρόφιγγα της ευρωπαϊκής βοήθειας και επιστρέψτε τους τα τυπογραφικά των δραχμών τους. Κι ύστερα καθίστε αναπαυτικά για μια γενιά και απολαύστε το θέαμα.
Η χώρα που ανακάλυψε τη δημοκρατία έχει ασκηθεί στην τέχνη να ζει εις βάρος των άλλων, ένα κακό παράδειγμα που οι δυτικές δημοκρατίες μοιάζουν αποφασισμένες να αποδοκιμάσουν έμπρακτα. Ως η πρώτη χώρα που ξέμεινε από τα λεφτά... των άλλων, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να κάνει το επόμενο λογικό βήμα, πέρα απ' το σοσιαλισμό.
Ένα ακόμα θετικό προσόν της για να πάρουν τη δουλειά, είναι πως η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξιόλογη οικονομία να καταστρέψει. Η μόνη ελληνική βιομηχανία που αξίζει κάτι είναι ο τουρισμός, που καταρρέει γρήγορα καθώς οι επισκέπτες της χώρας σιγά-σιγά παύουν να βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να ταλαιπωρούνται από απεργίες ενώ προσπαθούν να γλιτώσουν από καταιγίδες κοκτέιλ μολότοφ. Όσο για μας τους υπόλοιπους, μπορούμε να βρούμε ένα σωρό άλλους να μας πουλάνε σουβλάκια, γιαούρτια κι ελαιόλαδο. Οι Έλληνες έχουν προ πολλού καταπνίξει κάθε έννοια ατομικής ιδιοκτησίας -μέσα σε έναν κυκεώνα περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που ελέγχουν ασφυκτικά κάθε χρήση γης. Δε θα ήταν διδακτικό να τους αφήσουμε απερίσπαστους να οικοδομήσουν τον εργατικό παράδεισό τους, ώστε να θυμηθούμε κι εμείς με τι μοιάζει ένας κρατικά επιβεβλημένος κοινωνικός εξισωτισμός;
Σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους γείτονές τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κομμουνισμό μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα τη γλίτωσε τότε χάρη στη μαζική δυτική παρέμβαση και την εμμονή του Τσόρτσιλ (Churchill) που εξανάγκασε τον Στάλιν (Stalin) σε υποχώρηση. Ο ολέθριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ και των κυβερνητικών δυνάμεων που ενισχύονταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ των οπαδών των κομμουνιστών, που ουδέποτε εγκατέλειψαν το όνειρό τους, και δεξιόστροφων δικτατοριών, που ήταν αποφασισμένες να κυβερνούν δια της βίας Η ασταθής ισορροπία που κυριάρχησε μετά την πτώση των συνταγματαρχών, μετά βίας κάλυπτε τις υφιστάμενες εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων, που διαρκώς διακατέχονται από μια αγωνία: μήπως αυτός δουλεύει λιγότερο από μένα;
Το πώς η Ελλάδα τα κατάφερε να «χωθεί» στον Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι γείτονές της Τούρκοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν να γίνουν μέλη, μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι λαμπροί διπλωμάτες των Βρυξελλών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σπάσει το κεφάλι τους να βρίσκουν διαρκώς μεθόδους να πασάρουν σε άλλους το λογαριασμό της Ελλάδας. Το γιατί η ΕΕ θεώρησε αξιόπιστο ένα κράτος που βρίσκεται σε μόνιμη χρεοκοπία από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1832, θα άξιζε να το ερευνήσουν οι «νιους οφ δε γουορλντ». Ίσως να είχε προσλάβει για σύμβουλο τη «Φάνι Μέι».
Οπότε, παρά τις ξέφρενες συνόδους, η τραγοκωμωδία φτάνει πια στην τελευταία της πράξη. Είναι ώρα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, πριν θυσιαστούν κι άλλοι αθώοι τραπεζοϋπάλληλοι. Αν υπάρχει μια επιδημία που δε θέλετε να επεκταθεί, αυτή είναι η πεποίθηση πως είναι δυνατό κάποιος να ξοδεύει αενάως περισσότερα από όσα παράγει. Κι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αφήσετε την Ελλάδα στους Έλληνες και να πληρώσουν οι τραπεζίτες τα επίχειρα της απρονοησίας τους.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτεί αυτό ένας Ελληνοαμερικανός σαν κι εμένα, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί πέραν των 2,000 ετών η επανάπαυση της Ελλάδας στην αρχαίες της δάφνες. Αν και λίγα έθνη μπορούν να υπερηφανευθούν για τόσο σημαντικά επιτεύγματα στις τέχνες, το θέατρο, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, τη ρητορική και την αρχιτεκτονική, που δόξασαν την Ελλάδα, είναι επίσης ώρα οι νεοέλληνες μια ρίξουν μια καλή, ειλικρινή ματιά στον εαυτό τους. Τι ακριβώς πρόσφεραν στον κόσμο τελευταία; Ακόμα σημαντικότερο, τι είναι έτοιμοι να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους; Αν δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τραγουδούν τη «διεθνή».
Πηγή:
λίγο παλιό αλλά για Ελλάδα μιλάμε!
Give Greece What It Deserves: Communism
©Forbes
Μία στο τόσο, φτάνει η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα λαό και να λάβει ακριβώς ό,τι του αξίζει... Η ώρα αυτή για την Ελλάδα έφτασε!
Θα πρέπει πλέον να έχει κατανοηθεί από όλους, εκτός ίσως από τα πλέον βραδύνοα μέλη της τραπεζικής ελίτ, πως δεν είναι δυνατό να κλέψουν από τους Γερμανούς φορολογουμένους όσα λεφτά χρειάζονται για να σώσουν το ελληνικό κράτος από τη χρεοκοπία. Το πολύ-πολύ να καταφέρουν να αναβάλουν την κατάρρευσή του, που όμως τελικά είναι αναπότρεπτη.
Μόλις αυτό συμβεί, το νόημα θα έχει να τεθεί η Ελλάδα σε κάποιου είδους πρόσκαιρο, επιλεκτικό «καθαρτήριο», στο οποίο η ασήμαντη ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να μπορεί να βάζει σε μπελάδες όποιον είναι αρκετά ανόητος να δανείσει μια δεκάρα στις ανίκανες κυβερνήσεις της; Γιατί να μην το πάμε στο τέρμα, και να δώσουμε στη χώρα αυτό που πολλοί της κάτοικοι ζητούν μετ' επιτάσεως, εδώ κι έναν αιώνα σχεδόν;
Ας πάρουν κομμουνισμό!
Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αυτό στους σημερινούς νέους, ο κομμουνισμός υπήρξε κάποτε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές δυνάμεις και κρατούσε σιδηροδέσμιους δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά σήμερα ποιος τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός βέβαια των τειχών των ελιτίστικων πανεπιστημίων; Ωραία, έχουμε την Κούβα, όπου όμως μόνο ο θάνατος του Κάστρο (Castro) στέκει ανάμεσα στην αναπόφευκτη μετατροπή της καθυστερημένης αποικίας-κρατητήριο σε θέρετρο τύπου «κλαμπ-μεντ». 'Αντε, υπάρχει κι η Βενεζουέλα, αλλά οι ελπίδες του κομμουνισμού εκεί σβήνουν μαζί με τον Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez), που προς το παρόν είναι απασχολημένος να κάνει χημειοθεραπεία και να κοιτάει αν πέφτουν τα μαλλιά του. Κι ειλικρινά, μια οικογενειακή δυναστεία ψυχοπαθών που κυβερνά ένα έθνος αποσβολωμένων ζόμπι δεν καθιστά τη Βόρειο Κορέα κανονικό κομμουνιστικό μοντέλο.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, για να μην κυριαρχήσει η αμνησία, είναι ένα κανονικό μοντέλο κομμουνισμού εν δράσει. Ποιος είναι καταλληλότερος από την Ελλάδα να αναλάβει το ρόλο αυτό; Οι Έλληνες τον πολιορκούν για χρόνια, επιδεικνύοντας επίπεδα αντικαπιταλιστικής χολής απαράμιλλά για κάθε άλλη αναπτυγμένη χώρα. Συναισθηματικά είναι ήδη δεσμευμένοι στο σύστημα αυτό, πράγμα που έχει αναγκάσει τους Έλληνες που αναζητούν μια ευκαιρία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανένα, εκτός αν τρέμετε στη θέα μιας παράτας στρατιωτών που φορούν άσπρες φούστες. Επιπλέον διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της δομής μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, πράγμα που τους καθιστά ιδεώδες εργαστήριο για δοκιμή των μαρξιστικών θεωριών.
Απλά πετάξετε τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κλείστε τη στρόφιγγα της ευρωπαϊκής βοήθειας και επιστρέψτε τους τα τυπογραφικά των δραχμών τους. Κι ύστερα καθίστε αναπαυτικά για μια γενιά και απολαύστε το θέαμα.
Η χώρα που ανακάλυψε τη δημοκρατία έχει ασκηθεί στην τέχνη να ζει εις βάρος των άλλων, ένα κακό παράδειγμα που οι δυτικές δημοκρατίες μοιάζουν αποφασισμένες να αποδοκιμάσουν έμπρακτα. Ως η πρώτη χώρα που ξέμεινε από τα λεφτά... των άλλων, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να κάνει το επόμενο λογικό βήμα, πέρα απ' το σοσιαλισμό.
Ένα ακόμα θετικό προσόν της για να πάρουν τη δουλειά, είναι πως η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξιόλογη οικονομία να καταστρέψει. Η μόνη ελληνική βιομηχανία που αξίζει κάτι είναι ο τουρισμός, που καταρρέει γρήγορα καθώς οι επισκέπτες της χώρας σιγά-σιγά παύουν να βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να ταλαιπωρούνται από απεργίες ενώ προσπαθούν να γλιτώσουν από καταιγίδες κοκτέιλ μολότοφ. Όσο για μας τους υπόλοιπους, μπορούμε να βρούμε ένα σωρό άλλους να μας πουλάνε σουβλάκια, γιαούρτια κι ελαιόλαδο. Οι Έλληνες έχουν προ πολλού καταπνίξει κάθε έννοια ατομικής ιδιοκτησίας -μέσα σε έναν κυκεώνα περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που ελέγχουν ασφυκτικά κάθε χρήση γης. Δε θα ήταν διδακτικό να τους αφήσουμε απερίσπαστους να οικοδομήσουν τον εργατικό παράδεισό τους, ώστε να θυμηθούμε κι εμείς με τι μοιάζει ένας κρατικά επιβεβλημένος κοινωνικός εξισωτισμός;
Σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους γείτονές τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κομμουνισμό μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα τη γλίτωσε τότε χάρη στη μαζική δυτική παρέμβαση και την εμμονή του Τσόρτσιλ (Churchill) που εξανάγκασε τον Στάλιν (Stalin) σε υποχώρηση. Ο ολέθριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ και των κυβερνητικών δυνάμεων που ενισχύονταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ των οπαδών των κομμουνιστών, που ουδέποτε εγκατέλειψαν το όνειρό τους, και δεξιόστροφων δικτατοριών, που ήταν αποφασισμένες να κυβερνούν δια της βίας Η ασταθής ισορροπία που κυριάρχησε μετά την πτώση των συνταγματαρχών, μετά βίας κάλυπτε τις υφιστάμενες εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων, που διαρκώς διακατέχονται από μια αγωνία: μήπως αυτός δουλεύει λιγότερο από μένα;
Το πώς η Ελλάδα τα κατάφερε να «χωθεί» στον Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι γείτονές της Τούρκοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν να γίνουν μέλη, μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι λαμπροί διπλωμάτες των Βρυξελλών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σπάσει το κεφάλι τους να βρίσκουν διαρκώς μεθόδους να πασάρουν σε άλλους το λογαριασμό της Ελλάδας. Το γιατί η ΕΕ θεώρησε αξιόπιστο ένα κράτος που βρίσκεται σε μόνιμη χρεοκοπία από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1832, θα άξιζε να το ερευνήσουν οι «νιους οφ δε γουορλντ». Ίσως να είχε προσλάβει για σύμβουλο τη «Φάνι Μέι».
Οπότε, παρά τις ξέφρενες συνόδους, η τραγοκωμωδία φτάνει πια στην τελευταία της πράξη. Είναι ώρα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, πριν θυσιαστούν κι άλλοι αθώοι τραπεζοϋπάλληλοι. Αν υπάρχει μια επιδημία που δε θέλετε να επεκταθεί, αυτή είναι η πεποίθηση πως είναι δυνατό κάποιος να ξοδεύει αενάως περισσότερα από όσα παράγει. Κι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αφήσετε την Ελλάδα στους Έλληνες και να πληρώσουν οι τραπεζίτες τα επίχειρα της απρονοησίας τους.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτεί αυτό ένας Ελληνοαμερικανός σαν κι εμένα, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί πέραν των 2,000 ετών η επανάπαυση της Ελλάδας στην αρχαίες της δάφνες. Αν και λίγα έθνη μπορούν να υπερηφανευθούν για τόσο σημαντικά επιτεύγματα στις τέχνες, το θέατρο, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, τη ρητορική και την αρχιτεκτονική, που δόξασαν την Ελλάδα, είναι επίσης ώρα οι νεοέλληνες μια ρίξουν μια καλή, ειλικρινή ματιά στον εαυτό τους. Τι ακριβώς πρόσφεραν στον κόσμο τελευταία; Ακόμα σημαντικότερο, τι είναι έτοιμοι να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους; Αν δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τραγουδούν τη «διεθνή».
Πηγή:
λίγο παλιό αλλά για Ελλάδα μιλάμε!
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
ΚΑΙ γκομενακι??
Θα το κερασουμε κιολας φανταζομαι?
οχι φιλε δεν το δεχετε βλεπεις ειναι αριστερη
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.292
- Πόντοι
- 8.006
Όπως θα ερχεστε, φερε μου ένα πακετο τσιγαρα γιατι βαριέμαι να βγαινω.ειπαμε μνημονια τελος παρτε το χαμπαρι και οπως διαβαζεις και στο αρθρο ερχομαστε
Αυτό που μπορει να με εξοντωσει, είναι η συνειδητοποιηση ότι μερικοι πιστευετε ότι οι κυβερνωντες το κάνουν επίτηδες, ενώ είναι ευκολο να ερθει καποιος άλλος και να κανει διαφορετικα.
Γιατι βεβαια οι παροντες στην κυβερνηση δεν τα κανουν, είναι προφανως καποιο μαζοχιστικο συνδρομο. Και ερχονται οι αλλοι που μπορουν να κανουν τα αντίθετα, που οι τωρινοι δεν θελουν.
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.292
- Πόντοι
- 8.006
Ζωάρα περνάς τύπε.οχι φιλε δεν το δεχετε βλεπεις ειναι αριστερη
master21
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 3 Μαρ 2010
- Μηνύματα
- 35.254
- Κριτικές
- 1
- Like
- 40
- Πόντοι
- 366
Αυτο που θα επρεπε να σε εξοντωνει,ειναι να πιστευεις οτι ΔΕΝ το κανουν επιτηδες.Όπως θα ερχεστε, φερε μου ένα πακετο τσιγαρα γιατι βαριέμαι να βγαινω.
Αυτό που μπορει να με εξοντωσει, είναι η συνειδητοποιηση ότι μερικοι πιστευετε ότι οι κυβερνωντες το κάνουν επίτηδες, ενώ είναι ευκολο να ερθει καποιος άλλος και να κανει διαφορετικα.
Γιατι βεβαια οι παροντες στην κυβερνηση δεν τα κανουν, είναι προφανως καποιο μαζοχιστικο συνδρομο. Και ερχονται οι αλλοι που μπορουν να κανουν τα αντίθετα, που οι τωρινοι δεν θελουν.
Βασιλοφρων13
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2014
- Μηνύματα
- 35.194
- Like
- 7.619
- Πόντοι
- 1.406
Αμα δουλευει κιολας τυπε να τις πεις να σε κερασει αυτη,ετσι ειναι το σωστο να πληρωνουν οι εχοντεςοχι φιλε δεν το δεχετε βλεπεις ειναι αριστερη
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Όπως θα ερχεστε, φερε μου ένα πακετο τσιγαρα γιατι βαριέμαι να βγαινω.
Αυτό που μπορει να με εξοντωσει, είναι η συνειδητοποιηση ότι μερικοι πιστευετε ότι οι κυβερνωντες το κάνουν επίτηδες, ενώ είναι ευκολο να ερθει καποιος άλλος και να κανει διαφορετικα.
Γιατι βεβαια οι παροντες στην κυβερνηση δεν τα κανουν, είναι προφανως καποιο μαζοχιστικο συνδρομο. Και ερχονται οι αλλοι που μπορουν να κανουν τα αντίθετα, που οι τωρινοι δεν θελουν.
οχι φιλε οι υποτακτικοι γερμανοφιλοι εντολεις των διεθνων τοκογλυφων που κυβερνουν βαση της τρομολαγνειας θα πανε σπιτι τους πλεον δεν φοβομαστε
Συνημμένα
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
Αμα δουλευει κιολας τυπε να τις πεις να σε κερασει αυτη,ετσι ειναι το σωστο να πληρωνουν οι εχοντες
οχι φιλε μου απλα τα πραγματα βαση ισοτητας ο καθενας τα δικα του απλα τα πραγματα
alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Μηνύματα
- 154.320
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.292
- Πόντοι
- 8.006
Ωραιες οι συνωμοσιολογιες αλλά όχι για μενα.Αυτο που θα επρεπε να σε εξοντωνει,ειναι να πιστευεις οτι ΔΕΝ το κανουν επιτηδες.
jhonny64
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2007
- Μηνύματα
- 67.511
- Like
- 2.739
- Πόντοι
- 1.306
ειπαμε μνημονια τελος παρτε το χαμπαρι και οπως διαβαζεις και στο αρθρο ερχομαστε
σιγα μην σπασετε το 12ποντο
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
σιγα μην σπασετε το 12ποντο
εσυ παρεθεσες το αρθρο διαβασε το καλητερα να δεις τι γραφει
gianevan
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 15 Φεβ 2009
- Μηνύματα
- 17.117
- Like
- 5.791
- Πόντοι
- 1.206
Δώστε στην Ελλάδα αυτό που της αξίζει: κομμουνισμό! / του Μπιλ Φρέζα Ιούλιος 23 2011
Give Greece What It Deserves: Communism
©Forbes
Μία στο τόσο, φτάνει η ώρα να αποδοθεί δικαιοσύνη σε ένα λαό και να λάβει ακριβώς ό,τι του αξίζει... Η ώρα αυτή για την Ελλάδα έφτασε!
Θα πρέπει πλέον να έχει κατανοηθεί από όλους, εκτός ίσως από τα πλέον βραδύνοα μέλη της τραπεζικής ελίτ, πως δεν είναι δυνατό να κλέψουν από τους Γερμανούς φορολογουμένους όσα λεφτά χρειάζονται για να σώσουν το ελληνικό κράτος από τη χρεοκοπία. Το πολύ-πολύ να καταφέρουν να αναβάλουν την κατάρρευσή του, που όμως τελικά είναι αναπότρεπτη.
Μόλις αυτό συμβεί, το νόημα θα έχει να τεθεί η Ελλάδα σε κάποιου είδους πρόσκαιρο, επιλεκτικό «καθαρτήριο», στο οποίο η ασήμαντη ελληνική οικονομία θα εξακολουθεί να μπορεί να βάζει σε μπελάδες όποιον είναι αρκετά ανόητος να δανείσει μια δεκάρα στις ανίκανες κυβερνήσεις της; Γιατί να μην το πάμε στο τέρμα, και να δώσουμε στη χώρα αυτό που πολλοί της κάτοικοι ζητούν μετ' επιτάσεως, εδώ κι έναν αιώνα σχεδόν;
Ας πάρουν κομμουνισμό!
Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει αυτό στους σημερινούς νέους, ο κομμουνισμός υπήρξε κάποτε μια από τις σημαντικότερες ιστορικές δυνάμεις και κρατούσε σιδηροδέσμιους δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αλλά σήμερα ποιος τον παίρνει στα σοβαρά, εκτός βέβαια των τειχών των ελιτίστικων πανεπιστημίων; Ωραία, έχουμε την Κούβα, όπου όμως μόνο ο θάνατος του Κάστρο (Castro) στέκει ανάμεσα στην αναπόφευκτη μετατροπή της καθυστερημένης αποικίας-κρατητήριο σε θέρετρο τύπου «κλαμπ-μεντ». 'Αντε, υπάρχει κι η Βενεζουέλα, αλλά οι ελπίδες του κομμουνισμού εκεί σβήνουν μαζί με τον Ούγκο Τσάβες (Hugo Chávez), που προς το παρόν είναι απασχολημένος να κάνει χημειοθεραπεία και να κοιτάει αν πέφτουν τα μαλλιά του. Κι ειλικρινά, μια οικογενειακή δυναστεία ψυχοπαθών που κυβερνά ένα έθνος αποσβολωμένων ζόμπι δεν καθιστά τη Βόρειο Κορέα κανονικό κομμουνιστικό μοντέλο.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος, για να μην κυριαρχήσει η αμνησία, είναι ένα κανονικό μοντέλο κομμουνισμού εν δράσει. Ποιος είναι καταλληλότερος από την Ελλάδα να αναλάβει το ρόλο αυτό; Οι Έλληνες τον πολιορκούν για χρόνια, επιδεικνύοντας επίπεδα αντικαπιταλιστικής χολής απαράμιλλά για κάθε άλλη αναπτυγμένη χώρα. Συναισθηματικά είναι ήδη δεσμευμένοι στο σύστημα αυτό, πράγμα που έχει αναγκάσει τους Έλληνες που αναζητούν μια ευκαιρία να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό. Δεν αποτελούν στρατιωτική απειλή για κανένα, εκτός αν τρέμετε στη θέα μιας παράτας στρατιωτών που φορούν άσπρες φούστες. Επιπλέον διαθέτουν όλα τα χαρακτηριστικά της δομής μιας σύγχρονης δυτικής κοινωνίας, πράγμα που τους καθιστά ιδεώδες εργαστήριο για δοκιμή των μαρξιστικών θεωριών.
Απλά πετάξετε τους έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), κλείστε τη στρόφιγγα της ευρωπαϊκής βοήθειας και επιστρέψτε τους τα τυπογραφικά των δραχμών τους. Κι ύστερα καθίστε αναπαυτικά για μια γενιά και απολαύστε το θέαμα.
Η χώρα που ανακάλυψε τη δημοκρατία έχει ασκηθεί στην τέχνη να ζει εις βάρος των άλλων, ένα κακό παράδειγμα που οι δυτικές δημοκρατίες μοιάζουν αποφασισμένες να αποδοκιμάσουν έμπρακτα. Ως η πρώτη χώρα που ξέμεινε από τα λεφτά... των άλλων, η Ελλάδα είναι πανέτοιμη να κάνει το επόμενο λογικό βήμα, πέρα απ' το σοσιαλισμό.
Ένα ακόμα θετικό προσόν της για να πάρουν τη δουλειά, είναι πως η Ελλάδα δεν έχει καμιά αξιόλογη οικονομία να καταστρέψει. Η μόνη ελληνική βιομηχανία που αξίζει κάτι είναι ο τουρισμός, που καταρρέει γρήγορα καθώς οι επισκέπτες της χώρας σιγά-σιγά παύουν να βρίσκουν ιδιαίτερα διασκεδαστικό το να ταλαιπωρούνται από απεργίες ενώ προσπαθούν να γλιτώσουν από καταιγίδες κοκτέιλ μολότοφ. Όσο για μας τους υπόλοιπους, μπορούμε να βρούμε ένα σωρό άλλους να μας πουλάνε σουβλάκια, γιαούρτια κι ελαιόλαδο. Οι Έλληνες έχουν προ πολλού καταπνίξει κάθε έννοια ατομικής ιδιοκτησίας -μέσα σε έναν κυκεώνα περιβαλλοντικών, πολιτιστικών και κοινωνικών ρυθμίσεων που ελέγχουν ασφυκτικά κάθε χρήση γης. Δε θα ήταν διδακτικό να τους αφήσουμε απερίσπαστους να οικοδομήσουν τον εργατικό παράδεισό τους, ώστε να θυμηθούμε κι εμείς με τι μοιάζει ένας κρατικά επιβεβλημένος κοινωνικός εξισωτισμός;
Σε αντίθεση με τους Βαλκάνιους γείτονές τους, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον κομμουνισμό μετά το Β' παγκόσμιο πόλεμο, η Ελλάδα τη γλίτωσε τότε χάρη στη μαζική δυτική παρέμβαση και την εμμονή του Τσόρτσιλ (Churchill) που εξανάγκασε τον Στάλιν (Stalin) σε υποχώρηση. Ο ολέθριος εμφύλιος πόλεμος μεταξύ του κομμουνιστικού κόμματος ΚΚΕ και των κυβερνητικών δυνάμεων που ενισχύονταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες πολιτικού ανταγωνισμού μεταξύ των οπαδών των κομμουνιστών, που ουδέποτε εγκατέλειψαν το όνειρό τους, και δεξιόστροφων δικτατοριών, που ήταν αποφασισμένες να κυβερνούν δια της βίας Η ασταθής ισορροπία που κυριάρχησε μετά την πτώση των συνταγματαρχών, μετά βίας κάλυπτε τις υφιστάμενες εντάσεις μεταξύ των Ελλήνων, που διαρκώς διακατέχονται από μια αγωνία: μήπως αυτός δουλεύει λιγότερο από μένα;
Το πώς η Ελλάδα τα κατάφερε να «χωθεί» στον Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) ενώ οι σκληρά εργαζόμενοι γείτονές της Τούρκοι εξακολουθούν να εκλιπαρούν να γίνουν μέλη, μπορούν να το απαντήσουν μόνο οι λαμπροί διπλωμάτες των Βρυξελλών, που όλα αυτά τα χρόνια έχουν σπάσει το κεφάλι τους να βρίσκουν διαρκώς μεθόδους να πασάρουν σε άλλους το λογαριασμό της Ελλάδας. Το γιατί η ΕΕ θεώρησε αξιόπιστο ένα κράτος που βρίσκεται σε μόνιμη χρεοκοπία από τότε που ανεξαρτητοποιήθηκε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1832, θα άξιζε να το ερευνήσουν οι «νιους οφ δε γουορλντ». Ίσως να είχε προσλάβει για σύμβουλο τη «Φάνι Μέι».
Οπότε, παρά τις ξέφρενες συνόδους, η τραγοκωμωδία φτάνει πια στην τελευταία της πράξη. Είναι ώρα η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποχωρήσει από την Ελλάδα, πριν θυσιαστούν κι άλλοι αθώοι τραπεζοϋπάλληλοι. Αν υπάρχει μια επιδημία που δε θέλετε να επεκταθεί, αυτή είναι η πεποίθηση πως είναι δυνατό κάποιος να ξοδεύει αενάως περισσότερα από όσα παράγει. Κι ο καλύτερος τρόπος να γίνει αυτό, είναι να αφήσετε την Ελλάδα στους Έλληνες και να πληρώσουν οι τραπεζίτες τα επίχειρα της απρονοησίας τους.
Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτεί αυτό ένας Ελληνοαμερικανός σαν κι εμένα, δεν είναι δυνατό να συνεχιστεί πέραν των 2,000 ετών η επανάπαυση της Ελλάδας στην αρχαίες της δάφνες. Αν και λίγα έθνη μπορούν να υπερηφανευθούν για τόσο σημαντικά επιτεύγματα στις τέχνες, το θέατρο, τον αθλητισμό, τη φιλοσοφία, τη ρητορική και την αρχιτεκτονική, που δόξασαν την Ελλάδα, είναι επίσης ώρα οι νεοέλληνες μια ρίξουν μια καλή, ειλικρινή ματιά στον εαυτό τους. Τι ακριβώς πρόσφεραν στον κόσμο τελευταία; Ακόμα σημαντικότερο, τι είναι έτοιμοι να κάνουν για να βοηθήσουν τον εαυτό τους; Αν δεν είναι έτοιμοι να απαντήσουν στα ερωτήματα αυτά, ίσως ήρθε η ώρα να αρχίσουν να τραγουδούν τη «διεθνή».
Πηγή:
λίγο παλιό αλλά για Ελλάδα μιλάμε!
Μας καταλάβανε μάλλον...
apoc
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 17.705
- Κριτικές
- 31
- Like
- 393
- Πόντοι
- 3.115
Σαν καποιους αλλους...ονοματα δεν λεμεΌχι, δεν κλαψουρίζω. Λεω ευθεως ότι πρεπει να σε πεταξουν εξω από εδώ μεσα.
jhonny64
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 31 Μαρ 2007
- Μηνύματα
- 67.511
- Like
- 2.739
- Πόντοι
- 1.306
εσυ παρεθεσες το αρθρο διαβασε το καλητερα να δεις τι γραφει
το διαβασα μαλλον εσυ εχεις το προβλημα το τι καταλαβαινεις
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Μηνύματα
- 76.754
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
σιγα ρε συ μιλουσα με ενα γκομενακι και κανονιζα κατι
τι σχεση εχει η βουλτεψη που πεταει τη μια μαλακια πισω απο την αλλη με τον αρβανιτοπουλο
δηλαδή όταν ο αρβανιτόπουλος αποκαλεί τους εργαζομένους εκβιαστές δεν πειράζει...???
ααα ξέχασα είναι αριστερός και το λέει από αγάπη
hippoaki
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Απρ 2009
- Μηνύματα
- 2.810
- Κριτικές
- 1
- Like
- 2
- Πόντοι
- 16
το διαβασα μαλλον εσυ εχεις το προβλημα το τι καταλαβαινεις
το αθρο εκτος της τρομολαγνειας που θελει να προβαλλει λεει μεταξυ αυτων
1ον διευρυνετε η ψαλιδα μεταξυ συριζα νδ
2ον οτι το μαρτιο παμε σε εκλογες
tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Μηνύματα
- 76.754
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.725
- Πόντοι
- 1.306
οχι φιλε οι υποτακτικοι γερμανοφιλοι εντολεις των διεθνων τοκογλυφων που κυβερνουν βαση της τρομολαγνειας θα πανε σπιτι τους πλεον δεν φοβομαστε
εδώ ειναι καλύτερος...
Άλλα thread (τυχαίες επιλογές)
- Απαντήσεις
- 72
- Εμφανίσεις
- 41K
- Απαντήσεις
- 24
- Εμφανίσεις
- 6K
- Ψηφοφορία
- Απαντήσεις
- 55
- Εμφανίσεις
- 6K
- Απαντήσεις
- 201
- Εμφανίσεις
- 38K