εγώ πάντως τέτοιους βοηθητικούς ρόλους στο δημόσιο θα τους είχα ξεφορτωθεί σε μία νύχτα μέσα και χωρίς να ανοίξει ρουθούνι…
απλά…
(1) βρίσκω πόσο μου κοστίζει η καθαριότητα των χώρων
μισθούς
υλικά
άδειες
ασφαλιστικές εισφορές
έμμεσα κόστη (πχ έκδοση μισθοδοσίας, διαχείριση προσωπικού)
κλπ
(2) σχεδιάζω πως θέλω να είναι η καθαριότητα των χώρων μου
- ποιοί χώροι
- συχνότητα καθαρισμού
- ωράριο καθαρισμού
- επίπεδο καθαρισμού
- κλπ
(3) απολύω όλο το προσωπικό που άμεσα ασχολείται με την καθαριότητα δίνοντας τις αποζημιωσεις τους κανονικά…
(4) τις φωνάζω και τις λέω…
φτιάξτε μια εταιρεία στην οποία θα είσαστε όλες μέτοχοι και σας αναθέτω την καθαριότητα των χώρων για πέντε χρόνια με αυτά τα λεφτά (85% των όσων μου κοστίζει σήμερα η καθαριότητα)…
σας δίνω όλον τον εξοπλισμό που έχω στα χέρια μου σε σας δωρεάν και για δύο χρόνια σας παρέχω δωρεάν την διοικητική υποστήριξη και το νοίκι ενός χώρου ΧΧ τμ για το γραφείο σας (μετά θα ψάξετε να βρείτε λογιστή και χώρο να νοικιάσετε)…
οι αμοιβές της εταιρείας σας θα πέφτει κάθε μήνα μέχρι τις 10 του επομένου μηνός (αφού έχετε κόψει το τιμολόγιο)…
υποχρέωση του μαγαζιού που φτιάχνετε είναι να παρέχει αυτές τις υπηρεσίες με αυτές τις προδιαγραφές…
αν οι υπηρεσίες σας δεν είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές θα πέφτει πρόστιμο τόσο κατά παράβαση…
αν οι παραβάσεις των συμβατικών όρων ξεπεράσουν τόσες το μηνα, τρίμηνο, χρόνο σας κόβω την σύμβαση
τα μισθοδοτικά σας και τα ασφαλιστικά σας βρείτε τα μεταξύ σας…
μετά από πέντε χρόνια θα κάνω διαγωνισμό στον οποίο θα κληθείτε να συμμετάσχετε και εσείς…
απεργίες, ασθένειες, εγκυμοσύνες, κωλοβαρέματα στην δικιά σας την πλάτη και όχι στην δικιά μου… βρείτε τα…
το ίδιο κάνω και με την φύλαξη, τις υπηρεσίες κλητήρα κλπ κλπ
στους δήμους κάνω το ίδιο με τις υπηρεσίες καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου κλπ κλπ κλπ…
έτσι με το ίδιο κόστος παρέχω καλύτερες υπηρεσίες συνεχώς και αδειαλείπτως χωρίς να έχω στο κεφάλι μου τον κάθε Μπαλασόπουλο ή την κάθε μια που θα γκαστρώνεται και θα πρέπει να πάρω άλλη στην θέση της και πάει λέγοντας…
και στην πενταετία βάζω και άλλους στο παιχνίδι … υποτίθεται ότι στο διάστημα αυτό οι απολυθέντες έχουν τον χρόνο να σταθούν στα πόδια τους, να οργανωθούν και να είναι ανταγωνιστικοί στις τιμές και στην ποιότητα υπηρεσιών… αμα δεν το καταφέρουν κακό του κεφαλιού τους…