tramountana
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 2 Φεβ 2010
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.724
- Πόντοι
- 1.306
1ον και απο που και ως που εχει η ειχε περιουσια η εκκλησια???? επι τουρκοκρατιας ???? που βρηκε αυτες της εκτασεις??? ποτε τις αγορασε????
μηπως ειχαν παραχωρηθει επι τουρκοκρατιας για να ειναι υπερ του καθεστωτος για να μην επαναστατουν οι ελληνες???( μην ξεχνας οτι η εκκλησια
αναθεματησε την ελληνικη επανασταση του 1821) α επισης χρυσοβουλα και μαλακιες δεν γινοντε δεκτες
να τις χαρίσανε κάποιοι δεν παίζει ??
άμα χρυσόβουλα και μαλακίες δεν γίνονται αποδεκτές τότε το σπίτι σου δεν είναι δικό σου… γιατί ο τίτλος στηρίζεται σε κάποιο οθωμανικό φιρμάνι ή κάποιο χρυσόβουλο που το παραχώρησε κάποια στιγμή στον αρχικό του κάτοχο ο Τούρκος μπέης… και επειδή δεν είναι αποδεκτός ο πρώτος τίτλος κυριότητας αυτομάτως καθίστανται ανίσχυρες και όλες οι μετέπειτα δικαιοπραξίες που γίνανε επ αυτού…. δηλαδή το σπιτάκι σου πάει…
πρέπει να ξέρεις ότι όταν έγινε το Ελληνικό κράτος αναγνωρίστηκε σαν συνέχεια του βυζαντινού και του οθωμανικού… οπότε όλες οι σχέσεις και οι πράξεις οι οποίες έγιναν κατά την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας και της οθωμανικής κυριαρχίας αναγνωριστήκανε ως ισχυρές…
και επειδή βασική αρχή της ύπαρξης ενός κράτους είναι η αρχή της συνέχειας και με τις παπαριές που αραδιάζεις καταλύεις την αρχή αυτή οι παπαριές σου στοχεύουν στην κατάλυση του Ελληνικού κράτους… αν το θέλεις εμπρός…
2ον ναι και γιατι να μην κοπουνε πληρεις διαχωρησμος εκκλησιας θρησκειας με το κρατος
μάλιστα… ότι πείς και αμέσως .. δεν διαφωνώ… απλά και μόνον παράλληλα με αυτόν και αντιστροφή όλων των πράξεων παραχώρησης και αναγκαστικής απαλλοτρίωσης που έγιναν κατά καιρούς εφόσον οι συμβάσεις αυτές καταργούνται μονομερώς.. διότι αλλέως το Διεθνές Δικαστήριο μας αναμένει με ανοικτές αγκάλες και με την πούτσα έξω…
και πίστεψε με η πούτσα θα είναι τόσο μεγάλη που το μνημόνιο θα σου φανεί απλό κωλοδάχτυλο…
εξάλλου από τέτοιες μαλακίες έχουμε εμπειρίες… την υπόθεση του τέως βασιλιά και των ανακτόρων Τατοίου κλπ την θυμάσαι ? μήπως θυμάσαι και το τι πληρώσαμε γιαυτά ??
3ον ιδιο εργο κανει η εκκλησια??? και ιδιο εργο κανουν ο Ερυθρός Σταυρός, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το Γηροκομείο Αθηνών επισης εχει ελενξει κανεις που πανε τα χρηματα απο τον δισκο????
το τί έργο κάνει ο κάθε φορέας το κρίνει αποκλειστικά και μόνον αυτός που συμμετέχει στον φορέα και φυσικά δίνει τον οβολό του…για παράδειγμα εγώ πιστεύω ότι το μεγαλύτερο έργο το κάνει η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών…. εφόσον λοιπόν το κράτος σαν κράτος δικαίου απαλλάσει έναν φορέα θα πρέπει να τους απαλλάξει όλους … τι δεν καταλαβαίνεις σε αυτό ??
επίσης τα χρήματα των παγκαριών, επειδή αποτελούν οικειοθελή προσφορά κάποιων οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να δώσουν, ελέγχονται από αυτούς που τα δίνουν και δεν μπορεί να βάλει πόδι ελέγχου κανένας άλλος…. δεν με ενδιαφέρει αν ελέγχονται ή όχι στα παπάρια μου… αφού αυτοί που δίνουν είναι ευχαριστημένοι εμένα δεν μου πέφτει λόγος…
4ον και γιατι να απαλλαγουν και να μην πληρωνουν ενφια???? ο λογος???? ας τα χρηματοδοτησουν οι πιστοι της καθες θρησκειας και εφ οσον θεωρειτε ηθικο ενας ανεργος να πληρωνει ενφια για ενα μικρο ακινητο να τον πληρωσουν ολοι ακομα και τα μοναστηρια και καθε λογης κτιριο θρησκευτικης τελεσης
και δεν τους βάζει να πληρώσουν ?? λες και με κόφτει ?? ή μήπως νομίζεις ότι δεν θα το πληρώσουν ?? και κάτι ακόμη… στο Αγιο Ορος ΔΕΝ μπορεί το ελληνικό κράτος να επιβάλλει φόρους για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός αυτού διότι σύμφωνα με τις διεθνείς συμβάσεις αποτελεί αυτόνομη περιοχή… ελπίζω να το καταλαβαίνεις αυτό
5ον και γιατι να μην αποδιδει φπα??? ναι και στα κερακια???? οπου δεν αποδιδει και στις βαφτισεις - γαμους??? γιατι??? παιρνει χρηματα δεν παιρνει???? γιατι να μην αποδιδει φπα????
δεν αποδίδει ΦΠΑ γιατί πολύ απλά δεν εισπράτει ΦΠΑ και φυσικά δεν εκπίπτει τον ΦΠΑ που πληρώνει στις πάσης φύσεως αγορές της (πχ αλλάζει ένα τζάμι που έσπασε στο τιμολόγιο που κόβει ο τζαμάς έχει ΦΠΑ ο οποίος δεν εκπίπτει)…
αν ήσουν λογιστής της προκοπής θα ήξερες ότι με βάση την νομοθεσία περί ΦΠΑ υπάρχουν ορισμένες πράξεις οι οποίες απαλλάσονται του ΦΠΑ όπως για παράδειγμα οι επισκέψεις στον γιατρό (και μέχρι πρότινος και οι δικηγορικές αμοιβές), τα δίδακτρα σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία κλπ.. μεταξύ αυτών των πράξεων είναι και τα παράβολα τέλεσης των μυστηρίων κάθε θρησκείας ….
υπόψιν για τον γαμο τυπικά η εκκλησία (όπως και η μουφτεία) δεν εισπράττει τίποτε διότι τα κάθε λογής πρότυπα έξοδα είναι ενσωματωμένα στο παράβολο που πληρώνεις για την έκδοση της αδείας γάμου (το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο είτε το βγάλεις στην μητρόπολη είτε στο δημαρχείο).. από κει και πέρα το τι δίνει ο καθένας εξαρτάται από το επίπεδο πολυτέλειας που θέλει στον γάμο του και θεωρείται δωρεά…
για παράδειγμα πριν από 5 χρόνια η κόρη μου έγινε κουμπάρα στον γάμο ενός ανηψιού μου (ο οποίος ήταν και βαφτηστήρι μου)…. πριν τον γάμο πήγα στον παπά να “καθαρίσω τα μητρώα”… όταν του είπα “τι οφείλω” μου απάντησε “τίποτε το κόστος της τελετής περιλαμβάνεται στο παράβολο για την έκδοση αδείας γάμου”… έδωσα 500 ευρώ δωρεά στο γηροκομείο της πόλης (Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης) και η απόδειξη μου ήρθε ταχυδρομικά στην Αθήνα μαζί με το ευχαριστήριο γράμμα της διοίκησης του Γηροκομείου…
τί δεν καταλαβαίνεις…. ??
και κάτι ακόμη… ήδη ετοιμάζεται μία μεγάλη τομή στον ΦΠΑ (δεν είναι κάτι καινούργιο στην υπόλοιπη βόρεια ευρώπη ισχύει εδώ και πολλά χρόνια)…. οι μικροεπαγγελματίες με χαμηλούς τζίρους (έως πχ 25.000 ευρώ τον χρόνο) δεν θα χρεώνουν ΦΠΑ όταν πουλάνε κάτι ή όταν παρέχουν μια υπηρεσία και φυσικά δεν θα αποδίδουν τον ΦΠΑ … αντίστοιχα δεν θα έχουν δικαίωμα να εκπέσουν τον ΦΠΑ στα έξοδα που κάνουν (αγορές εμπορευμάτων κλπ)….
δεν περιμένω να το γνωρίζεις παρόλο που ο οικονομικός τύπος γράφει εδώ και πολύ καιρό για τις συζητήσεις που γίνονται γιαυτό και τον διάλογο μεταξύ κυβέρνησης και παραγωγικών φορέων (εμποροι, επαγγελματίες κλπ κλπ)… πως να το γνωρίζεις εξάλλου με την λογική 8 ώρες δουλεια, 8 ώρες διασκέδαση, 8 ώρες ύπνο...
να το σταματήσουμε και αυτό πριν είναι αργά???
α και κατι ακομα που μου ερχετε προχειρα στο μυαλο ολες αυτες οι εκκλησιες (τα κτιρια) πως χτιστηκαν και με τι χρηματα????
προφανώς με τα λεφτά αυτών που πιστεύουν…. δεν έχεις δεί εράνους και επιγραφές “Ενισχύσατε την ανέγερση του Ιερού Ναού ΧΧΧΧΧΧ” … εσύ τι λές ότι μπαίνουν από λεφτά του φορολογούμενου ?? μόνο το τζαμί των αθηνών θα γίνει με παράδες του έλληνα φορολογούμενου κατ επιταγήν και θορυβώδεις κραυγές του εκλεκτού σου Αλέξη
κάποιοι λοιπόν δίνουν …. θα τους κάνεις κουμάντο που θα δώσουν ??
υπάρχουν και ορισμένες εκκλησίες (και μονές όπως για παράδειγμα τα Μετέωρα) οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί σαν Βυζαντινά Μνημεία…. αυτές σαν κτίρια συντηρούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και η Εκκλησία της Ελλάδος έχει μόνο χρήση των χώρων και όχι κυριότητα… για παράδειγμα η Καπνικαρέα (αν την ξέρεις)… αυτή σαν κτίριο ανήκει στο δημόσιο αλλά χρήση έχει η Εκκλησία της Ελλάδος μόνο για θρησκευτικούς λόγους και μάλιστα δεν έχει και το δικαίωμα να κάνει ΚΑΜΜΙΑ απολύτως παρέμβαση στο εσωτερικό και στο εξωτερικό χωρίς την άδεια της Εφορίας Βυζαντινών Μνημείων του ΥΠΠΟ… ακόμη και αιρ κοντίσιον να θέλει να βάλει απαιτείται άδεια από το ΥΠΠΟ διότι το κτίριο ανήκει σε αυτό ….
κατάλαβες τώρα… τράβα να ανοίξεις κανένα βιβλίο ή να ψάξεις το διαδίκτυο να ενημερωθείς και μετά σκούζε…