Νέα

Τσίπρας-ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Pradadevil
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 65K
  • Εμφανίσεις 1M
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 13 άτομα (0 μέλη και 13 επισκέπτες)

''Καθαρή Έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο''

• Καμία έξοδος τον Αύγουστο. Ο Τσίπρας πάλι μας δουλεύει!

Ψήφοι: 151 63,7%
  • Θα είναι έξοδος αλλά θα βρωμάει! Δούλεμα δηλαδή αλλά εν μέρει!

Ψήφοι: 42 17,7%
  • Θα είναι έξοδος και θα είναι και καθαρή! Λέει αλήθεια!

Ψήφοι: 44 18,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    237

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
τι σχεση εχει που εχει δηλωσει οτι θα κανει τα παντα για να ριξει την κυβερνηση;;
Εγω θυμαμαι τον Μιχαλολιακο να δηλωνει οτι θα συνργαστει ακομα και με τον Συριζα για μια μερα...

Ρε τύπε, η συνομιλία μαζί σου είναι περισσότερο οδυνηρή και από ότι με τον ΠΠ. Συνεχώς μετατοπίζεται αλλού και πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Είναι δυνατόν να κάνει κάποιος πολιτική συζήτηση μαζί σου;

Διότι εν προκειμένω το θέμα δεν είναι τι δήλωσε ο Μιχαλολιάκος αλλά η στάση της ΧΑ στην ψηφοφορία.

Ας πούμε όμως ότι το δήλωσε αυτό. Δηλαδή τι αντίληψη είναι αυτή;
Για μία μέρα δίνουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΙΡΖΑ, ξεχνάμε τα όσα λέει για τους μετανάστες, ξεχνάμε ότι βρίζουμε τους αριστερούς, τον βαπτίζουμε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και τον ψηφίζουμε.
Ξέρεις πως λέγεται αυτό;
Πολιτική χωρίς αρχές λέγεται, καιροσκοπισμός λέγεται.

Διότι αν αύριο έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα του την δώσετε; Επειδή θα καταργήσει τα μνημόνια;

Αλλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του μνημονίου; Τι είπε ο Αλέξης στο Ώστιν; Τα ξεχάσαμε αυτά;
Επομένως δεν βλέπω πως η χθεσινή υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην κατάργηση του μνημονίου.

Οϋτε βέβαια θα μπορούσε ποτέ να ρίξει την κυβέρνηση η πρόταση μομφής στην παρούσα συγκυρία. Αυτό ήταν γνωστό.
Επομένως άκυρα ΟΛΑ τα επιχειρήματα σου.

Δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ΧΑ.

Τωρα ποιος ειναι ο νεροκουβαλητης θα σου απαντησω αν μου πεις και εσυ με ποιους εισαι. ;)

Και εγώ θα σου απαντήσω αν μας πεις την ηλικία σου.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366
σας βρίσκω εκτός "συνταγματικού τόξου" σοφολογιότατε.
απαιτούνται 50 υπογραφές (1/6 των 300) 84 παρ.2 εδ.β Σ.

λάθος προκείμενη, άρα λάθος και το συμπέρασμα...

Τι μου λες;
Και δε θα μπορούσατε να την υπογράφατε εσείς;

Μήπως θα σας ενοχλούσε;
Μήπως σας ενόχλησε τώρα που τα ψηφαλάκια της Χρυσής Αυγής προστέθηκαν στα δικά σας;

Άντε και ψήφο εμπιστοσύνης να σας δώσουν ρε όταν έρθει η ώρα να σχηματίσετε κυβέρνηση.
Γιατί, όχι θα πείτε;

Υ.Γ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλεξάκης δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά στα Χρυσαύγουλα στην ομιλία του. Το γεγονός ότι βρίσκονται στην φυλακή είναι ανάξιο σχολιασμού. Εμ, να κακοκαρδίσουμε τους μελλοντικούς συμμάχους;

kosnik26

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Σεπ 2009
Like
20
Πόντοι
366

μόνο υπό την έννοια ότι δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να ανεβάζει/συντηρεί τα ποσοστά του γιατί από πολιτικές θέσεις λίγα πράματα, τουλάχιστον πουλάει ρητορική αντιφά

όμως σιγά μην την χειραγωγεί κιόλας

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
δημοκρατικά εκλεγμένες ΔΕΝ είναι.
η μοναδική δημοκρατική διαδικασία είναι η απόλυτη αναλογική.
Και προκειμένου να τρώνε οι ίδιοι και οι ίδιοι έχουμε διάφορα τερτιπάκια "δημοκρατικά" όπως μπόνους 50 εδρών κλπ.

Οπότε αφού δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένες...το πώς θα πέσουνε αδιάφορο.
Μπα?
Τι μας λες?
Και γιατι αυτο? Κι αν καποιος αλλος πει οτι δημοκρατια δεν ειναι το 50+1%, αλλά το 60%, 80% ή ακομη και το 100%, με τι αντεπιχειρημα τον αντιμετωπιζεις?
Ο αλλος μπορει να σου πει δηλαδη, οτι ΔΕΝ ειναι δημοκρατια να υποτασσεται το 49% στο 51% και πρεπει να συμφωνουμε ΟΛΟΙ, και το 100%.
Το τι ειναι δημοκρατικη διαδικασια ξερεις, το προβλεπει η ιδια η Δημοκρατια και οι νομοι της. Ουτε εσυ, ουτε εγω με την αποψαρα μας.
Εφοσον λοιπον εχει κρινει η Δημοκρατια μας ετσι, δεν δικαιουσαι να το αμφισβητησεις (οχι χωρις να θεωρηθεις αντιδημοκρατικος).
Εξαλλου με τη λογικη αυτη, δεν επρεπε να εχει αυτοδυναμια ουτε το ΠΑΣΟΚ το 1981.
Να υποθεσω οτι το 51% που ζητας, θα ειναι επι των εγκυρων ή επί του συνολου των ψηφοφορων?
Γιατι αν ειναι επι του δευτερου, παμε επι του 70% των εγκυρων.
Δηλαδη να μην κυβερνηθουμε ποτέ.
Δημοκρατικοτατον.
Αλλά επισης πολυ πιο δημοκρατικο, να μπορει να κανει ενα πραξικοπημα οποιος γουσταρει, επειδη μια κυβερνηση εχει...49% (οπως ειχε η κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αρα δεν ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη αφου δεν συγκεντρωσε το 51%.
Εισαι γραφικος, συγγνωμη.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
Υ.Γ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αλεξάκης δεν αναφέρθηκε ποτέ και πουθενά στα Χρυσαύγουλα στην ομιλία του. Το γεγονός ότι βρίσκονται στην φυλακή είναι ανάξιο σχολιασμού. Εμ, να κακοκαρδίσουμε τους μελλοντικούς συμμάχους;
Γιατι να αναφερθει?
Πώς θα μπορουσε να αναφερθει, ο μικροψυχος, μετριοτατος και ολίγιστος αυτος ανθρωπος στην Χρυση Αυγη, χωρις να ειναι υποχρεωμενος να δωσει συγχαρητηρια στην κυβερνηση?
Αλλά δεν φταιει αυτος.
Φταινε ολοι οι απιθανοι, που εδωσαν 27% σε εναν ανθρωπο που δεν ξερει τι να το κανει.
Επειδη "αγανακτησαν".
Και τωρα εχουν και παραπονα που δεν αρθρωνει "καλο" πολιτικο λογο.
Μα αυτος ηταν ο αχρηστος που ψηφισατε, τι θελετε τωρα?
Ας μην τον ψηφιζατε.
Ας μην του βαζατε κοστουμι που δεν του ταιριαζε να φορεσει.
Και τωρα τον θεωρειτε και μερικοι ικανοτερο του Σαμαρα.
Εκλεξτε τον λοιπον.
Με στηριξη Καμμενου και ψηφο ανοχης Χρυσης Αυγης.
Και μην ξεχασετε να μου φερετε σαν επιχειρημα οτι ο Σαμαρας εβαλε φορολογια στην ακινητη περιουσια και θα πεσει για να ερθουν οι ανωτερω σωτηρες.

Επισκέπτης
Ρε τύπε, η συνομιλία μαζί σου είναι περισσότερο οδυνηρή και από ότι με τον ΠΠ. Συνεχώς μετατοπίζεται αλλού και πηδάμε από το ένα θέμα στο άλλο. Είναι δυνατόν να κάνει κάποιος πολιτική συζήτηση μαζί σου;

Διότι εν προκειμένω το θέμα δεν είναι τι δήλωσε ο Μιχαλολιάκος αλλά η στάση της ΧΑ στην ψηφοφορία.

Ας πούμε όμως ότι το δήλωσε αυτό. Δηλαδή τι αντίληψη είναι αυτή;
Για μία μέρα δίνουμε συγχωροχάρτι στον ΣΥΙΡΖΑ, ξεχνάμε τα όσα λέει για τους μετανάστες, ξεχνάμε ότι βρίζουμε τους αριστερούς, τον βαπτίζουμε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και τον ψηφίζουμε.
Ξέρεις πως λέγεται αυτό;
Πολιτική χωρίς αρχές λέγεται, καιροσκοπισμός λέγεται.

Διότι αν αύριο έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης θα του την δώσετε; Επειδή θα καταργήσει τα μνημόνια;

Αλλά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του μνημονίου; Τι είπε ο Αλέξης στο Ώστιν; Τα ξεχάσαμε αυτά;
Επομένως δεν βλέπω πως η χθεσινή υπερψήφιση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί στην κατάργηση του μνημονίου.

Οϋτε βέβαια θα μπορούσε ποτέ να ρίξει την κυβέρνηση η πρόταση μομφής στην παρούσα συγκυρία. Αυτό ήταν γνωστό.
Επομένως άκυρα ΟΛΑ τα επιχειρήματα σου.

Και εγώ θα σου απαντήσω αν μας πεις την ηλικία σου.
τωρα θες να σου απαντησω σοβαρα; η να ειχαμε να λεγαμε;;;
Ποιος αλλαζει θεμα ρε τυπε;;
Το θεμα που εθεσες ειναι οτι η ΧΑ ειναι δεκανικι του Συριζα επειδη ψηφισε την προταση μομφης...
Και σου λεω εγω οτι ο Μιχαλολιακος εχει δηλωσει οτι θα κανει τα παντα για να πεσει αυτη η ανθελληνικη κυβερνηση μεχρι με τον Συριζα θα συνργαζοταν για μια μερα και μεχρι με το διαβολο για να φυγει το μνημονιο...
Τωρα τι μου λες για αρχες και τα ρεστα τα ακουω βερεσε...
Το οτι δεν μπορουσε να πεσει η κυβερνηση με την μαλακισμενη προταση του συριζα ειναι κατι που αφορα τον Συριζα και οχι την σταση της χρυσης αυγης. Τα αλλα για την ψηφο εμπιστοσυνης ειναι απλα αστεια...
Ειμαι 33 για πες

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μπα?
Τι μας λες?
Και γιατι αυτο? Κι αν καποιος αλλος πει οτι δημοκρατια δεν ειναι το 50+1%, αλλά το 60%, 80% ή ακομη και το 100%, με τι αντεπιχειρημα τον αντιμετωπιζεις?
Ο αλλος μπορει να σου πει δηλαδη, οτι ΔΕΝ ειναι δημοκρατια να υποτασσεται το 49% στο 51% και πρεπει να συμφωνουμε ΟΛΟΙ, και το 100%.
Το τι ειναι δημοκρατικη διαδικασια ξερεις, το προβλεπει η ιδια η Δημοκρατια και οι νομοι της. Ουτε εσυ, ουτε εγω με την αποψαρα μας.
Εφοσον λοιπον εχει κρινει η Δημοκρατια μας ετσι, δεν δικαιουσαι να το αμφισβητησεις (οχι χωρις να θεωρηθεις αντιδημοκρατικος).
Εξαλλου με τη λογικη αυτη, δεν επρεπε να εχει αυτοδυναμια ουτε το ΠΑΣΟΚ το 1981.
Να υποθεσω οτι το 51% που ζητας, θα ειναι επι των εγκυρων ή επί του συνολου των ψηφοφορων?
Δημοκρατικοτατον.
Αλλά επισης πολυ πιο δημοκρατικο, να μπορει να κανει ενα πραξικοπημα οποιος γουσταρει, επειδη μια κυβερνηση εχει...49% (οπως ειχε η κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) αρα δεν ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη αφου δεν συγκεντρωσε το 51%.
μάλιστα
οπότε η δική μας η άποψη είναι αποψάρα
και η φυσιολογική άποψη είναι αυτών που αντικατοπτρίζουνε εδώ και καιρό λιγότερο από το ήμισι του πληθυσμού και βγάζουνε νόμους κατά το δοκούν.
Δημοκρατία δηλαδή είναι να έχουνε κάποιοι λίγοι το πρόσταγμα κάνοντας νόμους που οι ίδιοι τους σκέφτονται και όλως τυχαίως πάντα τους βγάζουνε τους ίδιους λάδι και πηδάνε τον άλλο κόσμο.

Τελευταία φορά βέβαια που τσέκαρα το λεξικό η πλειοψηφία είχε μόνο μία ερμηνεία κι όχι πολλές.

Γαμάτο πάντως. Όποιος είναι κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο Ο ΙΔΙΟΣ χωρίς να ρωτάται η πλειοψηφία που θα πάει να ψηφίσει με βάση αυτόν τον νόμο. Εντελώς δημοκρατικό. Ναι αμέ...

Στο ξαναλέω....μακάρι να τρως πάντα με χρυσά κουτάλια. Γιατί εσένα θα σου κακοφανεί περισσότερο να ξέρεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
μάλιστα
οπότε η δική μας η άποψη είναι αποψάρα
και η φυσιολογική άποψη είναι αυτών που αντικατοπτρίζουνε εδώ και καιρό λιγότερο από το ήμισι του πληθυσμού και βγάζουνε νόμους κατά το δοκούν.
Δημοκρατία δηλαδή είναι να έχουνε κάποιοι λίγοι το πρόσταγμα κάνοντας νόμους που οι ίδιοι τους σκέφτονται και όλως τυχαίως πάντα τους βγάζουνε τους ίδιους λάδι και πηδάνε τον άλλο κόσμο.

Τελευταία φορά βέβαια που τσέκαρα το λεξικό η πλειοψηφία είχε μόνο μία ερμηνεία κι όχι πολλές.

Γαμάτο πάντως. Όποιος είναι κυβέρνηση αλλάζει τον εκλογικό νόμο Ο ΙΔΙΟΣ χωρίς να ρωτάται η πλειοψηφία που θα πάει να ψηφίσει με βάση αυτόν τον νόμο. Εντελώς δημοκρατικό. Ναι αμέ...

Στο ξαναλέω....μακάρι να τρως πάντα με χρυσά κουτάλια. Γιατί εσένα θα σου κακοφανεί περισσότερο να ξέρεις.

Μπα? Ας το προχωρησουμε.
Και πόθεν προκυπτει οτι το 51% του εκλογικου σωματος ειναι υπερ της απλης αναλογικης?
Μεχρι το 2009 αν δεν απατωμαι, το 80% του λαου ψηφιζε κομματα που ηταν ΕΥΘΕΩΣ υπερ της ενισχυμενης. Αρα η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ. Αλλιως θα ψηφιζε ΚΚΕ που ηταν το μονο υπερ αυτης. Σημερα ποια κομματα ειναι υπερ της απλης? Για να δουμε πόσο τα εγκρινει ο κοσμος δηλαδη.
Και ας υποθεσουμε οτι μια αυτοδυναμη κυβερνηση του 40% (αρα μειοψηφιας κατα τη γνωμη σου) ψηφιζει την απλη αναλογικη. Ορθα? Γιατι? Αφου δεν εκπροσωπει το 51% του κοσμου.
Αρα θα πρεπει να βρουμε μια κυβερνηση του 51% να ψηφισει την απλη αναλογικη, γιατι οποιαδηποτε αλλη δεν θα δικαιουται να το κανει.
Μπερδευτηκες?
Αρα ρωτω.
Αν το 51% (τουλαχιστον) του κοσμου ΔΕΝ ειναι υπερ της απλης αναλογικης, ΕΣΥ ποιος εισαι που θεωρεις οτι δημοκρατια ειναι ΜΟΝΟ η απλη αναλογικη?
Γιατι υποκαθιστας την πλειοψηφια?

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μπα?
Τι μας λες?
Δημοκρατικοτατον.
α, και για να το κλείσουμε αυτό.... οι 50 έδρες μπόνους είναι το 1/6 των συνολικών εδρών, δηλαδή άμα το πάμε κατά αντιστοιχία είναι το 16-17% του πληθυσμού που θεωρείς πως δεν ξέρει και ξέρεις εσύ σαν πρώτο κόμμα.
Και όχι να μην κυβερνηθούμε. Δεν είδα να έχει πρόβλημα η Γερμανία να βρει τρόπο να κάνει κυβέρνηση.

Άσε που δεν είδα να έχει και πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να συνεργαστούνε προκειμένου να κρατήσουνε ακόμα και τώρα το κέντρο αποφάσεων.

Άσε, πήξαμε στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις...

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μπα? Ας το προχωρησουμε.
Και πόθεν προκυπτει οτι το 51% του εκλογικου σωματος ειναι υπερ της απλης αναλογικης?
Μεχρι το 2009 αν δεν απατωμαι, το 80% του λαου ψηφιζε κομματα που ηταν ΕΥΘΕΩΣ υπερ της ενισχυμενης. Αρα η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ. Αλλιως θα ψηφιζε ΚΚΕ που ηταν το μονο υπερ αυτης. Σημερα ποια κομματα ειναι υπερ της απλης? Για να δουμε πόσο τα εγκρινει ο κοσμος δηλαδη.
Και ας υποθεσουμε οτι μια αυτοδυναμη κυβερνηση του 40% (αρα μειοψηφιας κατα τη γνωμη σου) ψηφιζει την απλη αναλογικη. Ορθα? Γιατι? Αφου δεν εκπροσωπει το 51% του κοσμου.
Αρα θα πρεπει να βρουμε μια κυβερνηση του 51% να ψηφισει την απλη αναλογικη, γιατι οποιαδηποτε αλλη δεν θα δικαιουται να το κανει.
Μπερδευτηκες?
Αρα ρωτω.
Αν το 51% (τουλαχιστον) του κοσμου ΔΕΝ ειναι υπερ της απλης αναλογικης, ΕΣΥ ποιος εισαι που θεωρεις οτι δημοκρατια ειναι ΜΟΝΟ η απλη αναλογικη?
α, μάλιστα
ψήφιζε κόμματα και τα κόμματα ήταν υπέρ της ενισχυμένης.

δηλαδή τώρα θα μας πεις πως ο κόσμος ψηφίζει αποδεχόμενος την κάθε μαλακία που σκέφτεται ο κάθε αρχηγός του κόμματος.

δηλαδή όσοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ, αυτό που θέλανε είναι ο Βενιζέλος να βγάλει νόμο που θα έβγαζε λάδι τους υπουργούς και βουλευτές. Και το θέλανε αυτο όλοι. Να σου πω...έλεος....

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Μπα? Ας το προχωρησουμε.
Μπερδευτηκες?
Αρα ρωτω.
πστ...δικολάβε...δεν υποκαθιστώ καμία δημοκρατία εγώ.

εγώ λέω τη γνώμη μου και αποδέχομαι να μιλάω και μαζί με σένα και με τον πορδόπαπο και με τον τσώννη παρότι είστε εγκάθετοι κομματικοί.
Συζητάω.
Άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουνε και διατάσουνε τόσα χρόνια και στα αρχίδια τους τι λέει ο κόσμος ακόμα και τώρα.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
α, και για να το κλείσουμε αυτό.... οι 50 έδρες μπόνους είναι το 1/6 των συνολικών εδρών, δηλαδή άμα το πάμε κατά αντιστοιχία είναι το 16-17% του πληθυσμού που θεωρείς πως δεν ξέρει και ξέρεις εσύ σαν πρώτο κόμμα.
Και όχι να μην κυβερνηθούμε. Δεν είδα να έχει πρόβλημα η Γερμανία να βρει τρόπο να κάνει κυβέρνηση.

Άσε που δεν είδα να έχει και πρόβλημα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να συνεργαστούνε προκειμένου να κρατήσουνε ακόμα και τώρα το κέντρο αποφάσεων.

Άσε, πήξαμε στις δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις...
Και η Γερμανια εχει ενισχυμενη.
Και ασφαλως δεν γινεται περισσοτερο "δημοκρατικο" το συστημα της ενισχυμενης, αναλογως με το ποσοι συνεργαζονται ή οχι.
Με τη λογικη αυτη, το εαν η ενισχυμενη ειναι δημοκρατικη ή οχι, εξαρταται απο το εαν τελικα θα συνεργασθουν περισσοτεροι ωστε να εχουν 51%? Εστω κι αν ο ενας με το 40% εχει 151 εδρες? Δηλαδη με το 40% και τις 151 εδρες δεν εχουμε δημοκρατια, ενω εαν συνεργασθει μαζι του και το 11% και παμε στις 170, εχουμε δημοκρατια? Ατοπον. Ή το συστημα ειναι κακο, ή οχι. Δεν ειναι κατα περιπτωση.
Με την απλη επομενως, θα καταφερνες να εχεις κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απο το 1977 μεχρι το 2009, με ποσοστο 85%. Ειμαι ομως βεβαιος οτι και παλι, θα εβρισκες κατι να πεις για το οτι "δεν ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση"...

TempT

Μέλος
Εγγρ.
24 Φεβ 2012
Like
6
Πόντοι
16

εγώ λέω τη γνώμη μου και αποδέχομαι να μιλάω και μαζί με σένα και με τον πορδόπαπο και με τον τσώννη παρότι είστε εγκάθετοι κομματικοί.
Συζητάω.
Άλλοι είναι αυτοί που αποφασίζουνε και διατάσουνε τόσα χρόνια και στα αρχίδια τους τι λέει ο κόσμος ακόμα και τώρα.

Πρακτικα τι λεει ο λαος? Συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΚΚΕ?

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006

Συζητάω.
Αυτα τα περι εγκαθετου κομματικου τα ακουω βερεσε.
Εγω εχω ψηφισει τεσσερα διαφορετικα κομματα σε 20 χρονια και ουτε καν μελος κομματος υπηρξα ποτέ.
Εν προκειμενω δε, συζητω περι συνταγματικου δικαιου μαζι σου και δεν βλεπω ουδεμια κομματικη αποχρωση σε αυτα που λεω.
Αν αυριο το ΠΑΣΟΚ ή ο Συριζα εχουν 40-42%, θεωρω οτι πρεπει να κυβερνησουν ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΑ, γιατι θα εχουν μαζι τους το μεγαλυτερο κομματι του ελληνικου λαου.
Και φυσικα ειναι ΛΥΜΕΝΟ, οτι ΔΕΝ εχουν απεναντι τους το 58-60%, επειδη πολυ απλα ΔΕΝ ειναι ενιαιο κομμα.
Οπως λεγαμε και στο πανεπιστημιο, ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ να λεμε οτι μια κυβερνηση του 40% εχει απεναντι της το 60% αρα ειναι μειοψηφια. Γιατι ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ, κανενας δεν εμποδισε το 60% να ειναι ενιαιο και να κυβερνησει πλειοψηφικα. Αρα μονο του, επιλεγει να ειναι μειοψηφικο σε σχεση με το 40%, αφου ειναι κατακερματισμενο.
Και αυτη ειναι η ουσιαστικη δικαιολογητικη βαση της ενισχυμενης αναλογικης. Οτι δεν ειναι δυνατον ενα κατακερματισμενο και αντιφατικο μεταξυ του 51% να υπερισχυει του συμπαγους 49%.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Με την απλη επομενως, θα καταφερνες να εχεις κυβερνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ απο το 1977 μεχρι το 2009, με ποσοστο 85%.

μεχρι το 2009 δεν υπηρχε περιπτωση να δουμε κατι τετοιο.
τωρα τι θα γινοταν; αγνωστο και ταυτοχρονα αδιαφορο διοτι δεν υπηρχε περιπτωση (ουτε υπαρχει κατα τη γνωμη μου) περιπτωση εφαρμογης της απλης αναλογικης.

Lastmoican

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Οκτ 2006
Κριτικές
3
Like
54
Πόντοι
166
Πρακτικα τι λεει ο λαος? Συγκυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΧΑ και ΚΚΕ?
δεν ξέρω τι λέει ο λαός
δεν εκπροσωπώ το λαό εγώ
μόνο την άποψή μου.

Η άποψή μου λοιπόν είναι πως δεν μπορούνε κάποιοι κύριοι που μόνοι τους βγαίνουνε, μόνοι τους αποφασίζουνε, μόνοι τους διατάζουνε, και έχουνε πεπόνι και μαχαίρι να θεωρούνται δημοκρατία.

και μην μου πει κανείς πως δεν βγαίνουνε μόνοι τους. Δεν μπορεί κανένας ανένταχτος να κατέβει για εκλογές. Είναι τέτοιο το σύστημα που ακόμα και τα μικρά κόμματα τα πετάει με ευκολία έξω.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
μεχρι το 2009 δεν υπηρχε περιπτωση να δουμε κατι τετοιο.
τωρα τι θα γινοταν; αγνωστο και ταυτοχρονα αδιαφορο διοτι δεν υπηρχε περιπτωση (ουτε υπαρχει κατα τη γνωμη μου) περιπτωση εφαρμογης της απλης αναλογικης.
Να ενα πολυ ενδιαφερον ερωτημα.Τι θα γινοταν σημερα με την απλη αναλογικη.
Την απαντηση θα πρεπει, υποθετω, να την αναζητησουμε στην ιστορικη εμπειρια.
Την ελληνικη ιστορικη εμπειρια ομως.
ΣΧΕΔΟΝ απλη αναλογικη ειχαμε το 1989-1990 στις τριπλες εκλογες.
Το αποτελεσμα ηταν να εχουμε την μεγαλυτερη πολωση που ειχαμε ποτέ, και τα δύο μεγαλα κομματα να φτασουν στο 88%.
Επομενως η εμπειρια λεει οτι η απλη αναλογικη, ενισχυει την ΠΟΛΩΣΗ και τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.
Επισης η εμπειρια τι αλλο λεει? Οτι στο ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (το σημερινο), υπηρξε η μεγαλυτερη ψηφος υπερ των μικρων κομματων (20% σχεδον το Μάιο του 2012).
Συνοψιζοντας.
Σημερα η απλη αναλογικη, θα κατορθωνε τελικα την αναβιωση του δικομματισμου και την εξαφανιση ΟΛΩΝ των μικρων κομματων, υπερ των δύο μεγαλων. Και θα βλεπαμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με 46 και 47%. Και μολαταυτα πολυ ασταθεις κυβερνησεις.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.296
Πόντοι
8.006
δεν ξέρω τι λέει ο λαός
δεν εκπροσωπώ το λαό εγώ
μόνο την άποψή μου.

Η άποψή μου λοιπόν είναι πως δεν μπορούνε κάποιοι κύριοι που μόνοι τους βγαίνουνε, μόνοι τους αποφασίζουνε, μόνοι τους διατάζουνε, και έχουνε πεπόνι και μαχαίρι να θεωρούνται δημοκρατία.

και μην μου πει κανείς πως δεν βγαίνουνε μόνοι τους. Δεν μπορεί κανένας ανένταχτος να κατέβει για εκλογές. Είναι τέτοιο το σύστημα που ακόμα και τα μικρά κόμματα τα πετάει με ευκολία έξω.
Πώς να το κανουμε ομως, ΔΕΝ βγαινουνε μονοι τους.
Ούτε κανενας ανενταχτος εμποδιζεται να κατεβει στις εκλογες.
Ε τωρα αν δεν μπορει να παρει περαν απο τη δικη του ψηφο και της μανας του, δεν φταιει το συστημα.

Εγγρ.
4 Σεπ 2013
Like
1
Πόντοι
16
Να ενα πολυ ενδιαφερον ερωτημα.Τι θα γινοταν σημερα με την απλη αναλογικη.
Την απαντηση θα πρεπει, υποθετω, να την αναζητησουμε στην ιστορικη εμπειρια.
Την ελληνικη ιστορικη εμπειρια ομως.
ΣΧΕΔΟΝ απλη αναλογικη ειχαμε το 1989-1990 στις τριπλες εκλογες.
Το αποτελεσμα ηταν να εχουμε την μεγαλυτερη πολωση που ειχαμε ποτέ, και τα δύο μεγαλα κομματα να φτασουν στο 88%.
Επομενως η εμπειρια λεει οτι η απλη αναλογικη, ενισχυει την ΠΟΛΩΣΗ και τον ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ.
Επισης η εμπειρια τι αλλο λεει? Οτι στο ΠΙΟ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (το σημερινο), υπηρξε η μεγαλυτερη ψηφος υπερ των μικρων κομματων (20% σχεδον το Μάιο του 2012).
Συνοψιζοντας.
Σημερα η απλη αναλογικη, θα κατορθωνε τελικα την αναβιωση του δικομματισμου και την εξαφανιση ΟΛΩΝ των μικρων κομματων, υπερ των δύο μεγαλων. Και θα βλεπαμε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με 46 και 47%. Και μολαταυτα πολυ ασταθεις κυβερνησεις.

συμφωνω απολυτως στο οτι ο ελληνας ψηφοφορος ψηφιζει λαμβανοντας υπ'οψιν του τον εκλογικο νομο. οντως υπο κ.σ. οσο πιο πολυ τεινει ο νομος στην απλη αναλογικη, τοσο μεγαλυτερη ειναι η πολωση.
απο την αλλη ομως δεν μπορουμε να κανουμε προβολη της αντιδρασης του εκλογικου σωματος του 89-90 στο σημερα επειδη τοτε ενα 85% θα μοιραζοταν αναμεσα σε πασοκ-νδ. τωρα πλεον στο παιχνιδι εχου μπει κι αλλοι. αλλη η εκλογικη βαση της νδ τοτε, αλλη σημερα. αλλη η εκλογικη βαση του πασοκ τοτε, αλλη του συριζα σημερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom